Mislim da si prekasno predala jer su radnici već odabrani. Oni iz viših rankova još nekada davno i prošli su kroz obuku, a intervju za ove obične prodavače je sad početkom mjeseca održan i odabrani kandidati su primljeni. Rečeno im je da sa poslom kreću u novembru.mumy wrote:mora da su poceli zvati ljude na razgovor za posao...i ja sam predala,sute
Zara u Sarajevu??
Moderator: anex
-
Mr.Fundamental
#301 Re: Zara u Sarajevu??
-
Naslovnica
#302 Re: Zara u Sarajevu??
AHA.zenny wrote:nema vise Zare u Azelu jer u azelu nije nikad ni bila zara kao prodavnica ili odjeljak, nego su oni cisto prodavali njihove otpatke iz europe, dok sad dolazi prava prodavnica da prodaje svoje stvari.. u varijantama sam za jednu od prodavnica grupacije inditex za menadjersku poziciju pa me cisto onako interesuje kakve se plate mogu ocekivati ako neko zna, bas nemam predstavu![]()
ja kako sam po mahalskoj prici upratio centar je trebao biti otvoren sredinom oktobra ali nedavno je bio clanak u avazu u kojem je pisalo da je odobreno na sjednici nekoj da se radovi odgode jos 7 mjeseci, iako su oni trazili da se odgodi i vise... sad jel se to misli na cjelokupnu zgradu ili kontaju mozda uskoro zavrsit dio shopping centra pa poslije taj hotelski dio, ne znam..
Samo donekle tačno.
U Zari u Mostaru se mogu kupiti pojedine stvari koje su bile aktuelne prošle i prije nekoliko godina, a iste te stvari su se mogle kupiti i u Azelu, samo za mnogo manje pare.
Azel je prodavao INDITEX-ovu robu po ugovoru, a nakon što je INDITEX sasmostalno došao na BH tržište, po ugovoru su bili obavezni da prestanu.
-
mumy
#303 Re: Zara u Sarajevu??
Mislim da nisam,predala sam cim se prvi put oglasili iako se isti oglas 2 x produzio na posao.ba.Mr.Fundamental wrote:Mislim da si prekasno predala jer su radnici već odabrani. Oni iz viših rankova još nekada davno i prošli su kroz obuku, a intervju za ove obične prodavače je sad početkom mjeseca održan i odabrani kandidati su primljeni. Rečeno im je da sa poslom kreću u novembru.mumy wrote:mora da su poceli zvati ljude na razgovor za posao...i ja sam predala,sute
-
korisnik101
#304 Re: Zara u Sarajevu??
nope.Mr.Fundamental wrote:
Mislim da si prekasno predala jer su radnici već odabrani. Oni iz viših rankova još nekada davno i prošli su kroz obuku, a intervju za ove obične prodavače je sad početkom mjeseca održan i odabrani kandidati su primljeni. Rečeno im je da sa poslom kreću u novembru.
menadzeri, asistenti menadzera, prodavaci - svi su se zajedno trazili i isli na razgovore. svi zajedno odlaze na treniranje (mostar, zagreb), i receno im je da se centar/prodavnice inditexa otvaraju proljece '14.
menadzeri cirka 1800-2000KM ,zavisno od iskustva, asistenti cirka 1500KM - to je na ruke. za prodavace, ne znam..
ako su koga od vas primili ili dali ponudu, javite pa da vidimo ako je i ovo tacno
-
Amy82
#305 Re: Zara u Sarajevu??
Naslovnica wrote:AHA.zenny wrote:nema vise Zare u Azelu jer u azelu nije nikad ni bila zara kao prodavnica ili odjeljak, nego su oni cisto prodavali njihove otpatke iz europe, dok sad dolazi prava prodavnica da prodaje svoje stvari.. u varijantama sam za jednu od prodavnica grupacije inditex za menadjersku poziciju pa me cisto onako interesuje kakve se plate mogu ocekivati ako neko zna, bas nemam predstavu![]()
ja kako sam po mahalskoj prici upratio centar je trebao biti otvoren sredinom oktobra ali nedavno je bio clanak u avazu u kojem je pisalo da je odobreno na sjednici nekoj da se radovi odgode jos 7 mjeseci, iako su oni trazili da se odgodi i vise... sad jel se to misli na cjelokupnu zgradu ili kontaju mozda uskoro zavrsit dio shopping centra pa poslije taj hotelski dio, ne znam..
