zapis
-
samina_swe
#1 zapis
Da Li je dozvoljeno zapis hodzin unositi sa sobom u wc? Ako ga nosis kao privjesak
- gladna sam
#2 Re: zapis
Jok!samina_swe wrote:Da Li je dozvoljeno zapis hodzin unositi sa sobom u wc? Ako ga nosis kao privjesak
- Ductus Holedocus
#4 Re: zapis
poslije ovog,ni hodzin mi zapis vise pomoc nece!!! 
-
samina_swe
#5 Re: zapis
Totalno ozbiljna,i nemojte mi samo one vehabojslr "to je haram"tf2_spy wrote:šta ba? jel ovo ozbiljna neka tema?
- tf2_spy
#6 Re: zapis
e blago tebi..samina_swe wrote:Totalno ozbiljna,i nemojte mi samo one vehabojslr "to je haram"tf2_spy wrote:šta ba? jel ovo ozbiljna neka tema?
-
samina_swe
#7 Re: zapis
Dakle radi se o ajetima i harfovima,dal se to mora skidati po ulasku u wc recimo?
- Ductus Holedocus
#8 Re: zapis
pa ne moze..logicnosamina_swe wrote:Dakle radi se o ajetima i harfovima,dal se to mora skidati po ulasku u wc recimo?
isto kao sto ne mozes sa kur'anom uci u wc.
ali zar ima jos neko da vjeruje u zapise
- gladna sam
#9 Re: zapis
Mora sreco, sama si sebi dala odgovorsamina_swe wrote:Dakle radi se o ajetima i harfovima,dal se to mora skidati po ulasku u wc recimo?
Majke mi ako nisi troll ne znam sta je onda ovo
Kako ces nesto sveto unositi na neko necisto mjesto Boze sacuvaj
Eto sto se inace ne preporucuje nosenje tih zapisa ccccc
-
samina_swe
#10 Re: zapis
Ja se iznenadila ali to je u Bosni jace nego ikad.Ductus Holedocus wrote:pa ne moze..logicnosamina_swe wrote:Dakle radi se o ajetima i harfovima,dal se to mora skidati po ulasku u wc recimo?
ali zar ima jos neko da vjeruje u zapisei u crveni konac
Neki kazu smeta neki ne smeta,zato bi htjela cuti stavove onih koji su upuceniji(bez ulaska u to dal je zapis haram ili ne,jer ocigledno veci dio stanovnistva smatra da nije)
- cartman
#11 Re: zapis
ja ne mogu da vjerujem kakve se teme i kakvi se komentari ostavljaju na ovom forumu, ne samo na podforumu religija, vec na forumu opcenito. sta se ovo desava ljudi 
-
samina_swe
#12 Re: zapis
sto? pdf religija je za sve "natprirodno" cak i ako ti to ne priznajes ,no?cartman wrote:ja ne mogu da vjerujem kakve se teme i kakvi se komentari ostavljaju na ovom forumu, ne samo na podforumu religija, vec na forumu opcenito. sta se ovo desava ljudi
Last edited by samina_swe on 23/07/2012 16:17, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#13 Re: zapis
Recimo da su neki od toga napravili dobar biznis,u suštini popriličan broj su ih sihrbazi niti znaju harfove niti ništa iz šerijatskog prava,i reklamiraju se po nekim tamo časopisima tipa Aura,itd.Nažalost ljudi traže slamku spasa,pa su na sve spremni bez predhodnoga da provjere,ali najbolja je preporuka da ti isti ljudi nauče da obavljaju namaz jer nema im druge pomoći,i naravno da promjene iz temelja svoje životne navike,korak po korak.Još kada se sjetim onoga Torabija,la havle we la kuvvete illa billahi,kako su mu ljudi pohrlili,neka je daleko od nas...samina_swe wrote:Ja se iznenadila ali to je u Bosni jace nego ikadDuctus Holedocus wrote:pa ne moze..logicnosamina_swe wrote:Dakle radi se o ajetima i harfovima,dal se to mora skidati po ulasku u wc recimo?
ali zar ima jos neko da vjeruje u zapisei u crveni konac
-
samina_swe
#14 Re: zapis
Ne brini ,ne radi se o o tipovima ala Torabi,vidovita Dzemila itd,,dobro je provjereno
Recimo da su neki od toga napravili dobar biznis,u suštini popriličan broj su ih sihrbazi niti znaju harfove niti ništa iz šerijatskog prava,i reklamiraju se po nekim tamo časopisima tipa Aura,itd.Nažalost ljudi traže slamku spasa,pa su na sve spremni bez predhodnoga da provjere,ali najbolja je preporuka da ti isti ljudi nauče da obavljaju namaz jer nema im druge pomoći,i naravno da promjene iz temelja svoje životne navike,korak po korak.Još kada se sjetim onoga Torabija,la havle we la kuvvete illa billahi,kako su mu ljudi pohrlili,neka je daleko od nas..
