Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post Reply
peepeep

#126 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by peepeep »

broj dva wrote:Ja mislim da nasi lideri to rade da rasterete biro za zaposljavanje jer vide da biro ne moze da zaposli sve koji bi htjeli da rade.
Mislim, nisu valjda korumpirani ? Nase vodje, iz naseg naroda, sto smo ih mi demokratski birali ? Ma nema sanse. (oni tamo, iz onih drugi naroda su vec druga prica, govna korumpirana..)
Ma nije to, valja zaposliti 100 000 a gdje bolje krenuti nego od svoje avlije. :D

A oni tamo su đubrad korumpirana, mene bi stid bilo da sam na njihovom mjestu. Ovi naši nisu, duše naši. Oni su samo neshvaćeni.
walk_M-A-N

#127 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by walk_M-A-N »

Novak20 wrote:"Ogorčenje javnosti izazvala je informacija da je u FIA-i zaposlena Ada Novalić, kćerka predsjednika Vlade Federacije BiH Fadila Novalića. Ovu informaciju konačno je za Klix.ba potvrdio direktor FIA-e Esad Mahmutović koji je rekao da je sve urađeno u skladu sa Zakonom o radu FBiH koji mu je dozvolio da zapošljava bez konkursa."
Koliko ja znam, FIA je agencija (Zakon o organizaciji uprave.... http://www.adsfbih.gov.ba/uploaded/prop ... uprave.pdf ) i kao takva podliježe, što se tiče zapošljavanja, Zakonu o državnoj službi koji opet kaže:
Zapošljavanje državnih službenika u upravi se vrši putem javnih konkursa u kojima učestvuje Agencija za državnu službu.
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=533
Jbt. lik hladno laže i poziva se na Zakon o radu koji je mnoge ojadio a ovde se, po meni, radi o upravnoj organizaciji - agenciji čiji su radnici državni službenici i kao takvi podliježu Zakonu o državnoj službi. (ima link na stranici Agencije za državnu službu)
Napravili su nam zakone sa milion rupa ali samo za njihovu samovolju i neodgovornost. Ne bi me začudilo i da su izmjenama zakona napravili situaciju da sve ovakve stvari mogu raditi nekažnjeno. Ipak, prije će biti da se nisu u stanju pridržavati ni vlastitih loših zakona i da je ovo samo jedna mala demonstracija moći politike nad poštenjem, zakonom, pravom, pravdom i narodom kompletno.
Možda nisi pravnik ali postavljaš odlično pitanje. Na koje ja ne znam odgovor. Logično da je ta FIA upravna organizacija, kao i druge, i ako se to ne kaže u njenom zakonu kojim se osniva. U praksi je ona neko posebno tijelo gdje ovakvi kao Mahmutović - a ovdje je napisana njegova "karijera" - mogu raditi šta hoće.
Hendrix wrote:Kako nema cura iskustva kad je direktorica :D

Primarna djelatnost zajedničke im firme je posredovanje u prodaji mašina, industrijske opreme, brodova i aviona. Broj zaposlenih je 12.
Ovu kompaniju, čije prostorije graniče sa zidovima kompanije UNIS Tools u Vogošći, čiji su radnici mjesecima bili u štrajku, osnovala je porodica Fadila Novalića i Džindić.
Naime, Nermin Džindić kao jedan od osnivača ove kompanije, koja je osnovana u aprilu 2008. godine, ali zanimljivo odlično posluje tek zadnje dvije godine, uložio je kapital od 35.677, Ada Novalić uplatila je 95.531, Munir Novalić 71.014, Azra Novalić 40.709, a Naida Novalić 67.571 KM. Ukupni kapital firme je 378.341 KM.
Interesantno je da je među osnivačima i Samir Iskrić, šef Ureda premijera Novalića, a premijerova kćerka Ada je direktorica.

Image
Hvala na ovome, ali treba staviti i link: http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=30393
Evo i komentara: http://nap.ba/new/vijest.php?id=31011, "Institucije u BiH su privatna preduzeća zvaničnika za njihovu djecu,'obična' djeca bježe u Njemačku". Nije mu cilj da razvodni, nasuprot, svaki od ovih je kreten na svoj način, a Fadil je neprevaziđen.
Ovo se zove "sukob interesa" i "sticanje protiv pravne koristi" a u stvari je obični kriminal.
Hendrix wrote:Najtuznije je sto se Fadil uspio predstaviti u javnosti kao nekakav nebitni direktorcic koji je tu kao eto dosao nekako, iz radnicke porodice, sve sam nekako izgurao...a ustvari je tipicni produkt korumpiranog i truhlog sistema, prevarant i lopina prve klase koji krade drzavne firme i pokusava prebaciti imovinu sebi i svojoj familiji. Onaj njegov glupi i retardirani osmijeh ljude navodi da pomisle kako je on neki levat koji veze nema o zivotu...dok ustvari mi veze nemamo o zivotu.
Zaslužuje citat.
Seyfo

#128 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Seyfo »

Prije je ovo sve bilo nezvanično, znači sve se zna kako šta hoda, ali niko to javno u kameru neće reći.
Sad se i to promijenilo; u kameru ide: "šta ho'š, ukro sam, šta'e! Zaposlio sam preko štele, šta'e! Jesam!"

