Nazalost uskoro nas nece biti..mislim..da za 50 godina u bih nece vise biti muslimana...mark II wrote:Mnogi, ali velika većina ne - niti velika većina ima mogućnost da ga dobije. Velika većina ostalih nema nikakvih smetnji da dobije srpski-hrvatski pasoš. Izolirani će ostati isključivo Bošnjaci, i to isključivo zato što su muslimani. Evropa posprema svoje dvorište i čisti sve one koji su nepoželjni, to je sasvim normalno - ko još u Evropi želi autohtoni evropski muslimanski narod? Niko! Jer, zašto bi ga želio? Muslimani su Evropljanima problem jer su muslimani, pa oni malo zažmire, i nas više nema. A mi imamo kompleksaše tipa Pogorelica i gluposti - tipove koji su manijakalno iskompleksirani i turobno kratkovidi; koji bi četniku halalili da im mamu prekolje, ali zato mojne dirati "svetost pogoreličkog grijeha". Pogorelica je nova muslimanska paradigma. Ma pliz.oldplague wrote:Ponavljam, zbog ovoga trpe samo oni koji nemaju dvojno državljanstvo, a ne Bošnjaci. Mnogi Bošnjaci imaju dvojno državljanstvo. Bezvezna konstrukcija, ali vidim da se prima.
Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
-
pita
#26 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
-
oldplague
#27 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ti bi izgleda da ja zanemarim činjenice, kako bi se cijela priča uklopila u tvoju teoriju zavjere. Ne, ne pravim se luda, nego mi pod kožu više ne mogu Bošnjaci koji mi godinama govore da sam budala što ne izvadim drugi pasoš, dok oni sami stoje u redovima za putovnice. Pusti mi toga, svega ti. Kad Srbija i Crna Gora dobiju bezvizni režim, koliko će Bošnjaka izvaditi te pasoše? Ma svaki koji makar tetku ima tamo. Ne pravi se ti lud. Odnos prema državljanstvu i pasošu je stvar samopoštovanja i ljubavi prema domovini, a ne etničke pripadnosti. S obzirom na broj Hrvata u BiH, broj Bošnjaka sa hrvatskom putovnicom im se opasno primakao. O ljudima sa Sandžaka da ne govorim. Vidim da ti ne smeta što 90% Bošnjaka porijeklom sa Sandžaka također ima dvojno državljanstvo. Njih nećemo spominjati, jer nam to kvari teorijicu urote. Ovdje je na djelu smao urota protiv mene, jer ja odbijam uzeti bilo koje državljanstvo osim bh. Prestanimo se lagati, nismo djeca.zgembo_sa wrote:Pa sigurno bar 90% Hrvata ima hrvatsko drzavljanstvo, a kod Srba ce se brzo doci do istog ili veceg procenta zbog ukidanja viza. Od koga ce Bosnjaci traziti dvojno drzavljanstvo? Jasno je i tebi koga ovo najvise pogadja, samo se pravis lud.oldplague wrote:Ponavljam, zbog ovoga trpe samo oni koji nemaju dvojno državljanstvo, a ne Bošnjaci. Mnogi Bošnjaci imaju dvojno državljanstvo. Bezvezna konstrukcija, ali vidim da se prima.
- Haris.ba
#28 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Čistokrvni Bosnjak? Kavi su necistokrvni? Ko to odredjuje? Srbi? Amerikanci? "Porijeklo" moze biti sramotno?mark II wrote:mrziš Bošnjake jer si vjerovatno i sam iz tog naroda, a volio bi da si sličniji meni, malo izmješaniji, ili možda da si čistokrvni nebošnjak. Trpi "svoju sramotu"
Ja se sramotim mojih gresaka, ne tudjih.
I zanimljiva teza: "mrzis svoj narod jer si vjerovatno iz tog naroda".
