Daj me napoji tom Historijom... ili je to samo uobicajena histerija kada je Tile u pitanju?Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Historijski je zapisano da nikada niti jednom dijetu nije nadjenuo niti jedno muslimansko ime...![]()
Pitam se zasto...
Zanimljivosti o Titu!
-
marijindvorac
-
ines.c
moja majka je rodjena na isti dan kao i tito,samo nije joj nadjevao ime srecommarijindvorac wrote:Daj me napoji tom Historijom... ili je to samo uobicajena histerija kada je Tile u pitanju?Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Historijski je zapisano da nikada niti jednom dijetu nije nadjenuo niti jedno muslimansko ime...![]()
Pitam se zasto...
- vatrogasac
...nije muftija...nego Badurina....Kisni_dan wrote:Muftija beogradski Hamdija Jusufspahić kazao da je Tito umro kao musliman...
http://www.cafe.prijedor.info/modules.p ... le&sid=292
- Vodenjak
Historijski je zapisano da su se gotovo svi lideri muslimanskih zemalja klanjali Brozu i dolazili mu po pamet dok su ovi koji imaju pamet kao nas citirani pokisli Historicar isli od sheika do sheika samo s ciljem da izazovu zaljenje i usput prikupe malo sadake od istih...marijindvorac wrote:Daj me napoji tom Historijom... ili je to samo uobicajena histerija kada je Tile u pitanju?Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
Ukoliko, naravno, sheicima sta sitnisa ostane nakon burno provedenih noci po americkim i evropskim kasinima...
Mora da su oni prvi bili komunjare i mora da im nije bilo dozvoljeno da vjeruju u Boga...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...
E jes` vam Jozha trn u oku, ....
Lazete k`o pascad, ... izvrcete sve samo da bi ga ocrnili, uzalud, ... uzalud, ... sve je protiv vas.
Istine radi, ... nije gospodin Broz davao imena djeci koja su rodjena na njegov dan rodjenja. Gospodin Broz je davao ime, kumovao je desetom djetetu rodjenom u porodici. I istine radi, ... znam dva primjera iz moje mahale i ne`s mi vjerovati, oba iz muslimanskih porodica, dakle sa muslimanskim imenom.
Haj` sad trazite novu laz o gospodinu Brozu, ova ne prolazi, ...
- kekec
Cuj "HISTORIJSKI ZAPISANO" ???Kisni_dan (citat):
U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Historijski je zapisano da nikada niti jednom dijetu nije nadjenuo niti jedno muslimansko ime... Cool
Pitam se zasto...
De nas uputi na izvor ove tvoje tvrdnje,
gdje si to procitao?
Nesto mi se cini da deveto dijete ni u jednoj,
albanskoj ili muslimanskoj porodici, NE NOSI
ime Milos, Savo ili slicno.
Ako je drugacije historijski zapisano, povlacim se.
- kekec
pape wrote:Kisni_dan wrote:U bivsoj YU je bio obicaj da Tito nadjene ime svakom onom dijetu koje je rodjeno na njegov rodjendan.
Pitam se zasto...Joooooj, ... al` vi "demokrate" mozete kenjati, ....ma, ... bas ko foke, ...
![]()
E jes` vam Jozha trn u oku, ....![]()
Lazete k`o pascad, ... izvrcete sve samo da bi ga ocrnili, uzalud, ... uzalud, ... sve je protiv vas.![]()
Istine radi, ... nije gospodin Broz davao imena djeci koja su rodjena na njegov dan rodjenja. Gospodin Broz je davao ime, kumovao je desetom djetetu rodjenom u porodici. I istine radi, ... znam dva primjera iz moje mahale i ne`s mi vjerovati, oba iz muslimanskih porodica, dakle sa muslimanskim imenom.
Haj` sad trazite novu laz o gospodinu Brozu, ova ne prolazi, ...
Deveto, a ne deseto dijete, koliko se sjecam.
- Vodenjak
Ne brini ti...ines.c wrote:tito je bio samoljubni covo i bio mi je malo sumnjive ...orjentacije
Imao je on kompas...
Jos iz vremena Drugog svjetskog rata koji je koristio po shumama i gorama...
Drugi su imali dobru orijentaciju jer je prostor sefa bio malo manji pa se lakse s tim izlazilo na kraj...
- kekec
Zijevaju i zijevace.Vodenjak wrote:Joooooj koja trojka prije ovog postaaaaa...![]()
![]()
Ma samo nek jos zine ako smije!![]()
![]()
Ali ne osjecaju smrad lazi i izmisljotina
iz vlastitih usta i u vlastitim izjavama.
