Zar odustajemo???

Locked
hercegovac_pravi

#176 Re: Zar odustajemo???

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
kv99 wrote:Koji je to narod za unitarizaciju ? BiH Srbi ? BIH Hrvati ? Kinezi ? Romi ? Jevreji? Koliko znam ni jedna politicka stranka koja potencira za Bosnjackim glasovima ine zagovara unitarizaciju li najvisi predstavnici Bosnjaka ili da su Bosnjaci izasli na ulicu i trazili unitarizaciju kao sto vas krkan plasi pa me zanima koji narod zeli to ?
Kinezi.
Ne trebaš me ni persirati ni umnožavati ni gurati gdje ti misliš da mi je mjesto. Ja sam ja, pojedinac. Nauči to patriJoto.
Srećom isinta je, poLtronu
MrMaliJoe

#177 Re: Zar odustajemo???

Post by MrMaliJoe »

sabinna_ba wrote:Ti vjerovatno nisi odavde,jer da jesi nebi tako pisao!!! NEMA CJEPANJA,,NEMA DJELJENJA !!!
CJELOVITA BOSNA I HERCEGOVINA!! :bih:
Ne znam o kakvom cjepanju pričaš. Ako misliš o predizbornoj konstrukciji Hareta 100% i Dode Sopranosa, onda se nemoj sekirati jer se radi o predizbornom triku iz 2006.
Kristijana

#178 Re: Zar odustajemo???

Post by Kristijana »

KENJAC wrote:
sabinna_ba wrote:
KENJAC wrote:Ova me tema vrati na kraj osamdesetih i pocetak devedesetih, tad se razvaljivala MOJA drzava a drugi obecavali kojekakav escajg samo da se odvojimo "od NJH" Drugi su skakali od srece vezali zastave u nekakve cvorove, likovali jer ce oni biti posljednji predsjednici moje drzave, i sto je najgore koristili se mojom "sektom" da udju u nacional- fasisticka predsjednistva novonastalih tvorevina. A ja sam patio. Iz pocetka strasno a onda sve manje i sad nimalo.
Savjet ovim sada patriotima- " Ni jedna drzava nije vrijedna nerviranja" .... a da ne govorim o stotinama hiljada mrtvih (hej mrtvih) u zamjenu za samostalnost (hej , samostalnost)
A sta je za tebe vrijedno onda?
Porodica, drugovi, poso!
Bravo, Kenjac. :thumbup: Tebi nije promakla suština i shvatio si besmisao ratovanja i pogibije za državu. Ljudi trebaju shvatiti da nisu ratovali za svoju slobodu i samostalnost nego da bi povlaštenima bilo bolje. Svako ko kaže da bi život dao za državu je, izvinite na izrazu, ali glup k'o noć. Država je imaginarna tvorevina, da li ste vi toga svjesni? Jedan ljudski život, čak i ogrezlog kriminalca, vrijedi više od države. Možete voljeti državu, navijati za reprezentaciju, biti ponosni na nju, ali dobrovoljno davati život/e za državu - to je granica koju treba povući. Za 1000 - 10 000 godina vrlo vjerovatno neće biti ni Bosne ni Srbije, a možda i puno prije. Možete reći da ste vezani za neki teritorij, ali i to je ubleha. Vi niste rođeni u Jugoslaviji ili Bosni nego na planeti Zemlji. Mogli ste biti rođeni i na teritoriju Zimbabvea i onda bi vas bolio đon za Bosnu, RS, Federaciju. Samostalnost je Bosnu koštala nebrojeno mrtvih, da bi imali ovo - lošu državu.

