Zar je tesko razumjeti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
slavkoimamodilera

#26 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by slavkoimamodilera »

Sve u redu, ali ovo...
lolita_xx wrote:Rekoh vec da se ja javljam nekome kad osjetim potreebu, zelju...
...vec nije...

Kako mozes drugima spocitavati nesto sto i sama radis?

It takes two to tango... ;-) uostalom, fino je to "mojgrad" objasnila, samo malo opsirnije... zeMski... :mrgreen:
Ja to vise volim direktno... :D
kockica_kockica

#27 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by kockica_kockica »

nekad kad mi jako treba samoce jednostavno se ne javljam niti odgovaram na sms, ali onda imam probleme .. sto se ne javljas do onih srcedrapajucih izjava oprosti ako sam ti smetala necu vise, do onih jesi nesto ljuta na mene... a meni samo treba malo vremena za mene.... na zalost vecinu vremena osjecam krivnju jer sam ih zanemarila, pa zapravo za sebe ni tada nemam previse vremena....

ja sam u vecini slucajeva rastrgana izmedju prijatelja i prijatelja i slobodnog vremena... s obzirom da mi dodje tako nekad da bih bila sama ljudi to ne shvataju niti dopustaju.... svako sebi daje za pravo da me nazove kad mu se prohtije, da trazi neku uslugu, da me zove jer mu je pokvaren kompjuter, jer mu treba nesto prevesti, jer im desilo ovo ili ono , ali kad ja zovem uglavnom imam izgovore, ne osjecam se dobro, mrtva sam ti, krenula sam na spavanje, do onih izgovora da se idu kupati bas tad kad sam ja nazvala, ili imaju nesto sasvim 15to za raditi...
piupiu

#28 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by piupiu »

Evo, ja u takvoj fazi vec mjesec i po. Jedina razlika -- ja posaljem porukicu, kazem 'ziva sam, no sikiriki, javicu se cim zivnem' ... a onda nazad na forum i no frks, :lol: :lol: :lol:
potpuni stranac

#29 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by potpuni stranac »

piupiu wrote:Evo, ja u takvoj fazi vec mjesec i po. Jedina razlika -- ja posaljem porukicu, kazem 'ziva sam, no sikiriki, javicu se cim zivnem' ... a onda nazad na forum i no frks, :lol: :lol: :lol:
da, a dok se ti smislis i zivnes ga ono tamo covjek ozenjen, cak i djecu ima. mislim, dobrih prilika a usto slobodnih i nema bas cesto. samo da napomenem da sam ja jedan od takvih :D :D
Abacija

#30 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

piupiu wrote:Evo, ja u takvoj fazi vec mjesec i po. Jedina razlika -- ja posaljem porukicu, kazem 'ziva sam, no sikiriki, javicu se cim zivnem' ... a onda nazad na forum i no frks, :lol: :lol: :lol:
Simptomaticno je kako oni koji "zaziru" od svojih prijatelja toliko vole ovaj Forum. :-)

@slavkoimamodilera :thumbup:
ponosna_manjina

#31 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by ponosna_manjina »

Ja volim svoj kompjuter, svi moji prijatelji žive u njemu :)
Abacija

#32 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

ponosna_manjina wrote:Ja volim svoj kompjuter, svi moji prijatelji žive u njemu :)
A je li ti vjerujes da u radiju zive mali ljudi? :-)
piupiu

#33 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by piupiu »

Abacija wrote:
Simptomaticno je kako oni koji "zaziru" od svojih prijatelja toliko vole ovaj Forum. :-)
Da, da, mutni smo, mracni i 'zazirni' ... :D ... nego, da razbacimo jednu kolektivnu psihoanalizu naseg malog Forumcica? Logika, prvi razred ...

Oni koji 'zaziru' od svojih prijatelja vole Sa-X :sax:
Abacija voli Forum Sa-X
Abacija 'zazire' od svojih prijatelja (ali ne i od slavkakojiimadilera ?????) :-D
njeka

#34 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by njeka »

Uopšte ne kontam "prijateljstva" u kojim nešto moraš!!
Ja se svojim prijateljima javljam kad hoću--što je dosta često jer su to ljudi koje volim i koji mene vole,mogu im sve reći (i oni meni) pa i da nisam nekad raspoložena za društvo!!!
Nema ljutnje,naravno,samo--" E, znaš da sam tu za tebe!!" To je ustvari sva ljepota prijateljstva--neko s kim možeš sve podijeliti,ko će te razumijeti i ko te neće gušiti!!!
ponosna_manjina

