zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
-
The 51st State
#27 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
ako nije student naravno da ne zasluzuje da bude direktor efm-a, mislim glupo mi je da neko biva direktor necega studentskog 10tak godina, a da to nije studentski dom bjelave.
Last edited by The 51st State on 21/10/2008 15:57, edited 1 time in total.
- Jara
#28 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Je l' to ovaj Zoka?

-
mIRCerka
#29 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
jedino sto ja skontah jeste da Lutiena ima pravo dobre oci cim s balkona cita s usana osobe u prvom redu...
- Jara
#30 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Nego Mirci, što se ovaj smayo
zove Zoka? 
-
mIRCerka
#31 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Neam pojmaJara wrote:Nego Mirci, što se ovaj smayozove Zoka?
-
nikad_izvini
#32 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Meni je zanimljivo kako ti i @Lutiena svoje prve postove na sarajevo x forumu posvetite "lopovu Zoki"pemanapemani wrote:mislim da usporedba nikako nije "niska". ako ti osoba koja radi u granapu zavrne pola marke, jer toliko moze, isto tako ce ukrasti milion ako joj se pruzi prilika. mentalni sklop- uhljebi se koliko mozes i koliko ti dopustaju u odredjenoj situaciji.
zato treba biti savjestan ( tesko je pravo) i ne biti kao oni koji kradu. zato je valjda Zoka alternativa ovom sjebanom sistemu. kao sto je on "maznuo" stolicu nekom studentu tako bi je isto maznuo neki politikantski profiter. svako iskoristava ono sto mu se pruza u datom trenutku, bilo stolica, mjesto u drzavnoj firmi, ili novac.
Također je poznato da ste vas dvoje moralne vertikale o kojima se priča širom BiH
pemanapemani wrote: kao sto je on "maznuo" stolicu nekom studentu tako bi je isto maznuo neki politikantski profiter. svako iskoristava ono sto mu se pruza u datom trenutku, bilo stolica, mjesto u drzavnoj firmi, ili novac.
Ovo ne može napisati normalna osoba.Zapravo može, ali sumnjam da je razlog pisanja "navodna krađa mjesta u pozorištu"
Čuj isti ko Branković.Čuj logike da su onaj koji se šverca u tramvaju i onaj koji je pokrao Gras isti
-
Vokri
#33 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
E fakat je bilo glupih pitanja i tema na ovom forumu, ali ova je sve prevezaisla, hehehehe....
Dragi Zoka, NE ZASLUZUJES OCAM', da budes direktor zato sto si se snas'o za mjesto u pozoristu, a pogotovo sto si ot'so u pozoriste...
Dragi Zoka, NE ZASLUZUJES OCAM', da budes direktor zato sto si se snas'o za mjesto u pozoristu, a pogotovo sto si ot'so u pozoriste...
- saibaba
#34 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Zoka mi inače ide na živce sa svojim jednoiličnom pričom... U zadnje vrijeme ga uopšte ne slušam .. Po mom mišljenju je kita imao kartu ili ne ...
-
lamija_SA
#35 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
I moja opažanja!amrica wrote:Ko je kriv, pola mu se prasta, ako je kriv![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci, cura je napisala ono sto je vidjela (ili sta misli da je vidjela), ja sam se uhvatila, bukvalno, za srz price, znaci, ako je tacno, da je on, nekakv VIP, bez karte, otjerao curice, koje su takodjer bez karte, ali imaju pravo biti tamo jer su STUDENTICE!!!
On je samo simbol klasicnog ponosanja nasih vip-ova.
Ne slusam efm odavno, nemam pojma kako izgleda doticni, a jos manje kako mu izgleda zena, tako, da kad sve malo odvazem, ispadne cudno kako spisateljica uvodnog teksta sve to zna.
I jos jedan detalj, dama je registrirana na forum u augustu 2004.godine, a ovo joj je prvi post![]()
- protest.ba
#36 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Prema provjerenim informacijama, saznajem da doticni Ćatić Zoran ili kako ga vi ovdje imenujete - Zoka, NIJE direktor vengo glavni urednik Studentskog eFM radija. Razlikovati funkcije je jako bitno iz više razloga, a posebno kad shvatimo sljedeću činjenicu - INFORMACIJA JE MOĆ!
