Zar te nije sramota GRAS-u...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sakop

#126 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sakop »

ima li veće sramote za grad Sarajevo od GRAS-a i njegovih tramvaja, trola, revizora...

koja bruka da se vozimo ko zadnja marva,gužva,prljavo ma kakvo blato
jednom rječju sramota :x

volio bih da se pokrene inicijativa da se vrate novci za karte ili hitno promijeni nivo usluga

inicijatoru teme svaka čast :thumbup:
cartman

#127 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by cartman »

cappy_tempo

#128 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by cappy_tempo »

ne upratih na temi,zna li neko kad je onaj strajk grasa,lafo nista nece voziti? :D
vjesticanametli

#129 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by vjesticanametli »

A_I_ wrote:
vjesticanametli wrote:
sta vam znaci prekrsen clan 57 u vezi sa clanom 34 iz 89 god. sluzbene novine SA br. 21 od 27.11.89 godine...........zasto bjeze kad se nazove policija :mrgreen: i zasto ne pokazuju iskaznice
Pliz explain :-D sta znaci ta stavka u zakonu (ako postoji)?

ne znam ja sta je ja sam samo svjedocila urlanju na curu, pisanju te smjesne kazne jer je prekrsila taj clan iz 80 i neke, otieli su joj kupljenu kartu i kusur od iste i kad su dosli specijalci jos su htjeli s njom da se naguravaju iako joj je jedan vec zavrnuo ruku a drugi se onako kofrcio unoseci joj se u lice
cappy_tempo

#130 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by cappy_tempo »

cappy_tempo wrote:ne upratih na temi,zna li neko kad je onaj strajk grasa,lafo nista nece voziti? :D
iko? :D
ROTOR 9

#131 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by ROTOR 9 »

Zvucite ko da ste taxi., hajd radice do sledece raskrsnice.. vec 2 dana sam svjedok slepanja tramvaja.. juce 2 danas 3 kontam moze komotno ona stara igra vozica da pocne.. jedno sam siguran gopatos Jusufranic je zavio Gras u crno i ostavio " sposobno" na vrhu firme.. taj isti Jusufranic je sagradio vilu ., sa podzemnim vanjskim grijanjem., tako da mu je avlija vazda suha i cista.. molim fino..
neke ljude koje sam poznavao dugo godina i koji ne bi mogli biti od koristi ni u kucnim poslovima., uposlili su se u Gras i takvi odlucuju od hiljadama korisnika.. saraf 40km/komad jel mozda berilijum ili titanijum ?
ma sta se cudite ., do neki dan im na portirnici stajao unhcr-najlon ., o kakvim ulaganjima to govorimo ? Kanton su muzli koliko su mogli i znali ali ne vise.. i neka sami zarade i nek se probijaju na trzistu.. kad su uposljavali familije i roodjake sad neka i to rjesavaju..
I posle grasa pjesaka masa.. :wink:
biciklo ko moze i sretno..
sheilak

#132 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

@ROTOR

I ja sam danas vidjela kako slepaju tramvaje. Koji se inace nisu mijenjali od ranih 80tih. Novi autobusi im se "cijepaju" na pola. O kakvim ulaganjima oni to govore? Ko guta sav taj novac koji se slijeva u GRAS?

Inace, neko bi ih trebao sa zemljom sastaviti zbog propustanja voznji. :x I vozace i one koji im kazu da iz bilo kojeg razloga propuste voznju. Danas na Pofalicima, prije sat, sat i pol, komercijalu cekamo ravnih 40 min! Na ovakvom vremenu, na minusima! Iz suprotnog pravca prolaze dvije komercijale, u razmaku od 20 min. Jedna gospodja pita vozaca je li to oni voze svakih haman sat vremena i zasto ne voze redovno? Njegov odgovor je bio: VOZIM KADA MI JE CEJF! Ovim rjecima. :x

Dabogda radili kako treba ili ne radili uopste!
madner

#133 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by madner »

Ja mislim da bi trebalo dici cijene karata, jer ovo je previse jeftino da bi bilo profitabilno. :D
perfect_guy

#134 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by perfect_guy »

sheilak wrote:@ROTOR

I ja sam danas vidjela kako slepaju tramvaje. Koji se inace nisu mijenjali od ranih 80tih. Novi autobusi im se "cijepaju" na pola. O kakvim ulaganjima oni to govore? Ko guta sav taj novac koji se slijeva u GRAS?

