Zaposlenje u Comtrade shopu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tataćusak

#1 Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

Naslov kaže zaposlenje, ali mislim prije na uslove rada, radno vrijeme, plata, slobodni dani isl. - na poslovima prodaje. Molio bih nekoga ko zna da mi pobliže objasni, može i na pp.
Pošto je ovo moja prva otvorena tema nadam se da moderacija neće imati ništa protiv i da ću imati nekih korisnih odgovora. :sax: :-D
tataćusak

#2 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

Iko, išta
tataćusak

#3 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

bilo ko :?
shin

#4 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by shin »

Znam tri momka koja rade u Comtrade shopu, znam da je na otvaranju alte shop napravio nekih 30 hiljada prometa, i da je nadoubni menadzercic rekao im svima da su kite i da je to malo :lol:

Racunaj da Comtrade mjenja menadzere ko carape, i svaki se taj dokazuje na radnicima u prodaji :D
braca

#5 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by braca »

Ja ponekada svratim u taj shop jer mjerkam LCD TV za staru tetku, ali i desktop za sina i novi laptop za mene, no bio sam tri puta, svaki put sam bio jedina musterija, prazna radnja, bude ih tamo cini mi se tri prodavaca, niko, ama bas niko nema volje da bilo sta pomogne, bjeze od kupca kao od kuge, a posebno sam zapazio nekog debeljka koji kao lav u kavezu svaki put hoda brzim besposlenim koracima gore-dolje, po cijeloj prodavnici i naravno, bjezi od kupca/kupaca.

Toliko od mene, a samim time meni se cini da je bas taj neki menadzer koji nije u stanju da ustroji prodavace, ustvari - kita. A sto se tice prodavaca, svi oni znaju traziti platu, ali da se malo potrude na svome poslu, to - jok. Pa neka strajkuju, eno tamo, pred vladom.
tataćusak

#6 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

shin wrote:Znam tri momka koja rade u Comtrade shopu, znam da je na otvaranju alte shop napravio nekih 30 hiljada prometa, i da je nadoubni menadzercic rekao im svima da su kite i da je to malo :lol:

Racunaj da Comtrade mjenja menadzere ko carape, i svaki se taj dokazuje na radnicima u prodaji :D
Dobro je, javi se neko da zna nekoga. A ako ti nije problem da mi kažeš (naravno ako znaš) kakve su im plate, redovnost isplate, radno vrijeme itd. Stvarno ne poznajem nikoga ko tamo radi a treba mi da znam otprilike.
*mima*

#7 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by *mima* »

tebi bas nesto i ne radi
shin

#8 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by shin »

tataćusak wrote:
shin wrote:Znam tri momka koja rade u Comtrade shopu, znam da je na otvaranju alte shop napravio nekih 30 hiljada prometa, i da je nadoubni menadzercic rekao im svima da su kite i da je to malo :lol:

Dobro je, javi se neko da zna nekoga. A ako ti nije problem da mi kažeš (naravno ako znaš) kakve su im plate, redovnost isplate, radno vrijeme itd. Stvarno ne poznajem nikoga ko tamo radi a treba mi da znam otprilike.
Racunaj da oni imaju shopove po trznim centrima, a to ti je guljenje smjena i rad tokom praznika. Za platu ne znam, prijavljen si sigurno.
tataćusak

#9 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

shin wrote:
tataćusak wrote:

Racunaj da oni imaju shopove po trznim centrima, a to ti je guljenje smjena i rad tokom praznika. Za platu ne znam, prijavljen si sigurno.
Hvala na infu. Znam otprilike da su to smjene al hajde more se nešto šljakati, nego kontam imal' bar jedan dan slobodan heFtično.
tataćusak

#10 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

*mima* wrote:tebi bas nesto i ne radi
MimO pratim sax odavno i imala si zanimljivih i komičnih komentara al' ovaj baš ne mogu da skontam na šta si mislila.
tataćusak

#11 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

Još neko?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by Bobi »

A kaj ti imaš završeno od škole :) ?
tataćusak

#13 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

Bobi wrote:A kaj ti imaš završeno od škole :) ?
Hehe nema baš veze sa temom ali VSS.
Qler