Ne bih se pretjerano doticao više nego površne teme "karata, slobodnih mjesta, supruginog išareta i snalažljivosti dotičnog g-dina Ćatića", tek bih napomenuo, da prema provjerenim informacijama, također, saznajem, kako g-din Ćatić i njegova supruga g-đa Ćatić posjeduju i maloljetno dijete skoro pa stasalo za školu, a to dijete još niko nije pomenuo.
Pitam ja Vas, a Vi meni odgovorite - kakva je odgovornost dotičnog gospodina spram činjenice da posjećuje neke tamo kulturne događaje u vrijeme kada bi trebao bditi nad svojim čedom, svojim nasljednikom, svojom dikom. Ne, g-din Ćatić to vrijeme, dakle kada bi trebao brinuti brigu izvođenja svog potomka na pravi put i na uzglavlju mu bajke pričati, koristi za sebično kulturno-umjetničko uzdizanje, pritom ne zazirući ni od volšebnog pospremanja karte ili ulaznice u vlastiti džep odmah nakon pokazivanja iste na ulazu, umjesto da je na čelo zaljepi.
Istovremeno, primjer njegove gospođe pokazuje hrabrost i ambiciju bosanskohercegovačke žene da obezbjedi mjesto pod pozorišnim suncem sebi i svojima, pritom se koristeći i nemuštim jezikom oblikovanja riječi usnama, tako ostavljajući prostora ovakvim i sličnim kritikama najmodernijeg nam društva, koje ODMAH ZNA šta je u pitanju.
Još jednom napominjem - prije istupa bilo koje vrste pa makar i sa trotoara na ulicu, jako je zdravo prvo pogledati lijevo, desno, prepoznati semaforsku signalizaciju i uvjeriti se da je prelaz čist i siguran, a tek nakon toga svoju sujetu liječiti anonimnim (dakle nepotpisanim) objavama.
INFORMACIJA JE MOĆ - neinformisanost, a tek bespredmetna i na krivu adresu usmjerena frustracija je već teren za ismijavanje.
Ne bih se pretjerano doticao više nego površne teme "karata, slobodnih mjesta, supruginog išareta i snalažljivosti dotičnog g-dina Ćatića", tek bih napomenuo, da prema provjerenim informacijama, također, saznajem, kako g-din Ćatić i njegova supruga g-đa Ćatić posjeduju i maloljetno dijete skoro pa stasalo za školu, a to dijete još niko nije pomenuo.
Pitam ja Vas, a Vi meni odgovorite - kakva je odgovornost dotičnog gospodina spram činjenice da posjećuje neke tamo kulturne događaje u vrijeme kada bi trebao bditi nad svojim čedom, svojim nasljednikom, svojom dikom. Ne, g-din Ćatić to vrijeme, dakle kada bi trebao brinuti brigu izvođenja svog potomka na pravi put i na uzglavlju mu bajke pričati, koristi za sebično kulturno-umjetničko uzdizanje, pritom ne zazirući ni od volšebnog pospremanja karte ili ulaznice u vlastiti džep odmah nakon pokazivanja iste na ulazu, umjesto da je na čelo zaljepi.
Istovremeno, primjer njegove gospođe pokazuje hrabrost i ambiciju bosanskohercegovačke žene da obezbjedi mjesto pod pozorišnim suncem sebi i svojima, pritom se koristeći i nemuštim jezikom oblikovanja riječi usnama, tako ostavljajući prostora ovakvim i sličnim kritikama najmodernijeg nam društva, koje ODMAH ZNA šta je u pitanju.
Još jednom napominjem - prije istupa bilo koje vrste pa makar i sa trotoara na ulicu, jako je zdravo prvo pogledati lijevo, desno, prepoznati semaforsku signalizaciju i uvjeriti se da je prelaz čist i siguran, a tek nakon toga svoju sujetu liječiti anonimnim (dakle nepotpisanim) objavama.