- cartman
#15 Re: zapis
samina_swe wrote:sto? pdf religija je za sve "natprirodno" cak i ako ti to ne priznajes ,no?cartman wrote:ja ne mogu da vjerujem kakve se teme i kakvi se komentari ostavljaju na ovom forumu, ne samo na podforumu religija, vec na forumu opcenito. sta se ovo desava ljudi
ako su ti sujevjerne stvari natprirodne, svaka cast. isto kao da si otvorila temu presla mi je crna macka preko ceste, smijem li proc tuda. zivis u 21.vjeku, trzni se malo.
-
samina_swe
#16 Re: zapis
Nemoj mi ti bogati ulaziti u to sta je sujevjerje sta ne za ateistu je i vjera u Boga sujevjerje,a u islamu su sihri poznat pojam.I kako god okrenes,u manjini si jer dobar dio stanovnistva ovo sasvim ozbiljno shvaca(i previse ozbiljno ako mene pitas).Ako znas odgovor odgovori,a pametovanje ostavi za temu koja nije ovacartman wrote:samina_swe wrote:sto? pdf religija je za sve "natprirodno" cak i ako ti to ne priznajes ,no?cartman wrote:ja ne mogu da vjerujem kakve se teme i kakvi se komentari ostavljaju na ovom forumu, ne samo na podforumu religija, vec na forumu opcenito. sta se ovo desava ljudi
ako su ti sujevjerne stvari natprirodne, svaka cast. isto kao da si otvorila temu presla mi je crna macka preko ceste, smijem li proc tuda. zivis u 21.vjeku, trzni se malo.
- Op3r4t0r
#17 Re: zapis
Da ako ga stavis u usta i usta drzis zatvorenim sve dok ne izadjes iz wc-a, naravno zapis moras staviti u usta prije nego udjes u wc, podrazumjeva se da su ti zubi oprani.samina_swe wrote:Da Li je dozvoljeno zapis hodzin unositi sa sobom u wc? Ako ga nosis kao privjesak
- cartman
#18 Re: zapis
sto sto sam u manjini ne znaci da nisam u pravu, tj ne znaci da je vecina u pravu po defaultu. za pametovanje se slazem, ne mogu ti pomoc al nisam mogao da ne kazem nesto na temu posto prevazilazi sve granice normalnog. hejdåsamina_swe wrote: Nemoj mi ti bogati ulaziti u to sta je sujevjerje sta ne,u islamu su sihri poznat pojam.I kako god okrenes,u manjini si jer dobar dio stanovnistva ovo sasvim ozbiljno shvaca(i previse ozbiljno ako mene pitas).Ako znas odgovor odgovori,a pametovanje ostavi za temu koja nije ova
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#19 Re: zapis
Vidis... ja bi pitao hodzu
valjda on zna najbolje...
Ovdje ces vecinom dobiti nikakve odgovore... a ionako su misljenja podijeljena
-
samina_swe
#20 Re: zapis
Yahel wrote:Vidis... ja bi pitao hodzuvaljda on zna najbolje...
Nisam pitala nazalost,a zivi daleko odavde
-
lajk
#21 Re: zapis
Ne ostavi vam wc-a i tema moze pod kljuc ne trebaju sad jovo na novo raspravesamina_swe wrote:Yahel wrote:Vidis... ja bi pitao hodzuvaljda on zna najbolje...
Nisam pitala nazalost,a zivi daleko odavde
-
Great Cornholio
#22 Re: zapis
Dozvoljeno je, al' ako je audio zapis.
- Op3r4t0r
#23 Re: zapis
Moze i ako je zapis pisan na papiru sa kockicama, kockice cuvaju zapis od sejtana, ali samo u slucaju ako se u wc-u boravi krace od 15 minutaGreat Cornholio wrote:Dozvoljeno je, al' ako je audio zapis.
-
Great Cornholio
#24 Re: zapis
Ne postoji papir s kockicama, postoji onaj na kvadratićeOp3r4t0r wrote:Moze i ako je zapis pisan na papiru sa kockicama, kockice cuvaju zapis od sejtana, ali samo u slucaju ako se u wc-u boravi krace od 15 minutaGreat Cornholio wrote:Dozvoljeno je, al' ako je audio zapis.
ne znam stvarno da li je dozvoljeno unositi hodžin zapis u wc, ali znam da se ne mora postiti, more se "napostit" u parama, naš efendija tako rek'o
- cartman
#25 Re: zapis
vas dvoje idete iz krajnosti u krajnost. najlakse je provocirat i podjebavat