Zapitajte se...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pokrenise

#1 Zapitajte se...

Post by pokrenise »

U nastavku možete pogledati dva članka koja su objavljena na ovom portalu! Jedan se odnosi na zabranu gradnje vjerskih objekata a drugi na sistematsko ubijanje nevinih ljudi, danas, u 21-om vijeku! Oko ove prve vijesti se digla velika prašina, a pokrenuta je čak i tema na ovom forumu.... Dežurni moralisti tj. "vjernici" osudjuju to što se neko usprotivio gradnji minareta, ali im je sasvim prihvatljivo ubijanje ljudi zbog njihove seksualne orijentacije(zbog nečega što niko od nas nije birao)!

I OVO JE BOSNA I HERCEGOVINA, I OVO JE NAŠA RELIGIJA!!!

Švicarska: 59 posto građana za zabranu izgradnje minareta

Švicarci su se putem referenduma izjasnili za zabranu izgradnje novih minareta, pokazuju rezultati istraživanja obavljenih na glasačkim mjestima. Švicarska televizija saopćila je sat poslije glasanja, koje je završeno u podne, da prve procjene pokazuju da se za zabranu izjasnilo 59 posto glasača.

Ovu "građansku inicijativu" pokrenula je populistička partija ekstremne desnice Demokratska unija centra (UDC), u ime "zaustavljanja islamizacije" Švicarske i odbrane njenog hrišćanskog identiteta.

U Švicarskoj živi 350.000 - 400.000 muslimana koji čine oko pet posto ukupnog broja od 7,5 miliona stanovnika. U zemlji ima 200 islamskih hramova i samo četiri minareta, od kojih nijedan ne štrči među ostalim zgradama, niti služi za poziv mujezina na molitvu.

Uganda: Doživotna robija ili smrt za homoseksualce?

Velika Britanija i Kanada oštro su osudile prijedlog zakona prema kojem će pripadnici gay zajednice u Ugandi biti osuđeni na doživotnu kaznu zatvora ili čak osuđeni na smrt, prenosi britanski Times.

Foto: Reuters
Premijeri Velike Britanije i Kanade, Gordon Brown i Stephen Harper, smatraju da je taj nacrt zakona neprihvatljiv. Brown je o tome razgovarao u subotu s predsjednikom Ugande Yowerijem Musevenijem, na marginama samita država Komonvelta.

Zakon protiv homoseksualnosti, koji još uvijek nije odobrila Vlada Ugande, bit će uskoro proslijeđen parlamentu. Prema članu 2. ovog zakona, osobi koja bude osuđena za gay seks slijedi doživotna kazna zatvora. Ukoliko je, pak, ta osoba zaražena HIV virusom, bit će osuđena na smrtnu kaznu, prenose agencije.

Većina političara podržava ovaj zakon, ističe Times i dodaje da će, ukoliko bude usvojen, svako ko u roku od 24 sata ne prijavi policiji pojavu homoseksualnosti u njegovoj blizini biti osuđen na tri godine zatvora. Takođe, osobama koje budu branile prava gay zajednice prijeti kazna od sedam godina zatvora.

Uganda je kriminalizovala mušku homoseksualnost još u 19. stoljeću, dok je bila britanska kolonija. Homoseksualci u toj zemlji su često žrtve nasilnih homofobičnih grupa, naročito u ruralnim krajevima gdje živi većina stanovništva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

šta sad treba? da sebi svaki put sječem vene zbog Ugande?

puna mi je kapa vala i likova poput tebe koji žele neku lažnu saosjećajnost.

kada će bolan mene put nanijeti u Ugandu? kakav je to Uganda faktor da bi se ja toliko ibretio tom viješću? znaš li da po Africi ženama klitorise sijeku?

jel sad ja na svakoj temi moram ostavljati post u kojem saosjećam sa žrtvama da bih mogao raspravljati na nekoj (po tebi) manje bezazlenijoj temi?

nisu ti meni ljudi dole manje ljudi. ali opet kažem: čemu lažno moralisanje? ja saosjećam sa svakom bombom koja pukne u Iraku, jer znam kako je meni bilo. je li to sad trebam ostavljati post na toj temi kako bih tebi i tebi sličnima srce bilo na mjestu i kako b vjerovali kako "još ima ljudi"?

