Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

24aci

#51 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by 24aci »

hej

mozete mi reci da li traje to samo u sub ili ako se prođe ostaje i ned..
jer dolazim iz zagreba pa da se znam izorganizirat..

hvala unaprijed :-D
24aci

#52 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by 24aci »

hej

24aci

#53 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by 24aci »

hej

TLFanaticos777

#54 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by TLFanaticos777 »

ljubav_aha wrote:
TLFanaticos777 wrote:Doci ce i Fluor u Sarajevo ......jest da ce te raditi u ratu(Afganistan) ali i u BiH je bio rat pa smo djaba bili a tamo ti barem daju od 3500$ pa navise zavisno od pozicije plus smjestaj,hrana i placeni odmori ( 4 odmora po 18 dana godisnje)znaci cista lova na racun :D
Pozzz
potpisujes li list u slucaju smrti :D
Pa naravno :D ako slucajno zagines gdje tamo porodica ti dobiva od 100 milja pa navise ........
ljubav_aha

#55 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by ljubav_aha »

TLFanaticos777 wrote:
ljubav_aha wrote:
TLFanaticos777 wrote:Doci ce i Fluor u Sarajevo ......jest da ce te raditi u ratu(Afganistan) ali i u BiH je bio rat pa smo djaba bili a tamo ti barem daju od 3500$ pa navise zavisno od pozicije plus smjestaj,hrana i placeni odmori ( 4 odmora po 18 dana godisnje)znaci cista lova na racun :D
Pozzz
potpisujes li list u slucaju smrti :D
Pa naravno :D ako slucajno zagines gdje tamo porodica ti dobiva od 100 milja pa navise ........
znam
Dr.Cuddy

#56 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Dr.Cuddy »

24aci wrote:hej

Should you wish to attend this event, please bring an updated CV along with a photograph. The Open Day will take up a larger part of the day, depending on the number of candidates. If you are successful at this stage, please note that you will be required to attend our selection process that is conducted over the course of the week.

Please also note that any expenses incurred by you will not be reimbursed by Emirates.
cordial

#57 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by cordial »

Je li ovo samo za Cabin Crew ili i za druge pozicije?
Serenity

#58 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Serenity »

Haj javite je li iko primljen. :D
Mirana

#59 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Mirana »

Hej ljudi,bilo nas je oko 100 ,prezentacija videa o emirate airline,zivotu u dubaiu.....bile su dvije djevojke jedna je iz Sarajeva zove se Ivana,a druga je iz Ceske Miroslava.....uglavnom,to smo gledali neki 45 min,nakon toga predavanja CV. Ja sam bila kod Ivane-jako ljubazna djevojka,pitala me zasto zelim biti dio tima ,i dali radim i koliko radim...morate imati osmijeh od uha do uha....i nakon toga su nam rekli da nam telefoni budu ukljuceni i da ocekujemo poziv ako prodjemo....na putu ka zenici ,tacnije u 14:43 dobila sam poziv i Ivana mi je kazala do dodjem sutra u 9 sati u hotel Europa....tako da...javim vise informacija,sutraaaaaaaaaaaaaaaa.... :D
abedi

#60 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by abedi »

Pozdrav, pošto sam za ovo nažalost tek večeras saznao, da li postoji mogućnost naknadne prijave sutra ujutro?
Da li postoji neki broj telefona na koji se može provjeriti?
azurna_obala

#61 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by azurna_obala »

Mirana wrote:Hej ljudi,bilo nas je oko 100 ,prezentacija videa o emirate airline,zivotu u dubaiu.....bile su dvije djevojke jedna je iz Sarajeva zove se Ivana,a druga je iz Ceske Miroslava.....uglavnom,to smo gledali neki 45 min,nakon toga predavanja CV. Ja sam bila kod Ivane-jako ljubazna djevojka,pitala me zasto zelim biti dio tima ,i dali radim i koliko radim...morate imati osmijeh od uha do uha....i nakon toga su nam rekli da nam telefoni budu ukljuceni i da ocekujemo poziv ako prodjemo....na putu ka zenici ,tacnije u 14:43 dobila sam poziv i Ivana mi je kazala do dodjem sutra u 9 sati u hotel Europa....tako da...javim vise informacija,sutraaaaaaaaaaaaaaaa.... :D

