Zar je tesko razumjeti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lolita_xx

#1 Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Ne znam da li sam temu smjestila na pravi podforum, ako nisam neka nasi dragi moderatori prebace :)

U posljednje vrijeme prolazim kroz neki cudan period, kada znam da nisam bas najbolje drustvo, a i potrebna mi je neka moja samoca, koja mi odgovara trenutno. eh sada, zasto ljudi to ne mogu da shvate?
da li se ljutite na neke svoje prijatelje ako vam se ne jave neko odredjeno vrijeme? da li se ljutite ako vam isti dan ne odgovore na sms?
zasto ljudi ne mogu da razumiju da se javljam kad pozelim, a ne zato sto bih trebala?
zar nije malo ruzno poslati sms,mail ili poziv, pa se naljutiti na tu osobu ako ne odgovori?

kako objasniti ljudima da nisam prestala da ih volim, ako ih ne nazovem?
Leonid Breznjev

#2 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Leonid Breznjev »

ne znam kako da im to dokazes... ja sam pokusavao dosta puta, nikada mi nije uspjelo tj. nikada to nisu mogli shvatiti..
pak, uzimam i uzimacu si to za pravo pa kud puklo da puklo... :)
lolita_xx

#3 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

pa ja obicno ljubav ne dokazujem :) niti znam, a i ne zelim da znam, jer mi nije prirodno to dokazivati :)
samo zbog ovoga me ljudi ne razumiju, a ja ne radim nista da bih to promijenila :-?
Leonid Breznjev

#4 Re: Zar je tesko razumjeti?

lolita_xx wrote:pa ja obicno ljubav ne dokazujem :) niti znam, a i ne zelim da znam, jer mi nije prirodno to dokazivati :)
samo zbog ovoga me ljudi ne razumiju, a ja ne radim nista da bih to promijenila :-?
iz licnog negativnog egoizma, ljudi ne zele da te razumiju, iako to mogu. i ma koliko ti njima bitna bila, oni zele da su oni tebi bitniji nego si ti to njima.. :D samo onda se osjecaju zadovoljnim, zadovoljenim.. :) samo daj, daj, daj.. i u rijetkim momentima kada se ne osjecaju u centru paznje, nastaju problemi.. :)

pozuda je najveci ljudski porok unatoc tome sto to ne zelimo priznati.. :)
lolita_xx

#5 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

zavisi kakva pozuda, zavisi za cim
Leonid Breznjev

#6 Re: Zar je tesko razumjeti?

pouzuda bilo koje vrste, jer nas tjera na pretjerivanje.. :)

naravno da ja za sebe tako razmisljam, sto za druge nikako ne mora biti tacno.. pak, svako ima svoju sliku.. :)
lolita_xx

#7 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

ja ne mogu da razumijem ...
Abacija

#8 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

Arslan wrote:
lolita_xx wrote:pa ja obicno ljubav ne dokazujem :) niti znam, a i ne zelim da znam, jer mi nije prirodno to dokazivati :)
iz licnog negativnog egoizma, ljudi ne zele da te razumiju, iako to mogu. i ma koliko ti njima bitna bila, oni zele da su oni tebi bitniji nego si ti to njima.. :D samo onda se osjecaju zadovoljnim, zadovoljenim.. :) samo daj, daj, daj.. i u rijetkim momentima kada se ne osjecaju u centru paznje, nastaju problemi.. :)

pozuda je najveci ljudski porok unatoc tome sto to ne zelimo priznati.. :)
Mozda je bas @lolita malo egoisticna kada nece da se javi prijateljima? Kako to da moze da se javlja i odgovara po forumu a ne moze svojim prijateljima? :shock:
lolita_xx

#9 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

mozda, ako bih razmisljala tako povrsno kao ti :wink:
Leonid Breznjev

#10 Re: Zar je tesko razumjeti?

:D
Abacija

#11 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:mozda, ako bih razmisljala tako povrsno kao ti :wink:
Opet mi nisi objasnila nego me pokusavas uvrijediti. Hvala.
lolita_xx

#12 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Abacija wrote:
Prvo, izvini ako si moj komentar shvatio kao uvredu, nisam to pokusala.

dalje, da ti objasnim, iako nisam imala namjeru :) Rekoh vec da se ja javljam nekome kad osjetim potreebu, zelju... i ne kontam kakve veze forum ima s tim? hajd sad ti meni objasni :)
Abacija

#13 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:
Abacija wrote:
Prvo, izvini ako si moj komentar shvatio kao uvredu, nisam to pokusala.