i još se usudiš da kažeš:
U nastavku možete pogledati dva članka koja su objavljena na ovom portalu! Jedan se odnosi na zabranu gradnje vjerskih objekata a drugi na sistematsko ubijanje nevinih ljudi, danas, u 21-om vijeku! Oko ove prve vijesti se digla velika prašina, a pokrenuta je čak i tema na ovom forumu.... Dežurni moralisti tj. "vjernici" osudjuju to što se neko usprotivio gradnji minareta, ali im je sasvim prihvatljivo ubijanje ljudi zbog njihove seksualne orijentacije(zbog nečega što niko od nas nije birao)!
kako te bolan nije stid? sad ja neki internet sadista zato što nisam mazohista pa se nerviram zbog svake nepravde?

jeste sad. šta je? hoću da raspravljam o Švici, jer mi se raspravlja, eto. dosta mi je gledanja leševa za cijeli život.

daj ba pustite ljude na miru više. raspravljam o čemu mi se raspravlja. ako si humanitarac brate imaš cijeli podforum posvećen tome. ako želiš ispravljati krivu Drinu, a ti lijepo ubjeđuj ljude po Sarajevu kako se trebaju više brinuti šta se dešava u njihovoj mjesnoj zajendici nego šta je Dodik izjavio danas. pusti narod da se bavi onim šta ga interesuje.

ljudi ovdje dolaze da se ispušu od svakodnevnog jada, bijede, šefa idiota, dosadne žene, impotentnog muža, hiperaktivne djece... ti još počeo davati instrukcije šta se treba pisati... :roll:

sad odoh tračati Fudu kako nema prebijene u Milanu. :P
pokrenise

#3 Re: Zapitajte se...

Post by pokrenise »

Hvala na ovom postu! Retardosi poput tebe me uvijek podsjete medju kakvim ljudima živim... Dobro je znati!
Chmoljo

#4 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

pokrenise wrote:Hvala na ovom postu! Retardosi poput tebe me uvijek podsjete medju kakvim ljudima živim... Dobro je znati!
ooo dugo ti je trebalo humanisto :) gadno je glumiti ono što nisi. :)
callmethebreeeze

#5 Re: Zapitajte se...

Post by callmethebreeeze »

pokrenise wrote:Hvala na ovom postu! Retardosi poput tebe me uvijek podsjete medju kakvim ljudima živim... Dobro je znati!
treba se prvo nauciti ponasati, pa onda doci i diskutovati sa odraslim ljudima.
uzas je ovo sto se desava u ugandi, citao sam o tome jos prije sedmicu. strasno. eto.
pokrenise

#6 Re: Zapitajte se...

Post by pokrenise »

Chmoljo wrote:
ooo dugo ti je trebalo humanisto :) gadno je glumiti ono što nisi. :)
A još je gadnije imati 8 000 postova na jebenom forumu, naročito postova poput tvojih... Žalosno!
Chmoljo

#7 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

da malo vidimo o čemu to naš drug piše
pokrenise wrote:A zašto su dječaka liječili na Rebru ukoliko već ni oni nemaju odgovarajući kadar? Nidje veze, kao i obično bježe odavde a kad zatreba para onda znaju tražiti... e šipak!
na temi

http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... &p=3043233

pa onda kaže
pokrenise wrote:A baš se pitam zašto za malog Vedada nije bilo HT-ovog humanitarnog broja? Bilo kako bilo, od mene neće dobiti ni marke! I ne, nisam nacionalista, nisam čak ni musliman već mi je jednostavno pun kurac ovakvih sranja i općenito dvostrukih standarda!
:lol: :lol: :lol:

kakav čovjek :) zabrinut za mrtvog homoseksualca u Ugandi ali ima neku zamjerku kad je pitanju liječenje djeteta.

e svašta ću i ovdje vidjeti majko moja :mrgreen:
Chmoljo

#8 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

pa onda otvori čovjek temu u kojoj se dubokoumno zapita:
pokrenise wrote:Evo jednog pitanja za muškarce; Da li imate običaj da namigujete muškarcima koje ne poznajete (sa kojima niste nikad razgovarali) i da li vama namiguju? :-)
Koliko često vam se to dogadja i u kojim situacijama?

Hvala!
:mrgreen:

mislim, jarane, ne bih da ulazim u tvoju seksualnu orijentaciju i frustraciju istom, ali pričaće se nekad i o homoseksualcima. ne sekiraj se :kiss:
mrtva kokoš

#9 Re: Zapitajte se...

Post by mrtva kokoš »

rekose tamo neki coban i budale ...
pokrenise

#10 Re: Zapitajte se...

