Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Amaya

#8051 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amaya »

Social interaction survey ID 692957 35c
ODB

#8052 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Ako imaš taj premium i referale logično da ti je bolji cs,neo i to samo zbog njih.Te sedmične nagrade su smiješne na cs,a 5$ na 50$ prevara jer su im zadaci daleko manje plaćeni nego na Elite i uzimaju proviziju pri isplati dok Elite ne...ja radim pola pola Neo i Elite
nekada im šteka isplata ,do sada 2 puta u 4 mjeseca ali proradi uvijek
babaroga1x

#8053 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

majstorjUVE wrote:
tigronius wrote:
cappuccino wrote:692957 Social interaction survey level_3_contributors $0.40 1

Meni je lično elite bolji jer je bolje plaćen, ko šiša mizerne bonuse, bolje imati duplo plaćen zadatak. Na neobuxu jedino radim vina jer su isto placena 4 centa kao i na eliteu, al tu ima i taj 12% bonus, a na clixsensu se znaju pojaviti 2, 3 zadatka koja nemaju na eliteu, tako da i tamo ponekad uletim. Najbolje stavite na papir šta vam se najviše isplati. :thumbup:
Koja ti vina radis na neobuxu od 4centa?
bonus nije nesto al ne bih ga nazvo mizernim.Takodje ovo sa kasnjenjem isplata mi ne odgovara.Plus na klixu imas listu top radnika u sedmici i tu redovno dobijem neki bonus.Prosle sedmice 10$Plus na svakih zaradjenih 50$ dobijes 5$ bonusa.nakupi se tako pofino
znači ti si lik koji je napravio preko 1500 taskova prošli tjedan... pratio sam te na top listi i navijao... moram priznati, preko 6000 taskova u mjesec dana, skidam kapu, svaka čast.... ti to ozbiljno uhvatio, ko pravi posao :thumbup:
hepekcina

#8054 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by hepekcina »

bravo majstorjUVE :thumbup:

i sad uzmi digitron pa sračunaj da je npr. razlika u cijeni 1 cent po tasku izgubio si 15 dolara na 1.500 taskova...a na surveyima je razlika u cijeni i po 17-18 centi
+ provizije koje otkinu pri isplati
cappuccino

#8055 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

hepekcina wrote:bravo majstorjUVE :thumbup:

i sad uzmi digitron pa sračunaj da je npr. razlika u cijeni 1 cent po tasku izgubio si 15 dolara na 1.500 taskova...a na surveyima je razlika u cijeni i po 17-18 centi
+ provizije koje otkinu pri isplati
Ma pusti džaba objašnjavat, ionako nemamo mi ništa od toga ako rade na eliteu.
majstorjUVE

#8056 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by majstorjUVE »

[/quote]

znači ti si lik koji je napravio preko 1500 taskova prošli tjedan... pratio sam te na top listi i navijao... moram priznati, preko 6000 taskova u mjesec dana, skidam kapu, svaka čast.... ti to ozbiljno uhvatio, ko pravi posao :thumbup:[/quote]

trudim se,hvala na podrsci :razz:
dobojlija81

#8057 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

cappuccino wrote:Na Eliteu nema provizije prilikom isplate, tj. 0% je, za razliku od Neobuxa i Clixsensa koji uzimaju 2%.
Može se dnevno a ne sedmično povlačiti po $50 i na svakih 5 dana, dakle za mjesec bi isplatili tih $300. Više vala ni ne zaradim.
Čim kliknem odmah isplate, a na Clixsensu se mora najaviti dan prije, i to mora biti petak ili ponedjeljak.
Istina, imala sam jednom problem da je isplata bila na pendingu na Eliteu, pa je kasnije prošla, ma ipak je Elite firme Crowdflower.

Vina radim ona sa etiketama, trenutno im je ID 691763 i placena su 4c na Neobuxu. Neobux opet uzme svoje procente prilikom isplate,
pa ne znam ni jel isplativ taj njihov bonus. Opet to dođe bare bare sa Eliteom.