dalje, da ti objasnim, iako nisam imala namjeru :) Rekoh vec da se ja javljam nekome kad osjetim potreebu, zelju... i ne kontam kakve veze forum ima s tim? hajd sad ti meni objasni :)
Pa ima veze i te kako. Nisi potrosila puno vremena da meni odgovoris a uopste me ne poznajes. Zasto ti onda smeta odgovoriti na SMS od prijatelja?
lolita_xx

#14 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

:)

to meni postaje smijesno. ili ono nisi mi poslala sms za laku noc :D

a ima jos jedan fenomen, koji mi je onako jos vise neshvatljiv. npr javim se ja tebi, eh necu vise zvati dok se ti meni ne javis :)
lolita_xx

#15 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Abacija wrote:
Pa ima veze i te kako. Nisi potrosila puno vremena da meni odgovoris a uopste me ne poznajes. Zasto ti onda smeta odgovoriti na SMS od prijatelja?
cekaj molim te :) ko je spominjao vrijeme?
burek_in_space

#16 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by burek_in_space »

lolita_xx wrote::)

to meni postaje smijesno. ili ono nisi mi poslala sms za laku noc :D

a ima jos jedan fenomen, koji mi je onako jos vise neshvatljiv. npr javim se ja tebi, eh necu vise zvati dok se ti meni ne javis :)
:lol: :lol:

Znam jednu ovakvu osobu i prosto uzivam da je ne nazovem "ustaljenim" redoslijedom! :D
Abacija

#17 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:
Abacija wrote:
Ti si spomenula vrijeme jos u prvom postu. Evo ovdje ponovo:
lolita_xx wrote:da li se ljutite na neke svoje prijatelje ako vam se ne jave neko odredjeno vrijeme? da li se ljutite ako vam isti dan ne odgovore na sms?
zasto ljudi ne mogu da razumiju da se javljam kad pozelim, a ne zato sto bih trebala?
zar nije malo ruzno poslati sms,mail ili poziv, pa se naljutiti na tu osobu ako ne odgovori?
lolita_xx

#18 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Abacija wrote:
lolita_xx wrote:
Abacija wrote:
Ti si spomenula vrijeme jos u prvom postu. Evo ovdje ponovo:
lolita_xx wrote:da li se ljutite na neke svoje prijatelje ako vam se ne jave neko odredjeno vrijeme? da li se ljutite ako vam isti dan ne odgovore na sms?
ti i ja nismo u istom kontekstu spomenuli vrijeme. kontas? i ocito nemamo isto razmisljanje o vremenu. procitaj malo bolje. i procitaj ovo boldirano. nigdje nisam spomenula da ja nemam vremena za sms, vec da nemam potrenu trenutno da odgovorim.
mojgrad

#19 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by mojgrad »

@Lolita
Naravno da je svakome od nas potrebno nekad vrijeme za sebe, kamo srece da svi tako razmisljamo manje bi prebacivali svoje probleme i tegobe na druge nama drage ljude, ih opterecivali. Normalno je da je s vremena na vrijeme potrebno da budes sam sa sobom da razmislis, da jednostavno nikoga ne vidis iz svog okruzenja jer ti treba par sati ili dana da o necemu clear razmislis.
Ali je isto tako vrlo bitno kad ti dodje taj period da kazes svim tim svojim ljudima e slusaj nisam oke ili jesam oke ali zelim malo vremena za sebe, zelim da razmislim o nekim stvarima (na kraju krajeva razlog ne moras ni reci ako ne zelis) ako vam se ne javim na svaki vas sms ili vas mail znajte da to nije zato sto ne zelim da vam odgovorim vec zato sto sam trenutno okupirana nekim drugim stvarima koje moram da poredam u svojoj glavi, treba mi vremena za samu sebe. Ja sam takva i razumite me.
Mislim kad bi objasnila ljudima zasto to radis (kad si u takvoj fazi) da to nema veze sa njima vec sa tobom, bolje bi te razumjeli i shvatili. Znali bi oke sad je ona u onoj svojoj fazi (ma sta god da je to) javice se kad mogne.
Moras se postaviti i u njihove cipele, vrlo neumjesno i nekulturno ne odgovoriti ama bas nista a isto tako i ne objasniti ili bar ne pokusati objasniti ljudima koje volis i do kojih ti je stalo zasto nesto radis sto radis ili pak ne radis. Cisto stvar komunikacije, niko ne moze da cita misli.
Niti oni mogu znati kad si ti u takvoj fazi kad ti treba malo vremena za sebe niti mogu to da naslute. Zato fino objasnis jednom da znaju za svaki sljedeci put.
Svako zdravog razmisljanja pokusace ako nista da te shvati, oni koji ti kazu ma daj sta kakvo vrijeme za sebe ti ne zele da te shvate, to je vec njihov problem. Ti si svoje odradila, objasnila si a sad je do njih da prokontaju malo.
Eto nadam se da ce ovo upaliti i da neces vise imati nesporazuma sa dragim ljudima.
Sretno
Last edited by mojgrad on 26/10/2008 22:50, edited 1 time in total.
Abacija