Kad malo razmisliš, skontaš da je odvajanje Bosne od Jugoslavije bilo budalaština - da se tada ostalo u Jugoslaviji, danas bi svi mi bili u EU, a i uglavnom živi, ekonomija bi bila jača, a ne bi bilo ni RS-a ni Dodika možda. Pitanje je kome su manje bili važni ljudski životi od mogućnosti samostalne vlasti i apsolutne kontrole nad novcem? Političarima, naravno. Svaki koji lafo brine o porodicama poginulih i borcima je lažov. Bilo je nerealno i pomisliti da će Srbi iz Bosne pljeskati 1992. odvajanju od Srbije. Samostalnost se ne ganja stihijno kao što je bio slučaj sa Bosnom. Raspisan referendum i ćao Srbijo. To je danas glavni Dodikov adut da i on raspiše referendum za otcjepljenje. Bošnjaci su te 1992. trebali više ispoštovati Srbe iz Bosne i sve bi prošlo drukčije. Tada još nije bilo rata i nije bilo zločina, dakle, s te pozicije, nije bilo potrebno iskazivati takvo durenje i bijeg iz zemlje bez da se pitaju sunarodnjaci šta oni žele. Možemo se danas ljutiti na Dodika što gleda samo srpske interese a boli ga briga za Bosnu kao cjelinu, ali isto tako su nastupili Bošnjaci 1992, ako ćemo realno da pričamo. Odjednom nisu više marili za Jugoslaviju, a situacija nije bila ista kao u Sloveniji i Hrvatskoj: to su nacionalno homogene zemlje. Moglo je biti postignuto i kompromisno rješenje, Dejton je mogao nastati i 1992.

Mir i životi trebaju biti prioritet a ne samostalnost i država. Od države i samostalnosti koristi su vidjeli samo oni što su krali na vlasti. Dok smo mi proveli 3,5 godine rata +13,5 godina poraća u limbu, izolovani od svijeta i u besparici, ginući, potucajući se u izbjeglištvu, oni su o državnom trošku putovali po svijetu, gradili vile i vikendice, jeli u najskupljim restoranima. Koji političar je poginuo u ratu, živo me zanima? Ili član njegove porodice? Čak i da postoji takav, nema ih baš previše. Koji je izgubio imovinu? A u skoro svakoj običnoj porodici u Bosni pretrpila se ogromna žrtva i izgubili - članovi porodice, prijatelji, materijalno, vrijeme.

I sad, nakon svega, pitanje je odustati od čega? Od ''dobrih vijesti''? Sa trenutne naslovnice teleteksta FTV- a, možda: 1. Katastrofalni rezultati bh.vlasti; 2. Rastrošnost u državnim institucijama; 3. Otkrivena nova masovna grobnica; 4. Specijalisti prijete otkazima. Jedini tračak nade je da će izbore osvojiti potpuno nova ekipa, ali dosadašnji izbori su pokazali da - pobjeđuju uvijek isti, pa mi ni taj optimizam ne pije vode. :(

Svidjelo mi se i ono što su napisali nellington, BSn, manki.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#179 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

A sta je za tebe vrijedno onda?[/quote]
Porodica, drugovi, poso![/quote]

Bravo, Kenjac. :thumbup: Tebi nije promakla suština i shvatio si besmisao ratovanja i pogibije za državu. Ljudi trebaju shvatiti da nisu ratovali za svoju slobodu i samostalnost nego da bi povlaštenima bilo bolje. Svako ko kaže da bi život dao za državu je, izvinite na izrazu, ali glup k'o noć. Država je imaginarna tvorevina, da li ste vi toga svjesni? Jedan ljudski život, čak i ogrezlog kriminalca, vrijedi više od države. Možete voljeti državu, navijati za reprezentaciju, biti ponosni na nju, ali dobrovoljno davati život/e za državu - to je granica koju treba povući. Za 1000 - 10 000 godina vrlo vjerovatno neće biti ni Bosne ni Srbije, a možda i puno prije. Možete reći da ste vezani za neki teritorij, ali i to je ubleha. Vi niste rođeni u Jugoslaviji ili Bosni nego na planeti Zemlji. Mogli ste biti rođeni i na teritoriju Zimbabvea i onda bi vas bolio đon za Bosnu, RS, Federaciju. Samostalnost je Bosnu koštala nebrojeno mrtvih, da bi imali ovo - lošu državu.