Dok "ne dodju pameti". A onda ce se zastidjeti.
Mozda.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
ines.c wrote:tito je bio samoljubni covo i bio mi je malo sumnjive ...orjentacije
Podvale su vam u vidu montiranih fotki kako dohvaca za grudi djevojku koja mu donosi cvijece. Na to ste mislili gospodjice "C"? Ili, ... bio je homo, ... pedo, sta li?
Last edited by pape on 21/04/2007 00:15, edited 1 time in total.
- kekec
Tito bi stvorio YU - Yugoslovensku uniju, pandan EU - Evropskoj uniji.Simply_Red wrote:ajd kad ste vec poceli o politici (kao i uvijek)
Sta mislite da je Tito preuzeo vlast u maju 80' a da je prije njega vladao neki koji je radio isto sto on samo se nije zvao tako. Da li bi uspio da sacuva Jugu i sta bi bilo od nje? Da li bismo napredovali ili nazadovali, sta bi bilo od americke propagande. Ja mislim da bismo bili tretirani kao rusi, ili muslimani na Bliskom Istoku
Napredovali bi.
A posto nemamo nafte, Ameri bi brljavili po, naftom bogatim zemljama.
- Abu FEED el-Castro
Ma nisi ti priglup, gluho biloVodenjak wrote:De, ako ti nije zahmetile, kazi sta si mislio time...?Abu FEED el-Castro wrote:bolja je i trava od igle, bezze ti pričaluciferino wrote:Što vrijeme više prolazi, to Tita više cijenim. Bolji je on jedan nego stotine Titića koje imamo danas.
Jegi ba, ja malo priglup pa ne kuzim...
- Abu FEED el-Castro
Talijan nemoj mene pogresno shvatiti, da se mene pita i da je moguce, ja bih sad istog momenta prihvatio da nam se kompletan sistem i drustvo vrate u ono doba, a halal im bila sva ova "demokratija", prosperitet, visestranastvo itd itd.
Nisam ja nista yugonostalgičan, al od Tite sam zapamtio dovoljno da imam ovaj stav. Ako izuzmemo Goli otok, manjak vjerskih sloboda i montirane procese i ugnjetavanje političkih neistomišljenika, Titina drzava je bila jedna po jedna... ali nazalost ovi izuzeci nisu bas ni bezazleni...
Nisam ja nista yugonostalgičan, al od Tite sam zapamtio dovoljno da imam ovaj stav. Ako izuzmemo Goli otok, manjak vjerskih sloboda i montirane procese i ugnjetavanje političkih neistomišljenika, Titina drzava je bila jedna po jedna... ali nazalost ovi izuzeci nisu bas ni bezazleni...
- Jara
#173 Re: Zanimljivosti o Titu!
Zanimljivo...jes' da nije aferaSimply_Red wrote:Ko zna nesto zanimljivo, ili nesto sto malo ljudi zna o njemu, neke afere, ostavstine, neka kaze![]()
Istovremeno je predsjednik Italije, partizan Sandro Pertini, sa "kolegama" predsjednicima iz cijelog svijeta, u Beogradu odavao počast Titu.

- Ahmmed
pih....Nikakav si panislamistaAbu FEED el-Castro wrote:Talijan nemoj mene pogresno shvatiti, da se mene pita i da je moguce, ja bih sad istog momenta prihvatio da nam se kompletan sistem i drustvo vrate u ono doba, a halal im bila sva ova "demokratija", prosperitet, visestranastvo itd itd.
- Abu FEED el-Castro
e joj, nikad svima ugodit...Ahmmed wrote:pih....Nikakav si panislamistaAbu FEED el-Castro wrote:Talijan nemoj mene pogresno shvatiti, da se mene pita i da je moguce, ja bih sad istog momenta prihvatio da nam se kompletan sistem i drustvo vrate u ono doba, a halal im bila sva ova "demokratija", prosperitet, visestranastvo itd itd.
Nisam ja nista yugonostalgičan, al od Tite sam zapamtio dovoljno da imam ovaj stav. Ako izuzmemo Goli otok, manjak vjerskih sloboda i montirane procese i ugnjetavanje političkih neistomišljenika, Titina drzava je bila jedna po jedna... ali nazalost ovi izuzeci nisu bas ni bezazleni...Baš si me razočarao