Dođe na isto.
O'zone
Globalni moderator

#129 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by O'zone »

Seyfo wrote:Prije je ovo sve bilo nezvanično, znači sve se zna kako šta hoda, ali niko to javno u kameru neće reći.
Sad se i to promijenilo; u kameru ide: "šta ho'š, ukro sam, šta'e! Zaposlio sam preko štele, šta'e! Jesam!"

Dođe na isto.
Pa eto prije su se ko brinuli da bi mogo neko-nešto, međutim kako vrijeme prolazi skontali su da im ne može niko ništa i tu kreće ovo kurčenje "Jesam! Šta ho'š?!"

Realno ljudi su u pravu. Niko im ništa ne može. Nije to iz nemoći da im mi ne možemo ništa nego iz ljenosti i interesa a više je ljudi lijeno nego što je u interesu sa ovim vladajućim muflonima.
VjecitiStudent

#130 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:
Seyfo wrote:Prije je ovo sve bilo nezvanično, znači sve se zna kako šta hoda, ali niko to javno u kameru neće reći.

Dođe na isto.
Pa eto prije su se ko brinuli da bi mogo neko-nešto, međutim kako vrijeme prolazi skontali su da im ne može niko ništa i tu kreće ovo kurčenje "Jesam! Šta ho'š?!"

Realno ljudi su u pravu. Niko im ništa ne može. Nije to iz nemoći da im mi ne možemo ništa nego iz ljenosti i interesa a više je ljudi lijeno nego što je u interesu sa ovim vladajućim muflonima.
Nakon što je Nikšićev brat prošao bez direktnih posljedica, zašto da ne?
Seyfo

#131 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Seyfo »

U narednim godinama očekujemo da npr.Dodik neće više označavati kao faktor nestabilnosti bilo koga ko kaže da je on opljačkao Bobar Banku i Banku Srpske, nego će u kameru: "Jesam opljačko, šta'e šta ho'š"
GeeTnT

#132 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by GeeTnT »

ExNihilo wrote:Ali morate priznati da je cool kako se F i I na disketi pretvaraju u A. :D :D
...i kad se smanji na velicinu znacke sve je prepoznatljivo..mislim da je znak ok.

F I A

Fadil i Ada....cool
S4mpion

#133 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by S4mpion »

Neka je zaposlio kćerku, tako i treba.

Nisu mi jasni ovi političari koji taj slučaj uzdižu u nebesa tražeći nekakvu pravdu umjesto da šute i zavrću kol'ko god mogu.

Narod nije željan pravde, zato samo treba udarat po ušima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#134 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by _BataZiv_0809 »

Narod zeli kao oni, a ako ne moze ode vani. Win win situacija za vlast.
vješalica

#135 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by vješalica »

Ne znam sto su se mediji samo svezali za ovaj slucaj
Neki periferni portali su pisali o mnogim drugim klix to nije imao vremena jer polirao mudo vladajucoj bagri da se ne lazemo..atace ovaj mahmutovic neki farmaceut krelac obicni
JThomas

#136 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by JThomas »

klix nam sprema šta je u popodnevnim satima radio i obišao prof. dr. generalisimo ajnadžić... :mrgreen:
Novak20

#137 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Novak20 »

Gledam reakcije "opozicije" na izjavu direktora FIA.

Reuf Bajrović i GS poziva F.N. da podnese ostavku i da se E.M. smijeni sa funkcije.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjans ... /161128031

Dennis Gratz iz NS osjeća ljutnju...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-do ... /161128062

Drugi se "opozicionari" i ne oglašavaju. Jbt. umjesto da "opozicionari" navedu na koje su sve načine ovdje prekršeni zakoni BiH i da slučaju daju argumentovanu podlogu za pozivanje na odgovornost ili procesuiranje političkog protivnika oni pričaju o osjećajima, pravdi i licemjerju. Dok je ovakve "opozicije", pozicija nema čega da se boji.
hizo ramidovic

#138 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by hizo ramidovic »

kase omladina zaposljava svise digli dagalamite akase nezaposljava jope galamite pastabivi stjeli hajse zdogovori te imaliko dabivam ugodijo covijek ovai direktor ljepo obijasnijio kakose primila fackova sci ijopevam nesta ni je jasno asad jope procitaj te stavam covijek hoce reknut patek ondak galami te
Zgoljo

#139 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Zgoljo »

Sta reci a ne zaplakati.
Svi znamo kako vlada SDA ali i svaka druga vlast.

Ne volim licemjerje,nisam vidio posebnu proletersku galamu kad je Nermin Niksic postavio brata za direktora Autocesta.