Samo donekle tačno.
U Zari u Mostaru se mogu kupiti pojedine stvari koje su bile aktuelne prošle i prije nekoliko godina, a iste te stvari su se mogle kupiti i u Azelu, samo za mnogo manje pare.
Azel je prodavao INDITEX-ovu robu po ugovoru, a nakon što je INDITEX sasmostalno došao na BH tržište, po ugovoru su bili obavezni da prestanu.
Otkud ti to? Ja npr. pregledam na njihovom site-u novu kolekciju i kad odem u Mostar vidim te iste stvari u radnji. Možda nemaju cijelu kolekciju, ali ne vjerujem baš da mogu tek tako prodavati stvari iz starih kolekcija a da nisu na nekom sale-u.
- Krizzia
#306 Re: Zara u Sarajevu??
Ovo apsolutno nije tocno da se mogu kupiti srvari iz proslogodisnjih kolekcija. Neki statement modeli da, tipa shopper bag. Zara u Mostaru funkcionira kao i svaka druga Zara u svijetu. U Mostar dolazi sve osim studio kolekcije. Pocetna placa vam je 500 km, 4 sata na dan, pet dana u tjednuNaslovnica wrote:AHA.zenny wrote:nema vise Zare u Azelu jer u azelu nije nikad ni bila zara kao prodavnica ili odjeljak, nego su oni cisto prodavali njihove otpatke iz europe, dok sad dolazi prava prodavnica da prodaje svoje stvari.. u varijantama sam za jednu od prodavnica grupacije inditex za menadjersku poziciju pa me cisto onako interesuje kakve se plate mogu ocekivati ako neko zna, bas nemam predstavu![]()
Samo donekle tačno.
-
Naslovnica
#307 Re: Zara u Sarajevu??
Pročitaj dobro šta sam ja napisao, pročitaj svoj odgovor, pa skontaj da li sam šta slagao ili ne?!Krizzia wrote:Ovo apsolutno nije tocno da se mogu kupiti srvari iz proslogodisnjih kolekcija. Neki statement modeli da, tipa shopper bag. Zara u Mostaru funkcionira kao i svaka druga Zara u svijetu. U Mostar dolazi sve osim studio kolekcije. Pocetna placa vam je 500 km, 4 sata na dan, pet dana u tjednuNaslovnica wrote:AHA.zenny wrote:nema vise Zare u Azelu jer u azelu nije nikad ni bila zara kao prodavnica ili odjeljak, nego su oni cisto prodavali njihove otpatke iz europe, dok sad dolazi prava prodavnica da prodaje svoje stvari.. u varijantama sam za jednu od prodavnica grupacije inditex za menadjersku poziciju pa me cisto onako interesuje kakve se plate mogu ocekivati ako neko zna, bas nemam predstavu![]()
Samo donekle tačno.
- Krizzia
#308 Re: Zara u Sarajevu??
Pogresno si se izrazio 
-
Leptirich
#309 Re: Zara u Sarajevu??
Znači nema nade da će možda do proljeća primati još radnika i zvati na razgovore?korisnik101 wrote:nope.Mr.Fundamental wrote:
Mislim da si prekasno predala jer su radnici već odabrani. Oni iz viših rankova još nekada davno i prošli su kroz obuku, a intervju za ove obične prodavače je sad početkom mjeseca održan i odabrani kandidati su primljeni. Rečeno im je da sa poslom kreću u novembru.
menadzeri, asistenti menadzera, prodavaci - svi su se zajedno trazili i isli na razgovore. svi zajedno odlaze na treniranje (mostar, zagreb), i receno im je da se centar/prodavnice inditexa otvaraju proljece '14.
menadzeri cirka 1800-2000KM ,zavisno od iskustva, asistenti cirka 1500KM - to je na ruke. za prodavace, ne znam..
ako su koga od vas primili ili dali ponudu, javite pa da vidimo ako je i ovo tacno
-
mumy
#310 Re: Zara u Sarajevu??
i ja sam se prijavila i nista...koga god znam da se prijavio od mojih poznanika nikoga nisu zvali 
-
Leptirich
#311 Re: Zara u Sarajevu??
