Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
......... nedavno je otkriven jedan zagonetni predmet duboko u praistorijskim podzemnim tunelima Ravne. Nakon obrade je utvrđeno kako je riječ o ergonomski napravljenom objektu koji perfektno pristaje u ljudsku ruku. Uočljiva je primijenjena simetrija prilikom njegove izrade te simboli koji za sada još nisu dešifrirani.
Meni ovo izgleda prilicno novo. Skeptican sam. Cudi me da pronalazak ovakvog artefakta nije podigao vise prasine i zanimanja relevantnih priznatih arheologa.
Dakle, mozda sam neobavjesten, ali vijesti i sci portali koje ja citam ne pominju ovaj pronalazak.
drugi profil wrote:Meni ovo izgleda prilicno novo. Skeptican sam. Cudi me da pronalazak ovakvog artefakta nije podigao vise prasine i zanimanja relevantnih priznatih arheologa.
Dakle, mozda sam neobavjesten, ali vijesti i sci portali koje ja citam ne pominju ovaj pronalazak.
drugi profil wrote:Meni ovo izgleda prilicno novo. Skeptican sam. Cudi me da pronalazak ovakvog artefakta nije podigao vise prasine i zanimanja relevantnih priznatih arheologa.
......... nedavno je otkriven jedan zagonetni predmet duboko u praistorijskim podzemnim tunelima Ravne. Nakon obrade je utvrđeno kako je riječ o ergonomski napravljenom objektu koji perfektno pristaje u ljudsku ruku. Uočljiva je primijenjena simetrija prilikom njegove izrade te simboli koji za sada još nisu dešifrirani.
Gledam danas na History ch. ono vanzemaljci folovi, pa izmedju ostalog i on nesto govori o megalitnim kuglama.
Mislim, skeptik jesam, trazim naucnu podlogu za tu mastu, ali necu da odbijam mogucnosti da mozda u cijeloj prici nesto ima, neko zrnce istine.
Navodno je potvrdjen radiokarbonski datum za neki organski materijal koji su nasli izmedju kamenja - 28K godina.
Mislim, ljudi jesu zivjeli ovdje za vrijeme zadnjeg ledenog doba i jesu sigurno nesto pravili, nisu se samo skijali. E sad sta moze ostati nakon toliko vremena, pitanje je. Ni tragovi danasnje civilizacije nece biti prepoznatljivi nakon toliko godina. Staklo, plastika, beton, sve ce se raspasti. Tako i nalazi toliko datirani unazad jesu malo lohotni jer ih ne mozes uklopiti u sliku koju imamo o tom vremenu, kao ni o jednoj civilizaciji.
Ali ljudi jesu bili tu, to je fakt. Sta su radili? To je pitanje. Ljudi su preduzimljivi, nesto su gradili sigurno. Ima li tome tragova, i jesu li to bas ti tragovi, necu da tvrdim nista.
Velike se pare i danas uzimaju na kvazi nauci i vrlo je tesko ponekad razluciti avangardno razmisljanje od sarlatanstva.
Fakat ne mogu vjerovati da ljudi još uvijek puše ovu foru. Dolazili mu najveći svjetski arheolozi (kad već našim ne vjerujete) i fino rekli da sve što vidite nastalo je prirodnim putem i fino objasnili, al' ne možeš ti našim dokazati ništa, svi su oni diplomirani arheolozi, imaju diplome i decenije radnog iskustva. Najjače mi je kada su na NatGeo kanalu rekli da oni ne otkrivaju nikakav tunel već da kopaju samo dalje u planinu i ljudi doslovno pobjegoše iz tunela jer ih je bilo strah da im ne padne na glavu, a neke naše budale mjesto da traže posla oni idu gore svaki dan i kopaju kroz planinu... da im je neko ponudio pare za to i rekao da to negdje drugo rade, oni bi rekli da neće al' kad je piramida u pitanju... pfft.
Predlazem moderaciji da razmotri ideju trajnog banovanja ove piramida-propagande. Ocito su semirovi puleni dobili zadatak da pricu o piramidi podgrijavaju s vremena na vrijeme.
Ovo je nacionalna bruka i sramota i ovo konacno treba prekinuti. Kad vece nece onaj ko treba, makar bi portal koji drzi do sebe to trebao uciniti.
Ali se tipu mora skinuti kapa za vrhunski marketinški podvig; izmislio je piramidu i svi pričaju o tome i sve vijesti prenose a vjerujem i da mjesto vrvi od stranih turista. Kad je moglo Međugorje što ne može i on.