Inace, neko bi ih trebao sa zemljom sastaviti zbog propustanja voznji. :x I vozace i one koji im kazu da iz bilo kojeg razloga propuste voznju. Danas na Pofalicima, prije sat, sat i pol, komercijalu cekamo ravnih 40 min! Na ovakvom vremenu, na minusima! Iz suprotnog pravca prolaze dvije komercijale, u razmaku od 20 min. Jedna gospodja pita vozaca je li to oni voze svakih haman sat vremena i zasto ne voze redovno? Njegov odgovor je bio: VOZIM KADA MI JE CEJF! Ovim rjecima. :x

Dabogda radili kako treba ili ne radili uopste!
sad će MAN reći da nisi dobro pazila i da su dvije komercijalu u međuvremenu prošle
sheilak

#135 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

@madner
Najmanje na 4 KM. Jer, sta mi hocemo? Luksuz gradskog prijevoza, a da ne platimo kako treba. :-?

@perfect guy

Da, mozda bi me i ubijedila onako smrznutu i poluonesvijestenu da nas nije bilo vise. :-D

Ali, kad razmislim...mozda je najbolje ignorirati sto neki ljudi kazu. :wink:
madner

#136 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by madner »

Realno bi bilo bar 100 KM za mjesecnu kartu. Studentima 150. :D
sheilak

#137 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

Da, ti se studenti najvise vozaju. Oka ne mozes od njih otvoriti. :D
perfect_guy

#138 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by perfect_guy »

sheilak wrote:Da, ti se studenti najvise vozaju. Oka ne mozes od njih otvoriti. :D
jeste, jadni penzioneri ne mogu ući u tramvaj od studenata :D
madner

#139 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by madner »

perfect_guy wrote:
sheilak wrote:Da, ti se studenti najvise vozaju. Oka ne mozes od njih otvoriti. :D
jeste, jadni penzioneri ne mogu ući u tramvaj od studenata :D
Uglavnom to uradit, primiti jos ljudi iz Sandzaka i povecat plate :D
SundanceKid

#140 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by SundanceKid »

Ma i tih 50KM je ok, da makar svi kupe tu kartu... Ja znam masu studenata koji opet ne kupuju ni takvu, realno strasno povoljnu, kartu - "ihh nee daaam imm jaaa markeeeeee" - i slicni seljakluci...
metronom

#141 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by metronom »

Sto se tice tramvaja, samo treba ograditi stajalista, postaviti automate/rampe i staviti po jednog radnika za prodaju/kontrolu karata (vidjeti primjer Istanbula). Cijena ne treba rasti i uz 100% naplatu bi obezbijedila sasvim dovoljna sredstva za odrzavanje vozila i infrastrukture, pa i kupovinu novih vozila.

U autobusima potpuno zabraniti ulaz na bilo koja vrata osim prvih. Dok narod ne nauci da ulazi civilizovano, to treba provoditi uz nekoliko radnika koji ce stajati na svim vratima i uljudno objasniti kako se koriste vozila. Ulaska bez karte nema. Tolerancija 0! Za trole ista stvar. Ako to funkcionise u jednoj Sloveniji vec decenijama, moze i kod nas.

Tek kad ovo bude imacemo apsolutno pravo da kritikujemo rad Grasa. Ne kazem da su bajni, ali ni mi gradjani nismo nista bolji...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#142 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Admir_1984 »

Mozel neko objasniti fenomen ovih zona, a, b, c..... Radnicki kupon za A zonu oko 50 maraka, a za b zonu 80. E sad ako zivite na Mostarskom treba vam B zona, a ako zivite u Hrasnici treba vam a zona. Udaljenost Hrasnice i Mostarskog od Ilidze je skoro ista, a ako gledamo iz ugla remize onda je cak Mostarsko blize :-) :-)

Pojedinacna karta u jednom smjeru je ista, 1,6 i za Hrasnicu i za Hadzice npr :-)

Stvarno ne razumijem ove nebuloze, pa kad ce se vishe ova firma organizovati da bar ima malo logike u svom sistemu :-) :-)

Meni majke mi ne bi zao bilo dati i 2,5 marke od Ilidze do Carshije, al da je od Ilidze do Nedzarica pola marke, do Malte marku i slicno :-)
sheilak

#143 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

Izvini, metronom, ali ja kao stanovnik sarajeva apsolutno ne mogu utjecati na njihov (ne)rad niti njihovo (ne)pridrzavanje neceg toliko elemntarnog poput reda voznje zavisi od mog evtl odbijanja da platim kartu.
Koju inace redovno placam, a zauzvrat dobijem smrzavanje dok cekam autobus koji je trebao doci prije pola sata ili objasnjenje vozaca da "vozi kad se autobus napuni" ili "kada mu je cejf".
metronom

