Ja sam ti na ovo odgovorio. Čovjek u kafani saopštava rezultate radjene na "skupoj mašini" a Semir mu suflira. Možeš li postaviti neki zvanični dokument, neki rad, gdje je to objavljeno? Tebi nije problem da prihvatiš tog "stručnjaka" a ne reaguješ kada se ovdje postave linkovi gdje pravi stručnjaci opovrgavaju postojanje piramida.Chagalj wrote:svi se uhvatili semira, a zasto niko ne komentarise analizu ceskih strucnjaka gdje kazu da su kameni blokovi na piramidama vjestacka tvorevina, i nemoze se naci to u prirodi, kako komentarisete ovo, hocete li reci da oni lazu ili neznaju svoj posao?
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
nemezis
#301 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
Chagalj
#302 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
nemezis wrote:Ja sam ti na ovo odgovorio. Čovjek u kafani saopštava rezultate radjene na "skupoj mašini" a Semir mu suflira. Možeš li postaviti neki zvanični dokument, neki rad, gdje je to objavljeno? Tebi nije problem da prihvatiš tog "stručnjaka" a ne reaguješ kada se ovdje postave linkovi gdje pravi stručnjaci opovrgavaju postojanje piramida.Chagalj wrote:svi se uhvatili semira, a zasto niko ne komentarise analizu ceskih strucnjaka gdje kazu da su kameni blokovi na piramidama vjestacka tvorevina, i nemoze se naci to u prirodi, kako komentarisete ovo, hocete li reci da oni lazu ili neznaju svoj posao?
bilo je i prije ove analiza masa analiza od drugih naucnika, pogotovo od Davidovitza, odavno je poznato da se radi vjestackim blokovima, izljvanim od ljudske ruke
http://www.tnetimes.com/article/580-sci ... -barsoum-/
In a separate independent test, Professor Joseph Davidovits, renowned French Scientist, member of the International Association of Egyptologists and author confirms this claim. “I performed electron microscopic analysis of the sample and I propose the geopolymer chemistry that was used to make this is ancient concrete,” wrote Prof. Davidovits.
He further adds that the sample is composed of “a calcium/potassium-based geopolymer cement and that although he cannot date the sample, he can discern that it is not modern concrete, but more like the technique used by the Egyptians 3500 years ago.”
evo i na njegovoj stranici gdje analizira kameni blokovi
http://www.davidovits.info/wp-content/u ... ncrete.pdf
Subject: Bosnian Pyramid concrete analysis
> Date: Tue, 21 Apr 2009 15:16:02 +0200
>
> Bonjour Sam,
>
> I performed electron microscopic analysis of your sample and I can
> propose the chemistry (geopolymer chemistry) that was used to make
> this ancient concrete. See the attached photo. We have a calcium/
> potassium-based Geopolymer Cement, on its left are quartz crystals and
> underneath we have a layer of mica (muscovite type) and several air
> bubbles imprints underneath.
>
> The origin of the cement raw material seems to be a detritic
> (weathered) granite, in the form of a very fine sand. Please ask your
> geologist if we have in the vicinity any granitic outcrop or any
> sedimentary layer made of decomposed granite (containing kaolin,
> quartz and muscovite).
> Au revoir,
> Joseph
- dustaban
#303 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ovaj Chagalj je stvarno beznadezan lik. Haj sto brani Kuran, al vidi sad ove priche o Semiru i piramidama!
Imam neki cudan osjecaj da bi njega i prodavaci Cepter lonaca lako preobratili na cepterologiju!

Imam neki cudan osjecaj da bi njega i prodavaci Cepter lonaca lako preobratili na cepterologiju!
- irac300
#304 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Šta bi mu tek ovi iz Delimana uradili?dustaban wrote:Ovaj Chagalj je stvarno beznadezan lik. Haj sto brani Kuran, al vidi sad ove priche o Semiru i piramidama!
