Zar se nismo davno dogovorili...Not east, not west....Abu FEED el-Castro wrote:e joj, nikad svima ugodit...Ahmmed wrote:pih....Nikakav si panislamistaAbu FEED el-Castro wrote:Talijan nemoj mene pogresno shvatiti, da se mene pita i da je moguce, ja bih sad istog momenta prihvatio da nam se kompletan sistem i drustvo vrate u ono doba, a halal im bila sva ova "demokratija", prosperitet, visestranastvo itd itd.
Nisam ja nista yugonostalgičan, al od Tite sam zapamtio dovoljno da imam ovaj stav. Ako izuzmemo Goli otok, manjak vjerskih sloboda i montirane procese i ugnjetavanje političkih neistomišljenika, Titina drzava je bila jedna po jedna... ali nazalost ovi izuzeci nisu bas ni bezazleni...Baš si me razočarao
Zanimljivosti o Titu!
- Ahmmed
-
Danko_Bananko
A Historija je bezbeli pocela ceteres peteVodenjak wrote:One koji vjeruju u onu staru narodnu da je istorija uciteljica zivota!ines.c wrote:ma koga briga za titom
Ko je ono za historiju pito, evo vodenjak zna
- Ahmmed
ama, ne mogu pred ovim našim forumskim ženskinjem, ali mislim da znam zbog čega pojedini muški članovi ovog foruma, toliko žale za prošlim vaktom. Nije to zbog Tita...Danko_Bananko wrote:A Historija je bezbeli pocela ceteres peteVodenjak wrote:One koji vjeruju u onu staru narodnu da je istorija uciteljica zivota!ines.c wrote:ma koga briga za titom![]()
-
Danko_Bananko
A upalis piluAhmmed wrote:Bilo se mlado, zdravo...Danko_Bananko wrote:E ne kontam nikako, ko pred sabah ...
A sad, po onoj narodnoj....hrđavom....i.....smetaju
Nemoj mi samo cika Faira dirat, on je jos ko momak
-
forUMASH
......joj kakav Rock Star.....seha wrote: http://www.youtube.com/watch?v=F1xmupSPIBI (dokumentarni film Janje Glogovac)
......odlican filmic.......
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
evo efendija, da te poducim;Danko_Bananko wrote:E ne kontam nikako, ko pred sabah ...
"DRUZE TITO, NASE ROSNO CVIJECE, ZA TOBOM SE CIO NAROD KRECE!!"
....kapisch, efendija!!
,
- DiplomataSaSela
...koji narod...ili narodi...seiko22 wrote:
evo efendija, da te poducim;
,
- Patron of Formello

Kakve god gluposti pojedinci valjali po ovome forumu protiv Tita,vrijeme SFRJ i Tita ce ostati upamceno kao vrijeme prosperiteta,dobrog zivota bez gladi,putovanja bez viza.Kada su ljudi imali pravo da zive od svog rada i mogli su od njega da zive.
Danasnja drzava i ovo sta imamo je smijesno i cisto sumnjam da cemo i za 40 godina dostici nivo one drzave.
-
marijindvorac
Uz sve greske, stari je bio bezgresan.forUMASH wrote: ......joj kakav Rock Star.....![]()
......odlican filmic.......
-
Danko_Bananko
Boga mi, ja u mojim godinama ne bi za njim kreno, a ne bi ni tebi moj sahadzija pozelio taj putseiko22 wrote:evo efendija, da te poducim;Danko_Bananko wrote:E ne kontam nikako, ko pred sabah ...
....kapisch, efendija!!
,
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
moj Dankec, u njegovo vrijeme, ja sam bio na svome, koje mi je moj babo ostavio, a njemu njegov, a prije njega onaj jos prijasnji! Danas, moj Dankec, po Aljkovom "dogovoru", kazu moram cetnicku orlusinu nositi na papirima, ako hocu biti "gradjanin drugog reda" na onom istom mjestu, gdje su svi ovi gore pobrojani bili gradjani prvog reda, i na kojemu, svi, osim moga starog, koji je jos , fala Bogu ziv i sa nama, leze i danas ! Moj Dankec, ja ti kazem, ne bih bolan ni "halni papir" uzeo na kome pise rEPUBLIKA sRPSKA-sUMSKA, a kamoli neki dokumenat!!Danko_Bananko wrote:Boga mi, ja u mojim godinama ne bi za njim kreno, a ne bi ni tebi moj sahadzija pozelio taj putseiko22 wrote:evo efendija, da te poducim;Danko_Bananko wrote:E ne kontam nikako, ko pred sabah ...
