zapadni ulaz u grad - opet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

photo

#1 zapadni ulaz u grad - opet

Post by photo »

obzirom da se, najzad, najavljuje zavrsetak zapadnog ulaza u grad, interesuje me zna li iko kakav ce biti rezim prolaska kroz njega i koja je svrha onog mosta a koja je svrha kruznog toka? mislim, ako hocu na more, idem li preko mosta, kruznog ili sta???????
Last edited by photo on 24/04/2008 10:20, edited 1 time in total.
Asana

#2 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Asana »

Pratis signalizaciju, ako je postave :lol:
sarajevo63

#3 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by sarajevo63 »

Probaj zračnom linijom :run:
Klodovik

#4 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Klodovik »

Pa, preko 'mosta'. Ako budeš kružio, zamantat će ti se i nećeš nigdje prispjeti :D
Vertex_bh

#5 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Vertex_bh »

photo wrote:obzirom da se, najzad, najavljuje zavrsetak zapadnog ulaza u grad, interesuje me zna li iko kakav ce biti rezim prolaska kroz njega i koja je svrha onog mosta a koja je svrha kruznog toka? mislim, ako hocu na more, idem li preko mosta, kruznog ili sta???????
Pitaj kantonalnog premijera, on zna sve o tome :lol:
madner

#6 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by madner »

Mostom na more, kružni tok za sve ostalo. :D
Asana

#7 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Asana »

Tako to kod nas ide: signalizacija je takva, kao da svi moraju "znati" kud ce sad, po "predanju".
Je li ikad iko odgovarao zato sto nije bio postavljen potrebni saobracajni znak, pa neko upao u rupu, uletio na svjezi asfalt, unistio amortizere, zalutao...? Nije. Pa sto ce se onda radnici oko toga jos sekirat, kad moraju cestu popravljat ...
karanana

#8 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by karanana »

ako imas ono novo auto sa krilima, na most pa ti on sluzi kao odskocna daska. sa dobrim zaletom trebo bi biti u stanju doletiti do pazarica u roku od minute. kruznim tokom ako jos nisi ugradio krila u bibi.
Robyn

#9 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Robyn »

Posto ce zapadni prilaz da bude gotov 2011 hajdemo fino prokopat tunel ispod da mozemo prolazit bez srkleta na more! :skoljka:
Asana

#10 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Asana »

MIHAJLO KRMPOTIĆ, ministar prometa i komunikacija u Vladi Kantona Sarajevo, na TVSA... godinicu dana poslije wrote: Što se tiče odgovornosti sada u principu tražiti, konkretno imenovati nekoga, mislim da bi sad apsurd bio. Bitno je da ovaj projekat izguramo do kraja, da završimo i da nam bude svima nauk za ubuduće.
Da podsjetim - ciki ne pada na pamet da ODGOVARA za to. Stoka smo kod koje sve prolazi ...
Ciki NAUK a nama - trosenje zivaca, benzina, vremena... ko nas sisa.
milivoje

#11 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by milivoje »

karanana wrote:ako imas ono novo auto sa krilima, na most pa ti on sluzi kao odskocna daska. sa dobrim zaletom trebo bi biti u stanju doletiti do pazarica u roku od minute. kruznim tokom ako jos nisi ugradio krila u bibi.
MoRRel' 'vako?

Image

:lol: :lol: :lol:

P.S. Ovo mi je prototip. :mrgreen:
uvjek dobar gost

#12 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by uvjek dobar gost »

Asana wrote:
MIHAJLO KRMPOTIĆ, ministar prometa i komunikacija u Vladi Kantona Sarajevo, na TVSA... godinicu dana poslije wrote: Što se tiče odgovornosti sada u principu tražiti, konkretno imenovati nekoga, mislim da bi sad apsurd bio. Bitno je da ovaj projekat izguramo do kraja, da završimo i da nam bude svima nauk za ubuduće.
Da podsjetim - ciki ne pada na pamet da ODGOVARA za to. Stoka smo kod koje sve prolazi ...
Ciki NAUK a nama - trosenje zivaca, benzina, vremena... ko nas sisa.
Nauk nakon deset godina radova, presvlačenja asfalta, kašnjenja, probijanja rokova i budžeta... baš me zanima hoće li podnijeti finalni izvještaj da se objelodani koliko su para potrošili za koliko vremena i šta smo u tih deset godina izgubili radnih sati ulazeću u Sarajevo....
Nisam pametan.... bruka je fakat šta se radi i kako se radi, koliko se i kako ulazi u Sarajevo....
milivoje