Evo vidim opet na posao.ba izašao oglas za Inditex koji ističe 25.12. Sad ne znam da li da se opet prijavljujem ili to nema svrhe jer me valjda već imaju u bazi podataka. Prijavljivala sam se mailom i za prodavačicu i za blagajnicu i poštom slala cv i prijavu. Ne mogu biti pametna. 
-
FemaleMe
#312 Re: Zara u Sarajevu??
Mog prijateljicu su zvali vec prije oko 2 mjeseca, i bila na intervju-u, i kao primili je, ali onda se ono promjeni termin otvaranja (trebalo biti 30.11., sad tek na proljece), ali kao zvace opet. Predajite 
-
Leptirich
#313 Re: Zara u Sarajevu??
Kad se prijavila prijateljica, je li išla na obuku? Ja sam se prijavila kad je bio oglas u 8.mjesecu. Rok za prijavu bio do 15.8.ali su ga poslije još produživali. Ne znam da li ponovo da pošaljem?FemaleMe wrote:Mog prijateljicu su zvali vec prije oko 2 mjeseca, i bila na intervju-u, i kao primili je, ali onda se ono promjeni termin otvaranja (trebalo biti 30.11., sad tek na proljece), ali kao zvace opet. Predajite
- Zatamnjena stakla
#314 Re: Zara u Sarajevu??
Ima l' šta za mužjake oko tog posla?
-
Ujedam
#315 Re: Zara u Sarajevu??
Oglas se stalno objavljuje.. jer se ne zna tačno još datum otvaranja, navodi se da će biti spremno do aprila 2014 godine, ali ko će znati.. i mnogo ljudi koji su slali CV, dotad mogu da se negdje druge zaposle, nešto drugo nađu.. zato stalno objavljuju, da imaju u rezervi ljude. 
-
mumy
#316 Re: Zara u Sarajevu??
Muljaza neka...ja cu na svaki oglas poslati ponovo
- Krizzia
#317 Re: Zara u Sarajevu??
Ja bih na tvom mjestu sacekala otvaranje i predala zamolbu za posao direktno na njihovu blagajnu. Koliko sam upoznata, svi oni koji predaju zamolbu budu pozvani na razgivor. Onda zaposljavaju u ovisnosti koliko im ljudi treba. Ali ne znaci da vas vise nece zovnuti ako tada ne prodjete. Ako zadovoljite uvijete i ostavite dojam vrlo vjerojatno ce vas pozvati kad slijedece radno mjesto bude otvoreno...Leptirich wrote:Kad se prijavila prijateljica, je li išla na obuku? Ja sam se prijavila kad je bio oglas u 8.mjesecu. Rok za prijavu bio do 15.8.ali su ga poslije još produživali. Ne znam da li ponovo da pošaljem?FemaleMe wrote:Mog prijateljicu su zvali vec prije oko 2 mjeseca, i bila na intervju-u, i kao primili je, ali onda se ono promjeni termin otvaranja (trebalo biti 30.11., sad tek na proljece), ali kao zvace opet. Predajite
- P308
#318 Re: Zara u Sarajevu??
Po mojim saznajima SCC se otvara 6.4. na isti dan kada se otvorio i BBI tj. na dan grada Sarajeva. Ali uz to se spominje i februrar kao moguci mjesec otvaranja, pa eto, predajite i sretno 
-
Leptirich
#319 Re: Zara u Sarajevu??
Mislim da bi bilo prekasno, jer će oni do tada već imati potrebne radnike. Slično sam uradila u Mostaru tj.popunila knjižicu koju imaju na kasi na osnovu koje zovu na razgovor u slučaju potrebe za radnicima, ali me nitko do sada nije kontaktirao.Krizzia wrote:Ja bih na tvom mjestu sacekala otvaranje i predala zamolbu za posao direktno na njihovu blagajnu. Koliko sam upoznata, svi oni koji predaju zamolbu budu pozvani na razgivor. Onda zaposljavaju u ovisnosti koliko im ljudi treba. Ali ne znaci da vas vise nece zovnuti ako tada ne prodjete. Ako zadovoljite uvijete i ostavite dojam vrlo vjerojatno ce vas pozvati kad slijedece radno mjesto bude otvoreno...Leptirich wrote:Kad se prijavila prijateljica, je li išla na obuku? Ja sam se prijavila kad je bio oglas u 8.mjesecu. Rok za prijavu bio do 15.8.ali su ga poslije još produživali. Ne znam da li ponovo da pošaljem?FemaleMe wrote:Mog prijateljicu su zvali vec prije oko 2 mjeseca, i bila na intervju-u, i kao primili je, ali onda se ono promjeni termin otvaranja (trebalo biti 30.11., sad tek na proljece), ali kao zvace opet. Predajite
Mislim da ću opet mailom poslati cv, ništa me ne košta pa šta bude.
