Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
leptirica27

#1 Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by leptirica27 »

Kako to izvesti a da nisi u SDP-u???
Canton

#2 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by Canton »

leptirica27 wrote:Kako to izvesti a da nisi u SDP-u???
kako ti izvesti a u SDPu si?
fidoremilienko

#3 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by fidoremilienko »

Pošteno! :lol:
leptirica27

#4 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by leptirica27 »

Svaki dan čujem kako neki likovi koji su u SDP-u ili djeca roditelja koji su u SDP-u počinju tu raditi a nigdje konkursa za ta radna mijesta a ja konkurišem regularno i onda ili ponište konkurs to im je praksa 99% ili poslije 3-4 mijeseca dobijem obavještenje da je neko primljen na to radno mijesto a koje je taj nema informacije.
Canton

#5 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by Canton »

leptirica27 wrote:Svaki dan čujem kako neki likovi koji su u SDP-u ili djeca roditelja koji su u SDP-u počinju tu raditi a nigdje konkursa za ta radna mijesta a ja konkurišem regularno i onda ili ponište konkurs to im je praksa 99% ili poslije 3-4 mijeseca dobijem obavještenje da je neko primljen na to radno mijesto a koje je taj nema informacije.
Veze nemam.. ja sam pratio zadnjih par mjeseci.. pa nista. Ne znam kako mi je promaklo. Mozda trebas sacekati da SDA preuzme JP Autoceste.
kurty

#6 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by kurty »

Canton wrote:
leptirica27 wrote:Svaki dan čujem kako neki likovi koji su u SDP-u ili djeca roditelja koji su u SDP-u počinju tu raditi a nigdje konkursa za ta radna mijesta a ja konkurišem regularno i onda ili ponište konkurs to im je praksa 99% ili poslije 3-4 mijeseca dobijem obavještenje da je neko primljen na to radno mijesto a koje je taj nema informacije.
Veze nemam.. ja sam pratio zadnjih par mjeseci.. pa nista. Ne znam kako mi je promaklo. Mozda trebas sacekati da SDA preuzme JP Autoceste.

pa kako se do sada zaposljavalo???

Kako znam islo se da se mora imati 5 godina iskustva, da se tamo moze konkurisati... pa sam upoznao par osoba koji su se tamo zaposlili... i sasvim slucajno su oni bili clanovi SDA stranke...
Sad ocito ide SDP...

ne branim ni jedne ni druge, ali sad se nekako u dubini duse nadao da se fakat amo moze "uci" samo ako si strucan... Al jbg, ovo je BiH
Canton

#7 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by Canton »

kurty wrote:
pa kako se do sada zaposljavalo???

Kako znam islo se da se mora imati 5 godina iskustva, da se tamo moze konkurisati... pa sam upoznao par osoba koji su se tamo zaposlili... i sasvim slucajno su oni bili clanovi SDA stranke...
Sad ocito ide SDP...

ne branim ni jedne ni druge, ali sad se nekako u dubini duse nadao da se fakat amo moze "uci" samo ako si strucan... Al jbg, ovo je BiH
Ma ovo je samo jedno naruceno pitanje iz centrale SDA. Djevojka se malo šali
addem

#8 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by addem »

Isto kao i u BH telecom. Prijavis se na biro i cekas da te pozovu 8-)
Canton

#9 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by Canton »

addem wrote:Isto kao i u BH telecom. Prijavis se na biro i cekas da te pozovu 8-)
:thumbup:
Ricken

#10 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by Ricken »

Canton wrote:
addem wrote:Isto kao i u BH telecom. Prijavis se na biro i cekas da te pozovu 8-)
:thumbup:
Ma ne na biro, odneseš cv i pismo namjere na protokol i oni te sami zovnu. :D To im je oficijelna priča. Izostavljeni dio se vjerovatno dešava iza zavjese.
leptirica27

#11 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by leptirica27 »

Ah i bh telecom :):) je priča sama za sebe...Nisam član nite jedne stranke niti to želim biti ali ovo je sve otišlo do vraga u vezi ovim zapošljavanjima. Ovi gaze sve pred sobom...fuj
blue033

#12 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by blue033 »

Naplatna kućica 20 000 KM, eto kako.
sema911

#13 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by sema911 »

blue033 wrote:Naplatna kućica 20 000 KM, eto kako.
bilo bi dobro da je istinito jer ims more ljudi koji sada uzimaju pare za posao al nekih 99% izvisi ko ja pa se sada po sudu ganjam da vratim pare
karanana

#14 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by karanana »

sema911 wrote:
blue033 wrote:Naplatna kućica 20 000 KM, eto kako.
bilo bi dobro da je istinito jer ims more ljudi koji sada uzimaju pare za posao al nekih 99% izvisi ko ja pa se sada po sudu ganjam da vratim pare
sta je bilo? nekome dao a od posla ništa?
kako ceš na sudu to argumentovati i predstaviti?
JThomas

#15 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by JThomas »

k'o bili piton u maratoncima: ja sam pošteno radio i izlagao se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju! :D
leptirica27

#16 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by leptirica27 »

Ma neznam šta da vam kažem čovjek bi i platio za taj poso u bh telekomu ili elektroprivredi ali ne mižeš naći sigurnu osobu za to i neznaš hoćeš li tu uspjeti ostati za stalno...samo znam nije mi drag SDA ali što ovi iz SDP-a grabe sada to je užas...preko leševa gaze do pozicija šta je ovo i to se sve zapošljavaju ljudi koji već imaju poslove ali kao mala im je plata od 3000KM pa da imaju 7000KM... :x
JThomas

#17 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by JThomas »

a tebi je jedino krivo što i ti nisi dio toga? :D
mikasa

#18 Re: Zapošljavanje u JP Autoceste FBiH

Post by mikasa »

leptirica27 wrote:Ma neznam šta da vam kažem čovjek bi i platio za taj poso u bh telekomu ili elektroprivredi ali ne mižeš naći sigurnu osobu za to i neznaš hoćeš li tu uspjeti ostati za stalno...samo znam nije mi drag SDA ali što ovi iz SDP-a grabe sada to je užas...preko leševa gaze do pozicija šta je ovo i to se sve zapošljavaju ljudi koji već imaju poslove ali kao mala im je plata od 3000KM pa da imaju 7000KM... :x
Koji fakultet si zavrsila, koji smjer i gdje?
Post Reply