ZAR SE NE STIDITE SEBE SAMIH!!!!!
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Black, izvini, ali meni je jednako bolno vidjeti i babu i dedu kako rove po kontejneru, kao i macice i kucice u tegli bacene u smece...black wrote:zasto toliko halabuku niko ne dize kad vide da neko trazi hljeb po kontejneru..vecina svaki dan sretne na ulici ili ispred trznih centara nene ili deduke koji cekaju da im neko da..velika vecina prolazi pored njih kao da i ne postoje..kao da su nevidljivi...volim ja zivotinje i nevolim kad ih neko kinji itd..ali nekad mi je na vrh glave kucica i macica kao da ce svijet radi toga propasti a na te ljude niko ne obaraca paznju...
Iskrena da budem, VISE MI JE MUKA OD LJUDI!
- DobroJutroKolumbo
Salko sto je u vodu skako wrote:treba potpisati peticiju za donosenje zakona o zastiti zivotinja...
Kod nas bi se to svelo na "Srpske macice niko ne sme da bije!?" , "Ovo je nas bosnjacki tornjak..." , "Dalmatinac je izvorno nas Hrvatski pas, pa samo njegovo ime to govori..."
- danas
potpisujem. zlo mi je od onih sto izgledaju ko insani... a unutra su -- pa nema rijeci za to...mIRCerka wrote:Black, izvini, ali meni je jednako bolno vidjeti i babu i dedu kako rove po kontejneru, kao i macice i kucice u tegli bacene u smece...black wrote:zasto toliko halabuku niko ne dize kad vide da neko trazi hljeb po kontejneru..vecina svaki dan sretne na ulici ili ispred trznih centara nene ili deduke koji cekaju da im neko da..velika vecina prolazi pored njih kao da i ne postoje..kao da su nevidljivi...volim ja zivotinje i nevolim kad ih neko kinji itd..ali nekad mi je na vrh glave kucica i macica kao da ce svijet radi toga propasti a na te ljude niko ne obaraca paznju...
Iskrena da budem, VISE MI JE MUKA OD LJUDI!
-
manki
#56 Re: ZAR SE NE STIDITE SEBE SAMIH!!!!!
čitao sam danas o ovome u Avazu,fujlegionarka wrote:Izvinjavam se na napadnom nazivu teme, ali jednostavno ne mogu sebi doci od soka.
Nedavno, kao sto znate sam pokusavala udomiti jedno nadjeno kuce, i na svu srecu nasao je dom kod jedne predivne osobe. Srecom jos uvijek postoje LJUDI.
Nazalost, vceras sam bila ocevidac koliko smo mi primitivan i okrutan narod. Oko 3 sata primila sam poziv od Gdina.Ivanisevica iz SOS udruzenja da mu pomognem i odvedem ga autom na jednu lokaciju. Srecom pa sam bila danas u Sarajevu i mogu se jos odazvati na ove pozive. Otisli smo na Grbavicu, kod ELPI komerca, i nasli kraj kontejnera u kutiji dva mala kuceta, rodjena prije najvise 4 dana.
Neki covjek ih je nasao u kontejneru u kesi sa pivskim bocama i opuscima. NASAO JE DVA KUCETA OD SVEGA 3 DANA U SMECU. Nazvao je srecom SOS i ljudi su reagovali brzo. Ne mogu vam opisati kako je tuzan prizor bio dok smo ih nosili do veterinarske stanice. Navodno dezurna vetersinarska stanica, NE RADI. Otisli smo kuci do dezurnog veterinara koji nam je ispred zgrade objasnio cim da ih hranimo i kako.
Ipak, Bozijom miloscu, ili sretnim spletom okolnosti ima jos dobrih ljudi u Sarajevu. Djevojka koja je volonter udruzenja SOS ih je primila sebi dok ne budu odrasli za udomljavanje. Potrebno ih je hraniti svakih sat vremena i drzati na toplom mjestu. DANIJELA HVALA TI NEIZMJERNO.
A taj IDIOT, i mizantrop, koji ne moze voljeti ni ljude kad se ovako odnosi prema nejakim kucicima, neka se dobro zapita kad krene u krevet svako vecer gdje ce njegova dusa i savjest.
Ne daj mu Boze mojih saka da dopadne...
SRAMOTA....
Izvinite ali moradoh negdje da izbacim ivaj jad i tugu i bjes zbog svega sto se desilo.![]()
Najmo se da ce malecki uspjeti prezivjeti bez majke.
Sutra postiram slikice da vidite sta su ljudi u stanju da ucine.