- Krizzia
#320 Re: Zara u Sarajevu??
Hm, bas cudno. Ako te zanima, poslat cu ti na pp neke detalje sa razgovoraLeptirich wrote:Mislim da bi bilo prekasno, jer će oni do tada već imati potrebne radnike. Slično sam uradila u Mostaru tj.popunila knjižicu koju imaju na kasi na osnovu koje zovu na razgovor u slučaju potrebe za radnicima, ali me nitko do sada nije kontaktirao.Krizzia wrote:Ja bih na tvom mjestu sacekala otvaranje i predala zamolbu za posao direktno na njihovu blagajnu. Koliko sam upoznata, svi oni koji predaju zamolbu budu pozvani na razgivor. Onda zaposljavaju u ovisnosti koliko im ljudi treba. Ali ne znaci da vas vise nece zovnuti ako tada ne prodjete. Ako zadovoljite uvijete i ostavite dojam vrlo vjerojatno ce vas pozvati kad slijedece radno mjesto bude otvoreno...Leptirich wrote: Kad se prijavila prijateljica, je li išla na obuku? Ja sam se prijavila kad je bio oglas u 8.mjesecu. Rok za prijavu bio do 15.8.ali su ga poslije još produživali. Ne znam da li ponovo da pošaljem?
Mislim da ću opet mailom poslati cv, ništa me ne košta pa šta bude.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#321 Re: Zara u Sarajevu??
Nisu ti saznanja dobra. Ne znaju ni oni, citaj šefovi kad se otvara.P308 wrote:Po mojim saznajima SCC se otvara 6.4. na isti dan kada se otvorio i BBI tj. na dan grada Sarajeva. Ali uz to se spominje i februrar kao moguci mjesec otvaranja, pa eto, predajite i sretno
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Leptirich
#322 Re: Zara u Sarajevu??
Može, hvala ti.Krizzia wrote:Hm, bas cudno. Ako te zanima, poslat cu ti na pp neke detalje sa razgovora
-
FemaleMe
#323 Re: Zara u Sarajevu??
Nije isla na obuku, isla na jedan intervju, i nakon toga je mailom obavijestili da je primljena, i onda je trebalo da pogleda tacno uslove, i platu, i da odluci da li zeli. Ali do toga jos nije nikada doslo, jer je pomjeren datum otvaranja.Leptirich wrote:Kad se prijavila prijateljica, je li išla na obuku? Ja sam se prijavila kad je bio oglas u 8.mjesecu. Rok za prijavu bio do 15.8.ali su ga poslije još produživali. Ne znam da li ponovo da pošaljem?FemaleMe wrote:Mog prijateljicu su zvali vec prije oko 2 mjeseca, i bila na intervju-u, i kao primili je, ali onda se ono promjeni termin otvaranja (trebalo biti 30.11., sad tek na proljece), ali kao zvace opet. Predajite
- opa22
#324 Re: Zara u Sarajevu??
jesu li ikog zvali na razgovor za posao??? ja dansa dobih neki poziv Bog me ubio al ne zkuzih sta mi rece odakle zove, samo znam da mi rece sutra u 2 u ATT 15.kat.....valjda je to to
-
Leptirich
#325 Re: Zara u Sarajevu??
Ja se opet prijavila, ali me nisu zvali.opa22 wrote:jesu li ikog zvali na razgovor za posao??? ja dansa dobih neki poziv Bog me ubio al ne zkuzih sta mi rece odakle zove, samo znam da mi rece sutra u 2 u ATT 15.kat.....valjda je to to