Zanimljivost na sajtu Vladine agencije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kub lajkan

#1 Zanimljivost na sajtu Vladine agencije

Post by kub lajkan »

Znate li sta je FIPA?

Ukratko, to je Agencija za promociju inostranih ulaganja u BiH.

I to agencija Vlade BiH!

Potrosite 20 sekundi da posjetite njihov sajt http://www.fipa.gov.ba/

Za ovi eksperiment zanima nas opcija pozicionirana skroz gore i skroz desno... dakle, Language.

Mozete izabrati: English ili BH Jezici.

Izaberite BH Jezici pa pogledajte sta se desi... :shock:

Vladina agencija... :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa jesil' ocekivao sta drugo? Pogledaj dole lijevo, vidi ko je finansirao i vjerovatno izradio ovaj sajt, a s obzirom da poznajem nacin rada nasih drzavnih agencija jer sam i sam imao s njima bliske susrete trece vrste, vjeruj da je lakse guzice dobiti od nekoga nego od njih materijal za nesto sto se zove sluzbeni web sajt.
Bajrin najmladji

Post by Bajrin najmladji »

Last edited by Bajrin najmladji on 19/08/2007 21:03, edited 1 time in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Bajrin najmladji wrote:http://www.ks.gov.ba/tenderi.htm
U izradi im je i "KONTAKT"... :lol:

Valja to napravit'... :D
rimac

#5 ne razumijem o cemu pricas, site FIPA-e je odlican

Post by rimac »

Baš me zainteresiralo te samo otišao na site http://www.fipa.gov.ba. Ne znam o čemu pričate - site je više nego dobar, iznenađujuće za naše prilike. Pošto je to državna agencija za strane investitore, logično je da je na egnleskom. Da si proveo više od 20 sekundi, vidio bi da je puna vijesti, korisnih informacija, priloga i slično. Usput, dizajnerski je jako dobra, pregledna, čitljiva...
Lace

#6 Re: Zanimljivost na sajtu Vladine agencije

Post by Lace »

kub lajkan wrote:Znate li sta je FIPA?

I to agencija Vlade BiH!

Za ovi eksperiment zanima nas opcija pozicionirana skroz gore i skroz desno... dakle, Language.

ja nigdje ne vidih Language :-?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: ne razumijem o cemu pricas, site FIPA-e je odlican

Post by mIRCerka »

rimac wrote:Baš me zainteresiralo te samo otišao na site http://www.fipa.gov.ba. Ne znam o čemu pričate - site je više nego dobar, iznenađujuće za naše prilike. Pošto je to državna agencija za strane investitore, logično je da je na egnleskom. Da si proveo više od 20 sekundi, vidio bi da je puna vijesti, korisnih informacija, priloga i slično. Usput, dizajnerski je jako dobra, pregledna, čitljiva...
izvini, moram te pitati nesto supacki, da ne radis slucajno u fotoartu?
King Kikapu

Post by King Kikapu »

s obzirom da radim u drzavnoj upravi znam tacno proceduru izrade web sajta neke od vladinih agencija, uprava ili ministarstava. obicno su osobe zaduzene za kontakt sa webmasterom apsolutno neupucene u stvari, kojima je web natovaren pored redovnog posla. znate, to je ona vrstu tovarnih konja u drzavnim preduzecima koji obicno rade i svoj i tudji posao, dok neki ne rade nista, i koji su zbog te cinjenice apsolutno nezainteresovani za bilo sta.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

stan'te jeboga pas, ako je ovo DRZAVNA AGENCIJA ima da bude i b/h/s i cirilica i latinica i engleski ili ima da ga nema...
zar nama pisma i jezici nisu ustavom zagarantovani?

zasto onda fipa to krshi?

Kapu, slazem se u potpunosti, umjesto da uposle osobu koja ce se baviti samo time, to natovare obicno nekom asistentu i ode sve u kujac...
rimac

#10 birokratija

Post by rimac »

mIRCerka wrote:stan'te jeboga pas, ako je ovo DRZAVNA AGENCIJA ima da bude i b/h/s i cirilica i latinica i engleski ili ima da ga nema...
zar nama pisma i jezici nisu ustavom zagarantovani?

zasto onda fipa to krshi?

...
Birokratske tvrdnje, bože. Kao da radiš u nekoj državnoj firmi i dobit ćeš honorar zbog prevođenja sa i na b/h/s... Što bi značilo raditi sve te jezike na sva pisma... a možda bi se Jevreji upitali zašto nema i na nekom njihovom jeziku.... Bez veze. Ako je stranica upućena strancima, oni su target grupa, zašto ne bi bila samo na engleskom.