-
Svemirski_Jebach
prica je sranje i lici mi na one vjerske pricice za djecu...maj daj. Dramaticno do patetike...Hierarchia wrote:Prica je poucna, i slazem se u potpunosti i ja s tobom. Naravno da je bitno vidjeti i nanu koja prosi, djecaka koji nema cipele, ali i africko dijete koje umire od gladi, iracko dijete bez noge, gladnog psa na ulici i macku bez repa. itd.itd. Svi su oni ziva bica koja PODJEDNAKO osjecaju bol i kojima moramo pomoci. Samo o tome govorim. A ko koliko pomaze, svako najbolje zna za sebe. To je individualna stvar savjesti i morala.black wrote:H. slazem se ja sa tim i razumijem ja to vrlo dobro..Hierarchia wrote: Pa zato jer ne dize ni oko zivotinja. Ko moze gledati kako malo kuče umire na ulici, cvileci i moleci pogledom za pomoc, moze bez ikakvih skrupula gledati i dijete, starca, itd. Vrlo je logicno, black.
Čovjek je pošao u šetnju. Bilo mu je toplo pa je otkopčao nekoliko dugmadi na svojoj košulji. Iznenada, nešto mu privuče pažnju.
Ugledao je golubicu: bježala je ispred sokola. Golubica vidje čovjeka, poleti k njemu i zavukavši se, sakri se ispod čovjekove košulje. Bila je toliko uplašena da je čovjek na svojim grudima mogao osjetiti njeno srce kako ubrzano kuca. Bio je siguran: "Moram je spasiti!"
No, soko je vidjeo šta se dogodilo. Sletio je na granu jednoga stabla i rekao čovjeku:
"Kako možeš tako nešto uraditi? Kako mi možeš moju opskrbu oduzeti?"
Čovjek se zbuni. Zapita se:
"Šta da radim? Jednostavno osjećam da moram golubicu zaštititi, ali, s druge strane, soko ima pravo – ne smijem mu oduzeti ono što mu pripada."
Razmišljao je jedno vrijeme, a potom se odlučio. Čovjek je odabrao jedinu mogućnost koja mu je odgovarala. Jedino što je mogao uraditi. Otkinuo je komad vlastitoga mesa i dao sokolu.
Ne mora uvijek biti, da imamo odgovore na sve probleme i na sva pitanja. Ali, veoma često, kada mislimo da ne možemo ništa uraditi, možemo nešto od sebe dati.
Pomoći nekome ne znači od nekoga drugoga uzeti. Već, pomagati znači uvijek biti spreman od sebe nešto dati; nešto svoje podijeliti ili potpuno podariti. Jer, čovjek ne određuje sudbinu, ali sigurno, čovjek može vlastiti položaj, čak, zavičaj vlastitoga duha, u životu odabrati. A tako nešto uraditi, znači sudbinu ispravno razumjeti.
Volim zivotinje i nimalo ne volim da im se cini nasilje. Isto tako, apsolutno treba zakon o zastiti zivotinja. Ljudi koji bi mogli ubiti psice ili macice meni nisu nikako jasni...vjerovatno bi mogli i sta gore uraditi. I gade mi se.
Medjutim, sta je sa kravama, kokoskama ili ovcama? imaju li one legionarku pravo na zastitu? Ili samo cuke i mace?
Ako neki ljudi npr Koreanci jedu pse da li ih mi mozemo osudjivati zbog toga? Jer i mi jedemo krave.
Ono sto treba zabraniti jeste bespotrebno ubijanje zivotinja i mucenje iz bilo kojeg razloga. Ubijanje radi krzna i slicnih sranja je bezrazlozno ubijanje. Medjutim ako je ubijanje iz razloga ishrane ili dobijanja nekih vaznih supstanci onda je to dio normalnog lanca ishrane.
Opet, ako se psi ili macke morau ubijati zato sto se nema gdje s njima i da ne bi hodali po ulici kao lutalice mislim da ih je bolje uspavati.
-
Svemirski_Jebach
odzdrav...i tebi i katarini i svima ostalima. 
i pozdrav od jednog Che-a, mog macka...eej ima 9 kila. zamisli koliko je cudoviste, ljudi ga se prepadnu

ne znam kako uploadovati slike na forum. To je strasilo...kad dodje u krevet i legne na noge, ne mozes se pomjeriti koliko je tezak.
i pozdrav od jednog Che-a, mog macka...eej ima 9 kila. zamisli koliko je cudoviste, ljudi ga se prepadnu
ne znam kako uploadovati slike na forum. To je strasilo...kad dodje u krevet i legne na noge, ne mozes se pomjeriti koliko je tezak.