Kad malo razmisliš, skontaš da je odvajanje Bosne od Jugoslavije bilo budalaština - da se tada ostalo u Jugoslaviji, danas bi svi mi bili u EU, a i uglavnom živi, ekonomija bi bila jača, a ne bi bilo ni RS-a ni Dodika možda. Pitanje je kome su manje bili važni ljudski životi od mogućnosti samostalne vlasti i apsolutne kontrole nad novcem? Političarima, naravno. Svaki koji lafo brine o porodicama poginulih i borcima je lažov. Bilo je nerealno i pomisliti da će Srbi iz Bosne pljeskati 1992. odvajanju od Srbije. Samostalnost se ne ganja stihijno kao što je bio slučaj sa Bosnom. Raspisan referendum i ćao Srbijo. To je danas glavni Dodikov adut da i on raspiše referendum za otcjepljenje. Bošnjaci su te 1992. trebali više ispoštovati Srbe iz Bosne i sve bi prošlo drukčije. Tada još nije bilo rata i nije bilo zločina, dakle, s te pozicije, nije bilo potrebno iskazivati takvo durenje i bijeg iz zemlje bez da se pitaju sunarodnjaci šta oni žele. Možemo se danas ljutiti na Dodika što gleda samo srpske interese a boli ga briga za Bosnu kao cjelinu, ali isto tako su nastupili Bošnjaci 1992, ako ćemo realno da pričamo. Odjednom nisu više marili za Jugoslaviju, a situacija nije bila ista kao u Sloveniji i Hrvatskoj: to su nacionalno homogene zemlje. Moglo je biti postignuto i kompromisno rješenje, Dejton je mogao nastati i 1992.

Mir i životi trebaju biti prioritet a ne samostalnost i država. Od države i samostalnosti koristi su vidjeli samo oni što su krali na vlasti. Dok smo mi proveli 3,5 godine rata +13,5 godina poraća u limbu, izolovani od svijeta i u besparici, ginući, potucajući se u izbjeglištvu, oni su o državnom trošku putovali po svijetu, gradili vile i vikendice, jeli u najskupljim restoranima. Koji političar je poginuo u ratu, živo me zanima? Ili član njegove porodice? Čak i da postoji takav, nema ih baš previše. Koji je izgubio imovinu? A u skoro svakoj običnoj porodici u Bosni pretrpila se ogromna žrtva i izgubili - članovi porodice, prijatelji, materijalno, vrijeme.

I sad, nakon svega, pitanje je odustati od čega? Od ''dobrih vijesti''? Sa trenutne naslovnice teleteksta FTV- a, možda: 1. Katastrofalni rezultati bh.vlasti; 2. Rastrošnost u državnim institucijama; 3. Otkrivena nova masovna grobnica; 4. Specijalisti prijete otkazima. Jedini tračak nade je da će izbore osvojiti potpuno nova ekipa, ali dosadašnji izbori su pokazali da - pobjeđuju uvijek isti, pa mi ni taj optimizam ne pije vode. :(

Svidjelo mi se i ono što su napisali nellington, BSn, manki.[/quote]

ja ovo tvoje pokusa na onoj drugoj temi o henri kisindzer-u objasnit ali nema sanse...samo budala zivi i umire gdje rodjen a pametan gdje je bolje.. ali nemozes ti bosancu objasnit ne`a sanse u zivotu....
Hemel

#180 Re: Zar odustajemo???

Post by Hemel »

mani se filozofije...

kakav je osjecaj ne imati domovinu/otadzbinu, gledati kako se ljudi raduju ucescu svoje zemlje na nekim medjunarodnim takmicenjima a ti se ne mozes ni sa kime identifikovati jer si izgubio svoj identitet (imas novi ali to nije to i da imas jos jedan zivot ne mozes srcem i dusom prihvatiti taj neki novi identitet)...

suplja je ko god kaze da moze lako prihvatiti neko novo drzavljanstvo. zato treba cuvati i boriti se za ovo sto imamo a ovo politicko smece treba pocistiti.

p.s. nemoj samo ono...rodjen si u Yugi a danas si Bosanac. da, tacno je to. navijao sam srcem i dusom za repku Yuge, ustajalo se rano da se proprate neki mecevi, zrtvovalo se sve samo da se navija za reprezentaciju. posle Yuge imao sam i nizi identitet (Bosanac) i posto nema vise Yuge, ostalo mi Bosanac i nema dalje :!:
hercegovac_pravi

#181 Re: Zar odustajemo???

