Drinski wrote:
jbg.
ovaj svicarac ima tiraz od 60 miliona knjiga, a nas direktor muzeja zakiva daske na vrata, pa ti vidi gdje je ko.
prc
Drinski wrote:
jbg.
ovaj svicarac ima tiraz od 60 miliona knjiga, a nas direktor muzeja zakiva daske na vrata, pa ti vidi gdje je ko.
Koji su to "priznati stručnjaci" koje spominješ? Ja nisam među njima a imam dokaze da su u pitanju vještački objekti.azea wrote:Pramida nema.
Ne treba da zalazim u argumente zasto ih nema (ko ih je gradio, zasto, od cega...) jer su poznati svakom ko poznaje "tradicionalnu" istoriju.
Supersila drevnog svjeta (Egip) je skoro bankrotirala gradeci svoje piramide, a mi smo bili bez napredne civilizacije i tek izlazili iz ledenog doba tako da jedino ako su ih vanzemaljci gradili, ili mozda neko na crno..
Otkrice 10 000 god. stari piramida bi promjenilo istoriju ljudske civilizacije, i svi strucnjaci smatraju da je ideja smjesna. Ne pricam o samoproglasenim strucnjacima tipa Semir nego o ljudima koji su priznati u svojoj struci.
Sto se tice "biznis ideja" i turizma na racun nepostojeci piramida - po obrazu. Ja licno smatram da se blamiramo i sa ispadamo glupani. Jedna stvar je izmislit nesto iz religiozni bajki (gospa u Medjugorju) i levatit Vatikan i hodocasnike koji ionako vjeruju u bajke, druga je rec da postoje ogromne gradjevine prekrivene zemljom jer to je vec moguce provjerit i utvrdit.
--------drugi profil wrote:Ko ce provjeriti i utvrditi?
Kako ti ne kontas da poklonicima alternatvne historije neces razbiti iluzije. I onako oni smatraju da je sve zavjera koja zataskava nesto veliko.
Cega da se stidimo? Sto uzimamo pare od ljudi koji hoce da nam ih ostave? Imamo mi vecih gluposti zbog kojih bi se trebali stiditi pa se ne stidimo, a svima nam nemjerljivu stetu nanose.
To je to.azea wrote:Pramida nema.
Ne treba da zalazim u argumente zasto ih nema (ko ih je gradio, zasto, od cega...) jer su poznati svakom ko poznaje "tradicionalnu" istoriju.
Supersila drevnog svjeta (Egip) je skoro bankrotirala gradeci svoje piramide, a mi smo bili bez napredne civilizacije i tek izlazili iz ledenog doba tako da jedino ako su ih vanzemaljci gradili, ili mozda neko na crno..
Otkrice 10 000 god. stari piramida bi promjenilo istoriju ljudske civilizacije, i svi strucnjaci smatraju da je ideja smjesna. Ne pricam o samoproglasenim strucnjacima tipa Semir nego o ljudima koji su priznati u svojoj struci.
Sto se tice "biznis ideja" i turizma na racun nepostojeci piramida - po obrazu. Ja licno smatram da se blamiramo i sa ispadamo glupani. Jedna stvar je izmislit nesto iz religiozni bajki (gospa u Medjugorju) i levatit Vatikan i hodocasnike koji ionako vjeruju u bajke, druga je rec da postoje ogromne gradjevine prekrivene zemljom jer to je vec moguce provjerit i utvrdit.
------Ramzess Veliki wrote:Koji su to "priznati stručnjaci" koje spominješ? Ja nisam među njima a imam dokaze da su u pitanju vještački objekti.azea wrote:Pramida nema.
Nemojte neosnovano negirati ako se niste bavili istraživačkim radom na objektu.
Pa provjerili su jbt. I rekli da nema. I?azea wrote:--------drugi profil wrote:Ko ce provjeriti i utvrditi?
Kako ti ne kontas da poklonicima alternatvne historije neces razbiti iluzije. I onako oni smatraju da je sve zavjera koja zataskava nesto veliko.
Cega da se stidimo? Sto uzimamo pare od ljudi koji hoce da nam ih ostave? Imamo mi vecih gluposti zbog kojih bi se trebali stiditi pa se ne stidimo, a svima nam nemjerljivu stetu nanose.
Pa stvarno nije tesko provjerit - ozbiljna arheoloska ekipa, sa dozvolama i razumnim budzetom moze bez problema to odradit.
A u pravu si da imamo veci problema i veci gluposti koji se treba stidit,ali od njih ne pravimo turisticke atrakcije...
Imaju tri vrste dokaza o piramidi:Ramzess Veliki wrote: Koji su to "priznati stručnjaci" koje spominješ? Ja nisam među njima a imam dokaze da su u pitanju vještački objekti.
Nemojte neosnovano negirati ako se niste bavili istraživačkim radom na objektu.
kanjon wrote: Imaju tri vrste dokaza o piramidi:
1. "vidi kamenja kako je ravno sigurno je ovo nepostojeca drevna civilizacija napravila": http://www.ujet.si/wp-content/uploads/2 ... 220594.jpg, potpuno prirodna geoloska tvorevina koja se vidja na svakom koraku
2. poneki ostatak Starog grada Visokog koji unistavaju dok se igraju indiana jonesa
3. "wow vidi pecina, to je sigurno drevni tunel"
jebemu misa taj lik tvrdi da su vanzemaljci izgradili te piramide da crpe energiju iz galaksije, tu svaka prica treba da stane.
Gledao sam ja i kontra-teze ... nekakav tzv. geolog englez čini mi se, iznio "naučno" objašnjenje kako se desilo da među prirodnim oblicima terena ispadnu pravilni geološki oblici kao piramide i - napisao da su to uradili glečeri dok su se pomjerali. Malo pravo, pa malo desno pa malo unatrag oko brda.drugi profil wrote:Nek je sve to slucajno i prirodno, ali prica se moze iskoristiti.
Jbg eno Area 51, zive obliznji gradovi od turista. A nikakav dokaz nema osim price i vojne baze. Ima li u bazi sta poptuno je nebitno.
Nadam se da ne misliš na konglomerat...Ramzess Veliki wrote: dok je na Visočici sjeverna i rubovi bočnih strana dosipana materijalom
Ima mnogo ljudi koji vjeruju u sve i svasta, i treba znati nacin kako od toga napraviti profit.Fact wrote:Jedino otkriće koje je zanimljivo je to da još ima ljudi koji vjeruju u ovu glupost.
Nije mu u interesu da kopa. Presusili bi odmah fondovi od prevarenih. Ovako i dalje mlati pare od budala.HASKO ZBJELAVA wrote:NAdjel ovaj piramidas ista il samo pricu prosipa kako ga nije stid cuj piramida, ja bi za deset godina iskopo do jezgre zemljine sam on nije iskopo metar zemlje?