![]()
-
nemezis
#305 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ovo piše na stranici:Chagalj wrote:nemezis wrote:Ja sam ti na ovo odgovorio. Čovjek u kafani saopštava rezultate radjene na "skupoj mašini" a Semir mu suflira. Možeš li postaviti neki zvanični dokument, neki rad, gdje je to objavljeno? Tebi nije problem da prihvatiš tog "stručnjaka" a ne reaguješ kada se ovdje postave linkovi gdje pravi stručnjaci opovrgavaju postojanje piramida.Chagalj wrote:svi se uhvatili semira, a zasto niko ne komentarise analizu ceskih strucnjaka gdje kazu da su kameni blokovi na piramidama vjestacka tvorevina, i nemoze se naci to u prirodi, kako komentarisete ovo, hocete li reci da oni lazu ili neznaju svoj posao?
bilo je i prije ove analiza masa analiza od drugih naucnika, pogotovo od Davidovitza, odavno je poznato da se radi vjestackim blokovima, izljvanim od ljudske ruke
http://www.tnetimes.com/article/580-sci ... -barsoum-/
In a separate independent test, Professor Joseph Davidovits, renowned French Scientist, member of the International Association of Egyptologists and author confirms this claim. “I performed electron microscopic analysis of the sample and I propose the geopolymer chemistry that was used to make this is ancient concrete,” wrote Prof. Davidovits.
He further adds that the sample is composed of “a calcium/potassium-based geopolymer cement and that although he cannot date the sample, he can discern that it is not modern concrete, but more like the technique used by the Egyptians 3500 years ago.”
evo i na njegovoj stranici gdje analizira kameni blokovi
http://www.davidovits.info/wp-content/u ... ncrete.pdf
Subject: Bosnian Pyramid concrete analysis
> Date: Tue, 21 Apr 2009 15:16:02 +0200
>
> Bonjour Sam,
>
> I performed electron microscopic analysis of your sample and I can
> propose the chemistry (geopolymer chemistry) that was used to make
> this ancient concrete. See the attached photo. We have a calcium/
> potassium-based Geopolymer Cement, on its left are quartz crystals and
> underneath we have a layer of mica (muscovite type) and several air
> bubbles imprints underneath.
>
> The origin of the cement raw material seems to be a detritic
> (weathered) granite, in the form of a very fine sand. Please ask your
> geologist if we have in the vicinity any granitic outcrop or any
> sedimentary layer made of decomposed granite (containing kaolin,
> quartz and muscovite).
> Au revoir,
> Joseph
" Facts that have been verified by scientific analytic testing include: The Sun pyramid stands over 722 feet (220 m) high one third taller than the Great Pyramid of Giza Radio carbon klix shows the pyramid to be at least 24,800 years old Material Analysis shows that the structure is from man-made concrete There is an 8.000 kg ceramic block under the pyramid in the underground labyrinth An energy beam, electromagnetic in nature with a radius of 4.5 meters and a frequency of 28 kHz, has been detected and measured coming from the top of the Sun pyramid An ultrasound beam with a radius of 10 meters and frequency of 28-33 kHz has been measured on the top of the pyramid, as well The pyramids are aligned with the earth’s cardinal points and oriented to stellar North"
Smijurija.
-
Pjanic15
#306 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa on se ubio za top shopa ili onih noćnih astrologairac300 wrote:Šta bi mu tek ovi iz Delimana uradili?dustaban wrote:Ovaj Chagalj je stvarno beznadezan lik. Haj sto brani Kuran, al vidi sad ove priche o Semiru i piramidama!
![]()
-
VjecitiStudent
#307 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A tek vakcine ...dustaban wrote:Ovaj Chagalj je stvarno beznadezan lik. Haj sto brani Kuran, al vidi sad ove priche o Semiru i piramidama!
![]()
-
broj dva
#308 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma kakvi naucnici, oni ne mogu dati odgovor na pitanje piramida jer to nije naucno pitanje.
Sta kazu gatare, kasikare , nene sto bacaju grah i oni vidoviti iz kasni vecernji programa, ima li piramida ili ne ?
Jedino su to relevantni strucnjaci po pitanju Viscki piramida (20 000 stari), arheolozi, istoricari i ostali nemaju sta da kazu.
Sta kazu gatare, kasikare , nene sto bacaju grah i oni vidoviti iz kasni vecernji programa, ima li piramida ili ne ?
Jedino su to relevantni strucnjaci po pitanju Viscki piramida (20 000 stari), arheolozi, istoricari i ostali nemaju sta da kazu.
