Sarajevo je super siguran grad, nema šta?!
Zapalili 72-godišnju staricu!!!
-
m_myers
#1 Zapalili 72-godišnju staricu!!!
Gledam na FTV-u sada i ne mogu da vjerujem. 2 idiota posuli benzinom i zapalili 72-godišnju staricu pred liftom u zgradi u ulici A. Šacirbegović. Jedan je uhapšen, maloljetnik od 17 godina.
Last edited by m_myers on 20/01/2008 22:17, edited 1 time in total.
-
m_myers
Nedavno sam nalupao propisno dvojicu u svom haustoru, u samom centru grada. Ulazim unutra njih dvojica šnjuhaju od stana do stana na prvom spratu. Samo sam stao gledao ih par trenutaka, pitam ih šta rade, a oni meni kaže: izgubili ključ
od stana, a stoje kraj vrata stan od komšince, penzionerke koja živi sama sa mužem.
Skršio sam ih koliko sam mogao
(mislim da im neće skoro pasti na pamet da prođu pored ovog ulaza. Balavci po nekih 16-17! Pobjegoše mi,jer sam ih htio poprilično unakaziti, a potom zvati policiju!
Skršio sam ih koliko sam mogao
- amrica
Nisam bas najbolje cula vijest na tv, ali sam skontala da je neko zapalio staricu i pozlilo mi. Slazem se sa svima sta ste rekli ovdje, ali nazalost, u ovoj drzavi ne postoji nikakav zakon koji sankcionira kriminal maloljetnika, cak ni ubistvo, ko se sjeca 15-godisnjeg decka iz doma Hum koji je ubio isto decka iz doma, kao cuvali ga socijalni radnici u iznajmljenom stanu, a on izlazio kad je htio i pljackao prodavnice. Tako, i ako uhvate ovu dvojicu, dobice kaznu da borave u domu Hum, a tamo slobodan ulaz i izlaz, ili nesto slicno, mozda skidanje sa droge (mada nesto nema logike, narkosi kradu i prave stetu zbog para, a tu starija zena nikako ne spada u semu) ili ljecenje zbog psihickih problema, opet isto, neka ustanova bez nadzora gdje mogu izaci kad hoce. U najboljem slucaju par mjeseci, godina pod kljucem i opet su napolju, i to regularno.
A niko im nista ne smije, maloljetni su, ako njih neko povrijedi, nastradace zakonski, ako oni nekog povrijede, nista, nema zakonskih sredstava ni da ih se kazni ni da ih se ukloni sa ulice.
Umjesto da se trose budzetske pare na nepotrebne gluposti treba izgraditi maloljetnicki zatvor.
A niko im nista ne smije, maloljetni su, ako njih neko povrijedi, nastradace zakonski, ako oni nekog povrijede, nista, nema zakonskih sredstava ni da ih se kazni ni da ih se ukloni sa ulice.
Umjesto da se trose budzetske pare na nepotrebne gluposti treba izgraditi maloljetnicki zatvor.
- Miki123
Nije baš da nema zakonodavstva samo ga treba primjenjivati. Kazna maloljetničkog zatvora može ići do 10 godina. Vjerovatno bi se onda javile raznorazna udruženja za zaštitu ljudskih (dječjih) pravaamrica wrote:Nisam bas najbolje cula vijest na tv, ali sam skontala da je neko zapalio staricu i pozlilo mi. Slazem se sa svima sta ste rekli ovdje, ali nazalost, u ovoj drzavi ne postoji nikakav zakon koji sankcionira kriminal maloljetnika, cak ni ubistvo, ko se sjeca 15-godisnjeg decka iz doma Hum koji je ubio isto decka iz doma, kao cuvali ga socijalni radnici u iznajmljenom stanu, a on izlazio kad je htio i pljackao prodavnice. Tako, i ako uhvate ovu dvojicu, dobice kaznu da borave u domu Hum, a tamo slobodan ulaz i izlaz, ili nesto slicno, mozda skidanje sa droge (mada nesto nema logike, narkosi kradu i prave stetu zbog para, a tu starija zena nikako ne spada u semu) ili ljecenje zbog psihickih problema, opet isto, neka ustanova bez nadzora gdje mogu izaci kad hoce. U najboljem slucaju par mjeseci, godina pod kljucem i opet su napolju, i to regularno.
- cyprus
Pridružujem sedaduli_sa wrote:Ma je*em im ja taj motiv nastao u njihovim psihodelicnim mozgovima!cyprus wrote:Eh, vala svašta sam čuo, al vako nešto nisam odavno. Znal se možda motiv? Jebote bolesnog svijeta danas...
![]()
![]()
![]()
Da izvines.
- amrica
Miki123 wrote:Nije baš da nema zakonodavstva samo ga treba primjenjivati. Kazna maloljetničkog zatvora može ići do 10 godina. Vjerovatno bi se onda javile raznorazna udruženja za zaštitu ljudskih (dječjih) pravaamrica wrote:Nisam bas najbolje cula vijest na tv, ali sam skontala da je neko zapalio staricu i pozlilo mi. Slazem se sa svima sta ste rekli ovdje, ali nazalost, u ovoj drzavi ne postoji nikakav zakon koji sankcionira kriminal maloljetnika, cak ni ubistvo, ko se sjeca 15-godisnjeg decka iz doma Hum koji je ubio isto decka iz doma, kao cuvali ga socijalni radnici u iznajmljenom stanu, a on izlazio kad je htio i pljackao prodavnice. Tako, i ako uhvate ovu dvojicu, dobice kaznu da borave u domu Hum, a tamo slobodan ulaz i izlaz, ili nesto slicno, mozda skidanje sa droge (mada nesto nema logike, narkosi kradu i prave stetu zbog para, a tu starija zena nikako ne spada u semu) ili ljecenje zbog psihickih problema, opet isto, neka ustanova bez nadzora gdje mogu izaci kad hoce. U najboljem slucaju par mjeseci, godina pod kljucem i opet su napolju, i to regularno.