Nije dakle problem u strankama niti u ideologijama nego u ljudima,u nama.Takvi smo naprosto.
VjecitiStudent

#140 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by VjecitiStudent »

Zgoljo wrote:Sta reci a ne zaplakati.

Ne volim licemjerje,nisam vidio posebnu proletersku galamu kad je Nermin Niksic postavio brata za direktora Autocesta.

Nije dakle problem u strankama niti u ideologijama nego u ljudima,u nama.Takvi smo naprosto.
Nakon brata, SDP je krahirao ko nikada.
Zgoljo

#141 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Zgoljo »

VjecitiStudent wrote:

Zasto mislis da ovi nece?

Nije SDP krahirao samo zbog brata,cak je i najmanje zbog toga.

Krahirat ce i SDA na slijedecim izborima,iz milion razloga.Osim ako se ne desi kakvo vidljivo ekonomsko cudo u sta je tesko povjerovati.
VjecitiStudent

#142 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:klix nam sprema šta je u popodnevnim satima radio i obišao prof. dr. generalisimo ajnadžić... :mrgreen:
Tragično je da je klix do klikova koje novac znače došao zahvaljujući isključivo ovom forumu, inače bi ostao jedan od stotina trećerazrednih portala.
VjecitiStudent

#143 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by VjecitiStudent »

Zgoljo wrote:
VjecitiStudent wrote:

Zasto mislis da ovi nece?

Nije SDP krahirao samo zbog brata,cak je i najmanje zbog toga.

Krahirat ce i SDA na slijedecim izborima,iz milion razloga.Osim ako se ne desi kakvo vidljivo ekonomsko cudo u sta je tesko povjerovati.
Novalić je samo nastavio stazom koju je za njega prokrčio Nikšić.
Odavno su sa iste strane barikade
kolegione

#144 Re: RE: Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by kolegione »

Alfons Kauders wrote:Sta kukate?

Glasali ste za SDA na proslim i pretproslim izborima, i sad vam kao ovo smeta? :D
[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Sent from my Pixel using Tapatalk
Matzan

#145 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Matzan »

vješalica wrote:Ne znam sto su se mediji samo svezali za ovaj slucaj
Neki periferni portali su pisali o mnogim drugim klix to nije imao vremena jer polirao mudo vladajucoj bagri da se ne lazemo..atace ovaj mahmutovic neki farmaceut krelac obicni

Koji mediji?!
Možda nisam dovoljno detaljno pretraživao, ali ne vidim da se baš neko, osim klixa i ovog foruma, previše bavi ovim slučajem.
A i ovo je, čini se, nekim slučajem dospjelo u javnost, jer je ovo odavno uobičajni način ponašanja ljudi na vlasti.
Oni ni stida ni straha, a narod već oguglao na takvo ponašanje.
kolegione

#146 Re: RE: Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by kolegione »

saale wrote:Dajte ba ljudi, odakle ovolika galama,? Isto da zivimo u Svici pa se sad mi nesto iznenadili kako politicari zaposljavaju "svoje" u drzavne firme :D
JA sam u firmi gdje je bivsi direktor iz sdp dovodio samo podobne i fameliju zaposljavao, zato dajte molim vas.. pa to svi u ovoj jebenoj zemlji rade!

STELA JE BILO I BICE :D
Pa kako si ti dosao ? ? ?
Ocigledno nisi bio podoban hahahahhahahahahhahahah
nego sposoban hahahahhahahahahaahhahahahahhahahahhahahahah
Roccohljup

#147 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Roccohljup »

ko nas hebe kad sutimo i trpimo
GeeTnT

#148 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by GeeTnT »

...kad vas citam vidim samo tackice....ili sam bolestan ili ste vi zaista samo pixeli koji cine cjelokupnu iskrivljenu sliku BiH...
Banksy

#149 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
JThomas wrote:klix nam sprema šta je u popodnevnim satima radio i obišao prof. dr. generalisimo ajnadžić... :mrgreen:
Tragično je da je klix do klikova koje novac znače došao zahvaljujući isključivo ovom forumu, inače bi ostao jedan od stotina trećerazrednih portala.
Jedva čekam dan, a doći će, kad će neko inteligentan i vrijedan napraviti jedan ozbiljan info portal, pa potopiti ovaj smrad.

Forum je već etabliran i previše jak da bi ga se tako lako srušilo. Ali istina je da u ovom trenutku svaki naš post, pored toga što nosi novčiće vlasniku, diže i rejting SDA.
peepeep

#150 Re: Zapošljavanje članova famalije u FIA bez konkursa -'ta će vam konkurs ha ya

Post by peepeep »

Realno govoreći, u pravu je Fatke. Samo kad mu ne budem(o) plaćali poreze (jer možemo da ih izbjegnemo) onda neka ne kuka i neka se ne hvata za glavu i neka ne pita a šta bi sa privatnog sektora.
Post Reply