INFORMACIJA JE MOĆ - neinformisanost, a tek bespredmetna i na krivu adresu usmjerena frustracija je već teren za ismijavanje.
-
mIRCerka
#37 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Ja sve cekam Zoka da se javi
da cujemo i drugu stranu 
- video
#38 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Haman se Zoka dovede u istu ravan sa tajom,
pa nam ne preostaje nista drugo vec motike, toljage, palice i raznorazne rekvizite pa pred IEFem radio da se ta
"baraba"
smijeni

-
The 51st State
#39 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
ovo je jos poraznija informacija, cuj frajer od 30 i kusur godina uredjuje i osmisljava program studentskog medija. bas izopaceno.protest.ba wrote:Prema provjerenim informacijama, saznajem da doticni Ćatić Zoran ili kako ga vi ovdje imenujete - Zoka, NIJE direktor vengo glavni urednik Studentskog eFM radija. Razlikovati funkcije je jako bitno iz više razloga, a posebno kad shvatimo sljedeću činjenicu - INFORMACIJA JE MOĆ!
-
mIRCerka
#40 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
ma shega skroz...video wrote:Haman se Zoka dovede u istu ravan sa tajom,pa nam ne preostaje nista drugo vec motike, toljage, palice i raznorazne rekvizite pa pred IEFem radio da se ta
"baraba"
smijeni
![]()
eto drama sad velika...zoka mazno sjediste nekome
- Jara
#41 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
nikad od tebe ni mahaluše ni raskopušemIRCerka wrote:Neam pojmaJara wrote:Nego Mirci, što se ovaj smayozove Zoka?
-
mIRCerka
#42 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Jara wrote:nikad od tebe ni mahaluše ni raskopušemIRCerka wrote:Neam pojmaJara wrote:Nego Mirci, što se ovaj smayozove Zoka?
-
pemanapemani
#43 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Nemam nista protiv Zoke Catica, naprotiv covjek je u najmanju ruku izrazito simpatican. Zao mi je sto na sitnicama neke legende u ocima ljudi ispadaju ne bas takve "legende".
nikad_izvini- mislim da nemas pravo odredjivati ko ce i kada pisati na forumu. Kao sto ti ocito mislis da sam ja notorna budala, neki neveseli urotnik, ili sta vec, tako i ja za tebe i sl. likove imam odredjeno misljenje, i to je samo moje misljenje. Mogu ga reci, ali mislim da nemam pravo tebi i bilo kome savjetovati sta ce raditi, gdje ce nesto pisati, govoriti i sl.
I da mi dodje mama i klepi stolicu, upadne kao padobranac u red za placanje elektricne energije, baci papiric od zvakace gume na ulicu..... rekao bih joj u lice da je to shupacki.
Mislim da ima i previse "javnih" osoba koje su glumile alternativu ovom drustvenom zajebu, a koje su to onako iz dubine plucnih krila popljuvali. Zoka ne spada u tu skupinu, nadam se da nikad i nece.
nikad_izvini- mislim da nemas pravo odredjivati ko ce i kada pisati na forumu. Kao sto ti ocito mislis da sam ja notorna budala, neki neveseli urotnik, ili sta vec, tako i ja za tebe i sl. likove imam odredjeno misljenje, i to je samo moje misljenje. Mogu ga reci, ali mislim da nemam pravo tebi i bilo kome savjetovati sta ce raditi, gdje ce nesto pisati, govoriti i sl.
I da mi dodje mama i klepi stolicu, upadne kao padobranac u red za placanje elektricne energije, baci papiric od zvakace gume na ulicu..... rekao bih joj u lice da je to shupacki.
Mislim da ima i previse "javnih" osoba koje su glumile alternativu ovom drustvenom zajebu, a koje su to onako iz dubine plucnih krila popljuvali. Zoka ne spada u tu skupinu, nadam se da nikad i nece.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#44 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Šta je sad konačno odgovor na pitanje, je li zaslužuje ili ne zaslužuje? Je li legenda i idol ili potencijalni kriminalac sa elementima ukaza na kazneno djelo?