MIRCerki - ne radim u Fotoartu. Zašto pitaš?
mIRCerka

#11 Re: birokratija

Post by mIRCerka »

rimac wrote:
pohvali ti dizajn koji je onako...malo ujeban sa zelenom bojom kliknutog linka, a kad treba print, iskace print dijalog prozor, sto je, koliko se sjecam, davno prevazidjena opcija....
pa upitah...
rimac

#12 Re: birokratija

Post by rimac »

mIRCerka wrote:
rimac wrote:
pohvali ti dizajn koji je onako...malo ujeban sa zelenom bojom kliknutog linka, a kad treba print, iskace print dijalog prozor, sto je, koliko se sjecam, davno prevazidjena opcija....
pa upitah...
zato onako pitao... Zamjerke ovdje su ti ništa bitnog karaktera...
frkimrki

#13 Re: ne razumijem o cemu pricas, site FIPA-e je odlican

Post by frkimrki »

mIRCerka wrote:
rimac wrote:Baš me zainteresiralo te samo otišao na site http://www.fipa.gov.ba. Ne znam o čemu pričate - site je više nego dobar, iznenađujuće za naše prilike. Pošto je to državna agencija za strane investitore, logično je da je na egnleskom. Da si proveo više od 20 sekundi, vidio bi da je puna vijesti, korisnih informacija, priloga i slično. Usput, dizajnerski je jako dobra, pregledna, čitljiva...
izvini, moram te pitati nesto supacki, da ne radis slucajno u fotoartu?

Dobro pitanje :thumbup: :D

Al salu na stranu, site je mrak :lol:
mIRCerka

#14 Re: birokratija

Post by mIRCerka »

rimac wrote:
mIRCerka wrote:
rimac wrote:
pa upitah...
zato onako pitao... Zamjerke ovdje su ti ništa bitnog karaktera...
dadoh ti moju opasku za dizajn, a sajt je protuustavan.
TACKA.
Materi svojoj nek prave sajt DRZAVE BIH na engleskom jeziku.
kub lajkan

#15 Re: Zanimljivost na sajtu Vladine agencije

Post by kub lajkan »

Jessie B wrote:
Lace wrote:
kub lajkan wrote:Znate li sta je FIPA?

I to agencija Vlade BiH!

ja nigdje ne vidih Language :-?
Tek da ponovim isto
Ocito je sa-x vrlo respektabilan i uticajan medij...

Elem, da malo pojasnim onima koji nisu stigli vidjeti o cemu je rijec.

Na navedenoj stranici je, kao sto napisah, postojala (jos prije dan-dva, dok se rimac nije poceo javljati ovdje :D ) opcija Language, pozicionirana na sajtu gore desno. Moglo se izabrati: English ili BH Jezici. Defaultna postavka je engleski jezik. Medjutim, dok se jos mogla izabrati ona druga, dakle BH Jezici, na sajtu bi se nakon izbora te druge desilo - NISTA!!! I dalje bi sve pisalo na engleskom... :shock: :lol:
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

King Kikapu wrote:s obzirom da radim u drzavnoj upravi znam tacno proceduru izrade web sajta neke od vladinih agencija, uprava ili ministarstava. obicno su osobe zaduzene za kontakt sa webmasterom apsolutno neupucene u stvari, kojima je web natovaren pored redovnog posla. znate, to je ona vrstu tovarnih konja u drzavnim preduzecima koji obicno rade i svoj i tudji posao, dok neki ne rade nista, i koji su zbog te cinjenice apsolutno nezainteresovani za bilo sta.
Ovo je prava istina a onda niti jedni niti drugi ne mogu biti zadovoljni. Nalogodavac jer se kasni, izvršilac jer nema s kime sarađivati, nema posvratne informacije, nema uputa, nema kvalitetnih zahtjeva koji se odnose na specifičnost institucije.

@Mircerka - sajt nije loš ali si u pravu kada kažeš to za višejezičnost i dva pisma. Možda dizajn nije css driven, možda nema implementiranog ajax-a, modernog dizajna ali je obezbijeđen pristup infromacijama. Sve u svemu sajt ok, uz potrebno obezbjeđivanje prikaza na oba pisma i tri bh. jezika (koliko god to bilo izlišno - Ustav je Ustav).
Dedda

Post by Dedda »

Il je ovaj drug rimac koji mozda ne radi uj Foto artu to na brzinu izjenio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply