ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sencosouth

#1 ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by sencosouth »

U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
mali_balon

#2 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by mali_balon »

sencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
Mislim da ima nesta u zakon u cuganju na javnom mjestu, ali mislim da vam nece nista doci, znaju oni zapisati cisto da imaju sta u izvjestaj napisati.
izgrebano

#3 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by izgrebano »

sencosouth wrote:U subotu prije tekme ja i drug smo kupili po pivu u Dp-u na grbavicu tek sto smo je otvorili , iza nas su bili specijalci prisli nam i trazili osnovne informacije . Naredili nam da porospemo alkohol i da se uputimo prema stadionu nisu nam izdali prekrsjani nalog btw. ja sam maloljetan a prijatelj je punoljetan , napisali su osnovne podatke u blokic nisu nam pisali prijave nit su mene priveli . Da li postoji ikakva sansa da mi dodje prekrsajni nalog na adresu ?
Prekršajni nalog nećeš dobiti na licu mjesta. Ne brini ništa, ako ti ne dođe u roku 7 dana neće ni doći :) Ako dođe, došo je :)
sencosouth

#4 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by sencosouth »

mali_balon wrote:
Mislim da ima nesta u zakon u cuganju na javnom mjestu, ali mislim da vam nece nista doci, znaju oni zapisati cisto da imaju sta u izvjestaj napisati.

e drug hvala ti .
sencosouth

#5 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by sencosouth »

izgrebano wrote:
Prekršajni nalog nećeš dobiti na licu mjesta. Ne brini ništa, ako ti ne dođe u roku 7 dana neće ni doći :) Ako dođe, došo je :)
Nije zvao ni stanicu , nit koji djavo samo rekao prospite izvadio blokic i zapiso . Al' mislim da nista nece doc to je bio prepad .A meni bi morao zvat roditelje i privesti me zato sto sam maloljetan ..
Koshpa

#6 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Koshpa »

Cisto zastrasivanje i kao sto neko rece, da ima sta sefu pokazat kako je radio nesto :D
ganjeta

#7 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by ganjeta »

Nažalost dođe ti 99% kazna. Druga zapisali kad je Željo igrao s Borcem u BL na mjestu polazka iza Vila parka. Piškio/mokrio/urinirao negdje tu u blizini :D, zapisan u blokić i došla kazna dvije glave.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by -LIBERO- »

Navijate za pogresan klub (morao sam ovo :D )

Nas oko Koseva ne zapisuju ni za cuganje, a alkohola bude u izobilju :D , ni za pisanje uz ogradu ili iza drveta. :D

Hadzijamo, moze nam se.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Jimmy McNulty »

Ne znam kakvi su u vas u rajvosa ali u mom lijepom gradu ako ti hoće pisat kaznu za cuganje na javnom mjestu fino ti zovne maricu, gospodski te odveze u stanicu, tamo dobiješ prekršajni nalog i možeš opet da nastaviš pit. Mene su u jednoj godini 5 puta pisali u notes, što specijalci, što prašinari i nikada nisam dobio kaznu...
sencosouth

#10 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by sencosouth »

ganjeta wrote:Nažalost dođe ti 99% kazna. Druga zapisali kad je Željo igrao s Borcem u BL na mjestu polazka iza Vila parka. Piškio/mokrio/urinirao negdje tu u blizini :D, zapisan u blokić i došla kazna dvije glave.
e svasta , za koliko mu je dosla ?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#11 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by JOINT_1921 »

-LIBERO- wrote:Navijate za pogresan klub (morao sam ovo :D )

Nas oko Koseva ne zapisuju ni za cuganje, a alkohola bude u izobilju :D , ni za pisanje uz ogradu ili iza drveta. :D

Hadzijamo, moze nam se.... :lol: :lol: :lol: :lol:
TeferiČ i korida... :lol: :lol: :lol:
drndalo

#12 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by drndalo »

Maloljetan, i pije pivu....? :evil: :mrgreen:
johntra

#13 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by johntra »

