Znam za Trebević. Pisao si da je kamen na visočkim "piramidama" nastao slijeganjem vulkanske prašine. Ako je taj kamen nastao od trebevičkog vulkana, zašto ga nema naslaganog kao na "piramidama" i u svim drugim područjima koja gravitiraju Trebeviću, zašto je taj piramidalni kamen, takav kakav je, naslagan upravo na tim visočkim "piramidama"?Ramzess Veliki wrote:Geološki procesi se mjere milionima godina, i kada je postojao taj vulkan vjerovatno su dinosaurusi hodali oko njega.
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- homega
#401 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- Ramzess Veliki
#402 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
O tome i govorim - cijeli taj teren, sva okolna brda su ista, ploče koje su otkopane kao stepenice piramide su ustvari prirodne.homega wrote:Znam za Trebević. Pisao si da je kamen na visočkim "piramidama" nastao slijeganjem vulkanske prašine. Ako je taj kamen nastao od trebevičkog vulkana, zašto ga nema naslaganog kao na "piramidama" i u svim drugim područjima koja gravitiraju Trebeviću, zašto je taj piramidalni kamen, takav kakav je, naslagan upravo na tim visočkim "piramidama"?Ramzess Veliki wrote:Geološki procesi se mjere milionima godina, i kada je postojao taj vulkan vjerovatno su dinosaurusi hodali oko njega.
-
Chagalj
#403 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
mozes li nam objasniti razliku izmedju piramide mjeseca i sunca, sobzirom da mi u piramidi mjeseca, na nekim dijelovima izgleda kao da je prirodno na nekim kao da je klesano i postavljano tamo, dok u piramidi sunca bas kao zid da je na nekim mjestima, ravna kosa ploca.Ramzess Veliki wrote:O tome i govorim - cijeli taj teren, sva okolna brda su ista, ploče koje su otkopane kao stepenice piramide su ustvari prirodne.homega wrote:Znam za Trebević. Pisao si da je kamen na visočkim "piramidama" nastao slijeganjem vulkanske prašine. Ako je taj kamen nastao od trebevičkog vulkana, zašto ga nema naslaganog kao na "piramidama" i u svim drugim područjima koja gravitiraju Trebeviću, zašto je taj piramidalni kamen, takav kakav je, naslagan upravo na tim visočkim "piramidama"?Ramzess Veliki wrote:Geološki procesi se mjere milionima godina, i kada je postojao taj vulkan vjerovatno su dinosaurusi hodali oko njega.
-
SSemir
#404 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
jebemga, nikako da skuzim ramzesa na sta cilja. morat cu sutra ponovo procitati sve 
-
Avetinho
#405 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ne budi smijesan. Znas li kako izgleda ivica piramide?Chagalj wrote:eh kad je ivica bila davno prije mnogo godina, cak stu i stap postavili pa je samo bio na sredini dok desno i lijevo je bilo u zrakuAvetinho wrote: Covjece, Svemirko kopa vec devet godina. Gdje je ivica piramide? Jesi li te slike vidio? Pitaj Ramzesa da njih stavi.
Prvo: ova nije otkopana nego ocigledno oblikovana krampom i lopatom maloprije.
Drugo: ivica pramide je presjek dvije strane piramide. Ovdje to ocigledno nije slucaj, nego je neka stepenica od zemlje.
Trece: ima cuvena slika otkopane "ivice" na kojoj se jasno vidi da vijuga kao zmija i da apsolutno nije rukom pravljena. (Jedino sto je rukom pravljeno na Svemirkovim iskopinama su njegove "stepenice" koje je koristio da maze oci lakovjernima.) Ne cudi me sto je zakopana odmah. Potrazicu sliku ali nisam siguran da cu je naci nakon 8 godina.
- Ramzess Veliki
#406 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Već sam objasnio. Piramida Mjeseca je geoformirana na prirodnom materijalu. Slojevi glinovitog laporca pa slojevi pješčara. Sjeverna strana je interesantna. Ali ima tu posla ... nije ni zagrebano.Chagalj wrote: mozes li nam objasniti razliku izmedju piramide mjeseca i sunca, sobzirom da mi u piramidi mjeseca, na nekim dijelovima izgleda kao da je prirodno na nekim kao da je klesano i postavljano tamo, dok u piramidi sunca bas kao zid da je na nekim mjestima, ravna kosa ploca.