-
hadzofield
#29 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Hmm meni se cini da smo dzaba ratovali
- Luke Perry
#30 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
A bilo je sa Tudjmanom i Alijom u Evropu 
-
oldplague
#31 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Pa nisu slagali. Izvadiš domovnicu, proglasiš se Hrvatom i eto te. Još zauzmeš fotelju rezervisanu za pripadnike ostalih, ovakvih budala kao što sam ja. I vuk sit, i ovce na broju, i pare u džepu, i Evropa pod nogom.Luke Perry wrote:A bilo je sa Tudjmanom i Alijom u Evropu
- zgembo_sa
#32 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ti nikako da shvatis da jedino Bosnjaci, oni autohtoni bosanski, bez ikakvih veza sa susjednim drzavama, nemaju ama bas nikakve sanse da dobiju tudji pasos. Prestani ti sama sebe lagati i prodavati nam suplju. Ti ces sutra otici do veleposlanstva i rijesiti svoj problem s putovnicom kao i ogromna vecina tvojih sunarodnjaka. To sto je poneki mjesanac s Bosnjackim imenom dobio putovnicu nije dokaz da i Bosnjaci mogu dobiti pasose susjednih zemalja, barem za one sa gramom mozga.oldplague wrote:Ti bi izgleda da ja zanemarim činjenice, kako bi se cijela priča uklopila u tvoju teoriju zavjere. Ne, ne pravim se luda, nego mi pod kožu više ne mogu Bošnjaci koji mi godinama govore da sam budala što ne izvadim drugi pasoš, dok oni sami stoje u redovima za putovnice. Pusti mi toga, svega ti. Kad Srbija i Crna Gora dobiju bezvizni režim, koliko će Bošnjaka izvaditi te pasoše? Ma svaki koji makar tetku ima tamo. Ne pravi se ti lud. Odnos prema državljanstvu i pasošu je stvar samopoštovanja i ljubavi prema domovini, a ne etničke pripadnosti. S obzirom na broj Hrvata u BiH, broj Bošnjaka sa hrvatskom putovnicom im se opasno primakao. O ljudima sa Sandžaka da ne govorim. Vidim da ti ne smeta što 90% Bošnjaka porijeklom sa Sandžaka također ima dvojno državljanstvo. Njih nećemo spominjati, jer nam to kvari teorijicu urote. Ovdje je na djelu smao urota protiv mene, jer ja odbijam uzeti bilo koje državljanstvo osim bh. Prestanimo se lagati, nismo djeca.zgembo_sa wrote:Pa sigurno bar 90% Hrvata ima hrvatsko drzavljanstvo, a kod Srba ce se brzo doci do istog ili veceg procenta zbog ukidanja viza. Od koga ce Bosnjaci traziti dvojno drzavljanstvo? Jasno je i tebi koga ovo najvise pogadja, samo se pravis lud.oldplague wrote:Ponavljam, zbog ovoga trpe samo oni koji nemaju dvojno državljanstvo, a ne Bošnjaci. Mnogi Bošnjaci imaju dvojno državljanstvo. Bezvezna konstrukcija, ali vidim da se prima.
- mark II
#33 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Da. Fenomen poznat kod potlačenih naroda. Svi ti u fol traže da nešto još ispuniš pa će ti onda olakšati, imaš neki teški grijeh preko kojeg ti ne mogu preći, pa i ti sam počenš u to fatalistički vjerovati i sebe kriviti za teško stanje radi "Pogorelice" i "Al-Kaide" (nema veze što su big shot teroristi Saudijci, nositelji američkog pasoša, britanskog, australijskog...). Pojava je naročito obrađena od strane Jevreja, jer je među njima bio veliki broj najpoznatijih antisemita (nevjerovatno zar ne). Otiđi malo na Wikipediu (najlakše), pa istraži taj fenomen.Haris.ba wrote:Čistokrvni Bosnjak? Kavi su necistokrvni? Ko to odredjuje? Srbi? Amerikanci? "Porijeklo" moze biti sramotno?mark II wrote:mrziš Bošnjake jer si vjerovatno i sam iz tog naroda, a volio bi da si sličniji meni, malo izmješaniji, ili možda da si čistokrvni nebošnjak. Trpi "svoju sramotu"![]()
Ja se sramotim mojih gresaka, ne tudjih.
I zanimljiva teza: "mrzis svoj narod jer si vjerovatno iz tog naroda".
-
patrius
#34 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Hmm,meni se cini da je to poprilicno kostalo...Nismo ratovali da bismo dobili vise no sto smo imali,nego da bismo izgubili to sto smo imali.hadzofield wrote:Hmm meni se cini da smo dzaba ratovali
-
BaileyS
#35 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Pa ima rjesenje, podijelimo Bosnu i brzo ce nam ukinuti vize
Praviti drzavu sa onima koji tu drzavu mrze nije lako. Placamo tu cijenu i placacemo je dugo, valjda je to svima jasno (znam da nije nadripametnjakovicima poput @ateiste)
btw...ne kaze se "sa Sandzaka" nego iz Sandzaka. Izuzev @oldplague tako samo govori jos Ivo Miro Jovic.
btw...ne kaze se "sa Sandzaka" nego iz Sandzaka. Izuzev @oldplague tako samo govori jos Ivo Miro Jovic.