#144 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by metronom »

sheilak wrote:Izvini, metronom, ali ja kao stanovnik sarajeva apsolutno ne mogu utjecati na njihov (ne)rad niti njihovo (ne)pridrzavanje neceg toliko elemntarnog poput reda voznje zavisi od mog evtl odbijanja da platim kartu.
Koju inace redovno placam, a zauzvrat dobijem smrzavanje dok cekam autobus koji je trebao doci prije pola sata ili objasnjenje vozaca da "vozi kad se autobus napuni" ili "kada mu je cejf".
A inace svi placaju karte? Svaka tebi cast, ali zna se kako to kod nas ide. Evo i ova tema puna ovih koji kao iz nekog "protesta" nece da kupe kartu. Bez para nema muzike, tako je to svugdje u svijetu. Da bi imali dobar gradski prevoz, mora se i narod nauciti kulturi koristenja usluga gradskog prevoza. Nazalost kulture nema puno ni kod uposlenika Gras-a, ni kod korisnika njihovih usluga.

Kratko i jasno - imamo gradski prevoz bas onakav kakav zasluzujemo. Ni manje, ni vise.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#145 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by grunt »

ima li ovdje kakav grasovac da mi objasni kako moze biti ista cijena karte za relaciju carsija-vratnik i trg austrije-dobrinja
i kako vozila mogu biti onako peksina,pored stalno spominjanih par stotina radnika viska (nisu valjda svi doktori nauka)

zahvaljujem :D
sheilak

#146 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by sheilak »

Dovedu te da kazes ok, neka su vozila prljava, neka se raspadaju, neka su vozaci i revizori nekulturni, neka je karta skupa za nas standard, ne moramo ni stici na posao/fakultet/skolu kada svako malo strajkuju, ali samo neka voze na vrijeme i redovno.

Medjutim, supci smo sto trazimo i to. :x
JThomas

#147 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by JThomas »

metronom wrote:Sto se tice tramvaja, samo treba ograditi stajalista, postaviti automate/rampe i staviti po jednog radnika za prodaju/kontrolu karata (vidjeti primjer Istanbula). Cijena ne treba rasti i uz 100% naplatu bi obezbijedila sasvim dovoljna sredstva za odrzavanje vozila i infrastrukture, pa i kupovinu novih vozila.

U autobusima potpuno zabraniti ulaz na bilo koja vrata osim prvih. Dok narod ne nauci da ulazi civilizovano, to treba provoditi uz nekoliko radnika koji ce stajati na svim vratima i uljudno objasniti kako se koriste vozila. Ulaska bez karte nema. Tolerancija 0! Za trole ista stvar. Ako to funkcionise u jednoj Sloveniji vec decenijama, moze i kod nas.

Tek kad ovo bude imacemo apsolutno pravo da kritikujemo rad Grasa. Ne kazem da su bajni, ali ni mi gradjani nismo nista bolji...
prvo treba otjerati jedno 500 prekobrojnih radnika, pa onda vidjeti kakav bi bilans bio na kraju godine i sa ovakvom naplatom kakva je.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#148 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Admir_1984 »

Al zar nije logicno prvo urediti sistem, napraviti neshto kvalitetno i onda zahtjevati i kukati sto se ne placa karta :-)

Oni godinama sve nas prave budalama i onda dodje neko i napishe i gradjani krivi :-) :-)

I gras nije neka humanitarna organizacija nego firma koja ima monopol i koja ne dozvoljava konkurenciju

Gdje ba ima da je posljednji tramvaj u 23:30 (ne racunajuci jos ona 4 koja voze do remize, a krecu sa carsije u intervalu od 23:30 do 00:10) :-)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#149 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by grunt »

jedini nacin po meni da dobijemo normalan gradski prevoz je da gras u potpunosti propadne i da se krene ponovo od temelja,jer ovakvo otaljavanje ne vodi nicemu
medjutim,ovakav gras je idealan poligon za pranje novca,korupciju,uhljebljenje raznoraznih nepotrebnih kadrova itd. uz potpunu podrsku vlade kantona koja im svake godine iznova upumpava novac,tako da se bojim da cemo se morati jos dugo patiti sa ovakvim prevozom
Dialer

#150 Re: Zar te nije sramota GRAS-u...

Post by Dialer »

Kakvo pranje novca, nebudite smjesni. A kako da se uredi, od kojih para? Kad je SDP unistio sve za boskailove vladavine
Post Reply