nellington wrote:Ne postoji niti jedna stvar na ovom svijetu oko koje će se ljudi složiti. Na temi "Megan Fox je najsexy osoba na svijetu" će već treći forumaš napisati da nije uopće sexy, da je njegova baba seksipilnija od MF. Ili o fudbalu, modi, psima lutalicama, etc. Zašto bi se onda složili na temu fakulteta?
Nadalje, ovisi odakle ljudi dobijaju informacije o fakultetu:
-ako su informacije iz prve ruke, onda čovjek, htio ne htio, ostavlja poveliku dozu subjektivnosti u izlaganju 'činjenica'
-ako su iz druge ruke, sve zavisi od onoga ko je to pričao: s kakvom namjerom je taj isti došao na taj i taj fakultet, koliko je bio spreman da radi, koliko ga je materija uopće zanimala, koliko je i sam subjktivan u iznošenju 'činjenica'
A sve zavisi i od definicije dobrog fakulteta (prije 5 minuta sam zamolio na temi PMF da mi neko objasni šta je to loš, a šta dobar fakultet)
meni zapravo nije jasno kako neko ko nije studirao na nekom fakultetu moze znati da bas taj faks ne valja, a onda mi je jos veca dilema onih koji su zavrsili pa pricaju kako to nije dobar fakultet za bilo koga a oni su ga zavrsili... pa moralo je nesto biti dobro dok si ostao/la na tom fakultetu...
cinjenica je da sam ja nasla na svom fakultetu sto me zanimalo i sad cu diplomirati... postdiplomski nemam namjeru na istom fakultetu zavrsavati, ne zato sto mislim da nece zadovoljiti vec iz nekih drugih razloga....
ja ne mogu reci da ekonomski fakultet ne valja jer nisam studirala tamo
ali mogu reci za PMF odsjek za hemiju da imaju dobre profesore i koje spreman zrtvovati sebe zarad nauke onda je to pravi fakultet za tu osobu... profe su zahtjevne, gradivo je obimno, vjezbe jako dugo traju, a vremena je malo... i sa sigurnoscu mogu reci da ono sto sam zavrsila u dvije godine tamo je ostalo u mojoj glavi... jer za mene nije studij uciti za ispit poloziti i poslije zabroaviti... ja to nekako drugacije dozivljavam... mozda je do mene .. ko zna...