Last edited by BaileyS on 19/05/2009 11:41, edited 1 time in total.
-
oldplague
#36 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Nije riječ o mješancima, sad mi već vrijeđaš inteligenciju. Riječ je o punokrvnim Bošnjacima koji su putovnice dizali na temelju nekretnina u Hrvatskoj, roditelja koji su se 60-ih izjašnjavali kao Hrvati i slično. Državljanstvo je stvar izbora i ne pravi me budalom. Ja neću sutra otići do veleposlanstva jer ne želim. Otići će onaj koji želi i gotovo. Samo oko toga se vrti cijela priča. Bh. pasoš je obezvrijeđen upravo zato što su ljudi koji su trebali biti nosioci bh. suvereniteta dubili na glavi da se dokopaju putovnice, dok su autentični bh. dokumenti ostali privlačni samo bjelosvjetskim protuhama, kriminalcima i zločincima iz susjednih zemalja.
Uostalom, moći ćemo utvrditi ko je od nas u pravu tek kad se dokine vizni režim svim našim susjedima. Onda možemo prebrojati ko sve ima dvojno državljanstvo, a ko samo bh. i koje su narodnosti ti ljudi. Do tad je ovo ostrašćeno lupetanje bez utemeljenja u činjenicama. Činjenica je da većina Bošnjaka u mome okruženju ima neku vrstu dvojnog državljanstva, a ja nemam. Što se mene tiče, samo to je bitno.
Uostalom, moći ćemo utvrditi ko je od nas u pravu tek kad se dokine vizni režim svim našim susjedima. Onda možemo prebrojati ko sve ima dvojno državljanstvo, a ko samo bh. i koje su narodnosti ti ljudi. Do tad je ovo ostrašćeno lupetanje bez utemeljenja u činjenicama. Činjenica je da većina Bošnjaka u mome okruženju ima neku vrstu dvojnog državljanstva, a ja nemam. Što se mene tiče, samo to je bitno.
-
oldplague
#37 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Hebiga, ipak je sa Sandžaka.BaileyS wrote:Pa ima rjesenje, podijelimo Bosnu i brzo ce nam ukinuti vizePraviti drzavu sa onima koji tu drzavu mrze nije lako. Placamo tu cijenu i placacemo je dugo, valjda je to svima jasno (znam da nije nadripametnjakovicima poput @ateiste)
- Ateista
#38 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
@zgembo_sa
Reci mi, zasto mislis da tzv. srbi iz RS-a ili tzv. hrvati iz federacije moraju imati vezu sa Srbijom i Hrvatskom? Vecina njih nema neke veze sa Srbijom i Hrvatskom, bar ne vise nego bosnjaci, samo sto oni te veze malo vise isticu a bosnjaci ih negiraju, to je to.
Reci mi, zasto mislis da tzv. srbi iz RS-a ili tzv. hrvati iz federacije moraju imati vezu sa Srbijom i Hrvatskom? Vecina njih nema neke veze sa Srbijom i Hrvatskom, bar ne vise nego bosnjaci, samo sto oni te veze malo vise isticu a bosnjaci ih negiraju, to je to.
- kockica_kockica
#39 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
i ne trebaju nam nista dati .. nikakve olaksice... imam BiH drzavljanstvo i BiH pasos i kazem nek nam ne daju... nismo ni zasluzili da ista dobijemo jer nista zauzvrat ne dajemo a zelimo sve.. e ne moze...