Post by pokrenise »

pokrenise wrote:A baš se pitam zašto za malog Vedada nije bilo HT-ovog humanitarnog broja? Bilo kako bilo, od mene neće dobiti ni marke! I ne, nisam nacionalista, nisam čak ni musliman već mi je jednostavno pun kurac ovakvih sranja i općenito dvostrukih standarda!
:lol: :lol: :lol:

kakav čovjek :) zabrinut za mrtvog homoseksualca u Ugandi ali ima neku zamjerku kad je pitanju liječenje djeteta.

e svašta ću i ovdje vidjeti majko moja :mrgreen:

Stojim iza svakog od svojih postova! Jer jedno je ubijati na stotine i stotine ljudi a nešto sasvim drugo je ovo o čemu sam pisao ranije!

A ti, živ bio, umijesto što valjaš gluposti (8000 postova) nadji kakve pičke pa se malo time zabavi... E sad, druga je stvar što vjerovatno ni to nisi u stanju... Ali nema veze bitno je imati 8000 (OSAM HILJADA) postova...

Aj živio ti meni!
Chmoljo

#11 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

pokrenise wrote:
Stojim iza svakog od svojih postova! Jer jedno je ubijati na stotine i stotine ljudi a nešto sasvim drugo je ovo o čemu sam pisao ranije!

A ti, živ bio, umijesto što valjaš gluposti (8000 postova) nadji kakve pičke pa se malo time zabavi... E sad, druga je stvar što vjerovatno ni to nisi u stanju... Ali nema veze bitno je imati 8000 (OSAM HILJADA) postova...

Aj živio ti meni!
čemu tolika opsesija veličinom (8000)? :mrgreen:
Slažem se

#12 Re: Zapitajte se...

Post by Slažem se »

Danas sam imao raspravu sa jednim Švicarcem o tim munarama. Oteglo se 2 sata. Na kraju mi je obećao da će glasati za zabranu. Ma, svejedno je meni jer se klanjati može i u džematu bez munare ali ta odluka ide njima na obraz.
Slažem se sa Ugandskim čelnicima. Neki dan je nekakav peder namigivao mom jaranu u autobusu. On mu ništa nije smio, jer bi ga onaj momak sigurno tužio na kartu "to je zato što sam gay, ovo je demokratska država, bla bla". Ja bi mu ladno otkinuo glavu pa nek me strpaju u ćuzu. Bolest.
Zapitao sam se... Dvolični smo. Sram nas bilo. No, nisu nam gayevi branili državu. To je neka nova mladež, ma šejtanska posla. Ovo bi se moralo sasjeći u korijenu. :bih:
callmethebreeeze

#13 Re: Zapitajte se...

Slažem se wrote:Danas sam imao raspravu sa jednim Švicarcem o tim munarama. Oteglo se 2 sata. Na kraju mi je obećao da će glasati za zabranu. Ma, svejedno je meni jer se klanjati može i u džematu bez munare ali ta odluka ide njima na obraz.
Slažem se sa Ugandskim čelnicima. Neki dan je nekakav peder namigivao mom jaranu u autobusu. On mu ništa nije smio, jer bi ga onaj momak sigurno tužio na kartu "to je zato što sam gay, ovo je demokratska država, bla bla". Ja bi mu ladno otkinuo glavu pa nek me strpaju u ćuzu. Bolest.
Zapitao sam se... Dvolični smo. Sram nas bilo. No, nisu nam gayevi branili državu. To je neka nova mladež, ma šejtanska posla. Ovo bi se moralo sasjeći u korijenu. :bih:
ti bi trebao da lijecis. :oops: ili da te neko banuje zbog pozivanja na nasilje... :evil: :x
Shoshana

#14 Re: Zapitajte se...

Post by Shoshana »

Eto, mada ja uredno citam vijesti (iako ne na ovom portalu) - ovo mi je promaklo. Cak ne shvatam kako se o tome ne prica u Kanadi, cuj kaze Harper (okorjeli konzervativac, protivnik homoseksualizma i prava na abortus) se izjasnio protiv...

Nece mi ovo niko vjerovati...

Elem neise, mada je Chmoljo malo cinicno reagovao, cinjenica je da se vecina nas (koji smo na ovom forumu vise od par mjeseci) vec odavno izjasnila po pitanju krsenja ljudskih prava u Africi, po pitanju krsenja ljudskih prava homoseksualaca, itd. Te, nekada zbog prezasicenosti, nekada zbog nedostatka volje za novim verbalnim sukobima, takve teme preskocimo.

No, kako si ti iz svega toga izvukao zakljucak o tome da je nekome ovdje prihvatljivo ubijanje ljudi zbog njihove seksualne orijentacije - ostaje da se shvati.