Tebi pošto si maloljetan možda ništa i ne dođe, jer nemaš od čega platiti, stoga, ako su ti uzeli podatke o ocu, njemu će doći...punoljetnom jaranu dolazi sigurno i to nije prvi put tu da hvataju raju, nego sto prvi...
hopi

#14 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by hopi »

jel ono 2 glave za cuganje?
a za uriniranje?
FreakyStyley

#15 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

Ja sam imao identicnu situaciju s drugom i to ne pred utakmicu. Popili po pivu od 0.5 l, u blok nas zapisao i dosao mi nalog na vrata. Kazna dvije glave, ja trazio da mi zakazu rociste, vadio se na sudu i platio "samo" 30 km sudskih troskova i nista vise. E sad, s obzirom da si ti maloljetan, ne znam da li ce ti doc, mozda ni drugu ne dodje, to oni rade kako im se digne q. Uglavnom, nemoj se iznenadit ako sta dodje, a ako sta dodje dodje ti u sanduce i potpises se dole na nalogu da trazis sudsko odlucivanje, odneses u opcinski sud, platis 10 km takse i zakazu ti rociste, dodje ti i taj papir na vrata. Zatim odes na sud, vadi se da si stuent, ucenik da nemas para itd. Ako budes imao srece platices 50ak KM sudskih troskova.
FreakyStyley

#16 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

hopi wrote:jel ono 2 glave za cuganje?
a za uriniranje?
2-6 glava za cuganje. Za pisanje, ne znam, al znam frajera koji je 3 glave popio. :-) Doduse nije ih platio, nego zakazao rociste i platio samo sudske troskove.
FreakyStyley

#17 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

Reketare gdje mogu i kako mogu. :-) Naravno i to selektivno. Recimo za vrijeme SFF-a se cuga u svakom parku u centru grada, drotovi stalno prolaze i nikom nista, al dobro, nije to tema. Moze a i ne mora ti doc, al nemoj se iznenadit ako dodje.
johntra

#18 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by johntra »

Palo je kazni za SFF koliko hoćeš, nema više ni tamo cuganja, kao što je ranije bilo..
FreakyStyley

#19 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by FreakyStyley »

Nemoj zajebavat? Ja znam prosle godine, onaj park kod BKC-a tj. Sirana, prepun raje bio. Znaci, jedno do drugog, naravno svi cugaju. Patrola pored parka stajala i nikom nista nisu pisali za par noci sto sam ja bio tamo. Doduse, vjerovatno i tad ulete malo kasnije pa uhvate raju il jednostavno puste malo, pa kasnije oklempaju ljude.
klixo

#20 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by klixo »

Sumnjam da ce ti ista doci...Mene su trilion puta zaustavili na skuteru bez vozacke , svaki put bi me zapisali ,ali nikad nista nije doslo.Jedino ako si kakav peksim bio pa im jebo mater e onda ce ti 100% doci kazna.
Zox

#21 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Zox »

Zapisuje za raport. Mene je jednom zaustavio u 3 ujutru, trazio licnu, pitao gdje stanujem, zapisao i rekao "sretno, momce!"
Zox

#22 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Zox »

Nisam, da bude zabune, radio nista nedozvoljeno. Samo je bilo kasno.
jazzer

#23 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by jazzer »

Zox wrote:Nisam, da bude zabune, radio nista nedozvoljeno. Samo je bilo kasno.
Pa zbog cega onda da ti pise kaznu? Sto sam hodas po mraku? :)
shandrprcSA

#24 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by shandrprcSA »

jazzer wrote:
Zox wrote:Nisam, da bude zabune, radio nista nedozvoljeno. Samo je bilo kasno.
Pa zbog cega onda da ti pise kaznu? Sto sam hodas po mraku? :)
pa covjek nije nigdje spomenuo kaznu :D
Zox

#25 Re: ZAPISIVANJE U BLOKIC KOD POLICAJCA

Post by Zox »

Pa da, nisam ni dobio kaznu. Samo me upisao, valjda da objasni u stanici kako je proveo noc :)
Post Reply