Znao sam da nas nigdje niko ne broji u zapad,ali nisam znao da Hrvatsku broje

Sa dvijetheTruePath wrote:
Znao sam da nas nigdje niko ne broji u zapad,ali nisam znao da Hrvatsku brojeal eto zanimljiva je i istorijska i politicka cinjenica,da "occident"(zapadni svijet) granici s jednom zemljom gdje su muslimani vecina

ahh zaboravio tonellington wrote:Sa dvijetheTruePath wrote:
Znao sam da nas nigdje niko ne broji u zapad,ali nisam znao da Hrvatsku brojeal eto zanimljiva je i istorijska i politicka cinjenica,da "occident"(zapadni svijet) granici s jednom zemljom gdje su muslimani vecina
Da ..al nije stavio ni rusiju,srbiju a tamo su krscaniRimad wrote:Neko ko ima teoriju o sukobu civilizacija, sigurno ne bi zemlju sa mnogobrojnim muslimanskim stanovništvom stavio u Evropu. Jednostavno, nije u skladu sa teorijom.
Da se razumijemo, Huntingtonova granica je granica šizme.theTruePath wrote:.nije stavio ni rusiju,srbiju a tamo su krscaniRimad wrote:Neko ko ima teoriju o sukobu civilizacija, sigurno ne bi zemlju sa mnogobrojnim muslimanskim stanovništvom stavio u Evropu. Jednostavno, nije u skladu sa teorijom.
pa doduse,,zapad je formiran na bazi katolicanstva a kasnije protestantizma..
Pazi, na mapi je prikazana evropski dio zapadne civilizacije po Huntingtonu, crvenom bojom. Ono što je bijela boja se ne zove baš istočna Evropa i nije homogena cjelina (tako je prema H.u Bosna podijeljena između pravoslavne i islamske civilizacije [tačnije, trebao bih ovo provjeriti], dok Albanija i Turska pripadaju islamskoj civilizaciji, a ostalo sa mape ide pravoslavnoj).theTruePath wrote:pa oduvijek postoje podjele zapadna evropa i istocna,i nikada nisam cuo da bosnu ubraja bilo ko u zapad,nije do huntingtona,to i ne diskutujem
Prema wiki članku, otpisani sutheTruePath wrote:Aha,,zanimljivo....Albanija ima oko 25% katolika ,njih je otpisao?
draganbl wrote:Možda mu je nestalo crvene boje, a dijete krenulo sa lijeve strane.
Ta je ovo mapa Turske imperije 2040 godine?theTruePath wrote:
Mogu i nas sad obojiti u crveno, nakon što su na izborima pobijedili SDP i SNSDtheTruePath wrote:
MMM1977 wrote:Mogu i nas sad obojiti u crveno, nakon što su na izborima pobijedili SDP i SNSDtheTruePath wrote:
nisu mu još iz CIE javili šta će s nama....a što se tiče ovih 30% katolika u Albaniji pa mora se nešto žrtvovati zarad višeg ciljanellington wrote:Prema wiki članku, otpisani sutheTruePath wrote:Aha,,zanimljivo....Albanija ima oko 25% katolika ,njih je otpisao?Treba provjeriti šta je Huntington naumio s njima (iakoooo, religija Albanaca je Albanstvo
). Interesantno, sad pogledah na netu tri mape Huntingtonovog svijeta, na jednoj je Bosna pravoslavna, na jednoj churchillovski pola-pola, a na jednoj islamska. Dakle, Sam nije precizirao
MMM1977 wrote:Pa više ima islama u Francuskoj i Njemačkoj nego ovdjeMakar kada govorimo o apsolutnim vrijednostima