....kapisch, efendija!!
,
.
-
Danko_Bananko
Ma ja, vidim ja tebi fino u JUESEJ, tamo puno zvijezda na zastavi, pa te na Jozu podsjeca
Naravno, ne slazem se s tobom u vezi Titovog vakta. Sto se mene tice, ne ponovilo se nikad. Pa makar bila i cinjenica da sam u 15 godina jednom na babovini bio.
Nego jaj ti nama 'vamo, jest da na dokumentu i sahara ima, al nema Sumske
. I jos nas doosla ima k'o u prici, evo cujem sve smo glavne funkcije pokupili
, nemaju nam domaci gdje u "ofisu" radit, pa se jadni i oznoje nekad na poslu
Ma bit ces skoro k'o svoj na svome
Naravno, ne slazem se s tobom u vezi Titovog vakta. Sto se mene tice, ne ponovilo se nikad. Pa makar bila i cinjenica da sam u 15 godina jednom na babovini bio.
Nego jaj ti nama 'vamo, jest da na dokumentu i sahara ima, al nema Sumske
- Vodenjak
Ahmmed wrote:ama, ne mogu pred ovim našim forumskim ženskinjem, ali mislim da znam zbog čega pojedini muški članovi ovog foruma, toliko žale za prošlim vaktom. Nije to zbog Tita...Danko_Bananko wrote:A Historija je bezbeli pocela ceteres peteVodenjak wrote: One koji vjeruju u onu staru narodnu da je istorija uciteljica zivota!![]()
-
Talicni Tom
Samo pravis budaletinu tesku od sebe .Ni sam ne znas sta hoces da kazes serem ti se na tvog komndanta i idola Antu Pavelica i one hodze sto su stupcile pored njegaDanko_Bananko wrote:Ma ja, vidim ja tebi fino u JUESEJ, tamo puno zvijezda na zastavi, pa te na Jozu podsjeca
Nego jaj ti nama 'vamo, jest da na dokumentu i sahara ima, al nema Sumske. I jos nas doosla ima k'o u prici, evo cujem sve smo glavne funkcije pokupili
, nemaju nam domaci gdje u "ofisu" radit, pa se jadni i oznoje nekad na poslu
![]()
TITO je je jedan od 5 najvecih ljudi 20 tog stoljeca .Tito je moj heroj i moj komndant .On je sa partizanima spasio zivot mojoj Bosni.Da nije bilo tita i partizana i AVNOJA i ZAVNOBIH-a ne bilo Bosne ! Pavelic i Mihajlovic su isti kasapi i satrapi kao Tudjamn i Milosevic . Tito ja te volim !!!!!
-
seiko22
. 4 NOVA KNJIGA, PRILIKA DA SE SJETIMO 1971. I 1974.
Osamnaestogodisnji djecak iz Tuzle Mijo Juric je zbog “verbalnog delikta”, bio uhapsen od zloglasne UDBE i osudjen na visegodisnju robiju. On je sada napisao knjigu o kojoj mozete vise saznati na portalu:
http://www.proljece1971.com
Smatramo da je ovo jos jedna prilika da se sjetimo zloglasne UDBE, ali i da jos jednom kazemo nase misljenje (koje se donekle razlikuje od autorovog) o Titu, Ustavu iz 1974, Republici BiH itd. Naime, mnogi ljudi zrtve UDBE identifikuju Titovu Jugoslaviju sa tajnom policijom koja je bila potpuno kontrolisana od velikosrba. Istina je mnogo slozenija.
Ja sam jedan od onih koji misli da su Savka, Tripalo, Ivan Supek, Cicak i ostali tada 1971. godine postigli svoj cilj. Tito jeste njih smijenio, oni kao pojedinci jesu izgubili pozicije, ali je 1974. promjenjen ustav tako da su republike unaprijedile svoju drzavnost u jugoslovenskoj federaciji. Tito je tom promjenom ustava u stvari odobrio projekat lidera Hrvatskog proljeca, s tim sto je njih, pojedince i smrtnike, zrtvovao, da bi tadasnje Jugoslovenske republike i pokrajine utemeljio kao drzave u skladu sa principima internacionalnog prava. Upravo ta ustavna pozicija Republika i pokrajina u SFRJ je kasnije dovela do priznanja Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore i uskoro Kosova kao nezavisnih drzava. Ustav iz 1974 je omogucio raspad Jugoslavije i to tako da su Republicke granice kasnije priznate kao drzavne granice.