Da si ti otvorio temu o ubijanju homoseksualaca u Ugandi - iznenadio bi se koliki broj branitelja 'prava na munare' bi podjednakom zestinom branilo prava homoseksualaca u Ugandi.

No - tebe valjda ipak bole munare :oops:
Slažem se

#15 Re: Zapitajte se...

Post by Slažem se »

callmethebreeeze wrote:
ti bi trebao da lijecis. :oops: ili da te neko banuje zbog pozivanja na nasilje... :evil: :x
Pa nisam sad okačio Hitlerovu sliku ili nešto, jednostavno sam / smo malo zadrtiji od vas Skandinavaca. :) Na kraju krajeva i to je sloboda izražavanja, ne?
callmethebreeeze

#16 Re: Zapitajte se...

Slažem se wrote:
callmethebreeeze wrote:
Pa nisam sad okačio Hitlerovu sliku ili nešto, jednostavno sam / smo malo zadrtiji od vas Skandinavaca. :) Na kraju krajeva i to je sloboda izražavanja, ne?
nije, to je pozivanje na nasilje.
:oops:
Chmoljo

#17 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

Slažem se wrote:
callmethebreeeze wrote:
:shock: dobro sam ja kako si ti... sad te moram prijaviti da te banuju :-?

a taman sam naveo kolegu forumaša da misli da sam, da ga citiram, "retardos" :mrgreen: šit. :mrgreen:
Slažem se

#18 Re: Zapitajte se...

Post by Slažem se »

callmethebreeeze wrote: nije, to je pozivanje na nasilje.
A nasije je loše, jah. :oops: Bojim se da ovdje ima dosta lažnih moralista ali neka, neću da produbljujem tu temu... Ja mislim da to što oni čine nije u redu i da činjenicu što su "drugačiji" vole da zloupotrebljavaju. Po Vašim postovima bi se dalo zaključiti da ste uživali u "Brokeback Mountain" :lol: (no offense)
Chmoljo wrote::shock: dobro sam ja kako si ti... sad te moram prijaviti da te banuju :-?

a taman sam naveo kolegu forumaša da misli da sam, da ga citiram, "retardos" :mrgreen: šit. :mrgreen:
Znači preuzimam tvoju titulu? Ajd, bar sam u nečemu ovdje najveći. *odlazi u stilu*

Odosmo mi malo offtopic. Znači vjernici, zadrti fanatici kakvi jesu, nemaju pravo na munare ali gay osobe imaju da svoje neprirodne radnje vrše svuda? Žao mi djece samo. Da vas dijete upita zašto se ona 2 strica ljube, šta bi mu odgovorili?
callmethebreeeze

#19 Re: Zapitajte se...

Slažem se wrote:
A nasije je loše, jah. :oops: Bojim se da ovdje ima dosta lažnih moralista ali neka, neću da produbljujem tu temu... Ja mislim da to što oni čini nije u redu i da činjenicu što su "drugačiji" vole da zloupotrebljavaju. Po Vašim postovima bi se dalo zaključiti da ste uživali u "Brokeback Mountain" :lol: (no offense)

Odosmo mi malo offtopic. Znači vjernici, zadrti fanatici kakvi jesu, nemaju pravo na munare ali gay osobe imaju da svoje neprirodne radnje vrše svuda? Žao mi djece samo. Da vas dijete upita zašto se ona 2 strica ljube, šta bi mu odgovorili?
super mi je film bio, a i novela po kojoj je film snimljen je sjajna.
rekao bih djetetu da se cike vole pa se ljube.
Chmoljo

#20 Re: Zapitajte se...

Post by Chmoljo »

Slažem se wrote:
A nasije je loše, jah. :oops: Bojim se da ovdje ima dosta lažnih moralista ali neka, neću da produbljujem tu temu... Ja mislim da to što oni čine nije u redu i da činjenicu što su "drugačiji" vole da zloupotrebljavaju. Po Vašim postovima bi se dalo zaključiti da ste uživali u "Brokeback Mountain" :lol: (no offense)
Chmoljo wrote::shock: dobro sam ja kako si ti... sad te moram prijaviti da te banuju :-?

Znači preuzimam tvoju titulu? Ajd, bar sam u nečemu ovdje najveći. *odlazi u stilu*

reko bih mu: "sine, jesi ikada vidio one željezne điđe što se konjima stavljaju na oči da mogu gledati pravo? jesi? e sine moj, puuuuno ljudi imaju te điđe na svojim očima samo su nevidljive."
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#21 Re: Zapitajte se...

Post by ladyblue18 »

Nece moci ove noci.
Locked