#35 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by ponosna_manjina »

Abacija wrote:
ponosna_manjina wrote:Ja volim svoj kompjuter, svi moji prijatelji žive u njemu :)
A je li ti vjerujes da u radiju zive mali ljudi? :-)
Vjerujem da u radiju žive veliki ljudi... radio je samo naigled malen aparat ali iznutra su prostranstva buraz, prostranstva
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#36 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Latina »

ponosna_manjina wrote:
Vjerujem da u radiju žive veliki ljudi... radio je samo naigled malen aparat ali iznutra su prostranstva buraz, prostranstva
Nek' si mu vala odbrusio. :D :D :D
piupiu wrote:
Abacija voli Forum Sa-X
Abacija 'zazire' od svojih prijatelja (ali ne i od slavkakojiimadilera ?????) :-D
Oni koji ne vole se-x ...oops sa-x :D - nemaju prijatelja. :D
Abacija ne voli sa-x.
Abacija nema prijatelja. :D
piupiu

#37 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by piupiu »

Latinica wrote:
ponosna_manjina wrote:
Nek' si mu vala odbrusio. :D :D :D
piupiu wrote:
Abacija voli Forum Sa-X
Oni koji ne vole se-x ...oops sa-x :D - nemaju prijatelja. :D
Abacija ne voli sa-x.
Abacija nema prijatelja. :D
... i ne voli se-x ... :lol: :lol: :lol:
Latina

#38 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Latina »

piupiu wrote:
... i ne voli se-x ... :lol: :lol: :lol:
Idiot's Guide to Psychotherapy - Vol 1. :D :D
Bumbar

#39 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Bumbar »

no chat :D :evil: hvala velika :D :D
Latina

#40 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Latina »

A samo sto nas je krenulo. :( Nemoj @Bumbar BONICKO, dze ce ti dusa ? :D :D

MoRemo li na bezcenzurnu varijantu ? :D
Abacija

#41 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

Latinica wrote:A samo sto nas je krenulo. :( Nemoj @Bumbar BONICKO, dze ce ti dusa ? :D :D

Sto se mene tice ozezi. :mrgreen:
Bumbar

#42 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Bumbar »

Latinica wrote:A samo sto nas je krenulo. :( Nemoj @Bumbar BONICKO, dze ce ti dusa ? :D :D

u pakao...zna se...nemoj da se raspravljam...

@abacije... :evil:
Latina

#43 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Latina »

Bumbar wrote: u pakao...zna se...
:)
piupiu

#44 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by piupiu »

:(
metal_rules_cura

#45 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by metal_rules_cura »

Vrlo, vrlo zanimljivo pitanje o kojem sam razmisljala dosta puta... Ovako... Sve zavisi u kakvom odnosu su osobe, sta su prosle zajedno...

Licno, jako bi mi smetalo (i smetalo mi je) kada MOJ PRIJATELJ osjeca potrebu da se osami i ja se javljam, javljam, ne dobivam nikakve odgovore. Usudila bih se reci da je bezobrazno. A ukoliko neko napomene tako je i tako nije nikakav problem. To vrijeme je neko razumno vrijeme, a ne 2, 3, 5 mjeseci.

Eh sad... Druga je prica sto se ove situacije obicno ne desavaju izmedju ljudi koje osjecamo u svom srcu kao jako bliske, kojima mozemo sve reci... Za takve bi trebali imati vremena i naci se (posebno ukoliko imaju neki problem, jer ne radi se o poznanicima vec prijateljima koji su bili uz nas kad je nama bilo potrebno) i podijeliti sa njima nase trenutno stanje. Ukoliko ne mozemo izraziti mozemo barem naci se i pricati o necem drugom. To su lica koja volimo vidjeti. I kad su sretna i kad su tuzna. Uostalom, ljudi prema kojima nije ljudski biti sebican (jer ovo je vid sebicnosti) ukoliko onima PREMA NAMA NISU BILI TAKVI NIKAD! Zato kazem, zavisi sve kakav odnos smo imali s nekim.