- Ramzess Veliki
#407 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ovo je rub. Da su me poslušali pa otkopali bar 50 metara to bi drugačije izgledalo.Avetinho wrote: Ne budi smijesan. Znas li kako izgleda ivica piramide?
Drugo: ivica pramide je presjek dvije strane piramide. Ovdje to ocigledno nije slucaj, nego je neka stepenica od zemlje.
Trece: ima cuvena slika otkopane "ivice" na kojoj se jasno vidi da vijuga kao zmija i da apsolutno nije rukom pravljena. (Jedino sto je rukom pravljeno na Svemirkovim iskopinama su njegove "stepenice" koje je koristio da maze oci lakovjernima.) Ne cudi me sto je zakopana odmah. Potrazicu sliku ali nisam siguran da cu je naci nakon 8 godina.
Moraš uzeti u obzir faktor vremena od nekih 4000 do 7000 godina i procese koji su se odvijali na toj površini. Mnogo toga je uništeno od korijenja borova.
Nešto što niste znali - borovi su na Visočici posađeni prije 50-tak godina, do tada Visočica je bila glat ravna, samo je nisko rastinje raslo po njoj. Korienje borova ulazi duboko i razara površinu ispod humusa.
-
Avetinho
#408 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Rub cega? Pokazi mi ako ti nije mrsko na onoj mapi sto si je postavio maloprije.Ramzess Veliki wrote:Ovo je rub. Da su me poslušali pa otkopali bar 50 metara to bi drugačije izgledalo.Avetinho wrote: Ne budi smijesan. Znas li kako izgleda ivica piramide?
Moraš uzeti u obzir faktor vremena od nekih 4000 do 7000 godina i procese koji su se odvijali na toj površini. Mnogo toga je uništeno od korijenja borova.
Nešto što niste znali - borovi su na Visočici posađeni prije 50-tak godina, do tada Visočica je bila glat ravna, samo je nisko rastinje raslo po njoj. Korienje borova ulazi duboko i razara površinu ispod humusa.
- Ramzess Veliki
#409 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Mrsko mi je.Avetinho wrote: Rub cega? Pokazi mi ako ti nije mrsko na onoj mapi sto si je postavio maloprije.
Ne tražim ni od koga da vjeruje ili ne vjeruje, samo sam iznio svoja zapažanja. Neka bitna nisam.
Nemam ja ništa od toga što neko vjeruje ili ne vjeruje, nadam se da sam vam malo zagolicao maštu, možda od ovoga nekad nešto i bude.
Eto toliko od mene.
-
Avetinho
#410 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Volio bih vidjeti tu piramidu kojoj su s obje strane ruba stranice u istoj ravni.Ramzess Veliki wrote:Mrsko mi je.{...}Avetinho wrote: Rub cega? Pokazi mi ako ti nije mrsko na onoj mapi sto si je postavio maloprije.
- dustaban
#411 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ama skontali smo ga. Ne brani Semira i piramidu vec je svoju strategiju prebacio na "ima nesta" i "sve zavisi sta ko vjeruje".SSemir wrote:jebemga, nikako da skuzim ramzesa na sta cilja. morat cu sutra ponovo procitati sve
Dakle koncept Medjugorja. Ideja nije losa samo je kasno.
Ali u svakom slucaju i on je samo jos jedan dokaz Semirovog corsokaka.
-
Neregistrirani
-
Vidal89
#413 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ramzesu puna podrska, covjek zna sta prica i ima osnovu
- BlackSteel
#414 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Najsmjesnije u svemu je da je njemu glavna teza i oslonac price tako ocigledno klimavo da je koma. One brazde za koje prdi da su klesane, i obradjene rukom na kamenu, KAO PRVO I NAJBITNIJE, JOS JEDNOM ZA SVA VREMENA DA PONOVIMO, NASTAJU SASVIM PRIRODNIM PROCESOM. Kad se voda povuce, naleti vjetra prave onakve brazde na onom materijalu i pod tim uslovima. A zenicko visocki bazen je sav bio pod vodom. Tu je voda povlacila se x puta i svaki put ostavi sloj toga. Al je jos smjesnije kako moze rec za nesta da je piramida sa par slojeva tog pjescara i ispod obicno brdo. To ko da ja govno karmeliziram i prodajem ko snikers. Piramide nema, mozda su nekad i poplocali sta ljudi i barcali, ako i jesu to je zbog onog mjesta gdje su krunisali kraljeve tu nedje. Ljudi poplocali prilaz ceremonijama, da ne bljazgaju blatnjavi. Il je kleopatru opalio kakav odavde, nema trece.
Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
- homega
#415 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A šta priča?Vidal89 wrote:Ramzesu puna podrska, covjek zna sta prica i ima osnovu
-
SSemir
#416 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
cekaj, ramzese. da vidim jesam li povezao sta :# kazes da je sjeverna strana te piramide nasipana raznim nekim materijalima, kako bi se dobio oblik piramide. da je preko tih nasipa nastao sloj humusa koji se stvarao 5-7000 godina. sto bi reklo, da je neko iskoristo oblik brda koji je najblizi piramidi, napravio tu sjevernu stranu, i dobio oblik piramide.? znaci, ipak se ciljano islo na to? ovaj dio oko prirodnog stvaranja ovog laporca ili kako vec rece da se zove, kuzim. kuzim isto i u cemu semir grijesi, prema tvom misljenju. i da, ovaj dio, gdje ste nasli plastiku, krec, to je sve sa te sjeverne strane?
ne zauzimam nikakvu stranu, svog misljenja o ovome nemam, jer sam nepismen kada je u pitanju tvoja nauka.
ne zauzimam nikakvu stranu, svog misljenja o ovome nemam, jer sam nepismen kada je u pitanju tvoja nauka.
-
Chagalj
#417 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ramzes, mozes li nam pojasniti zasto je geolog Shoch rekao da je sve prirodno, a ocito je da je kameni blokovi slagani i izljevani pogotovo na piramidi sunca
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#418 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Meni je samo žao što se dozvolilo ovim šeširkovim idiotima da se uopće kopa i uništava područje kao što je Visočica i podno Visočice a da se prije toga ne urade potrebna istraživanja (radarsko, magnetno, sondaže (al ne svemirkove, već prave sondaže) i ostalo. Semir Osmanagić je idiot i ublehaš svjetskog kalibra i šupak svoje klase. Pročitajte njegov neki rad, ma ubleha teška, ne bi me čudio da mu je ovaj Chagalj sa foruma neki dalji rođak. Povezuje neke brojeve, priča o već utvđenim činjenicama i oblikuje ih na svoj način, drugim riječima kroji istinu.
Elem nejse, ajmo malo racionalno razmišljati, znači kao ljudi koji gledaju iz neutralnog ugla.
1.Kako piramida izgleda? Gdje se nalaze piramide? Gdje su se nalazile piramide? Da li je piramide trebalo otkopavati?
Piramide su u svim civilizacijama ogromni objekti bili, kolosalni za svoje doba, i takvi objekti su se dobro čuvali, nikad ne bijahu napušteni bez valjanog razloga. Čak i kad su Maye nestale, lokalni ljudi i Astečka kultura okolo je znala za njih. To što ih je neki Evropljanin otkrio kasnije ne znači da su bili napušteni.
2. Očuvanost piramide.
Današnje poznate piramide (barem 95% njih) su očuvane do te mjere da se nikakav sloj humusa nije stvarao po njima niti ih je pijesak, laporci, krečnjaci sedimenti i ostale pičke materine prekrivao.
Meni je žao što je debil uskopao tunele podno visočice u kojima se možda nešto stvaro i nalazilo, ali njegova šteta i neprofesionalizam je i to uništio. Ako je nešto i postojalo dole, to sigurno nisu bili Anunnaki ili Atlantida već moguće tuneli iz Paleolitskog i neolitskog doba koji su moguće i prirodno formirani pa poslije prilagođeni životu.
Posjetio sam i vidio onaj čemer i florocid i faunocid koji je Semir uradio, zaprdim mu ga materi.
Elem nejse, ajmo malo racionalno razmišljati, znači kao ljudi koji gledaju iz neutralnog ugla.
1.Kako piramida izgleda? Gdje se nalaze piramide? Gdje su se nalazile piramide? Da li je piramide trebalo otkopavati?
Piramide su u svim civilizacijama ogromni objekti bili, kolosalni za svoje doba, i takvi objekti su se dobro čuvali, nikad ne bijahu napušteni bez valjanog razloga. Čak i kad su Maye nestale, lokalni ljudi i Astečka kultura okolo je znala za njih. To što ih je neki Evropljanin otkrio kasnije ne znači da su bili napušteni.