-
Stargate Punk
#309 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Sam, Sammy ili Samir kako god hoćete je napravio izum stoljeća sa piramidama jedino se zaje.o sa puno nekih faktora i činjenica.
Jedna od njih je da je svijet u vrijeme "Bosanskih Piramida" prolazio kroz razdolje ledenog doba koje je trajalo od 25,000 do nekih 12,000 godina u prošlosti.
Nažalost Sammy ne razumije da u Visokom ne da nije bilo dovoljno ljudi da naprave piramide nego ih nije bilo ni kako i ne samo u Viskokom nego i u svim planinskim krajevima i velikom dijelu Europe.
Mogao bih ići i u to kako su razni ljudi doveli i donijeli raznorazne izume u Europe par hiljada godina kasnije kao što su ovce koje su dovedenu od strane haplogrupe E-V13 (najčešća u Albanaca, Grka, Srba i Makedonaca).
Da su sve Europske krave porijeklom ili iz Azije (kroz današnju Ukrajinu i Bjelorusiju) ili iz Afrike (preko Gibraltara).
Bilo je ljudi i Europi ali su oni uglavnom bili primitivniji i hranili se skupljanjem plodova, lovom na divljač i ribolovom a alat i izgradnja su im bile nepoznate stvari.
Dok god Sammy tjera svoju teoriju ljudi u svijetu čemu se smijati (a i nama) a ove kvazi-ekperte koje on dovodi treba dobro nalupati i protjerati iz države.
Jedna od njih je da je svijet u vrijeme "Bosanskih Piramida" prolazio kroz razdolje ledenog doba koje je trajalo od 25,000 do nekih 12,000 godina u prošlosti.
Nažalost Sammy ne razumije da u Visokom ne da nije bilo dovoljno ljudi da naprave piramide nego ih nije bilo ni kako i ne samo u Viskokom nego i u svim planinskim krajevima i velikom dijelu Europe.
Mogao bih ići i u to kako su razni ljudi doveli i donijeli raznorazne izume u Europe par hiljada godina kasnije kao što su ovce koje su dovedenu od strane haplogrupe E-V13 (najčešća u Albanaca, Grka, Srba i Makedonaca).
Da su sve Europske krave porijeklom ili iz Azije (kroz današnju Ukrajinu i Bjelorusiju) ili iz Afrike (preko Gibraltara).
Bilo je ljudi i Europi ali su oni uglavnom bili primitivniji i hranili se skupljanjem plodova, lovom na divljač i ribolovom a alat i izgradnja su im bile nepoznate stvari.
Dok god Sammy tjera svoju teoriju ljudi u svijetu čemu se smijati (a i nama) a ove kvazi-ekperte koje on dovodi treba dobro nalupati i protjerati iz države.
-
Pjanic15
#310 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ima on i za to objašnjenje:

- drug_profi
#311 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jeste vi optereceni hoce li nam se ko smijati. Ko se zadnji smije najsladje se smije.
Puna Amerika ublehaskih destinacija. Roswell se ne bavi vise nicim osim turizmom. Kamenje u krugu englezi prodaju turistima ko abuzenze...
Eno rus napravio piramidu od pleha. Ej od pleha! I ona postade destinacija za razne cudake.
Puna Amerika ublehaskih destinacija. Roswell se ne bavi vise nicim osim turizmom. Kamenje u krugu englezi prodaju turistima ko abuzenze...
Eno rus napravio piramidu od pleha. Ej od pleha! I ona postade destinacija za razne cudake.
-
Avetinho
#312 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Bujrum brate neka pravi budalu od sebe koliko zeli. Ali da u procesu uzima novce iz budzeta za svoje lazi -- ne ide.
- drug_profi
#313 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
E to se slazem. Iz budzeta treba naci novce da se Visoki zastiti, oznaci, konzervira. A da je pameti i da se rekonstruise.Avetinho wrote:Bujrum brate neka pravi budalu od sebe koliko zeli. Ali da u procesu uzima novce iz budzeta za svoje lazi -- ne ide.
To bi tek bilo zaista mjesto koje se mora posjetiti. Gore na vrh impozantnog brda kraljev grad, ispod njega mistika...
