Eh sad mene zanima stvarna zapremina rezervoara za Fiestu1.1!
Nije to sad da me zanima ćejfa radi nego da me HAVANA ne provaljuje po forumu kako sam ostala opet bez goriva
Problem plovak koji ne radi(to skontah tek kad kupih auto)
Hvala!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Je l mislis ili znašLeKo wrote:Mislim da je pumpadžija u pravu.
Plovak mi neće majstor da popraviBobi wrote:Popravi plovak....Koje godiste je fiesta?
Tvoja fiestica ima zapreminu rezervoara 42l,majstoru kakvom odvuci auto da provjeri taj plovak,al nekom ko ima zivaca za tozelenashica wrote:Helem jedni kažu 30l,jedni opet malo povećaju na 35l...a danas mi lik na benzinskoj reče i 47l![]()
Eh sad mene zanima stvarna zapremina rezervoara za Fiestu1.1!
Nije to sad da me zanima ćejfa radi nego da me HAVANA ne provaljuje po forumu kako sam ostala opet bez goriva![]()
Problem plovak koji ne radi(to skontah tek kad kupih auto)i problem sto ne znam koliko je u njemu bilo goriva,pa se nikako ne mogu skontati koliko je zapremina rezervoara
![]()
Hvala!
aUUUUUUUUUU samo 750eurashlauf wrote:specifications
version 1.1 CL
year 01/1992
colour Burgundy
mileage 132000 km
fuel Petrol
bodytype 3 doors
price €750
autozone code 3BFD6A
features open top, fog lamps, radio CD
technical specifications
eDisplacement 1118 cc
power 55 HP
tax horsepower 6
cylinders 4 Ligne
EU emission Pas de lien (0033)
maximum speed 149 km/h
0 -100 km/h 16 sec
consumption combined -
tank capacity 42 l
l / w / h (mm) 3745 / 1605 / 1325
weight 750 kg
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
Hmm, u međuvremenu je raja dala precizne fabričke podatke, a od mene je savjet pravi plovak čim prije da nebude nezgodnih situacija jer ni satu ne možeš vjerovat i on zna kadkad uzeti pauzu (mene haman veze koštalo).zelenashica wrote:Je l mislis ili znašLeKo wrote:Mislim da je pumpadžija u pravu.ako misliš da ti dam relaciju đe se vozam da nosiš zamnom kanister benzina
A ako znaš 100% onda si oslobođen
Vala po mojoj računici sa rezervoarom goriva mogu preći 750km..ali hajde de neka je i 700km..opet nije loše...neću često na benzinsku(jednom sedmično je dovoljno zahmeta sa bravom fordaLeKo wrote:Hmm, u međuvremenu je raja dala precizne fabričke podatke, a od mene je savjet pravi plovak čim prije da nebude nezgodnih situacija jer ni satu ne možeš vjerovat i on zna kadkad uzeti pauzu (mene haman veze koštalo).zelenashica wrote:Je l mislis ili znašLeKo wrote:Mislim da je pumpadžija u pravu.ako misliš da ti dam relaciju đe se vozam da nosiš zamnom kanister benzina
A ako znaš 100% onda si oslobođen
Pitaj prvo mogu li gepek otljučatisLLayer wrote:kanistercic od 5l u gepek i nemas brige
zelenashica wrote:Pitaj prvo mogu li gepek otljučatisLLayer wrote:kanistercic od 5l u gepek i nemas brige![]()
![]()
juče sam skidala sjedište da izvadim paprike
Jok ba islo se mami po zimnicucitroen wrote:zelenashica wrote:Pitaj prvo mogu li gepek otljučatisLLayer wrote:kanistercic od 5l u gepek i nemas brige![]()
![]()
juče sam skidala sjedište da izvadim paprike
Jel se to na pijacu islo![]()
![]()
Sta ce mi papir i olovka kad imam brojačavantgarde wrote:Ako te mrzi opremat plovak iz bilo kog razloga ja bih na tvom mjestu uzeo papir i olovku pa kad naspem pun rezervoar napisem kilometrazu pa kad prijedjes recimo nekih 600 km opet na benzisku pumpu i ponovo tankovat....i opet iz pocetka,znaci koliko sam razumio jednom sedmicno moras koristit olovku,sto i nije problem,
a koliko znam vrlo si vicna olovci(hocu reci da volis pisat.
E ako ima to dugme onda jos bolje i vrlo jednostavno ali nesmijes zaboravit,ja bih za svaki slucaj zalijepio papiric pored km sata da me svaki put ubode u oci kad sjedam u auto.Ovo je samo moj skromni prijedlog kako bih ja eventualno ucinio.zelenashica wrote:Sta ce mi papir i olovka kad imam brojačavantgarde wrote:Ako te mrzi opremat plovak iz bilo kog razloga ja bih na tvom mjestu uzeo papir i olovku pa kad naspem pun rezervoar napisem kilometrazu pa kad prijedjes recimo nekih 600 km opet na benzisku pumpu i ponovo tankovat....i opet iz pocetka,znaci koliko sam razumio jednom sedmicno moras koristit olovku,sto i nije problem,
a koliko znam vrlo si vicna olovci(hocu reci da volis pisat.
nisam bas toliki degenrik da ne znam ono dugme stisnuti
Pa dobro,prijedlog je na mjestu..samo kad bi zarad svake obaveze lijepila papirice ne bi mogla ni sjesti u autoavantgarde wrote:E ako ima to dugme onda jos bolje i vrlo jednostavno ali nesmijes zaboravit,ja bih za svaki slucaj zalijepio papiric pored km sata da me svaki put ubode u oci kad sjedam u auto.Ovo je samo moj skromni prijedlog kako bih ja eventualno ucinio.zelenashica wrote: Sta ce mi papir i olovka kad imam brojačnisam bas toliki degenrik da ne znam ono dugme stisnuti
Sigurno je sigurno,ili?
Rijesenje je ......NAPRAVITI PLOVAKzelenashica wrote:Pa dobro,prijedlog je na mjestu..samo kad bi zarad svake obaveze lijepila papirice ne bi mogla ni sjesti u autoavantgarde wrote:E ako ima to dugme onda jos bolje i vrlo jednostavno ali nesmijes zaboravit,ja bih za svaki slucaj zalijepio papiric pored km sata da me svaki put ubode u oci kad sjedam u auto.Ovo je samo moj skromni prijedlog kako bih ja eventualno ucinio.zelenashica wrote: Sta ce mi papir i olovka kad imam brojačnisam bas toliki degenrik da ne znam ono dugme stisnuti
Sigurno je sigurno,ili?
Rjesenje je prvo naci majstora koji ce pristati da napravi plovakcitroen wrote: Rijesenje je ......NAPRAVITI PLOVAK
Nema tu hajra sa tvojim plovkom, ti si definitivno udarena od pozadi mislim tvoj rezervoar,zelenashica wrote:Rjesenje je prvo naci majstora koji ce pristati da napravi plovakcitroen wrote: Rijesenje je ......NAPRAVITI PLOVAK