Kakva su pitanja bila? Jel intervju bio na engleskom? Za koje pozicije su primali radnike ili je ono samo "cabine crew"?
ljubav_aha

#62 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by ljubav_aha »

cabin srew only,allways and forever :D

druge pozicije se UVIJEK postavljaju van job fair
Dr.Cuddy

#63 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Dr.Cuddy »

Mirana wrote:Hej ljudi,bilo nas je oko 100 ,prezentacija videa o emirate airline,zivotu u dubaiu.....bile su dvije djevojke jedna je iz Sarajeva zove se Ivana,a druga je iz Ceske Miroslava.....uglavnom,to smo gledali neki 45 min,nakon toga predavanja CV. Ja sam bila kod Ivane-jako ljubazna djevojka,pitala me zasto zelim biti dio tima ,i dali radim i koliko radim...morate imati osmijeh od uha do uha....i nakon toga su nam rekli da nam telefoni budu ukljuceni i da ocekujemo poziv ako prodjemo....na putu ka zenici ,tacnije u 14:43 dobila sam poziv i Ivana mi je kazala do dodjem sutra u 9 sati u hotel Europa....tako da...javim vise informacija,sutraaaaaaaaaaaaaaaa.... :D
Sretno :thumbup:
Mirana

#64 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Mirana »

azurna_obala wrote:

Kakva su pitanja bila? Jel intervju bio na engleskom? Za koje pozicije su primali radnike ili je ono samo "cabine crew"?
Citav intervju je na engleskom. kada samo danas dolsi imali smo,svako svoj broj,bilo nas je 50....podjeljeni smo bili u tri grupe. Ja sam bila u prvoj grupi od 1-20,zatim su nam postavili pitanje STA BIH URADILA AKO BIH DOBILA 1 MILION DOLARA,i da se prestavimo osobi sa desne strane i kazemo sta bih uradili sa tim novcem...(u tom trenutku isli smo po brojevima na mjerenje ,ono 212cm,i postavlja ju pitanja,zasto Emirates Airline,ili ako vec radis,zasto zelis napustiti posao...)zatim smo isli u krug i predstavljali osobu sa desne strane i u sta bih ona te novce ulozila/o,a Iva i Miroslava su isle u krug oko nas i zapisivale nesto...u sali su bile 2 grupe,a treca grupa je ostala cekati....nakon tog prestavljana dobili smo novo pitanje za diskusiju ,opet pitanje u sta bi smo ulozili novac,sta je kljucno za uspjeh neke zemlje,mi smo naveli 3 stvari ,Ekonomija,Obrazovanje i Inustrija...zatim su Iva i Miroslava odabrale tri osobe iz grupe ,svaka je objesnila zasto ekonomija,zasto industrija,i zasto obrazovanje......nakon toga su nam se zahvalile i kazale da dodjemo za 40 minuta po rezultate....na kon 40 minuta ,ponovno smo usli u salu i po brjevima nas prozivali i dobivali smo koverte sa CONGRATULATIONS or UNFORTUNATELY,you have not been successful through to the next stage.......................i naravno dodje do moga broja,uzmem kovertu izadjem vani tek CONGRATULATIONS..........a sreca do neba :mrgreen: ......i kazu nam vidimo se za ..vise i ne znam za koliko....manje od 20 nas je proslo....slijedi test iz engleskog ,pisanje eseja tema NAJVECA GRESKA KOJU STE NAPRAVILI,I STA STE NAUCILI IZ TOGA,vrijeme za taj test je bilo 60 minuta......vec je bilo 13:30,kada sam predavala svoj rad kazala mi je da dodjem u 14h po rezultate...14h,ponovno smo svi u sali,isti sistem po brojevima dobijamo koverte izlazimo vani,u mojoj koverti je bilo UNFORTUNATELY,you have not been successful through to the next stage.....mozete aplicirati ponovno nakon 6 mjeseci.........Ja sam pre zadovoljna,dokle sam dosla,jer je bilo dosta ljudi iz vana,Makarska,Kragujevac,Novi Sad,Zagreb,Amsterdam,iz Austalije,Spanije,Kanade :-D ali vrlo malo iz Bosne :bih: ....tako da opet nakon 6 mjeseci prijavljujem se ponovno ;-) ......Eto toliko,od mene nadam se da sam pomogla kol´ko-tol´ko
Mirana

#65 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Mirana »