#13 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by milivoje »

uvjek dobar gost wrote: Nisam pametan.... bruka je fakat šta se radi i kako se radi, koliko se i kako ulazi u Sarajevo....
Opsada sarajeva i nakon '93
(Samo nek' se ne puca)
:lol:
ifbbpro

#14 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by ifbbpro »

stvarno je sramota.. brate mili.. mene stid :skoljka:
Alhemicarkaa

#15 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Alhemicarkaa »

Je li se sjeca iko onog crtanog sa petljom, kad se lik vozi petljom i zaustavlja se pred grillom, kako se izlazi odavdje? Pokusajte desno. Malo kasnije, opet pred istim grilom, kako se izlazi? pokusajte lijevo. Malo kasnije Dobro hocete reci vi meni kako se izlazi odavdje? Ne znam jarane, i ja sam se izgubio i na kraju otvorio grill :)
Chairman

#16 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Chairman »

ifbbpro wrote:stvarno je sramota.. brate mili.. mene stid :skoljka:
Ovo sto se radilo sa petljom i gradnjom ceste kod Blazuja na izlazu iz Sarajeva je najveca poslijeratna katastrofa za ovaj grad.3 ili 4 godine su kreteni drzali grad blokiran vikendima usljed ogromnog broja auta koji su zeljeli otici u okolne vikendice ili na izlete.Ovaj ciganluk je takodjer tako malo bio opljuvan u medijima da je to prosto za nepovjerovati!
Hendrix

#17 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Hendrix »

Prošli petak , gužva sat i po čekao , pred prvi maj očekujem minimalno 2 sata gužve.

Na kraju će Tajo i ekipa doći , presjeći vprcu i reći kako su oni ovo izgradili građanima kantona , ako oni do tada ne pobudale skroz od gužvi.
sarajevo63

#18 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by sarajevo63 »

Ako Tajo bude spreman presjecati vrpcu možda bi bilo lijepo da ga dočekamo i aplaudiramo...iako sumnjam da hoće
(možda bude trčao kao pri ulasku u pozorište 6.aprila, pa se desi prije planiranog)
U svakom slučaju eto nam možda prilike da ga opet vidimo. :-)
Dioda

#19 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by Dioda »

Chairman wrote:
ifbbpro wrote:stvarno je sramota.. brate mili.. mene stid :skoljka:
Ovo sto se radilo sa petljom i gradnjom ceste kod Blazuja na izlazu iz Sarajeva je najveca poslijeratna katastrofa za ovaj grad.3 ili 4 godine su kreteni drzali grad blokiran vikendima usljed ogromnog broja auta koji su zeljeli otici u okolne vikendice ili na izlete.Ovaj ciganluk je takodjer tako malo bio opljuvan u medijima da je to prosto za nepovjerovati!
Prosli vikend sam isla van grada,i iznenadjujuce,uopste se vise ne nerviram oko ovakvih stvari.Lijepo su me navikli :lol:
Sramota neopisiva :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by mIRCerka »

ko vam je kriv pa imate vikendice juznije :D
milivoje

#21 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by milivoje »

mIRCerka wrote:ko vam je kriv pa imate vikendice juznije :D
To zavist progovara??
:lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by mIRCerka »

milivoje wrote:
mIRCerka wrote:ko vam je kriv pa imate vikendice juznije :D
To zavist progovara??
:lol: :lol: :lol: :lol:
Moja je prema istoku uzbrdo :D
bliza mi , nikad stici do Capljine il Trebinja :D
blue15

#23 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by blue15 »

Pa zašto koristite ZAPADNi ulaz, imate južni. jugoistočni, jugozapadni, sjeverni, a vi samo na zapadni. U Avazu pročitao, da ako se ovakve gužve nastave, može doći do nervoze vozača, naročito u ljetnim mjesecima.
Radovi na zapadnom ulazu su uvertira za izgradnju autoputa, tu se stiče iskustvo-10 godina 2 km, 1000 god.-200 km. Treba samo biti strpljiv. :x
amrica

#24 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by amrica »

Dobra ti ova matematika, 1000 godina za autoput do Makarske! Prava stvar.
Sta se sekirate, jos malo globalnog zagrijavanja pa ce nam more doci na Ilidzu.
pita

#25 Re: zapadni ulaz u grad - opet

Post by pita »

blue15 wrote:Pa zašto koristite ZAPADNi ulaz, imate južni. jugoistočni, jugozapadni, sjeverni, a vi samo na zapadni. U Avazu pročitao, da ako se ovakve gužve nastave, može doći do nervoze vozača, naročito u ljetnim mjesecima.
Radovi na zapadnom ulazu su uvertira za izgradnju autoputa, tu se stiče iskustvo-10 godina 2 km, 1000 god.-200 km. Treba samo biti strpljiv. :x
:D :D :D
Post Reply