Priorat wrote: ja ovo tvoje pokusa na onoj drugoj temi o henri kisindzer-u objasnit ali nema sanse...samo budala zivi i umire gdje rodjen a pametan gdje je bolje.. ali nemozes ti bosancu objasnit ne`a sanse u zivotu....
Pa gdje je zapelo? Očigledno da postoje mjesta gdje misliš da bi ti bilo bolje a neka čak daju i iseljeničke vize (npr. Novi Zeland).
sabinna_ba

#182 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Hemel wrote:mani se filozofije...

kakav je osjecaj ne imati domovinu/otadzbinu, gledati kako se ljudi raduju ucescu svoje zemlje na nekim medjunarodnim takmicenjima a ti se ne mozes ni sa kime identifikovati jer si izgubio svoj identitet (imas novi ali to nije to i da imas jos jedan zivot ne mozes srcem i dusom prihvatiti taj neki novi identitet)...

suplja je ko god kaze da moze lako prihvatiti neko novo drzavljanstvo. zato treba cuvati i boriti se za ovo sto imamo a ovo politicko smece treba pocistiti.

p.s. nemoj samo ono...rodjen si u Yugi a danas si Bosanac. da, tacno je to. navijao sam srcem i dusom za repku Yuge, ustajalo se rano da se proprate neki mecevi, zrtvovalo se sve samo da se navija za reprezentaciju. posle Yuge imao sam i nizi identitet (Bosanac) i posto nema vise Yuge, ostalo mi Bosanac i nema dalje :!:

:thumbup:
stari grad Visegrad

#183 Re: Zar odustajemo???

Post by stari grad Visegrad »

sabinna_ba wrote:

Vise optimizma ljudi!! :D
:thumbup: Veselo, veselo. :bih:
heckler

#184 Re: Zar odustajemo???

Post by heckler »

:zzzz: Zijev. Zar ima pacijenata da i dalje porede Jugoslaviju sa Bosnom :shock:

Ili eto jos nama nabadaju na nos sto se Jugoslavija raspala !?!? Kao da smo mi izglasali da se Slovenija i Hrvatska izdvoje...

E moji poltroni... Bilo vas je jos vise 1992, sad ste samo na razini statisticke greske.

Novi Zeland vas ceka :wink:
Priorat

#185 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

hercegovac_pravi wrote:
Priorat wrote: ja ovo tvoje pokusa na onoj drugoj temi o henri kisindzer-u objasnit ali nema sanse...samo budala zivi i umire gdje rodjen a pametan gdje je bolje.. ali nemozes ti bosancu objasnit ne`a sanse u zivotu....
Pa gdje je zapelo? Očigledno da postoje mjesta gdje misliš da bi ti bilo bolje a neka čak daju i iseljeničke vize (npr. Novi Zeland).
moram se ovako prosto izrazit, jebo i drzavu i drzavnu granica i porijeklo i patriotizam i sve sta uz to ide. nema te drzave i metra u njoj da bi ja svoj zivot rizikovao. cijeli svijet skida granice a mi ih pravimo i brinemo kome ce sta pripasti. onaj poginuo za ovo onaj za ono. pa odkad postoji ljudska rasa ginulo se za gluposti i dok god smo ovako glupi treba nas ljudima nazivati nego konzumentima. peace!!
bingov buraz

#186 Re: Zar odustajemo???

Post by bingov buraz »

Priorat wrote:
hercegovac_pravi wrote:
moram se ovako prosto izrazit, jebo i drzavu i drzavnu granica i porijeklo i patriotizam i sve sta uz to ide. nema te drzave i metra u njoj da bi ja svoj zivot rizikovao. cijeli svijet skida granice a mi ih pravimo i brinemo kome ce sta pripasti. onaj poginuo za ovo onaj za ono. pa odkad postoji ljudska rasa ginulo se za gluposti i dok god smo ovako glupi treba nas ljudima nazivati nego konzumentima. peace!!
Jedini koji bi pravio nove granice trenutno je onaj kojem bi se ti sagnuo i prepustio pola drzave tako da :-)
apreusi

#187 Re: Zar odustajemo???

Post by apreusi »

:bih: sto vise ti krvaris mi te sve vise volimo tvoji bosanci i hercegovci :dance: :dance: :dance:
Priorat

#188 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

@bingov buraz

kako brat, imam dobre robe, cijena sitnica...

ne, nebi cini ti se... ja sam sebe obezbijedio. neklanjam se ja vise nikome. ni drzavi ni politici. drustvo me egoistom napravilo!! :D
bingov buraz

#189 Re: Zar odustajemo???