- bvcx
#314 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ajde podršte malo projekt nemoj da ste stipse!
https://www.kickstarter.com/projects/21 ... y_location
https://www.kickstarter.com/projects/21 ... y_location
- dustaban
#315 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kako lopina objasni zasto sad kopa tunele i podmece ih pod otkrice - "jedna civilizacija iskopala tunele, druga ih zatrpala".... pa on sad, jadan, vadi zemlju i ponovo ih otkopava !

- dustaban
#316 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nesto ga nema, bice da smo mu nasli slabu tacku, haman je i on kupio od Rumuna sherpe upola cijene!Pjanic15 wrote:Pa on se ubio za top shopa ili onih noćnih astrologairac300 wrote:Šta bi mu tek ovi iz Delimana uradili?dustaban wrote:Ovaj Chagalj je stvarno beznadezan lik. Haj sto brani Kuran, al vidi sad ove priche o Semiru i piramidama!
![]()
, mogo bi pravo dobro zarađivat.
- Ramzess Veliki
#317 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Vidim ovdje neko spominje blokove na Visočici, jesu nisu vanzemaljci vještački prirodni blabla neke svjetske stručnjake spominjete ... bavite li se tom granom nauke ili onako ubijate vrijeme uz espresso kahvu bez želje da nešto više o tome saznate?
Ako mi nećete na postove odgovarati sa dozom podsmijavanja mogao bih vam dosta o tome reći pa vi prosudite ...
Teza o vještačkim blokovima je izvorno moja. Dokazana je od Instituta za ispitivanje materijala u Tuzli na osnovu neoznačenih uzoraka. A potvrdio je dr.arh. Alee Barakhat (valjda se tako piše ...).
Ne slažem se sa Semirom da se razumijemo, po meni ga je odavno trebalo skloniti da ne pravi štetu koju konstantno čini.
Žali Bože tunela u Ravnama, uništio je vrijednu arheološku lokaciju svojim neznanjem ... a i sve ostalo je pobrkao.
Ako mi nećete na postove odgovarati sa dozom podsmijavanja mogao bih vam dosta o tome reći pa vi prosudite ...
Teza o vještačkim blokovima je izvorno moja. Dokazana je od Instituta za ispitivanje materijala u Tuzli na osnovu neoznačenih uzoraka. A potvrdio je dr.arh. Alee Barakhat (valjda se tako piše ...).
Ne slažem se sa Semirom da se razumijemo, po meni ga je odavno trebalo skloniti da ne pravi štetu koju konstantno čini.
Žali Bože tunela u Ravnama, uništio je vrijednu arheološku lokaciju svojim neznanjem ... a i sve ostalo je pobrkao.
- Diwan
#318 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
zanima mene šta znaš i ne mislim se podsmijavatiRamzess Veliki wrote:Vidim ovdje neko spominje blokove na Visočici, jesu nisu vanzemaljci vještački prirodni blabla neke svjetske stručnjake spominjete ... bavite li se tom granom nauke ili onako ubijate vrijeme uz espresso kahvu bez želje da nešto više o tome saznate?
- Ramzess Veliki
#319 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ukratko ...Diwan wrote:
zanima mene šta znaš i ne mislim se podsmijavati
Radi se o geoformiranim brdima, u pravilnim geometrijskim odnosima. Dva brda - tzv. Mjesec i ono brdo prema Kiseljaku, Križ mislim, skidan je materijal u istorodnom stijenskom materijalu (red pješčara, sloj ilovače pa kad se počne kopati laici kažu nekakve stepenice ...
Ta sjeverna strana je jako interesantna - nasuta je čitava sjeverna ploha i dio bočnih ploha kako bi se dobile tri približno jednake strane (isti princip je i na druga dva brda), a četvrta strana je u sva tri slučaja ostavljana za pristupni put.
O sjevernoj strani ... iskopali smo čak i brid na stranama, ali je poslije zatrpan, ne bih to komentirao.
Materijali ... one pločice koje se vide na milion slika ... to je pješčar. I okolna brda su od istog geološkog supstrata - zakopaj bilo gdje i naći ćeš isto. Porijeklo - jezerski taložni sedimenti.
