Admir_1984 wrote:Al zar nije logicno prvo urediti sistem, napraviti neshto kvalitetno i onda zahtjevati i kukati sto se ne placa karta
Logicno je, kako nije. Novi tramvaji, trolejbusi, autobusi, minibusi ce se sami od sebe napraviti, a onda ce Gras da vozi gradjane 2-3 godine dzaba, pa ce polako da im uvodi placanje od po 5 feninga
Nema bolan dzaba nista. Nije ovo socijalizam vise. Ako hoces da se vozis, onda platis, ako neces, ne moras.
To sto su vozila Grasa u stanju kakvom jesu, prilican dio krivice snosimo i mi gradjani svojim odnosenjem prema njima. Ne govorim ni o kome od vas licno, ali cinjenica je da mi gradjani imamo uzasan odnos prema vozilima u kojima se vozimo.
100% naplata je po mom misljenju conditio sine qua non. To se uopste ne moze dovoditi u pitanje. Smijesno mi je o tome uopste raspravljati. O cijeni karte se moze pricati, o cistoci moze, o kvalitetnijim i novijim vozilima moze, ali bez placanja karte sve to ne vrijedi...
U prici oko gradskog prevoza svi imaju svojih aferima. Od gradjana koji nikako da se nauce kulturi u vozilima gradskog saobracaja, vlasti koja ima macehinski odnos prema svom preduzecu do kriminalaca tipa Jusufranica koji su firmu ojadili za milionske iznose itd.