Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za formiranje jedinstvene probosanske politike SDA, SDP, Liberala, SBiH, itd.

Da
26
63%
Ne
15
37%

Total votes: 41

Air Ramiz

#1 Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Air Ramiz »

Ovi dogadjaji oko Facebooka su mi vratili nadu da u BiH zajednickom akcijom mozemo svasta toga uradit. Svi znacajniji mediji su prenijeli kontra akciju forumasa i FB-ukovaca protiv velicanja genocida. Za tri dana na FB je registrovano 17 hiljada ljudi koji su insistirali na ukidanju fasistickih grupa, kontaktirana je policija, tuzilastvo, mediji itd.

Ovu temu pokrecem za one hladne glave, bez mazohistickih poriva, bez nacionalistickih komentara, bez licnih frustracija, sa pitanjem: Pa majkamu stara zar u BIH ne mozemo postici konsenzus medju probosanskim snagama koje se krecu od ljevice do desnice, ali sa tri ili cetiri zajednicka principa koja cemo se drzat. Zasto je Dodik jak? Zato sto ima podrsku svih vladinih i nevladinih struktura. A mi se izmedju sebe j*bmo u zdrav mozak.

Da se razumijemo, sto je bilo bilo je. Grijesile su i SDA i SDP. SDP nije htio uci u koaliciju sa SDA, nego je potpisivao neke rezolucije sa Dodikom, a SDA je u vlasti bila sa SDS-om itd. Akademik Matic je to fino objasnio jednom prilikom rekavsi da je SDP glasao protiv jednog zakona samo sto ge je predlozila SDA, a ne sumnjam da je i SDA isto radila. Ono sto mene zanima nisu ni SDA ni SDP, nego jedinstvena probosanska politika, drugim rijecima samo Bosna i Hercegovina. Ako ce nekom biti lakse, jebem mater i SDA-u i SDP-u i SBIH-u, zelim vidjeti napredak i zrelu drzavnicku politiku, jer samo zajednicki svim snagama mozemo izvest na selamet ovu nasu Bosnu.

Ako podrzavate ovo sto zagovaram, dajte ideje koje bi to bile zajednicke tacke oko kojih bi jedinstveno nastupali i SDA, SDP, Liberali, SBIH, Nasa stranka itd. Dosta je vise kaprica i inata, i fotelja, i preseravanja. Sjedite za sto i lijevi i desni i dogovorite zajednicku politiku, a kad napravite drzavu onda serite do mile volje.
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Air Ramiz wrote:Ovi dogadjaji oko Facebooka su mi vratili nadu da u BiH zajednickom akcijom mozemo svasta toga uradit. Svi znacajniji mediji su prenijeli kontra akciju forumasa i FB-ukovaca protiv velicanja genocida. Za tri dana na FB je registrovano 17 hiljada ljudi koji su insistirali na ukidanju fasistickih grupa, kontaktirana je policija, tuzilastvo, mediji itd.

Ovu temu pokrecem za one hladne glave, bez mazohistickih poriva, bez nacionalistickih komentara, bez licnih frustracija, sa pitanjem: Pa majkamu stara zar u BIH ne mozemo postici konsenzus medju probosanskim snagama koje se krecu od ljevice do desnice, ali sa tri ili cetiri zajednicka principa koja cemo se drzat. Zasto je Dodik jak? Zato sto ima podrsku svih vladinih i nevladinih struktura. A mi se izmedju sebe j*bmo u zdrav mozak.

Da se razumijemo, sto je bilo bilo je. Grijesile su i SDA i SDP. SDP nije htio uci u koaliciju sa SDA, nego je potpisivao neke rezolucije sa Dodikom, a SDA je u vlasti bila sa SDS-om itd. Akademik Matic je to fino objasnio jednom prilikom rekavsi da je SDP glasao protiv jednog zakona samo sto ge je predlozila SDA, a ne sumnjam da je i SDA isto radila. Ono sto mene zanima nisu ni SDA ni SDP, nego jedinstvena probosanska politika, drugim rijecima samo Bosna i Hercegovina. Ako ce nekom biti lakse, jebem mater i SDA-u i SDP-u i SBIH-u, zelim vidjeti napredak i zrelu drzavnicku politiku, jer samo zajednicki svim snagama mozemo izvest na selamet ovu nasu Bosnu.