Umjesto da se trose budzetske pare na nepotrebne gluposti treba izgraditi maloljetnicki zatvor....
Znam da je to sto kazes teoretski istina, ali ja govorim o praksi, malo sam pojednostavila cinjenicno stanje. Kad si cuo da je maloljetnik osudjen na kaznu (nepostojeceg) zatvora?
A valjda postoje i udruzenja za zastitu starih osoba?
- ahmed&nedzad
Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti. 
-
m_myers
Rom, Bošnjak, Albanac, Srbin, Mongol, Austrijanac... Nebitno totalno koje je nacionalnosti, znam samo da bi ga nakon duge i teške patnje letlampom,kliještima i sklalpelom, rastopio u h2so4 da mu ni celija za DNK ne ostane!ahmed&nedzad wrote:Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti.
- ahmed&nedzad
Stvar je u tome da sam uz tu informaciju čuo i to da policija ima problema sa sankcionisanjem ovih osoba, jer nemaju dokumente, mjesto boravka i slično.m_myers wrote:Rom, Bošnjak, Albanac, Srbin, Mongol, Austrijanac... Nebitno totalno koje je nacionalnosti, znam samo da bi ga nakon duge i teške patnje letlampom,kliještima i sklalpelom, rastopio u h2so4 da mu ni celija za DNK ne ostane!ahmed&nedzad wrote:Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti.
- Ergot
Informacija jamacno potice iz pouzdanih izvora. Jasta je nego je cigan, dje ce nase dijete, odgojeno u duhu merhametluka, zapaliti babu? Ako kojim slucajem i nije cigan, ofarbat cemo ga.ahmed&nedzad wrote:Ne znam koliko je taèno, ali èuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti.
- ahmed&nedzad
Ne znam šta ovo treba da znači, ali informacija potiče od izvora unutar jednog od medija, i samo sam prenio kao informaciju koja će nakon provjere ionako biti objavljena.Ergot wrote:Informacija jamacno potice iz pouzdanih izvora. Jasta je nego je cigan, dje ce nase dijete, odgojeno u duhu merhametluka, zapaliti babu? Ako kojim slucajem i nije cigan, ofarbat cemo ga.ahmed&nedzad wrote:Ne znam koliko je tačno, ali čuo sam maloprije informaciju da je taj privedeni maloljetnik romske nacionalnosti.
- uvjek dobar gost
... Šta je tu čudno, kad slome dvojica djevojku i šutaju je nogama pred ulazom radi mobitela il nečega već... mi se nasmijemo i odmahnemo rukom, kad nas izbunare il kad nam skinu hlače sa štrika koje se suše... nama je to simpa jer za ime boga sad se kradu i stvari sa štrika... kad romi skidaju šahtove il druge stvari od sekundarne vrijednosti.... mi šta radimo, a šta rade vlasti il policija????'
Hors je u Sarajevu 10KM i više... djeca nisu glupa imaju uzore u kriminalnom miljeu i ljudima sumnjivog morala... nas zabezeknu posljedice..
Lavina je tek krenula, maloljetničko nasilje je u usponu, među samom tom populacijom ali i generalno... sistem u kojem živimo je truo i korumpiran je... tako da nije sposoban da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima...
Pa mi nemamo instituciju koja bi se trebala baviti ovom maloljetnim delikventima i njihovim problemima..... a sistem im sve manje nudi alternativu......
Hvala ti denise Z i tebi Semiha B... a ni ti E. Hadžihafizbegoviću nisi čist... radite ono za šta ste plaćeni.....
P.S
Danas se to desilo meni , a sutra ko zna kome.....
Hors je u Sarajevu 10KM i više... djeca nisu glupa imaju uzore u kriminalnom miljeu i ljudima sumnjivog morala... nas zabezeknu posljedice..
Lavina je tek krenula, maloljetničko nasilje je u usponu, među samom tom populacijom ali i generalno... sistem u kojem živimo je truo i korumpiran je... tako da nije sposoban da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima...
Pa mi nemamo instituciju koja bi se trebala baviti ovom maloljetnim delikventima i njihovim problemima..... a sistem im sve manje nudi alternativu......
Hvala ti denise Z i tebi Semiha B... a ni ti E. Hadžihafizbegoviću nisi čist... radite ono za šta ste plaćeni.....
P.S
Danas se to desilo meni , a sutra ko zna kome.....
-
_BosanaC
Uhapseni obojica, ali im se cuva identitet, eto, djeca su...BHG wrote:nek vise pocnu objavljivat slike...imena prezimena...imal kakve potjernice za monstrumom....ako se bas nemoze kaznit nek se zna ko je i sta je...mozda ce ga neko na ulici kaznit sto nam jedino i preostaje....
Fakat, objaviti identitet i njihov i roditelja, a primjeniti na maminom zlatu metode iz Gvantanama dok roditelje tjeras da to gledaju
Jebo Arkana sta bih im uradio samo da me neko pusti