Zaposljavanje u ambasadama???
Moderator: anex
-
Carmela
#1 Zaposljavanje u ambasadama???
Da li je neko nekad radio, ili radi u nekoj od ambasada???
Interesuje me kako se može zaposliti u nekoj od ambasada, jel se mora cekati konkurs i kakvi su sa slanjem CV bez konkursa???
Interesuje me kako se može zaposliti u nekoj od ambasada, jel se mora cekati konkurs i kakvi su sa slanjem CV bez konkursa???
-
gargamelija
#2 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Ma samo šalji jedva te čekaju. Možeš čak i bez CV-a i bez štela ikakvih.
- drndalo
#3 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Najbolje je preko biroa, fino das nalog na birou da te samo u ambasade salju...
-
Carmela
#4 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Zar biro ikad ikog zovne??? Da ja penziju ne docekam cekajuci biro 
-
Carmela
#5 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Znam da me ne cekaju, nego sam htjela da vidim iskustva onih koji su radili ili rade tamo na koji nacin, pa makar mi rekli i da ih je tetak uvalio, ali eto samo da vidim imal nade ikakvegargamelija wrote:Ma samo šalji jedva te čekaju. Možeš čak i bez CV-a i bez štela ikakvih.
-
amko761
#6 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Kako ne zovne, sina Zaima Backovića je biro zvao za zaposlenje u BH telecomu. Umalo nije dobio srčani udar kad su mu rekli da je ne do bog preko veze.Carmela wrote:Zar biro ikad ikog zovne??? Da ja penziju ne docekam cekajuci biro
-
Carmela
#7 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
amko761 wrote:Kako ne zovne, sina Zaima Backovića je biro zvao za zaposlenje u BH telecomu. Umalo nije dobio srčani udar kad su mu rekli da je ne do bog preko veze.Carmela wrote:Zar biro ikad ikog zovne??? Da ja penziju ne docekam cekajuci biro
ahahahahahhaah bas tako
- karanana
#8 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
nisu ni stranci puno bolji kad je zaposljavanje u pitanju. korupcija je i tu usudio bih se reci cak i jaca nego kod nas. tako cete po ovim ambasadama i inim medjunarodnim institucijama naci mnogo ljubavnica i ljubavnika bjelosvjetskih probisvjeta.
hehe, a jedna smijesna stvar, ali barem su oni iskreni....znam kad amerikanci dadnu konkurs za poziciju u ambasadi ili onim nekim njihovim organizacijama, oni fino navedu da prednost imaju porodice zaposlenika, dakle njihove zene, muzevi i slicno. ne znam sta se onda sami sebi cudimo.
hehe, a jedna smijesna stvar, ali barem su oni iskreni....znam kad amerikanci dadnu konkurs za poziciju u ambasadi ili onim nekim njihovim organizacijama, oni fino navedu da prednost imaju porodice zaposlenika, dakle njihove zene, muzevi i slicno. ne znam sta se onda sami sebi cudimo.
Last edited by karanana on 09/06/2013 00:42, edited 1 time in total.
- lazni liberal
#9 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Ne vjerujem da su stranci takvi to ima samo kod nas Balkanaca 
- dustaban
#10 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Ma vrlo jednostavno, treba samo da sa interneta skines i popunis obrazac, a potom da se skines da te popuni bezobraznik!Carmela wrote:Da li je neko nekad radio, ili radi u nekoj od ambasada???
- Ricken
#11 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Ne budi dijete. Pa oni su je izmislili.lazni liberal wrote:Ne vjerujem da su stranci takvi to ima samo kod nas Balkanaca
- escobar__
#12 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Ricken wrote:Ne budi dijete. Pa oni su je izmislili.lazni liberal wrote:Ne vjerujem da su stranci takvi to ima samo kod nas Balkanaca
- psy5000
#13 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
evo traze medicinsku sestru u americkoj ambasadi
http://www.malioglasi.bih5.net/konkursi ... SFile=7426
http://www.malioglasi.bih5.net/konkursi ... SFile=7426
-
Sa_u_srcu
#14 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Carmela wrote:Da li je neko nekad radio, ili radi u nekoj od ambasada???
Bio na dva konkursa u jednoj te istoj ambasadi...
Uglavnom moras cekati konkurs...mozes otici i predati CV i lijepo ce se zahvaliti s recenicom u slucaju potrebe, bicete obavjesteni, i naravno, nista od toga nece biti...nista bez konkursa...mada i s konkursom, nemas govoto nikakvu sansu...jer su tamo poznastva i seme...mnogo bitnije..
-
Carmela
#15 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Nadala sam se da je bar tamo nesto drugacije, ali izgleda da nije... :/
- Havatar
#16 Re: Zaposljavanje u ambasadama???
Pa nije a to sto nama prikazuju da to ima samo kod nas je druga stvar i zna se zbog cega se to radi.Carmela wrote:Nadala sam se da je bar tamo nesto drugacije, ali izgleda da nije... :/