fino su nam rekli odradite svoj dio posla i mi cemo vam dati to to i to... nismo uradili.. nek nam ne daju
fino su nam rekli odradite svoj dio posla i mi cemo vam dati to to i to... nismo uradili.. nek nam ne daju
- mark II
#40 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Prika moj, Bosna se ne može podijeliti tako da u jednom dijelu ostanu u većini Bošnjaci. To je nemoguće. Podjela dolazi u obzir samo ako bi se Bošnjake moglo još dodatno osiromašiti i obezvrijediti, te utopiti u, recimo, Hrvatsku, sa statusom ustavnih gurbeta. Mislim da je ovo korak u kojem se ide na osiromašenje i dodatno obezvrjeđivanjem, te nametanje "dodatnih grijeha" zbog kojih ne zaslužujemo fer tretman. Poslije tek dokazi "konačno rješenje".BaileyS wrote:Pa ima rjesenje, podijelimo Bosnu i brzo ce nam ukinuti vizePraviti drzavu sa onima koji tu drzavu mrze nije lako. Placamo tu cijenu i placacemo je dugo, valjda je to svima jasno (znam da nije nadripametnjakovicima poput @ateiste)
-
BaileyS
#41 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Jah, kao sto je i sa Krajine, sa Hrcegovine, sa Semberijeoldplague wrote:Hebiga, ipak je sa Sandžaka.BaileyS wrote:Pa ima rjesenje, podijelimo Bosnu i brzo ce nam ukinuti vizePraviti drzavu sa onima koji tu drzavu mrze nije lako. Placamo tu cijenu i placacemo je dugo, valjda je to svima jasno (znam da nije nadripametnjakovicima poput @ateiste)
- zgembo_sa
#42 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Supljiras li supljiras. Namjerno izbjegavas cinjenicu da samo i iskljucivo Bosnjaci koji nemaju nikakvih veza sa susjednim drzavama nece imati priliku da putuju bez viza. Jel sad jasnije?oldplague wrote:Nije riječ o mješancima, sad mi već vrijeđaš inteligenciju. Riječ je o punokrvnim Bošnjacima koji su putovnice dizali na temelju nekretnina u Hrvatskoj, roditelja koji su se 60-ih izjašnjavali kao Hrvati i slično. Državljanstvo je stvar izbora i ne pravi me budalom. Ja neću sutra otići do veleposlanstva jer ne želim. Otići će onaj koji želi i gotovo. Samo oko toga se vrti cijela priča. Bh. pasoš je obezvrijeđen upravo zato što su ljudi koji su trebali biti nosioci bh. suvereniteta dubili na glavi da se dokopaju putovnice, dok su autentični bh. dokumenti ostali privlačni samo bjelosvjetskim protuhama, kriminalcima i zločincima iz susjednih zemalja.
Drzavljanstvo nije stvar izbora, niko te ne pravi budalom, samo ne znas pa lupas. Etnicka pripadnost je stvar izbora, a Boga mi drzavljanstvo se stice. Inace bi se bilo ko danas mogao izjasniti Hrvatom i odmah dobiti putovnicu. I ti Bosnjaci koji su stekli recimo hrvatsko drzavljanstvo su ga stekli na osnovu toga sto su nasli da im je neko od blize rodbine bio Hrvat ili se nekad u historiji izjasnjavao kao Hrvat itd. Znaci nema apsolutno nikakve, ni teoretske sanse da se danas neki Bosnjak proglasi Hrvatom i dobije putovnicu. Kontas li sad????
Ovim se gotovo iskljucivo diskriminiraju Bosnjaci.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#43 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Po obicaju, nama su krivi svi, osim nas samih, mi smo cvjecke

- zgembo_sa
#44 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Kad ovo govoris ne treba NAM nista dati, NISMO zasluzili, NE DAJEMO, NEK NAM NE DAJU itd. jel mislis samo na Bosnjake? Jer samo ce Bosnjaci biti kaznjeni.kockica_kockica wrote:i ne trebaju nam nista dati .. nikakve olaksice... imam BiH drzavljanstvo i BiH pasos i kazem nek nam ne daju... nismo ni zasluzili da ista dobijemo jer nista zauzvrat ne dajemo a zelimo sve.. e ne moze...
- arzuhal
#45 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Čuj Pogorelica
...na Pogorelici se obučavao i Holandski bataljon...
Evropa je lord Owen koji se hladno naceri u kameru i kaže Bosancima i Hercegovcima, u jeku agresije: DON'T DREAM DREAMS...(o zapadnoj pomoći). I tu mi jesmo budale, potpisujem.
Evropa je kurava još od helenske mitologije.
Evropa je lord Owen koji se hladno naceri u kameru i kaže Bosancima i Hercegovcima, u jeku agresije: DON'T DREAM DREAMS...(o zapadnoj pomoći). I tu mi jesmo budale, potpisujem.
Evropa je kurava još od helenske mitologije.
-
oldplague
#46 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Ja ne znam šta je tu toliko teško shvatiti, stvar je vrlo jednostavna: ovim su diskriminirani samo ljudi koji nemaju drugog državljanstva osim bosanskog. Šta još nije jasno? Vidim da se teorija urote sada svela na maleni broj Bošnjaka koji nemaju nikoga u susjedstvu, nemaju tamo nekretnina, niko im se nikad nije izjašnjavao kao Hrvat, nisu porijeklom iz Srbije ili CG... što nas ostavlja sa zanemarljivim brojem ljudi u BiH.