Neka svako isproba, sabere i neka vidi šta mu se najviše isplati.
na neu su 3 c vina mozda je lapsus :? ,ja ih radim na elite 4c i jos poneke,brze se skupi nego na neu sa bonusom 12%,a i manje taskova uradiš
majstorjUVE

#8058 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by majstorjUVE »

Sad tek vidjoh da sam registrovan na Elite-u od Januara al nikad nisam nista radio.

Mozda nekako da kombinujem Clix I elite? :?
jer steta da mi propada premium
cappuccino

#8059 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

dobojlija81 wrote: na neu su 3 c vina mozda je lapsus :? ,ja ih radim na elite 4c i jos poneke,brze se skupi nego na neu sa bonusom 12%,a i manje taskova uradiš
bila su 4c, znači i to su smanjili..ja u brzini nisam ni gledala...neobux otpade skroz...ostaje Elite i Clixsense samo za Find business hours i Adult Googlove :mrgreen:
babaroga1x

#8060 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

majstorjUVE wrote:Sad tek vidjoh da sam registrovan na Elite-u od Januara al nikad nisam nista radio.

skupi barem dva referala koji ti zaradjuju 5 centi dnevno i ti si u plusu s premiumom jer ti premium dupla prihode od referala...

i onda radiš gdje ti se svidja, ganjaš natjecanje na clixu, lupaš po elitu, neu, gdje god ti paše...

P.S. Kolega nije moj referal, da se razumijemo, ja ne dobivam ništa od njegovih 6 000 taskova što je riješio...
mikrozadatak

#8061 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

cappuccino wrote: Može se dnevno a ne sedmično povlačiti po $50 i na svakih 5 dana, dakle za mjesec bi isplatili tih $300.
Jesi li sigurna u ovo boldirano? Mislim da bi trebali paziti šta pišemo, da ne dajemo pogrešne informacije ljudima koji se tek uključuju.
Meni na Elitu smeta što skoro svaki mjesec imaju problema s isplatom, što je support očajan i ovo ograničenje od 50$ (ali, hajde ono se može premostiti). Imam dovoljno iskustva na ovim sajtovima da znam šta govorim.
Lično, na 350+ dolara zarađenih mjesečno ne želim razmišljati hoće li biti problema s isplatom. Samo želim svoje pare što prije u svom džepu.

U principu sva tri imaju svoje prednosti i nedostatke. Neka svako stavi na papir vrijednost taska, bonuse, smetnje, support ... neka izvaga i igra gdje mu najviše odgovara.

Sretno svima, gdje god igrali.
dobojlija81

#8062 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

ODB wrote:Ako imaš taj premium i referale logično da ti je bolji cs,neo i to samo zbog njih.Te sedmične nagrade su smiješne na cs,a 5$ na 50$ prevara jer su im zadaci daleko manje plaćeni nego na Elite i uzimaju proviziju pri isplati dok Elite ne...ja radim pola pola Neo i Elite
nekada im šteka isplata ,do sada 2 puta u 4 mjeseca ali proradi uvijek
ma da bar od ukupnih 50$ zaradjenih daju, cini mi se samo od cistih taskova,a vala treba vremena da to naklikaš
majstorjUVE

#8063 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by majstorjUVE »

babaroga1x wrote:
majstorjUVE wrote:Sad tek vidjoh da sam registrovan na Elite-u od Januara al nikad nisam nista radio.

skupi barem dva referala koji ti zaradjuju 5 centi dnevno i ti si u plusu s premiumom jer ti premium dupla prihode od referala...

i onda radiš gdje ti se svidja, ganjaš natjecanje na clixu, lupaš po elitu, neu, gdje god ti paše...

P.S. Kolega nije moj referal, da se razumijemo, ja ne dobivam ništa od njegovih 6 000 taskova što je riješio...
Tu je negdje kolega ciji sam referal al s eizgleda šunja iz pozadine i nece da se javi :P .Samo kupi novce :-D
cappuccino

#8064 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

mikrozadatak wrote:
cappuccino wrote: Može se dnevno a ne sedmično povlačiti po $50 i na svakih 5 dana, dakle za mjesec bi isplatili tih $300.
Jesi li sigurna u ovo boldirano? Mislim da bi trebali paziti šta pišemo, da ne dajemo pogrešne informacije ljudima koji se tek uključuju.
Sigurna sam. "Minimum payout using Crowdflower Elite is $2.00 and you can redeem up to $50 daily."
ODB