#14 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by Qler »

Plata cca 500KM u shopu, moj dobar jaran radi u jednom. Mislim da ima jedan dan slobodan, ali nisam siguran jer ne mogu ni ja da mu upratim smjene. Sto rece shin, naprave 30k KM prometa i ovi dodju i kazu od plate vam je, slab promet...
sandra01

#15 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by sandra01 »

Qler wrote:Plata cca 500KM u shopu, moj dobar jaran radi u jednom. Mislim da ima jedan dan slobodan, ali nisam siguran jer ne mogu ni ja da mu upratim smjene. Sto rece shin, naprave 30k KM prometa i ovi dodju i kazu od plate vam je, slab promet...

Posteno,i ja bih tako radila :!: ,s druge strane mislim da u shopovima OBAVEZNO treba uvesti komisiju na prodaju!!!
Nek bazna plata bude 500 KM a ostalo koliko ko proda.Sve bi bilo drugacije i promet i kupci zadovoljni.Uvesti dodatne bonuse od vendora(sto treba da uradi sam poslodavac,tj. da ih trazi od vendora :) )i mislim da bi TO trajno rijesilo problem u maloprodaji.Prodavci bi imali motiv da prodaju,kupci bili zadovoljni uslugom ,gazde zadovoljne prometom i mirna Bosna. :bih:
tataćusak

#16 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

Qler wrote:Plata cca 500KM u shopu, moj dobar jaran radi u jednom. Mislim da ima jedan dan slobodan, ali nisam siguran jer ne mogu ni ja da mu upratim smjene. Sto rece shin, naprave 30k KM prometa i ovi dodju i kazu od plate vam je, slab promet...
Nemoj zamjeriti ako sam dosadan ali da li je u tih 500 KM uključen i topli obrok, prevoz.... :-D
oklas

#17 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by oklas »

Tebi nisu sve na broju! Ili si glup ili jos gluplji!
oklas

#18 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by oklas »

Zeboravih, imas i regres u Aprilu!
tataćusak

#19 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

oklas wrote:Tebi nisu sve na broju! Ili si glup ili jos gluplji!
Nije lijepo tako pričati sa nekim, pa makar to bilo i na forumu
tataćusak

#20 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by tataćusak »

oklas wrote:Zeboravih, imas i regres u Aprilu!
Ponegdje se desi da ima i regres a kako ne poznajem prilike u pomenutoj firmi, pitam ako neko slučajno zna. A ti, ako već poznaješ situaciju, bilo bi korisnije da mi pomogneš i kažeš šta znaš nego što kritikuješ moju inteligenciju. I glupi ljudi su ljudi i treba im pomoć. :wink:
*mima*

#21 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by *mima* »

zasto ne odes na razgovor i ne saznas........neke stvari nisu za javnost u mnogim firmama
alcho

#22 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by alcho »

*mima* wrote:zasto ne odes na razgovor i ne saznas........neke stvari nisu za javnost u mnogim firmama
Wow...ovo je dobar prijedlog! Obicno ti na razgovoru odmah kazu "ne dajemo redovne plate, handrimo radnike koliko mozemo, ne prijavljujemo radnike, medjuljudski odnosi su kod nas nula..." Tako da nema potrebe da se raspitujes, samo poslusaj mimin savjet.
*mima*

#23 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by *mima* »

Neko kome treba posao nece postavljat ovakva pitanja po forumu......digni guzicu i trazi posao......ako ti se ne dopada ...trazi drugi.....cuj ima li regres a nije ni poceo radit.....
alcho

#24 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by alcho »

*mima* wrote:Neko kome treba posao nece postavljat ovakva pitanja po forumu......digni guzicu i trazi posao......ako ti se ne dopada ...trazi drugi.....cuj ima li regres a nije ni poceo radit.....
A ti bas znas da covjek nema drugi posao? Pa se sad raspituje za ovaj? A i da nema, sta je lose u raspitivanju o uslovima u firmi u kojoj se zelis zaposliti?
*mima*

#25 Re: Zaposlenje u Comtrade shopu

Post by *mima* »

sve ok
Post Reply