umro je mostar wrote:shtimach wrote:umro je mostar wrote:Ovo je strasno u najmanju ruku
34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik!
35. A ako se bojite razdora između njih dvoje, onda pošaljite jednog pomiritelja iz njegove, a jednog pomiritelja iz njene porodice. Ako oni žele izmirenje, Allah će ih pomiriti jer Allah sve zna i o svemu je obaviješten!
(An-Nisa, 34-35)
Kako zene, vjernice gledaju na ovo i da li se one slazu sa tim da ih muskarci "ako neslusaju" malo propuste kroz sake.
kakav je to bog kojem je ispravno i pravedno da jachi tuche slabije
meni je ovo grozota
Odoh sad spavat
Ti koji na drugim temama kazes da bi uperio top na munaru i rusio je,
nisi pravi lik da postavljas teme iz religije, a narocito iz Islama.
Qur'an casni nije svacije tumaciti, za to moras imati nesto vise obrazovanje, a ne samo malu maturu.
kako uvijek na forum dodjem u pravo vrijeme

Sto se tice mog obrazovanja uglavnom je bolje od vecine polupismenih hodzica i imama koji valjaju gluposti po dzamijama i huskaju narod na mrznju, sto se tice topa i munare ti nis dovoljno inteligentan i nemas dovoljno sivih celija u glavi da uopste shvatis onaj post. Da tacno je i za top i munaru, ali samo prictaj taj post, ili ti ga je neko prepricao. Sto se tice mog prava dapricam o islamu, ja to pravo imam ili mi to boreci se protiv komunista zelis uvesti komunizam i reci o cemu imam a o cemu nemam pravo da pricam. zasto bi ti imao pravo da pricas o islamu, a ja ne bi imao? zasto to ja ne mogu iznijeti svoje misljenje o kuranu, a na kraju krajeva kakva je to bizja knjiga koju razumiju samo neki. Onda ocito nije bozija, jer je namjerabila da se objavi svima, a ne samo nekima, pa da je onda ti neki kao tumache. Dakle po kom mjerilu ja nemam pravo da tumachim kuran kako ga ja vidim osim onom, nemoj slucajno da ko kaze sta ruzno, jerkuran je objavljen svim ljudima pa i meni koji ne vjerujem u to sto tamo pise, a cinjenica je da je islam prevazidjena religija koja ce umrijeti prije ostalih, a i ostale ce za njom, jer jednostavno kao cjelina je srocena tako da vise od svih koci napredak i razvoj, kruta je, nefleksibilna, zaostala u dobroj mjeri za danasnjim moderenim religijama i takva su i drustva u kojima je ona dominantna. To nam govori i stanje drustva u tzv. ismlamskim drzavama, kojima je jedna Turska pojam napredka i demokratije.
Ja vjerovatno nisam dovoljno inteligentan da skontam bljuvotine sto prosipas.
Zabrinuo bih se za sebe kad bih se spustio na tvoj nivo.
Svasta si baljezgao, ali da si Bog do ispunio svoju prijetnju i otisao iz BiH....
Svi belaji sa vehabijam poticu od toga sto su neuki ljudi( moze on biti i dr. nauka iz Medine) nasli da tumace Qur'an, bez znanja o fikhu i njegovoj metodologiji, poneseni svojim nefsom
Medjutim da bi vi sto palamudite o Islamu i Quranu, nesto rekli vezane za to, trebali bi da bar poznajete islamske i imanske sartove.
Medjutim kad bi ste to poznavali ne biste tako pricali i tu se krug zatvara.
Catch 22.
Nasi stari kazu:
Koga je Bog kaznio prvo mu je pamet oduzeo.
Cini mi se da su kod tebe Mostarac u sridu pogodili.