Pozdrav!
Trenutno zivim u Rotterdamu i uskoro namjeram da otvorim jedan inzinjering/design biro u Sarajevu (i da se vremenom vratim u Bosnu). Bavio bih se 3D design-om iz oblasti offshore-a (platforme, tankeri, itd.). Ono sto bi mi trebalo su ljudi u SA koji rade sa programima kao sto su 3D studio Max, PDMS, AutoCad, Flash, razni programi za pravljenje sajtova… Znanje iz ove oblasti (masinstvo, offshore) je plus ali nije obavezno. Ja ovde radim za jednu firmu koja konstruise brodove i platforme i kroz nju sam upoznao dosta ljudi i stvorio kontakte tako da bi bilo prilicno dosta posla. Namjeravam da pocnem sa nekih 5-6 ljudi i da se po potrebi firma siri.
Bilo bi mi interesatno popricati sa ljudima koji rade sa gore navedenim programima a zainteresovani su posao u jednoj ovakvoj firmi.
Moja mail adresa je: [email protected]
Hvala i pozdrav svima!!!
Zapoceti firmu u SA...
-
tigris
biznismen
..............ozenjen
javi se za kaficu kad stignes na....
lkfjhdfkljbhlxjvod@com .....za posao cemo lako
ps. salim se ja
ps1. steta, nisam u toj struci
, inace bih rado z(s)aradjivala
ps2. dobro je tigra
hajd mrs kuci gledat kuma3

javi se za kaficu kad stignes na....
ps. salim se ja
ps1. steta, nisam u toj struci
ps2. dobro je tigra
-
Nex
Prijatelju nemoj ni slucajno,
prvo moras da zadovoljis negdje oko 150 zakona, da registrujes firmu najmanje 3-4 mjeseca, pa te onda uzmu para bruku - svaki dokument, ovjera, komisija, banka i sl. A kad otvoris eto ti reketasa da vide gdje su oni u tom poslu.
Ako posteno radis donji si, ako mutis mozes opstati neko vrijeme.
Drzi se ti Dutcheva, ili neke druge Evropske zemlje. A ako si spreman da kockas bujrum.
To ti je realnost, a od srca ti zelim uspjeh u poslu.

prvo moras da zadovoljis negdje oko 150 zakona, da registrujes firmu najmanje 3-4 mjeseca, pa te onda uzmu para bruku - svaki dokument, ovjera, komisija, banka i sl. A kad otvoris eto ti reketasa da vide gdje su oni u tom poslu.
Drzi se ti Dutcheva, ili neke druge Evropske zemlje. A ako si spreman da kockas bujrum.
-
Eshek
Seres k'o fokaNex wrote:Prijatelju nemoj ni slucajno,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vecina posla covjeku nije vezana za BiH, a to mu znatno olaksava posao. Firmu i ne moras registrovati, moze se neka i kupiti i sve rijesiti za par dana. Trend prebacivanja informatickih i inzenjerskih poslova u manje razvijene zemlje postoji vec duze zbog jeftinije radne snage i konkurentnosti.
@Moondog: Cestitam, samo navali i zanemari "strucne" komentare. Ako imaš know-how i poznanstva, a uz to nađeš ovdje prave saradnike, uspjeh ti je zagarantovan, nebitno u kojem si poslu.