Jednostavno, ja moram čekati u redu za vizu, a mnogi Bošnjaci koje poznajem ne moraju, a još više njih uskoro neće morati, dakle stvar je jasna.
Možemo mi to izvrtati ovako ili onako, kako srcu godi, ali na kraju krajeva, ispušiće oni koji drugog osim bh. državljanstva nemaju, ma koji da je njihov razlog za to.
Jednostavno, ja moram čekati u redu za vizu, a mnogi Bošnjaci koje poznajem ne moraju, a još više njih uskoro neće morati, dakle stvar je jasna.
Možemo mi to izvrtati ovako ili onako, kako srcu godi, ali na kraju krajeva, ispušiće oni koji drugog osim bh. državljanstva nemaju, ma koji da je njihov razlog za to.
- Mali_Vuk
#47 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Predstavnički dom Američkog kongresa usvojio je rezoluciju o ostavnim promjenama u BiH. Suština tih promjena je jačanje državnih institucija i smanjivanje nadležnosti entiteta.
Odmah se oglasio i uplašeni Dodo "Ovdje se pokušava iskoristiti svaka prilika da se put ka Evropi iskoristi za umanjivanje nadležnosti RS i pojača nadležnost BiH", rekao je Dodik Srni.
Tako da naš put prema Evropi i nije tako beznadežan. Zavisno od rezultata utakmice Amerika – Rusija.
Na nama je da ne marišemo pedere na ulicama, ne izabiremo korumpirane političare, ne podmićujemo doktore, i tako to.
Odmah se oglasio i uplašeni Dodo "Ovdje se pokušava iskoristiti svaka prilika da se put ka Evropi iskoristi za umanjivanje nadležnosti RS i pojača nadležnost BiH", rekao je Dodik Srni.
Tako da naš put prema Evropi i nije tako beznadežan. Zavisno od rezultata utakmice Amerika – Rusija.
Na nama je da ne marišemo pedere na ulicama, ne izabiremo korumpirane političare, ne podmićujemo doktore, i tako to.
- BarbaDue
#48 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
u potpunosti se slazem sa zgembom i mislim to je samo politika EU da hebe nas bosnjake...kaze neko EU na hoce, ma koga hoce...srbe i hrvate bi prihvatili ali nas ne!zgembo_sa wrote:A sta ako se mi sad kad nas zapad ne zeli, okrenemo na istok, recimo da uspostavimo specijalne veze sa Iranom, mozda cak i uspostavimo saradnju na vojnom planu... Previse smo mi mlaki, pustamo da nas prave budalama. Ko fol ocekuju od nas kompromis, a u stvari su nam vezali ruke, dozvolili su fasistima da divljaju, ugradili ih u institucije sistema, nagradjuju recimo agresorsku Srbiju, kao ona je kooperativna, njima ce ukinuti vize. Srbi i Hrvati iz BiH ce, ako vec nisu, svi izvaditi pasose tih drzava i putovati nesmetano, a Bosnjaci ce jedini ostati zatoceni u ovoj evropskoj drzavi. Gospodja Evropa izoluje iskljucivo Bosnjake, od njih pravi Palestince, samo nek se ne iznenadi kad jednog dana dobije sto je trazila...
I da odgovorim ovima koji ce reci "mi smo krivi". A koji to mi? Samo Bosnjaci ili svi mi gradjani BiH? Jer ce samo Bosnjaci ispastati zbog ovoga...
zasto ne prihvate silnu tursku, zato sto su muslimani u njoj. pricali mi sta god htjeli ali krscanske zemlje imaju otklon prema nama samo iz religisko-politickih razloga.
pa ne budite ludi jel mislite da bi nas ovoliko izginulo u prethodnom ratu da nismo muslimani-bosnjaci, nebi naravno!
ovo ti je jedna velika partija saha, u kojoj smo mi naravno slabiji, protivnik vuce pametne poteze da nama ne bi bilo previse bolno do konacnog sloma.
sah-mat ocekujte uskoro.
