Zapoceti firmu u SA...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moondog

#1 Zapoceti firmu u SA...

Post by moondog »

Pozdrav!

Trenutno zivim u Rotterdamu i uskoro namjeram da otvorim jedan inzinjering/design biro u Sarajevu (i da se vremenom vratim u Bosnu). Bavio bih se 3D design-om iz oblasti offshore-a (platforme, tankeri, itd.). Ono sto bi mi trebalo su ljudi u SA koji rade sa programima kao sto su 3D studio Max, PDMS, AutoCad, Flash, razni programi za pravljenje sajtova… Znanje iz ove oblasti (masinstvo, offshore) je plus ali nije obavezno. Ja ovde radim za jednu firmu koja konstruise brodove i platforme i kroz nju sam upoznao dosta ljudi i stvorio kontakte tako da bi bilo prilicno dosta posla. Namjeravam da pocnem sa nekih 5-6 ljudi i da se po potrebi firma siri.

Bilo bi mi interesatno popricati sa ljudima koji rade sa gore navedenim programima a zainteresovani su posao u jednoj ovakvoj firmi.

Moja mail adresa je: [email protected]

Hvala i pozdrav svima!!!
tigris

Post by tigris »

biznismen :shock: ..............ozenjen :? :( :D

javi se za kaficu kad stignes na.... :D lkfjhdfkljbhlxjvod@com .....za posao cemo lako :D :D :D

ps. salim se ja :-) :D

ps1. steta, nisam u toj struci 8-), inace bih rado z(s)aradjivala :-) :D :D

ps2. dobro je tigra :zzzz: :zzzz: :D hajd mrs kuci gledat kuma3 8-) :D
silentbob

Post by silentbob »

ja dobar sa utokom pa sto se tice sigurnosti nista ne brini a nece te ni doc skupo :)
tigris

Post by tigris »

:roll: ne otvara disqoteku :-) :D
semir007

Post by semir007 »

Ja ucim Mayu 7.0 :D valjali to? ako ne da batalim. :)

Sretno u poslu.
Nex

Post by Nex »

Prijatelju nemoj ni slucajno,

prvo moras da zadovoljis negdje oko 150 zakona, da registrujes firmu najmanje 3-4 mjeseca, pa te onda uzmu para bruku - svaki dokument, ovjera, komisija, banka i sl. A kad otvoris eto ti reketasa da vide gdje su oni u tom poslu.
Ako posteno radis donji si, ako mutis mozes opstati neko vrijeme.

Drzi se ti Dutcheva, ili neke druge Evropske zemlje. A ako si spreman da kockas bujrum.

To ti je realnost, a od srca ti zelim uspjeh u poslu.
:) :) :) :) :) :) :)
silentbob

Post by silentbob »

samo ti para ponesi :D
Eshek

Post by Eshek »

Nex wrote:Prijatelju nemoj ni slucajno,

prvo moras da zadovoljis negdje oko 150 zakona, da registrujes firmu najmanje 3-4 mjeseca, pa te onda uzmu para bruku - svaki dokument, ovjera, komisija, banka i sl. A kad otvoris eto ti reketasa da vide gdje su oni u tom poslu.
Ako posteno radis donji si, ako mutis mozes opstati neko vrijeme.

Drzi se ti Dutcheva, ili neke druge Evropske zemlje. A ako si spreman da kockas bujrum.

To ti je realnost, a od srca ti zelim uspjeh u poslu.
:) :) :) :) :) :) :)
Seres k'o foka :D ... blago receno...

Vecina posla covjeku nije vezana za BiH, a to mu znatno olaksava posao. Firmu i ne moras registrovati, moze se neka i kupiti i sve rijesiti za par dana. Trend prebacivanja informatickih i inzenjerskih poslova u manje razvijene zemlje postoji vec duze zbog jeftinije radne snage i konkurentnosti.

@Moondog: Cestitam, samo navali i zanemari "strucne" komentare. Ako imaš know-how i poznanstva, a uz to nađeš ovdje prave saradnike, uspjeh ti je zagarantovan, nebitno u kojem si poslu.
Post Reply