Zarada preko interneta

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
biznis 071

#1 Zarada preko interneta

Post by biznis 071 »

Ima jedan zanimljiv nacin da se zaradi preko interneta, a ne mora se biti ekspert ni za sta.
Naime, neke stranice ti placaju samo da klikas na reklame firmi koje one reklamiraju i "pregledavas" njihove stranice. Racunica je jednostavna, oni naplacuju reklamiranje prema broju klikova, odnosno, pregleda (npr. 5 centi po pregledu), a tebi placaju da pregledas te reklame i plaćaju ti po tvom pregledu (npr. 1 cent po pregledu). Ovo zahtijeva dnevno 10-15 minuta zavisno od broja stranica koje otvaras. Za ovo je potrebno otvoriti account na tim stranicama i kada se nakupi dovoljno sredstava na accountu (min. 1 ili 2 dolara) mozes traziti da ti sredstva prebace na racun u elektronskoj banci (npr. AlterPay). Sa elektronske banke se sredstva mogu prebaciti na karticu ili mozes traziti da ti posalju cek. Otvaranje i odrzavanje racuna u elektronskoj banci ne kosta nista. Jedino kod prebacivanja na karticu ili cekom ti uzmu odredjenu proviziju.

Eh sad, ja sam o ovome citao prije par godina (neki lik iz Hrvatske je pisao o tome) ali sam kontao da je to vise onako SF. Medjutim, neki dan vidim poznanika koji mi pokaza cek u iznosu nesto manjem od 80 Eura, koji su mu poslali i koji je dobio postom dan ranije i dade mi linkove stranica na kojima on klika. Probam i skontam da je ono sto sam citao bilo fakat tacno.

Prednost je sto mozete ukljuciti i druge, i za sve one koje ste vi preporucili vi dobijate bonus kad oni klikaju. Ali to nije sistem piramide, jer vi dobijate bonus samo za one koje ste vi preporucili, a ako oni dalje nekog preporuce bonus za te ljude dobijaju samo oni, sto je i posteno. I jos nesto, da bi dobili bonus i vi morate klikati, znaci nema malih kineza da rade za vas, a vi samo napravili "mrezu" :-)

Da li je jos neko imao iskustva sa ovim?
biznis 071

#2 Re: Zarada preko interneta

Post by biznis 071 »

Nije valjda da se niko nije sustretao sa ovim?
Mogu ovdje zakaciti linkove tih stranica, ako neko zeli pokusati.
Ali bi bilo dobro da se prvo otvori account na elektronskoj banci. Ja koristim istovremeno nekoliko stranica da brze ide (otvorim vise prozora i klikam jednu po jednu, dok napravim krug, na prvoj je vec izvrsena validacija mog klika i tako redom) i na svakoj sam registrovao isti username i password (lakse mi upamtiti).
awekenings

#3 Re: Zarada preko interneta

Post by awekenings »

Nema sine para bez motike .. ne nasjedaj na takve gluposti ...
biznis 071

#4 Re: Zarada preko interneta

Post by biznis 071 »

awekenings wrote:Nema sine para bez motike .. ne nasjedaj na takve gluposti ...
Ma tako sam i ja kontao kada sam citao post ovog lika iz Hrvatske. Ali kada sam vidio ovog poznanika koji mi je pokazao cek i dao mi linkove stranica, probao sam i fakat funkcionise.
SA 071

#5 Re: Zarada preko interneta

Post by SA 071 »

biznis 071 wrote:Nije valjda da se niko nije sustretao sa ovim?
Mogu ovdje zakaciti linkove tih stranica, ako neko zeli pokusati.
Ali bi bilo dobro da se prvo otvori account na elektronskoj banci. Ja koristim istovremeno nekoliko stranica da brze ide (otvorim vise prozora i klikam jednu po jednu, dok napravim krug, na prvoj je vec izvrsena validacija mog klika i tako redom) i na svakoj sam registrovao isti username i password (lakse mi upamtiti).
Pa ima li tih linkova? Nekoliko puta si reko postaviti linkove :-)
biznis 071

#6 Re: Zarada preko interneta

Post by biznis 071 »

Sorry, prvi link je za elektronsku banku:

a ovi linkovi su za te stranice na kojima mozes pregledati reklame (kako na kojoj, ali su odjeljci za reklame oznaceni kao: view ads, surf ads ili advertisment). Poredao sam ih po kvalitetu (bar kako sam ih ja dozivio):
Comrad

#7 Re: Zarada preko interneta

Post by Comrad »

E Nedime druze, cuj jel se iko susretao sa ovim. :-) :lol:

Pa mislim da je gotovo onovno pravilo da osoba cim prikljuci internet odmah ide po ovim stranicama i trazi guzovace. Ne znam koliko dugo koristis internet, ali da te razocaram ne mozes zaraditi preko interneta na ovaj nacin. Na drugi nacin da, ali na ovaj ne.
respo

#8 Re: Zarada preko interneta

Post by respo »

jesi to pronasao neku virtualnu motiku?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9 Re: Zarada preko interneta

Post by Bobi »

Ajme... :mrgreen: , ima lik stila :D,okolo pa po... :skoljka:
Locked