Tu je Tito nadmudrio cetnike. Oni to znaju i zato ga toliko mrze.
Kada se uzme u obzir odnos snaga u Jugoslaviji i kada se uzme u obzir koliko su Srbi bili politicki zreliji (a i sada su) od ostalih, onda je jasno da je Jugoslavija, ko god da je bio na celu, morala biti tamnica naroda. Srbi su zbog svoje vece nacionalne svijesti imali vlast, cak i tamo gdje su bili ubjedljiva manjina, npr. u Sarajevu, Tuzli, Mostaru.
Nije nama bio Tito kriv sto smo bili porobljeni u Republici BiH, nego iskljucivo veca srpska nacionalana svijest koju nije mogao nikoji pojedinac, pa ni Tito, kontrolisati. Nije Tito mogao biti prisutan u svakoj opstini, fabrici, skoli... Kada je Tito vidio da se cetnistvo ne moze kontorlisati, on je napravio Ustav 1974 koji je kasnije, u devedesetim, doveo do raspada Jugoslavije.
Dakle, i u takvom omjeru snaga, Tito + Slovenci + Hrvatsko proljece uspjeli su udariti temelje legalne disolucije Jugoslavije u ustavnim amandmanima 1974. godine.
-
Talicni Tom
Seiko tacan si ko svicarski satseiko22 wrote:. 4 NOVA KNJIGA, PRILIKA DA SE SJETIMO 1971. I 1974.
Osamnaestogodisnji djecak iz Tuzle Mijo Juric je zbog “verbalnog delikta”, bio uhapsen od zloglasne UDBE i osudjen na visegodisnju robiju. On je sada napisao knjigu o kojoj mozete vise saznati na portalu:
http://www.proljece1971.com
Smatramo da je ovo jos jedna prilika da se sjetimo zloglasne UDBE, ali i da jos jednom kazemo nase misljenje (koje se donekle razlikuje od autorovog) o Titu, Ustavu iz 1974, Republici BiH itd. Naime, mnogi ljudi zrtve UDBE identifikuju Titovu Jugoslaviju sa tajnom policijom koja je bila potpuno kontrolisana od velikosrba. Istina je mnogo slozenija.
Ja sam jedan od onih koji misli da su Savka, Tripalo, Ivan Supek, Cicak i ostali tada 1971. godine postigli svoj cilj. Tito jeste njih smijenio, oni kao pojedinci jesu izgubili pozicije, ali je 1974. promjenjen ustav tako da su republike unaprijedile svoju drzavnost u jugoslovenskoj federaciji. Tito je tom promjenom ustava u stvari odobrio projekat lidera Hrvatskog proljeca, s tim sto je njih, pojedince i smrtnike, zrtvovao, da bi tadasnje Jugoslovenske republike i pokrajine utemeljio kao drzave u skladu sa principima internacionalnog prava. Upravo ta ustavna pozicija Republika i pokrajina u SFRJ je kasnije dovela do priznanja Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije, Crne Gore i uskoro Kosova kao nezavisnih drzava. Ustav iz 1974 je omogucio raspad Jugoslavije i to tako da su Republicke granice kasnije priznate kao drzavne granice.
Tu je Tito nadmudrio cetnike. Oni to znaju i zato ga toliko mrze.
Kada se uzme u obzir odnos snaga u Jugoslaviji i kada se uzme u obzir koliko su Srbi bili politicki zreliji (a i sada su) od ostalih, onda je jasno da je Jugoslavija, ko god da je bio na celu, morala biti tamnica naroda. Srbi su zbog svoje vece nacionalne svijesti imali vlast, cak i tamo gdje su bili ubjedljiva manjina, npr. u Sarajevu, Tuzli, Mostaru.
Nije nama bio Tito kriv sto smo bili porobljeni u Republici BiH, nego iskljucivo veca srpska nacionalana svijest koju nije mogao nikoji pojedinac, pa ni Tito, kontrolisati. Nije Tito mogao biti prisutan u svakoj opstini, fabrici, skoli... Kada je Tito vidio da se cetnistvo ne moze kontorlisati, on je napravio Ustav 1974 koji je kasnije, u devedesetim, doveo do raspada Jugoslavije.
Dakle, i u takvom omjeru snaga, Tito + Slovenci + Hrvatsko proljece uspjeli su udariti temelje legalne disolucije Jugoslavije u ustavnim amandmanima 1974. godine.