Ako podrzavate ovo sto zagovaram, dajte ideje koje bi to bile zajednicke tacke oko kojih bi jedinstveno nastupali i SDA, SDP, Liberali, SBIH, Nasa stranka itd. Dosta je vise kaprica i inata, i fotelja, i preseravanja. Sjedite za sto i lijevi i desni i dogovorite zajednicku politiku, a kad napravite drzavu onda serite do mile volje.
Svakako zracni, podrzavam tvoj stav u potpunosti i ne samo da se puko slazem vec smatram da je pet do dvanaest sto se tice politicke situacije i BiH kao drzave. Smatram da bi oko ove ideje trebalo pokusati okupiti i stranke sa hrvatskim predznakom, tipa Radom za boljitak, mozda NHI i slicne. O srpskim strankama je iluzorno govoriti jer su sve sljedbenice lika i djela Radovana Karadzica.
Air Ramiz

#3 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Air Ramiz »

Evo jedan primjer kako bih ja rijesio pitanje gradonacelnika Sarajeva. Vidjeli smo da je SDA imala Franju Topica za svoga kandidata, SDP je predlozi Aliju Behmena. Imaju isti broj vjecnika. Nastalo je prepucavanje. Zasto ne izabrati neutralnog kandidata, npr. Lamiju Tanovic, koja niti je iz Liberalne stranke, znaci ne pripada ni jednom taboru, a zena je veliki intelektualac, sposobna, pozrtvovana, patriota itd. Ako "neutralna" opcija ne bi uspjela, SDA bi sad morala povuc potez i reci ok, dajemo SDP-u da predlozi kandidata kojeg cemo i mi podrzat, ali da je neko mlad koji ulijeva nadu da ovaj grad dignemo iz sivila, a onda bi SDP trebao odgovorit ok, evo umjesto Behmena (covjek je fakat star za tu funkciju) predlozicemo Damira Hadzica, covjeka punog energije, koji je blizi omladini itd. Znaci ima bezbroj nacina da se ide u kompromise izmedju probosanskih stranaka umjesto da se gubi vrijeme na prepucavanja, a poenta treba da bude pronalazak najkvalitetnijeg rjesenja kad je BiH u pitanju, nebitno iz koje opcije dolazi.
Air Ramiz

#4 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Air Ramiz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Air Ramiz wrote:Ovi dogadjaji oko Facebooka su mi vratili nadu da u BiH zajednickom akcijom mozemo svasta toga uradit. Svi znacajniji mediji su prenijeli kontra akciju forumasa i FB-ukovaca protiv velicanja genocida. Za tri dana na FB je registrovano 17 hiljada ljudi koji su insistirali na ukidanju fasistickih grupa, kontaktirana je policija, tuzilastvo, mediji itd.

Svakako zracni, podrzavam tvoj stav u potpunosti i ne samo da se puko slazem vec smatram da je pet do dvanaest sto se tice politicke situacije i BiH kao drzave. Smatram da bi oko ove ideje trebalo pokusati okupiti i stranke sa hrvatskim predznakom, tipa Radom za boljitak, mozda NHI i slicne. O srpskim strankama je iluzorno govoriti jer su sve sljedbenice lika i djela Radovana Karadzica.
Slazem se i za ove probosanske stranke sa hrvatskim predznakom...
madner

#5 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by madner »

Trebalo bi definisati minimum oko kojeg se sve bosanske stranke mogu sloziti.

Sigurno je da se ne mogu sloziti oko stvari kao sto je raspodjela fotelja, ali tolko sam naivan da vjerujem da se mogu sloziti oko nekih pitanja kao sto je uredjenje BiH.
Air Ramiz

#6 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Air Ramiz »

madner wrote:Trebalo bi definisati minimum oko kojeg se sve bosanske stranke mogu sloziti.