-
Bosnian_spring
Vidis vrlo jednostavno:black wrote:zasto toliko halabuku niko ne dize kad vide da neko trazi hljeb po kontejneru..vecina svaki dan sretne na ulici ili ispred trznih centara nene ili deduke koji cekaju da im neko da..velika vecina prolazi pored njih kao da i ne postoje..kao da su nevidljivi...volim ja zivotinje i nevolim kad ih neko kinji itd..ali nekad mi je na vrh glave kucica i macica kao da ce svijet radi toga propasti a na te ljude niko ne obaraca paznju...
1) Ljudi imaju mozak i mogu akcije raditi smisljeno i biti kovaci svoje sudbine. Nazalost, tu osobinu nemaju ni kucici ni macici, koji cak i kad su najzreliji su jos uvijek samo bespomocna stvorenja koja bas ne mogu ici u skole, zaraditi plate, ili pricati o svojoj nesrecnoj sudbini...
2) Za ljude barem u Bosni postoji gomila institucija da sebi nadju pomoc. Krenuvsi od narodnih kuhinja, rodbine, prijatelja, socijalnih pomoci i sl. stvari pa do ucenja skole, trazenja boljeg posla....odvikavanja od alkohola...odlaska u bolje zemlje.....otvaranja biznisa..... itd. itd.
3) Ljudi su u Bosni su direktno odgovorni svojim akcijama za uzasan tretman zivotinja (bilo pasivnim ili aktivnim ponasanjem), jer nisu u stanju da humano rijese ovaj problem. A zivotinje ne traze mnogo. Npr. kako bi bilo za pocetak da ti isti ljudi koji imaju pse ili macke iste sterilisu da ne bi bilo novih macica i kucica....
Ili npr. kako bi bilo da se napravi normalni prihvatni centar za napustene zivotinje, umjesto sto se sintorima bacaju pare u vjetar za dzelatski i koljacko-cetnicki odnos prema zivotinjama.
Ja nikad zaboraviti necu kad u sred rata pod cetnickim granatama sintor hoce da zakolje zicama malog nevinog psa....
Najsupljija prica je kad neko pocne da prica......joj....evo imam XY god....demobilisan sam borac....nemam nista.......e sad bi mi drzava trebala da da sve a ja sam na guzi da sjedim....a vi se brinete o zivotinjama, a ne o meni.....
E takvima treba reci sam se brini o sebi, nema vise komunjara i partizasnkih spomenica i dzabaluka.
I ja sam demobilisani borac (i to od prvog dana mira), pa mi na pamet nije padalo da prosim od drzave za "zasluge" u ratu. To je moralno od nas svih bilo, a ne prilika da se "naplati". I ne nisam imao bogatog babu niti amidzu i sve sto imam sam stekao svojim rukama.
A Bosni nema naprijed dok ne rijesi pitanje humanog odnosa prema zivotinjama.
-
Bosnian_spring
Usput dobre vijesti su da Bosna nece moci u EU bez zakona o zastiti zivotinja. To je genijalna stvar i dobra prilika:
- da se zatvori napune bagrom koja se izivljava nad zivotinjama, jer isti su ne samo prijetnja zivotinjama nego i ljudima
- popune budzeti parama od kazni za ljude koji krse ovaj zakon
- ukinu jednom zasvagda Causekove i komunjarske metode sinteraja
- otvore nova radna mjesta za ljude da implentiraju ovaj zakon
- Bosna izgubi status jedne od poslijednjih evropskih drzava zastidja po ovom pitanju.
- da se zatvori napune bagrom koja se izivljava nad zivotinjama, jer isti su ne samo prijetnja zivotinjama nego i ljudima
- popune budzeti parama od kazni za ljude koji krse ovaj zakon
- ukinu jednom zasvagda Causekove i komunjarske metode sinteraja
- otvore nova radna mjesta za ljude da implentiraju ovaj zakon
- Bosna izgubi status jedne od poslijednjih evropskih drzava zastidja po ovom pitanju.
-
PITARKA_SA
i?? pojeo vuk magarca,nikom nista,a oni puske u ruke i lagano pobili sve psefelichi wrote:prije par mjeseci u visokom su lovci ?! preuzeli ulogu sinteraja
a za to je kriva DRZAVA,ZAKONI,VLAST kao i za sva sranja koja se desavaju
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
posalji meni na mailSvemirski_Jebach wrote:odzdrav...i tebi i katarini i svima ostalima.
i pozdrav od jednog Che-a, mog macka...eej ima 9 kila. zamisli koliko je cudoviste, ljudi ga se prepadnu![]()
[email protected] pa cu ja dici na forum