Post by bingov buraz »

Priorat wrote:@bingov buraz

ne, nebi cini ti se... ja sam sebe obezbijedio. neklanjam se ja vise nikome. ni drzavi ni politici. drustvo me egoistom napravilo!! :D
Bravo za tebe ali nemoj egoizam propovijedati kao univerzalnu vrijednost.
sabinna_ba

#190 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

Hemel je napisao/la:mani se filozofije...

Nevalja vam neizdradjena drzava,pljujete,rugate se,ismijavate,pa izgradimo novu,jacu,stabilniju !!!

Neka se meni javi neko,...Evo pozivam jednog covjeka ,zenu ,koji zive vani da mi pise o dusevnoj ljepoti zivljena u drugim zemljama,,,TRAZIM SAMO JEDNOG PORODICNOG COVJEKA ( BALAVURDIJA NEMA PRAVO DA SE JAVI )!!!
Neko ko se dici tudjom zastavom na svojim ramenima !!!!
MOLIM VAAAAAAAAS JAVITE SE !!!!!!!
hercegovac_pravi

#191 Re: Zar odustajemo???

Priorat wrote:
hercegovac_pravi wrote:
De bola nemoj se nervirat zdravlja ti, uopšte mi nije bio cilj da te provociram. Jednostavno sam primjetio da ti do države nije stalo, da te za ostatkom tovga naroda zaboli tuki, pa kontam samo da ti sugerišem na koji način možeš riješiti te problem. Ništa drugo.
Priorat

#192 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

@ero hercegovacki :D

zivio ti meni!!
Priorat

#193 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

sabinna_ba wrote:Hemel je napisao/la:mani se filozofije...

Nevalja vam neizdradjena drzava,pljujete,rugate se,ismijavate,pa izgradimo novu,jacu,stabilniju !!!

Neka se meni javi neko,...Evo pozivam jednog covjeka ,zenu ,koji zive vani da mi pise o dusevnoj ljepoti zivljena u drugim zemljama,,,TRAZIM SAMO JEDNOG PORODICNOG COVJEKA ( BALAVURDIJA NEMA PRAVO DA SE JAVI )!!!
Neko ko se dici tudjom zastavom na svojim ramenima !!!!
MOLIM VAAAAAAAAS JAVITE SE !!!!!!!

smijesna si, ja neznam nikog ko se tudjom zastavom (tvoj citat) hvali. ali znam ih milion kojima nepada napamet da se vrate. gdje da se vrate? bolje receno, kome da se vrate? krenuvski od socijalnih ustanova do masovnih promijena u ljudima!! sta se to nudi da bi se neko vratio!? ponudi nesto i eto mene prvog...imas moju rijec (ako ti ista znaci...) :!:
luckypot

#194 Re: Zar odustajemo???

Post by luckypot »

Malo je cudno da egoista trosi vrijeme ubjedjujuci druge da treba da budu egoisti. Egoistu drugi ne zanimaju, i sigurno ne trosi vrijeme na forumima raspravljajuci s ljudima koje ne poznaje.
Priorat

#195 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

luckypot wrote:

Malo je cudno da egoista trosi vrijeme ubjedjujuci druge da treba da budu egoisti. Egoistu drugi ne zanimaju, i sigurno ne trosi vrijeme na forumima raspravljajuci s ljudima koje ne poznaje.

vidis da nije cudno, ima nas...cudno je nesto cega nema...
bicebolje

#196 Re: Zar odustajemo???