#20 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote: ti i ja nismo u istom kontekstu spomenuli vrijeme. kontas? i ocito nemamo isto razmisljanje o vremenu. procitaj malo bolje. i procitaj ovo boldirano. nigdje nisam spomenula da ja nemam vremena za sms, vec da nemam potrenu trenutno da odgovorim.
I opet se vracamo na moje prvobitno pitanje; kako to da imas vremena da meni odgovoris? Zar nemas tu istu potrebu i kada si ovdje na Forumu?
lolita_xx

#21 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

Abacija wrote:
lolita_xx wrote: ti i ja nismo u istom kontekstu spomenuli vrijeme. kontas? i ocito nemamo isto razmisljanje o vremenu. procitaj malo bolje. i procitaj ovo boldirano. nigdje nisam spomenula da ja nemam vremena za sms, vec da nemam potrenu trenutno da odgovorim.
I opet se vracamo na moje prvobitno pitanje; kako to da imas vremena da meni odgovoris? Zar nemas tu istu potrebu i kada si ovdje na Forumu?
prestani s vremenom, jer nisam nigdje rekla da nemam vremena, opet ti ponavljam. ok, rekao si svoje misljenje, i cijenim, a ne mislim ti objasnjavati zasto imam ili zasto nemam potrebu da odgovaram.
hvala na vrremenu koje si odvojio da bi mi odgovorio :)

moj grad i tebi hvala na odgovoru :) ima ljudi kojima ne moras nista reci, a koji razumiju :) ima i onih kojima trebas reci da nisi ok i da zelis da budes sam, i koji ce naravno razumjeti, i koji ce cekati da se javis, bez napadanja :) ima onih, koji nejavljanje protumace onako kako njima odgovara, i koji automatski napadaju. takvima je tesko objasniti bilo sta, jer nikad nece razumjeti, i ne zele razumjeti, jer im nista nije vazno, osim sto su vazni sami sebi.
Abacija

#22 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by Abacija »

lolita_xx wrote:

prestani s vremenom, jer nisam nigdje rekla da nemam vremena, opet ti ponavljam. ok, rekao si svoje misljenje, i cijenim, a ne mislim ti objasnjavati zasto imam ili zasto nemam potrebu da odgovaram.
hvala na vrremenu koje si odvojio da bi mi odgovorio :)

moj grad i tebi hvala na odgovoru :) ima ljudi kojima ne moras nista reci, a koji razumiju :) ima i onih kojima trebas reci da nisi ok i da zelis da budes sam, i koji ce naravno razumjeti, i koji ce cekati da se javis, bez napadanja :) ima onih, koji nejavljanje protumace onako kako njima odgovara, i koji automatski napadaju. takvima je tesko objasniti bilo sta, jer nikad nece razumjeti, i ne zele razumjeti, jer im nista nije vazno, osim sto su vazni sami sebi.
Dobro, potreba onda. U svim mojim recenicama gdje sam napisao vrijeme ti umetni potreba.
Za ovo boldirano... Slazem se, ima i takvih. Ali ja na pocetku nisam bio skontao da si bas na takve mislila.

@mojgrad - dobar post. :thumbup:
lolita_xx

#23 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by lolita_xx »

konacno :)
BarbaDue

#24 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by BarbaDue »

lolita, ljubav se ne treba dokazivati, ona se sama dokazuje, ako pokusavas dokazivati ljubav to vec nije TO.
a sto se tice ne javljana prijateljima, eh pa ako su u pitanju pravi prijatelji iliti opet neka druga relacija...
pa brate logicno je, sto se duze ne cujete da ce te se sve vise pozeljeti :) i da ce te razumjeti u svakoj situaciji.
zato budi ono sto jesi, slusaj svoje srce i neces pogrijesiti.
milivoje

#25 Re: Zar je tesko razumjeti?

Post by milivoje »

lolita_xx wrote:konacno :)
??
konacno odlucila da se javis na moj davno poslani esemes?
:lol: :lol: :lol:
Post Reply