- Jara
#45 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Džaba vam sve, ko zna koji je smajlić treb'o biti umjesto ovog
, al' se Zoka uvali...
-
ChupoJasa
#46 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
... i kad već neko pomenu to njegovo dijete, da li se neko pita gdje je ono bilo u tom momentu. Kakvim se sve ono kriminalom bavilo...
Dok mu se tatica otima za fotolje po pozorištu ono vjerovatno već, čeka u nekom mračnom čošku svoju sljedeću žrtvu, ili možda već čupka curice po tramvajima za njihove plave uvojke znajući da će ga njegov tatica (naravno, jer je on babin sin) spasiti svih problema i već povući sve potrebne veze kako bi zataškao marifetluke svog čeda.....
Dok mu se tatica otima za fotolje po pozorištu ono vjerovatno već, čeka u nekom mračnom čošku svoju sljedeću žrtvu, ili možda već čupka curice po tramvajima za njihove plave uvojke znajući da će ga njegov tatica (naravno, jer je on babin sin) spasiti svih problema i već povući sve potrebne veze kako bi zataškao marifetluke svog čeda.....
-
Lutiena
#47 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Nakon nekoliko nevjerovatno pronicljivih (prvi red GALERIJE) i dubokoumnih komentara, te nakon nekoliko postova koji razotkrivaju u cijelosti moju prvobitnu namjeru koja stoji iza mog uvodnog posta, odlučila sam da javno priznam: «jesam, ja sam novi kandidat za mjesto glavnog i odgovornog urednika studentskog eFM radiJa. Godinama pucam na tu poziciju. Prijavila sam se na ovaj forum prije nekoliko godina s jednim jedinim ciljem: da diskreditujem i pokrenem hajku protiv druga Zorana, iako mi je u to vrijeme još uvijek bio simpatičan. Dugo vremena sam posjećivala predstave, koncerte i kino projekcije s jednim jedinim ciljem. Uhvatit ću Zoku da baca papirić, gasi cigaretu nogom na ulaštenom parketu neke galerije, hoda po zelenoj površini... bilo šta.... Ali ništa, već godinama. Nisam bila dovoljno mudra da nabacim tu i tamo koji post na ovom forumu o muzici, filmu, teatru, politici... I zato sam razotkrivena. Ipak, imam osjećaj da sam donekle uspjela u svojoj namjeri. Zoka je diskreditovan barem u očima nekoliko forumaša. Moja predizborna kampanja, osim ovog poluuspjelog pokušaja diskreditacije druga Zorana, zasniva se na tome da obećavam da me pozicija neće promijeniti. Nadam se čak i pomoći druga Zorana u toj mojoj namjeri kao uskoro bivšeg urednika studentskog eFM radija. Zoka najbolje zna kako se oduprijeti zlu koje vrijeba iz slabosti našeg karaktera kada se nađemo u poziciji da biramo između dvije opcije: jedne, koja nam ne donosi nikakvu korist i druge, koja donosi, ali uz male žrtve. Ali Zoka se nije uspio oduprijeti izazovima koje nudi pozicija. Ja hoću! Crte ličnosti, kao što su poštenje, dosljednost i sl. se protežu kroz sve situacije u kojima se nalazimo. Nije moguće funkcionisati na način da u svakoj situaciji procjenjujemo koliko je ona bitna ili nebitna, pa ako procijenimo da je nebitna, učinit ćemo nešto nedozvoljeno ili nemoralno, a ako procijenimo da je bitna, bit ćemo pošteni. Zato se i mogu uspoređivati situacije kao što su dizanje djevojke sa mjesta i zauzimanje istog na prevaru i nelegalnog otkupa stana. Ipak, pitanje koje je meni ključno u svemu ovome, zbog kojeg sam pisala uvodni post (osim u svrhu predizborne kampanje) jeste: da li su te crte ličnosti i trajne??? Da li se mijenjamo s godinama, situacijama, pozicijama... Samo nekoliko vas je to shvatilo na taj način, a mene bi, možda više nego bilo čije mišljenje, interesovalo upravo mišljenje Zorana Ćatića o tome!