Sigurno je da se ne mogu sloziti oko stvari kao sto je raspodjela fotelja, ali tolko sam naivan da vjerujem da se mogu sloziti oko nekih pitanja kao sto je uredjenje BiH.
Po meni bi prvi minumu bio:

1. Zajednicki nastup na izborima u RS-u, i nekadasnjoj HRHB, kako bi se ojacala povratnicka struktura vjecnika, a izbjeglo osipanje glasova. Vidjeli smo da su prosli izbori sto se tice povratnika bili jedan veliki debakl. A ako nema povratnika mi polako gubimo BiH.
2. Svi kandidati koji se kandiduju moraju zivjeti u tim mjestima, pogotovo politicki predstavnici u RS moraju zivjeti u RS ili HRHB.
3. Osnovna platforma politickih stranaka je pomaganje povratnickoj populaciji, i uklanjanje prepreka za stalni povratak. Npr. ako im tamo ne daju zdravstvenu zastitu automatski dati besplatnu zdravstenu zastitu u najblizim mjestima u FBiH, dok se ne ostvari pravo u RS-u. Isto i za elektrifikaciju, ako opstruiraju elektrifikaciju vrsiti pritisak na medjunardonu zajednicu da se to pod hitno rijesi.

Ovo su npr. tri tacke koje su mi sad naumpale, naravno platformu treba prosirit na vidjenje ustrojstva policije, drzave, itd.
piupiu

#7 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by piupiu »

Air Ramiz wrote:
madner wrote:Trebalo bi definisati minimum oko kojeg se sve bosanske stranke mogu sloziti.

1. Zajednicki nastup na izborima u RS-u, i nekadasnjoj HRHB, kako bi se ojacala povratnicka struktura vjecnika, a izbjeglo osipanje glasova. Vidjeli smo da su prosli izbori sto se tice povratnika bili jedan veliki debakl. A ako nema povratnika mi polako gubimo BiH.
2. Svi kandidati koji se kandiduju moraju zivjeti u tim mjestima, pogotovo politicki predstavnici u RS moraju zivjeti u RS ili HRHB.
3. Osnovna platforma politickih stranaka je pomaganje povratnickoj populaciji, i uklanjanje prepreka za stalni povratak. Npr. ako im tamo ne daju zdravstvenu zastitu automatski dati besplatnu zdravstenu zastitu u najblizim mjestima u FBiH, dok se ne ostvari pravo u RS-u. Isto i za elektrifikaciju, ako opstruiraju elektrifikaciju vrsiti pritisak na medjunardonu zajednicu da se to pod hitno rijesi.

Ovo su npr. tri tacke koje su mi sad naumpale, naravno platformu treba prosirit na vidjenje ustrojstva policije, drzave, itd.
Zavisi sta je osnovni cilj stvaranja konsenzusa. Tvoja platforma nema "emotivni apel" za vecinu glasaca u RS-u. Konsensuz treba stvoriti medju glasacima na podrucju oba entiteta, a po mom misljenju to moze samo ekonomski jaka platforma sa zalaganjem za uvodjenje reda u politicki (ne)sistema BiH -- u ovom trenutku.
in33sa

#8 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by in33sa »

Jos kad bi mogli BiH Srbe i Hrvate uvjeriti da su SDA i SzaBiH probosanske stranke :-)

Jel ovo kao i ono, s tekbirom na usnama i sloganom "za koga, za Allaha, protiv koga, protiv vlaha" pa za multietnicku BiH, ramize :-)
mostarac

#9 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by mostarac »

Nisam ZA iz jednostavnog razloga jer SDA je tu politiku hiljadu puta izdala i izdala je platformu predsjednistva i imala je priliku. Ne vidim zasto bi im se vjerovalo. Oni su svo svoje povjerenje prokockali i moja vizija bosne se totalno razlikuje od njihove, jer u Bosni i Hercegovini kakvu je ja vidim Radoncic bi bio u zatvoru, Ceric bi bio u dzamiji a vjeronauka u mejtefima, a rodjacko-amidzicke veze bi zavrsile sa radom.
Furby

