Davno sam na nekoj od temi pisao da je naša najveća sreća što srbi žele bit veći rusi od rusa, a ameri ruse ne mogu logično jel. Mi realno nismo ništa uradili po pitanju toga da nas ameri vole, samo imamo srecu da ne simpatišemo ruse
Niko od ovih država mislim da ni ne želi ponašati se zaštitnički prema Bošnjacima tobože zbog prošlosti, zločina nad nama itd, jednstavno rusi jačaju uticaj preko srba na ovim prostorima, srbi žele biti žrtva očito u ovom sukobu jer, nalaze se duboko u američkoj zoni uticaja, a žele biti ruska baza, to baš i ne može ići tako.
Malo me na neki način doduše Francuska iznenadila, zapravo iznenađuju me mnoge države koje se okreću rusiji na neki način. Ne treba tako davno se vraćati u historiju da bi vidili kako su izgledale države "pod ruskom šapom". Ni sad ništa ne bi bilo bolje.
Kako god, za nas je jako jako bitno da su 3 najvažnija faktora na ovim prostorima uz nas, mislim da je sad fakat zadnji trzaj rušilačkim političarima, jer dovedeni su u slijepu ulicu sa ovim forsiranjem ANP