- mark II
#49 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Većina onih koji ne mogu imati drugog državljanstva su Bošnjaci. Većina onih koji mogu imati drugo državljanstvo su Srbi i Hrvati. Najpogođeniji, ili istinski pogođeni ovom odlukom su Bošnjaci - drugi se mogu snaći. Jako puno putujem i živim i radim vani, imam prijatelje Hrvate iz Sarajeva sa kojim se družim, koji imaju hrvatski pasoš, te samim tim lakše putuju - i vazda su unezgođeni što se ja moram nosati sa belajima oko viza kada hoćemo negdje ići zajedno (jaran mi se vazda pravda, k'o da je on za nešto kriv); ja vazda nosim stigmu "satanske Pogorelice", kako to neko duhovito primjeti. A ne radi se o Pogorelici, radi se o tome da je Evropa ksenofobična i radi na konačnom rješenju za Bošnjake, koji su stjecajem okolnosti muslimani (a samim tim u zavadi sa Evropom, prema gospođi Evropi, naravno). Kada za Evropu Bošnjaci budu "primjereno riješeni", moći će putovati, ako ih bude, i ako se budu smjeli zvati tim imenom. Jasno kao dan.oldplague wrote:Ja ne znam šta je tu toliko teško shvatiti, stvar je vrlo jednostavna: ovim su diskriminirani samo ljudi koji nemaju drugog državljanstva osim bosanskog. Šta još nije jasno? Vidim da se teorija urote sada svela na maleni broj Bošnjaka koji nemaju nikoga u susjedstvu, nemaju tamo nekretnina, niko im se nikad nije izjašnjavao kao Hrvat, nisu porijeklom iz Srbije ili CG... što nas ostavlja sa zanemarljivim brojem ljudi u BiH.
- Dozer
#50 Re: Zar ne mislite..da ce ovako dovrsiti ratni cilj
Smijesno ljudi moji, koliko price oko jednostavne stvari.
Neka BH stoka (narod) prestane konacno glasati za imbecile iz SDA, HDZx2, SBiH, SD, SNSD i slicne etnicarsko-vjerske prikaze, i garantujem da ce se situacija vrlo brzo i automatski promijeniti na bolje. Po BiH mislim. I sve gradjane iste.
Bujrum, opsti izbori su sljedece godine, upalite mozgove i izadjite na glasanje. Ne govorite i ne ponavljajte k'o papagaji da "nemamo za koga glasati". Imamo, i te kako imamo. Samo se prvo treba rijesiti mahalskih kontova gdje se jedinke poistovjecuju sa kompletnim opcijama. Ne cine jedan ili dva covjeka neku stranku i politicku opciju.
Imamo izbor - Nasa stranka, BPS, pa eto i SDP, svejedno je. Samo nemojte izaci i glasati za ove gore pobrojane, ili jos gore, da ne izadjete na izbore nikako.
Pricaju nam o demokratiji, o prosperitetima i ostalim sranjima, pa dajte da ih onda i potucemo na taj nacin i da se konacno maknu tamo gdje i spadaju - na dno drustvene ljestvice, na dno svih demokratskih procesa. Odatle su ionako i isplivali samo zahvaljujuci iracionalnom strahu koji vrlo uspjesno hrane vec godinama. I vladaju na njegovim krilima. Ne budimo glupi...
Neka BH stoka (narod) prestane konacno glasati za imbecile iz SDA, HDZx2, SBiH, SD, SNSD i slicne etnicarsko-vjerske prikaze, i garantujem da ce se situacija vrlo brzo i automatski promijeniti na bolje. Po BiH mislim. I sve gradjane iste.
Bujrum, opsti izbori su sljedece godine, upalite mozgove i izadjite na glasanje. Ne govorite i ne ponavljajte k'o papagaji da "nemamo za koga glasati". Imamo, i te kako imamo. Samo se prvo treba rijesiti mahalskih kontova gdje se jedinke poistovjecuju sa kompletnim opcijama. Ne cine jedan ili dva covjeka neku stranku i politicku opciju.
Imamo izbor - Nasa stranka, BPS, pa eto i SDP, svejedno je. Samo nemojte izaci i glasati za ove gore pobrojane, ili jos gore, da ne izadjete na izbore nikako.
Pricaju nam o demokratiji, o prosperitetima i ostalim sranjima, pa dajte da ih onda i potucemo na taj nacin i da se konacno maknu tamo gdje i spadaju - na dno drustvene ljestvice, na dno svih demokratskih procesa. Odatle su ionako i isplivali samo zahvaljujuci iracionalnom strahu koji vrlo uspjesno hrane vec godinama. I vladaju na njegovim krilima. Ne budimo glupi...