Post by bicebolje »

luckypot wrote: Malo je cudno da egoista trosi vrijeme ubjedjujuci druge da treba da budu egoisti. Egoistu drugi ne zanimaju, i sigurno ne trosi vrijeme na forumima raspravljajuci s ljudima koje ne poznaje.
Čudno ? A ko ti vodi državu ?
sabinna_ba

#197 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

smijesna si, ja neznam nikog ko se tudjom zastavom (tvoj citat) hvali. ali znam ih milion kojima nepada napamet da se vrate. gdje da se vrate? bolje receno, kome da se vrate? krenuvski od socijalnih ustanova do masovnih promijena u ljudima!! sta se to nudi da bi se neko vratio!? ponudi nesto i eto mene prvog...imas moju rijec (ako ti ista znaci...) :!:[/quote]

Nisam smjesna ja,vec ti jer si potvrdio povratak samo da je bosna ekonomski stabilnija,potvrdio si ljubav prema zemlji rekavsi da bi dosao PRVI!!!!.NEMA TOG COVJEKA KOJI VOLI TUDJU ZEMLJU !!! Izgradnjom stabilnije drzave te promjene na ljudima o kojima ti pricas bi nestale jer se ljudi nebi pitali sta ce da jedu sutra i hoce li imati djetetu dati marku za uzinu...
Daj ljudi prestanite da lupate gluposti !!
( sad vec histeriziram) :)
sab_te_gabri

#198 Re: Zar odustajemo???

Post by sab_te_gabri »

To preseravanje o cijepanju BiH bi mi bilo smjesno da nije zalosno koliko se ljudi loze na to. Da je bar jedan entitet jaci od drugog, brze se razvija, razlika u zivotnim standardima postaje sve ocitija i pregolema,jedan koci drugog, 'ajd mogao bih da razumijem. Ali, ne znas koji je jadniji, u kojem se gore zivi, a oni jos pocnu da kake o nekakvom odvajanju kao da se bez toga ne moze. Kao, eeeeeee kako bi mi dobro zivjeli da nema ovih drugih, da smo samostalni. Kako da ne :roll: .
sabinna_ba

#199 Re: Zar odustajemo???

Post by sabinna_ba »

sab_te_gabri wrote:To preseravanje o cijepanju BiH bi mi bilo smjesno da nije zalosno koliko se ljudi loze na to. Da je bar jedan entitet jaci od drugog, brze se razvija, razlika u zivotnim standardima postaje sve ocitija i pregolema,jedan koci drugog, 'ajd mogao bih da razumijem. Ali, ne znas koji je jadniji, u kojem se gore zivi, a oni jos pocnu da kake o nekakvom odvajanju kao da se bez toga ne moze. Kao, eeeeeee kako bi mi dobro zivjeli da nema ovih drugih, da smo samostalni. Kako da ne :roll: .
:thumbup:
Priorat

#200 Re: Zar odustajemo???

Post by Priorat »

sabinna_ba wrote:smijesna si, ja neznam nikog ko se tudjom zastavom (tvoj citat) hvali. ali znam ih milion kojima nepada napamet da se vrate. gdje da se vrate? bolje receno, kome da se vrate? krenuvski od socijalnih ustanova do masovnih promijena u ljudima!! sta se to nudi da bi se neko vratio!? ponudi nesto i eto mene prvog...imas moju rijec (ako ti ista znaci...) :!:
Nisam smjesna ja,vec ti jer si potvrdio povratak samo da je bosna ekonomski stabilnija,potvrdio si ljubav prema zemlji rekavsi da bi dosao PRVI!!!!.NEMA TOG COVJEKA KOJI VOLI TUDJU ZEMLJU !!! Izgradnjom stabilnije drzave te promjene na ljudima o kojima ti pricas bi nestale jer se ljudi nebi pitali sta ce da jedu sutra i hoce li imati djetetu dati marku za uzinu...
Daj ljudi prestanite da lupate gluposti !!
( sad vec histeriziram) :)[/quote]

opet ti kazem smijesna si do bola. ponavljam prvi bi dosao da mi ta drzava pruzi nesto. ali kad ponudi prije toga ne. toliko skolovani ljudi na zapadu ima, toliko jaku dijasporu imamo koja samo suti i guta. da, guta jer u svojoj domovini nisu u mogucnosti bilo sta da promijene i onda se kite tudjim zastavama (kao sto ti kazes). dodje dijasporac koji je "srecom" imao tu mogucnost da zavrsi najbolje-fax-ove na zapadu dole (bilo koji grad) i vidi da je dole "zona sumraka". marinko vidi ledena neretva i odmah nazad. a ti, ti meni nadji ikoga ko nebi otisao odozdo bilo gdje?
Locked