#8065 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Griješiš,jednom u 5 dana možeš povlačiti novac i max 50$.Znači 6 mjesečno.JEdino ako kod tebe nije neki bug pa da možeš svaki dan ?
cappuccino

#8066 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

ODB wrote:Griješiš,jednom u 5 dana možeš povlačiti novac i max 50$.Znači 6 mjesečno.JEdino ako kod tebe nije neki bug pa da možeš svaki dan ?
Pa to i piše gore. $50 x 6 to je $300 dolara mjesečno. Jednom u 5 dana, a taj dan $50 maksimalno.
ODB

#8067 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

OK,nesporazum,loše su napisali to pravilo pa ispade svaki dan 50$ da možeš dići a i tako izgleda kada si prvi put napisala na našem jeziku. :-D
cappuccino

#8068 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by cappuccino »

ODB wrote:OK,nesporazum,loše su napisali to pravilo pa ispade svaki dan 50$ da možeš dići a i tako izgleda kada si prvi put napisala na našem jeziku. :-D
Ma ok, ko' kad su oni napisali daily...nije daily ali nije ni weekly, nego na svakih 5 dana. Nego dosta gubljenja vremena, hajmo radit pa gdje god. :thumbup:
mikrozadatak

#8069 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

ODB wrote:OK,nesporazum,loše su napisali to pravilo pa ispade svaki dan 50$ da možeš dići a i tako izgleda kada si prvi put napisala na našem jeziku. :-D
Zato sam i reagovao.
Svakih 5 dana možeš isplatiti max 50$, prosto ko pasulj :D
mikrozadatak

#8070 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

cappuccino wrote:
Ma ok, ko' kad su oni napisali daily...nije daily ali nije ni weekly, nego na svakih 5 dana. Nego dosta gubljenja vremena, hajmo radit pa gdje god. :thumbup:
Slažem se,

Samo da "Tell Us Which Search Results Are Most Relevant!" potraje još koji dan, planiram ga prekucati, trenutno sam na 66.
dobojlija81

#8071 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

babaroga1x wrote:

mah ne mozes ovako ljude nagovoriti,a kamoli da ti referali budu,prvi rodjaci niko nigdje ne radi,palamude cijelu noc po fejsu,i mudro mi porucuju klikaj kad si budala :lol:
Mike Ross

#8072 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Mike Ross »

Baš kada sam htjeo da upitam na kom kanalu je najisplativije raditi, vi započeli raspravu o tome...aferim. Ja sam počeo 10 Feb. i radim samo na clixsence, a registrovao sam se i na ostalim pa pomalo pratim i ostale, blizu sam 50$ za ovih desetak dana. Vidim neki daju bonuse neki malo bolje plaćaju zadatke, na clixu ima ovaj bonus od 7% kada se ispuni ova daily checklist. Na kraju krajeva sve je to do pojedinačne percepcije, šta kome više odgovara, ali bitno je da ima izbora....
ODB

#8073 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Pa jest individualno.Da mi je 5 referala koji sebi mjesečno zarade 100$ na taskovima prihvatio bih se i ja clixa jer dobijaš 10% od njihovih zadataka ako se ne varam? Onda bih i premiume ,goldene i ostala čuda kupio ,ispunjavao dnevne uslove i samo bih tamo radio .
Ovako ko nema ref. ne isplati mu se.
mikrozadatak

#8074 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Nakon ove priče uhvati me nostalgija :D
Stariji igrači će se sjetiti da se nekad mogao isti job igrati i na CS i na NB. Padneš na jednom, samo se prešaltaš na drugi sajt, ali sad si već skontao šta se traži.
Those were the days ...
dobojlija81

#8075 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by dobojlija81 »

mikrozadatak wrote:Nakon ove priče uhvati me nostalgija :D
Stariji igrači će se sjetiti da se nekad mogao isti job igrati i na CS i na NB. Padneš na jednom, samo se prešaltaš na drugi sajt, ali sad si već skontao šta se traži.
Those were the days ...
joj da je to vratiti nekako :)
Post Reply