#10 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Furby »

A ti na svoje tj. selo. :bih:
mostarac

#11 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by mostarac »

Furby wrote:A ti na svoje tj. selo. :bih:

super argument kad se nema argumenata. Prilijepi etiketu i to je to i uz sve to nabaci smiley sa BiH zastavom da se zna da si patriJota :D
Furby

#12 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Furby »

Sta si ti mislio? :-)

:skoljka:

:bih:
madner

#13 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by madner »

Air Ramiz wrote:

Ja bi bio malo optimisticniji. Ti koraci su mali, i ne vidim da ce rijesiti problem.
Po meni bi platforma trebala biti:
1. Zalaganje za gradjansku BiH (sa ili bez entiteta), drzavu svih gradjanja bez obzira na bla bla bla
2. Jacanje instituacija BiH do te mjere da mogu osigurati pravni poredak BiH na cijeloj teritoriji BiH. Ovo konkretno znaci jacanje drzavnog tuzilastva i/ili policije ili vojske, ukoliko nizi nivou vlasti nisu sposobni ili spremni da provedu zakone BiH.
3. Inzistiranje na procesuiranju svih ratnih zlocinaca pred sudom BiH.
4. Krajnji rok za potpuno provodjenje Dejtonskog sporazuma ili odustajanje od istog.
travnik

#14 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by travnik »

Takva koalicija koju predlazes vise mi ide na nacionalnu bosnjacku nego na bosansku koaliciju jer u nju ulaze neke izrazito nacionalne bosnjacke stranke. Takodjer drugi razlog zbog kojeg to mislim jeste struktura birackog tijela tih pobrojanih potencijalnih koalicionih partnera koja je u velikoj mjeri jednonacionalna. Zbog toga i kada bi se ona uspostavila opet bi morala koalirati sa Dodikom i HDZ-ovima. To se ne moze izbjeci, posebno Dodik, a njegova alternativa je SDS, jer stranke koje si ti nabrojao imaju malu podrsku medju Srbima, prvenstveno tu mislim na RS. Kada bi se koalicija zaista i dogodila doslo bi do radikalizacije politicke scene u BiH, jer bi se odmah homogenizirale i srpske i hrvatske stranke, a mislim da takvo nesto ne bi nista dobrog donijelo BiH.
in33sa

#15 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by in33sa »

Uostalom, SDA i SzaBiH i mogu samo u koaliciju sa strankama sa kojima i jesu u koaliciji, vec dugi niz godina, sestrinskim po mnogo cemu. Dakle sa kvazi nacionalnim a zapravo lopovsko-mafijaskim organizacijama tipa HDZ-a, SDS-a ili SNSD-a.

Ruka ruku mije.
jeza u ledja

#16 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by jeza u ledja »

Air Ramiz wrote: Da se razumijemo, sto je bilo bilo je. Grijesile su i SDA i SDP. SDP nije htio uci u koaliciju sa SDA, nego je potpisivao neke rezolucije sa Dodikom, a SDA je u vlasti bila sa SDS-om itd. Akademik Matic je to fino objasnio jednom prilikom rekavsi da je SDP glasao protiv jednog zakona samo sto ge je predlozila SDA, a ne sumnjam da je i SDA isto radila. Ono sto mene zanima nisu ni SDA ni SDP, nego jedinstvena probosanska politika, drugim rijecima samo Bosna i Hercegovina. Ako ce nekom biti lakse, jebem mater i SDA-u i SDP-u i SBIH-u, zelim vidjeti napredak i zrelu drzavnicku politiku, jer samo zajednicki svim snagama mozemo izvest na selamet ovu nasu Bosnu.
Ali te stranke koje nabrajas (SDA i SBiH) nisu probosanske stranke. One se ne brinu o Bosni, vec se brinu samo o bosnjackom narodu, a cesto na stetu drugih.

Probosanska koalicija mora obuhvatati mnogo sarolikiju koaliciju i mnogo sire segmente gradjanskog drustva.