2. Očuvanost piramide.
Današnje poznate piramide (barem 95% njih) su očuvane do te mjere da se nikakav sloj humusa nije stvarao po njima niti ih je pijesak, laporci, krečnjaci sedimenti i ostale pičke materine prekrivao.
Meni je žao što je debil uskopao tunele podno visočice u kojima se možda nešto stvaro i nalazilo, ali njegova šteta i neprofesionalizam je i to uništio. Ako je nešto i postojalo dole, to sigurno nisu bili Anunnaki ili Atlantida već moguće tuneli iz Paleolitskog i neolitskog doba koji su moguće i prirodno formirani pa poslije prilagođeni životu.
Posjetio sam i vidio onaj čemer i florocid i faunocid koji je Semir uradio, zaprdim mu ga materi.
- Ramzess Veliki
#419 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Upravo tako.SSemir wrote:cekaj, ramzese. da vidim jesam li povezao sta :# kazes da je sjeverna strana te piramide nasipana raznim nekim materijalima, kako bi se dobio oblik piramide. da je preko tih nasipa nastao sloj humusa koji se stvarao 5-7000 godina. sto bi reklo, da je neko iskoristo oblik brda koji je najblizi piramidi, napravio tu sjevernu stranu, i dobio oblik piramide.? znaci, ipak se ciljano islo na to? ovaj dio oko prirodnog stvaranja ovog laporca ili kako vec rece da se zove, kuzim. kuzim isto i u cemu semir grijesi, prema tvom misljenju. i da, ovaj dio, gdje ste nasli plastiku, krec, to je sve sa te sjeverne strane?
I nane u Visokom znaju da je ulaz iz stare tvrđave.
- Ramzess Veliki
#420 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nisam bio tu ali mislim da ga je Semir odveo na Mjesec gdje je sve prirodno.Chagalj wrote:Ramzes, mozes li nam pojasniti zasto je geolog Shoch rekao da je sve prirodno, a ocito je da je kameni blokovi slagani i izljevani pogotovo na piramidi sunca
Na pogrešan način mu je predstavio projekat.
Osim toga Shoch je geolog, nije arheolog.
- dustaban
#421 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nu ofirnog dijaloga materevam!Ramzess Veliki wrote:Upravo tako.SSemir wrote:cekaj, ramzese. da vidim jesam li povezao sta :# kazes da je sjeverna strana te piramide nasipana raznim nekim materijalima, kako bi se dobio oblik piramide. da je preko tih nasipa nastao sloj humusa koji se stvarao 5-7000 godina. sto bi reklo, da je neko iskoristo oblik brda koji je najblizi piramidi, napravio tu sjevernu stranu, i dobio oblik piramide.? znaci, ipak se ciljano islo na to? ovaj dio oko prirodnog stvaranja ovog laporca ili kako vec rece da se zove, kuzim. kuzim isto i u cemu semir grijesi, prema tvom misljenju. i da, ovaj dio, gdje ste nasli plastiku, krec, to je sve sa te sjeverne strane?
ne zauzimam nikakvu stranu, svog misljenja o ovome nemam, jer sam nepismen kada je u pitanju tvoja nauka.Treba se baviti sjevernom stranom Visočice i UĆI U VISOČICU!
I nane u Visokom znaju da je ulaz iz stare tvrđave.
-
bella_ciao
#422 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma ramzes je kralj, on zove ljude, on daje instrukcije, on se sastaje, govori sta treba itd
Citam posljednjih nekoliko stranica i cijedim se
Citam posljednjih nekoliko stranica i cijedim se
- BlackSteel
#423 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nesh sad na motor tako znojna, ne trpaj se cojeku djaba. Ramo dominira lol
- Ramzess Veliki
#424 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nisam tu da se nekome dokazujem. Prestar sam za to pa vas molim da me poštedite komentara u tom smislu.
Dao sam vam malo materijala da možete sami usporediti sa onim što ste do sada vidjeli, ukoliko jeste.
Srdačan pozdrav svima.
Dao sam vam malo materijala da možete sami usporediti sa onim što ste do sada vidjeli, ukoliko jeste.
Srdačan pozdrav svima.
-
bella_ciao
#425 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
S obzirom sta inace pricas po forumu treba se prvo utvrditi da je ista od ovog sto si reko ovdje makar malo tacno pa onda na osnovu toga nastaviti dalje.