I, iz iskustva kazem, cesto se ovakvi izgovori javljaju kada ne zelimo izdvojiti vrijeme za nekog, kada nam nije dovoljno stalo, kada ne mozemo dignuti guzicu i uciniti malenu stvar koja bi nekom mnogo, mnogo znacila. I naravno, kada nam je tesko napisati i sms poruku koja nam oduzme pola minute maksimalno. Javljaju se onda kada nadjemo vremena za svakog i sve drugo samo ne za onoga ko nam se javlja i ko nas zeli vidjeti. Ima nesto prokleto u covjeku...

Oni kojima je stalo kazu mi kako im dragi ljudi nikada ne smetaju. Ti ljudi ne pitaju sta, kako i zasto nego se samo jave. I to nije nesto sto bi nam trebalo narusiti potrebni mir. Svaka cast ukoliko nam je on zaista toliko potreban da ne zelimo nikoga ni cuti ni vidjeti, ali vecinom je to izgovor i pozadina je nesto sasvim drugo.
Aurora Borealis

#46 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:16, edited 1 time in total.
metal_rules_cura

#47 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by metal_rules_cura »

Aurora Borealis wrote:kao da ste ih pocheli uzimati zdravo za gotovo. A jedini oni bi bili tu kad vam sve ladje potonu.
U pravu si ti @Curice, ima neshto prokletu u chovjeku.
Da! Velika istina! Jer mi, na jedan nacin, odlucujemo sami o svemu kada se prema nekom tako postavimo, kazemo meni treba ovo i ono i tu je kraj price. Pritom ni trunku ne mislimo o osjecaju druge strane. O tome koliko bi drugoj strani znacilo da je sada ne iskljucujemo kada je dosad uvijek bila uz nas. Koliko bi joj znacilo da nas vidi u nekom trenutku, poprica... Ali naravno, ne mislimo u tom smjeru vec u onom "ma hajde, bila je ili bio uvijek tu i sve razumio i ovo ce, zasto ne bi, sta imam tu puno pricati i polemisati. Meni treba mir i necu da je ili ga vidim sada". Svi mislimo ovako, SVI, ma koliko poricali. Ja ovdje ne pricam o ljudima koji nas zovu da bi nam uzimali vrijeme i svoje ubijali nama vec o PRIJATELJIMA. I tu se radi najvise upravo o tom uzimanju zdravo za gotovo. Kada neciju naklonost tek pridobijamo uvijek imamo vremena i tada ne trazimo mir, kada je vec imamo dajemo sebi vise prava, pa nam je cak i malo cesce javljanje i briga tusenje, dosadjivanje, pa onda malo pocnemo sami krojiti kako bi i sta trebalo... I tako redom...
lolita_xx

#48 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

joj abacija jesi ti navalio na forum...
sta kad se jednostavno ne osjecas dobro, kada nisi dobro drustvo, kada zelis biti malo sam? sto ni slucajno ne znaci da nekog manje volim ili da ga ne zelim u svom drustvu.
Abacija

#49 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:joj abacija jesi ti navalio na forum...
sta kad se jednostavno ne osjecas dobro, kada nisi dobro drustvo, kada zelis biti malo sam? sto ni slucajno ne znaci da nekog manje volim ili da ga ne zelim u svom drustvu.
Nekoliko mojih posljednjih postova je bila zeza ali sam dobio opomenu i ja cu je postovati. :sax:

Sto se tice same teme... Dosta toga dobrog je vec napisano; :thumbup: svima. Ono sto je mene ovdje ponukalo je kako neko moze zeliti da bude sam (primjer koji nam je dala @piupiu - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p2228522) a onda dodje na Forum! To ne kontam. :?
piupiu

#50 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by piupiu »

Abacija wrote:
lolita_xx wrote:joj abacija jesi ti navalio na forum...
Nekoliko mojih posljednjih postova je bila zeza ali sam dobio opomenu i ja cu je postovati. :sax:

Sto se tice same teme... Dosta toga dobrog je vec napisano; :thumbup: svima. Ono sto je mene ovdje ponukalo je kako neko moze zeliti da bude sam (primjer koji nam je dala @piupiu - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p2228522) a onda dodje na Forum! To ne kontam. :?
Abacija, duso moja, to je bila sala ... (vidi raspravu prije mog posta -- "kako imas vremena da s nama pricas na forumu, a za prijatelja ne moze ni sms ...") :-D . Ali, kad smo vec kod toga, moguce je ... nekada ti treba da se osamis i da budes samo svoj, u nekom svom svijetu, i sa nekim drugim ljudima ... Forumi su zanimljivi po tom pitanju ...
Post Reply