- Ramzess Veliki
#320 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nastaviću, pauza za krompirušu ... 
- Diwan
#321 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
nemoj zaboravit kajmaka stavitiRamzess Veliki wrote:Nastaviću, pauza za krompirušu ...
- drug_profi
#322 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Da. Izgledas mi normalan i da znas o cemu govoris. Zanima me.
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
- tropskibar
#323 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ramzess Veliki wrote:Ukratko ...Diwan wrote:
zanima mene šta znaš i ne mislim se podsmijavati
Radi se o geoformiranim brdima, u pravilnim geometrijskim odnosima. Dva brda - tzv. Mjesec i ono brdo prema Kiseljaku, Križ mislim, skidan je materijal u istorodnom stijenskom materijalu (red pješčara, sloj ilovače pa kad se počne kopati laici kažu nekakve stepenice ...) dok je Visočica nasipana sa sjeverne strane pa materijal odstupa od stijenskog materijala samog brda (da se laički izrazim).
Ta sjeverna strana je jako interesantna - nasuta je čitava sjeverna ploha i dio bočnih ploha kako bi se dobile tri približno jednake strane (isti princip je i na druga dva brda), a četvrta strana je u sva tri slučaja ostavljana za pristupni put.
O sjevernoj strani ... iskopali smo čak i brid na stranama, ali je poslije zatrpan, ne bih to komentirao.
Materijali ... one pločice koje se vide na milion slika ... to je pješčar. I okolna brda su od istog geološkog supstrata - zakopaj bilo gdje i naći ćeš isto. Porijeklo - jezerski taložni sedimenti.
zanimljiva tema. vjerujem da ima piramida... ali, mislim da to netreba otkopavati, te tunele. Jer što bi ih neka druga civilizacija zatrpavala i uložila toliki trud ako nije neki ozbiljan razlog. Oni su to s razlogom zatrpali. Što se tiče otkopavanja samih piramida, to treba otkopavati jer je zanimljivo itd.
-
bella_ciao
#324 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
naci ima nesto 
- Dozer
#325 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ooooo, Ramzesu veliki 
Cek' malo ba...
Pa ako je sve to tamo neko nekad nasipao, skidao, dodavao, oduzimao, probijao, zatrpavao... na sta nas onda to navodi?
Zanemarimo na momenat Semira i teorije ovoga i onoga, ali zar logican zakljucak nije da tamo nesto ipak ima...?
Svi smo vjerovatno vidjeli onu emisiju o tim "piramidama" na NG-u, kada su ona dvojica "strucnjaka" ustvrdili da tu "nema nista" i da Semir, u stvari, "prokopava kanale u prirodnom brdu".
Malo kasnije se ispostavilo da je tu dvojicu platio onaj neki iz Egipta, direktor tamosnjih piramida ili sta vec, da oni dodju i ocrne sve ovo ovdje. Pa sve to zavrsi na sudu jer ih je Semir tuzio... Ne znam da li tu ima kakvih novih rezultata, ali zasto bi taj egipcanin uradio tako nesto, osim ako nije htio nesto da sakrije ili iskrivi sliku o necemu radi necega...?
Cek' malo ba...
Pa ako je sve to tamo neko nekad nasipao, skidao, dodavao, oduzimao, probijao, zatrpavao... na sta nas onda to navodi?
Zanemarimo na momenat Semira i teorije ovoga i onoga, ali zar logican zakljucak nije da tamo nesto ipak ima...?
Svi smo vjerovatno vidjeli onu emisiju o tim "piramidama" na NG-u, kada su ona dvojica "strucnjaka" ustvrdili da tu "nema nista" i da Semir, u stvari, "prokopava kanale u prirodnom brdu".
Malo kasnije se ispostavilo da je tu dvojicu platio onaj neki iz Egipta, direktor tamosnjih piramida ili sta vec, da oni dodju i ocrne sve ovo ovdje. Pa sve to zavrsi na sudu jer ih je Semir tuzio... Ne znam da li tu ima kakvih novih rezultata, ali zasto bi taj egipcanin uradio tako nesto, osim ako nije htio nesto da sakrije ili iskrivi sliku o necemu radi necega...?