Glasajte za mene!
Glasajte za mene!
-
ChupoJasa
#48 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Pazite. Sad ću vam ja reći. Somun bez četiri kifle ne može da balansira...
- shiz
#49 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Nakon ovakvog priznanja-imaš glas, prviLutiena wrote:Nakon nekoliko nevjerovatno pronicljivih (prvi red GALERIJE) i dubokoumnih komentara, te nakon nekoliko postova koji razotkrivaju u cijelosti moju prvobitnu namjeru koja stoji iza mog uvodnog posta, odlučila sam da javno priznam: «jesam, ja sam novi kandidat za mjesto glavnog i odgovornog urednika studentskog eFM radiJa. Godinama pucam na tu poziciju. Prijavila sam se na ovaj forum prije nekoliko godina s jednim jedinim ciljem: da diskreditujem i pokrenem hajku protiv druga Zorana, iako mi je u to vrijeme još uvijek bio simpatičan. Dugo vremena sam posjećivala predstave, koncerte i kino projekcije s jednim jedinim ciljem. Uhvatit ću Zoku da baca papirić, gasi cigaretu nogom na ulaštenom parketu neke galerije, hoda po zelenoj površini... bilo šta.... Ali ništa, već godinama. Nisam bila dovoljno mudra da nabacim tu i tamo koji post na ovom forumu o muzici, filmu, teatru, politici... I zato sam razotkrivena. Ipak, imam osjećaj da sam donekle uspjela u svojoj namjeri. Zoka je diskreditovan barem u očima nekoliko forumaša. Moja predizborna kampanja, osim ovog poluuspjelog pokušaja diskreditacije druga Zorana, zasniva se na tome da obećavam da me pozicija neće promijeniti. Nadam se čak i pomoći druga Zorana u toj mojoj namjeri kao uskoro bivšeg urednika studentskog eFM radija. Zoka najbolje zna kako se oduprijeti zlu koje vrijeba iz slabosti našeg karaktera kada se nađemo u poziciji da biramo između dvije opcije: jedne, koja nam ne donosi nikakvu korist i druge, koja donosi, ali uz male žrtve. Ali Zoka se nije uspio oduprijeti izazovima koje nudi pozicija. Ja hoću! Crte ličnosti, kao što su poštenje, dosljednost i sl. se protežu kroz sve situacije u kojima se nalazimo. Nije moguće funkcionisati na način da u svakoj situaciji procjenjujemo koliko je ona bitna ili nebitna, pa ako procijenimo da je nebitna, učinit ćemo nešto nedozvoljeno ili nemoralno, a ako procijenimo da je bitna, bit ćemo pošteni. Zato se i mogu uspoređivati situacije kao što su dizanje djevojke sa mjesta i zauzimanje istog na prevaru i nelegalnog otkupa stana. Ipak, pitanje koje je meni ključno u svemu ovome, zbog kojeg sam pisala uvodni post (osim u svrhu predizborne kampanje) jeste: da li su te crte ličnosti i trajne??? Da li se mijenjamo s godinama, situacijama, pozicijama... Samo nekoliko vas je to shvatilo na taj način, a mene bi, možda više nego bilo čije mišljenje, interesovalo upravo mišljenje Zorana Ćatića o tome!
Glasajte za mene!
- hadzinicasa
#50 Re: zasluzuje li zoka da bude direktor studentskog efm radia?
Po meni je ovaj post tolika mahalastina da ne mogu sebi da dodjem. Nekoliko puta sam procitala uvodni post i mislim da je naslov toliko pretenciozan da je zapravo smijesan. Autorica posta djeluje kao pismena osoba, pa mi je utoliko vise sadrzaj posta nespojiv s nacinom na koji je napisan (ako izuzmemo pogled s visine - vjerovatno zbog sjedala na balkonu). Mislim da bi parametri ocjene Zokinog rada trebali biti vezani sa sadrzaj posla koji obavlja sto s ovim ovdje napisanim, pardon my French - ni'dje veze. Sapienti sat.