PS: Glasao sam za NE.
TheOne

#17 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by TheOne »

Bosanci su iskljucivo bosnjaci? Ili su bosnjaci iskljucivo bosanci? Vazdusni, tema ti zaudara na segregaciju! Ko' kaca nestrucno ukiseljenog kupusa jos 92 godine! Znas li ti koliko je star taj kupus? Sesnaest godina brate!!! Imagine the smell! :D
richard_l.s.

#18 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by richard_l.s. »

Meni ovo starasno lici na opciju Bosnjaci protiv ostalih..
Mislim, svakakve konstrukcije su moguce, ali ova sigurno ne moze da da rezultat.
To je uostalom i rat pokazao..

Za boljitak BiH, je neophodno smirivanje tenzija, a tome je umnogo doprinjeo sporazum iz Pruda, koji se cesto napada..
E da, i druga bitna stavka je vracanje u realnost..
Mislim, opet je moguce i neko histerisanje, ali ni ono nece dati rezultat.
I tu je uostalom rat pokazao..
don vito

#19 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by don vito »

Dosadasnja iskustva kazuju da SDA i SBiH:
1. nisu probosanske stranke
2. nemaju iskrene namjere
3. upitno je koliko su i "bosnjacke" stranke jer su bosnjacki narod doveli na rub ekonomskog i politickog opstanka.
Posljedica njihovog licemjerja je da sve ono sto javno proklamuju i traze - dozivi debakl u praksi.
Na primjer, svaki put kad clanovi jedne takve nacionalisticke stranke poput SDA (ili SBiH) pocnu pricati o "gradjanskoj drzavi", onda iskreni zagovornici gradjanske drzave sa zaljenjem moraju konstatovati da je takva drzava sve dalje i dalje. Ima li veceg licemjerja nego kad danas princ Bakir I. upozorava Hrvate da ce njihovo novo udruzivanje dozivjeti sudbinu "hrvatske samouprave", kada zna se da je SDA iz opozicije podrzavala tu istu hrvatsku samoupravu 2001. samo da napakosti SDP-u. Onda, kako da vjerujem pokretacu teme da je iskreno za Lamiju Tanovic kao najbolje "neutralno rjesenje" za gradonacelnika kada su jos prije koju godinu SDA-ovci pogazili sve principe i zahtjeve javnosti izabravsi za rektora sarajevskog univerziteta, umjesto te iste Lamije, svog stranackog kolegu "mistera 10 procenata" Hasana Muratovica.
Nakon sto su za 18 godina (minus 18 mjeseci Alijanse) svojom jaransko-mahalskom politikom unistili sve sto su mogli unistiti, od ekonomije, preko obrazovnog sistema, sekularne drzave, rejtinga u svijetu, sudstva, policije, instalirali nevidjeni birokratski aparat za uhljebljenje stranackih kadrova koji jede 65 posto drustvenog bruto proizvoda, Dodiku pruzili sansu da se hvali "boljim dijelom BiH", dakle, kada su SDA/SBiH minderlije, piljari i kokosari doveli cara do duvara, sada im treba "saucesnik" ali na "probosanskoj platformi". Probosanska platforma? More, ali evo prijedloga za polazne tacke platforme: da SDA i SBiH prestanu biti politicka krila IVZ, da se donese zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine, da se distanciraju od svojih korumpiranih clanova (Bahtic, Alicka, Brankovic, Kadric, Cengic...) ili simpatizera i jataka (Shaja, Gashi, Radoncic...). Borba za BiH nije samo stvaranje fronta protiv Dodika, nego i borba protiv Shaje i Gashija, borba protiv onih kojima smetaju crkvena zvona.
popajic

#20 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by popajic »

Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH ?
Ne mozes govoriti o zajednickoj borbi za BIH,ako ponajprije ne znas sta bi bio cilj takvog konsenzusa !
U "patriotski boj" ici sa strankama koje su debelo ucestvovale u razvaljivanju i ponistavanju Republike BIH bi bilo u najmanju ruku nenormalno.
Kao sto je nenormalno ocekivati od bilo koje nacionalne(citaj nacionalisticke) stranke da se bori za jedinstvenu BH u kojoj bi svi njeni gradjani bili ravnopravni. Cista utopija !
Najprije gradjani moraju postati prvo gradjani pa tek onda etnicki predznaci .
Onda ti osvijesteni gradjani moraju napuniti sudnice i zatvore ovim olosem koji izigrava moderne feudalce.
E,tek tada mozemo poceti spasavati BH i ganjati nekakve ostvarljive konsenzuse.
Ili ukratko: nemoguce je ocekivati od onih koji su nas uvalili u govna da nas iz istih izvade !!!
turban

#21 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by turban »

popajic wrote:
Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH ?
Ne mozes govoriti o zajednickoj borbi za BIH,ako ponajprije ne znas sta bi bio cilj takvog konsenzusa !
U "patriotski boj" ici sa strankama koje su debelo ucestvovale u razvaljivanju i ponistavanju Republike BIH bi bilo u najmanju ruku nenormalno.
Kao sto je nenormalno ocekivati od bilo koje nacionalne(citaj nacionalisticke) stranke da se bori za jedinstvenu BH u kojoj bi svi njeni gradjani bili ravnopravni. Cista utopija !
Najprije gradjani moraju postati prvo gradjani pa tek onda etnicki predznaci .
Onda ti osvijesteni gradjani moraju napuniti sudnice i zatvore ovim olosem koji izigrava moderne feudalce.
E,tek tada mozemo poceti spasavati BH i ganjati nekakve ostvarljive konsenzuse.
Ili ukratko: nemoguce je ocekivati od onih koji su nas uvalili u govna da nas iz istih izvade !!!

Evo tebi jedan prjedlog,ustvari zamisli ovako nesto;
Sve kako kazes nacionalisticke stranke(govorim za federaciju)nestanu...istope se ili budu zamjenjene nekom komunistickom opsteprihvacenom strankom...mislis li onda da bi se promjenilo nesto sa tzv rs-kom???
popajic

#22 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by popajic »

@turban
Evo tebi jedan prjedlog,ustvari zamisli ovako nesto;
Sve kako kazes nacionalisticke stranke(govorim za federaciju)nestanu...istope se ili budu zamjenjene nekom komunistickom opsteprihvacenom strankom...mislis li onda da bi se promjenilo nesto sa tzv rs-kom???
E,moj turban kako ti nekad brkas pojmove !
Ne biti nacionalista uopste ne znaci biti komunista.
Nacionalne stranke uz nas balkanski mentalitet nose odlike profasizma.
NE postoji dobar i los nacionalizam(govorim o nasim prostorima),jedino sto je srpski u proteklom ratu bio debelo pogubniji.
Ako bi u federaciji ikad doslo do jacanja gradjanske svijesti ,a smanjenja turbo etno naboja ,imali bi 5o% vise sanse za zajednicku borbu za BH.
Jedino se gradjani BIH mogu za nju izboriti,nikako troglava etno azdaja.A NIJEDNA od ove tri glave ne sanja prvenstveno o cjelovitoj BH jer je to u suprotnosti sa opstankom troglavog monstruma.
turban

#23 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by turban »

@popajicu

Mozda kroz moj metalni sklop ne mogu proci razlike izmedju gradzanske i komunisticke ideje.Naprosto ne kontam...nekad davno su se komunisti borili protiv svega gradjanskog...valjda iste smatrali burzoazijom... :D
Kralj Tvrtko XXVIII

#24 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Ne moze biti dogovora, to je sigurno.
Abacija

#25 Re: Zar ne mozemo postic konsenzus oko zajednicke borbe za BiH

Post by Abacija »

turban wrote:@popajicu

Mozda kroz moj metalni sklop ne mogu proci razlike izmedju gradzanske i komunisticke ideje.Naprosto ne kontam...nekad davno su se komunisti borili protiv svega gradjanskog...valjda iste smatrali burzoazijom... :D
Ti tzv. komunisti se i dan danas bore protiv gradjanskog, samo su ovog puta razvili nacional(isticke) zastave. Obicna raja je ostala obicna raja. ;-)
Post Reply