MOZDA SAM NESTO PROPUSTILA NAPISATI. PITAJTE STO VAS JOS ZANIMA :-D
ibizza

#66 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by ibizza »

Mirana wrote:MOZDA SAM NESTO PROPUSTILA NAPISATI. PITAJTE STO VAS JOS ZANIMA :-D
Zao mi je sto nisi uspjela,a kolioko vidim,pono levela si prosla :x
Puuuuuuuuno srece drugi put i abd da se zaposlis :thumbup:
Dr.Cuddy

#67 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Dr.Cuddy »

Mirana wrote:MOZDA SAM NESTO PROPUSTILA NAPISATI. PITAJTE STO VAS JOS ZANIMA :-D
jel znaš nekoga da je prošao dalje?
Mirana

#68 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Mirana »

Dr.Cuddy wrote:
U kontaktu sam sa likom iz Kragujevca ali on vec dugooooo zivi u holandiji.Sinoc smo se culi,on je prosao dalje,i ima sad neki test koji mora raditi preko interneta,pa ce mi javiti detalje veceras ;-)
Mirana

#69 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Mirana »

ibizza wrote:
Zao mi je sto nisi uspjela,a kolioko vidim,pono levela si prosla :x
Puuuuuuuuno srece drugi put i abd da se zaposlis :thumbup:

Hvala Ibizza :) .....i ako Bog da,naredni puta treba nas vise bosanaca :bih: ,da se prijavi sto vise nasih ljudi
jaca86

#70 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by jaca86 »

Mirana wrote:
Dr.Cuddy wrote:
U kontaktu sam sa likom iz Kragujevca ali on vec dugooooo zivi u holandiji.Sinoc smo se culi,on je prosao dalje,i ima sad neki test koji mora raditi preko interneta,pa ce mi javiti detalje veceras ;-)
jesi li saznalajos neke detalje od tog momka iz Kragujevca :) da li je primljen. Zao mi je sto nisi prosla, nadam se da ces sljedeci put uspjeti. Ja nisam ovaj put mogla doci na taj casting, ali sam se obradovala sto ce biti opet za 6 mjeseci. Da li je iko iz Bosne prosao :)
rushgirl

#71 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by rushgirl »

Nisam prije stigla da vam se javim ovdje, ja sam jedna od kandidata koja je dosla do finalnog intevjua, sad slijedi cekanje od 4-6 sedmica na poziv. Kakav god ishod bude, drago mi je da sam prosla sve to i vidjela kako funkcionise. Ako ne bude u Sarajevu opet, imate Open day u BG vec u augustu ko nije mogao doci sada u Sa. Ako nekom treba pomoc, oko neceg slobodno se javite 8-)
Dr.Cuddy

#72 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by Dr.Cuddy »

rushgirl wrote:Nisam prije stigla da vam se javim ovdje, ja sam jedna od kandidata koja je dosla do finalnog intevjua, sad slijedi cekanje od 4-6 sedmica na poziv. Kakav god ishod bude, drago mi je da sam prosla sve to i vidjela kako funkcionise. Ako ne bude u Sarajevu opet, imate Open day u BG vec u augustu ko nije mogao doci sada u Sa. Ako nekom treba pomoc, oko neceg slobodno se javite 8-)
Ovo je super vijest.

Serbia & Montenegro, Belgrade Ref No: CC/MH/18332 14-Aug-2011 - 15-Aug-2011 09:00 AM (ne piše gdje)

Eto djevojka se ponudila za pomoć pa ako ćete se prijavljivati u Begešu, feel free to pick her brain :)

@rushgirl čestitam i sretno! :thumbup:
rushgirl

#73 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by rushgirl »

Hvala Dr. Cuddy i jos jednom hvala ljubav_aha, oni linkovi su zaista bili od pomoci :)
ljubav_aha

#74 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by ljubav_aha »

rushgirl wrote:Hvala Dr. Cuddy i jos jednom hvala ljubav_aha, oni linkovi su zaista bili od pomoci :)
BRAVO :-D :thumbup: svaka cast,javi nam se povremeno :-D ako sma ziasta pomogla,ziasta se radujem tome :-D
rushgirl

#75 Re: Zaposlenje: Emirates Group Recruitment Open Day - Sarajevo

Post by rushgirl »

Javicu poslije poziva jel' :-D ili :sad:
Post Reply