Srebrenica se ne izdvaja iz BiH, vec iz one paratvorevine koja je nastala na krvlju mojih najmilijih, mojih komsija, moga sela, moga naroda, moga oduzetog djetinjastva, mojih oduzetih snova, na rusenju moje JEDINE BOSNE I HERCEGOVINE...stochar wrote:da ti pojasnim: ne bih potpisao izdvajanje bilo kojeg dijela BiH iz bilo kojeg dijela BiH. prochitaj malo ustav... kad je Dodik tripov'o o izdvajanju RS-a iz BiH svi su graknuli: ne mozhe! to je protuustavno! ne mozhe se iz BiH nishta izdvajati! (i bili su u pravu)
samo, tada im je ustav odgovarao. sad im ne odgovara. pa nije ustav kanta za napucavanje pa da ga shuta kako kome odgovara niti je bacanje graha pa da ga svaka gatara drugachije tumachi! ustav je stalna kategorija i postoje jasne procedure za njegovo mijenjanje. ovo nije nikakva legalna procedura niti procedura koja za cilj ima ono shto propagira (jer znaju oni da je to nemoguce) vec za cilj ima dizanje prashine. i shta ce biti sad? taman kad se ovi ushute opet ce dodik pomenuti referendum (vec ga pominje) i sve ukrug!
Trebam jos uvijek da gledam na svojoj zapaljenoj kuci onaj krst na hiljadu mijesta sa svih strana zapaljenih zidova, a taj isti krst je na zastavi jebene CETNICKE tvorevine koji se nalazi na mome rodnom listu, koji mi stoji u grlu ... i sada...
I da ja budem ZA da Srebrenica ostane u....
To je OK sto ti navodis sve ove druge ''prioritete'', ali ima nesto u zraku koji se nalazi nad Srebrenicom, ima nesto jace od ovih ''prioriteta''.... To se moze samo OSJETITI, a ne ''komentarisati''.....