Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
-
focko
#51 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
sta cemo sa agentima koji vide moj oglas na piku i nazovu da ponude usluge. kada ih odbijem, oni samoinicijativno poskidaju moje slike i stave oglas kao da oni prodaju?
ja kad prodajem, agentima kazem: moje je toliko, ti koliko mozes iznad uzeti uzmi slobodno. nikakav procenat 3% iz mog dijela nedam. cim kazu ne ide to tako, kazem kod mene ide.
ja kad prodajem, agentima kazem: moje je toliko, ti koliko mozes iznad uzeti uzmi slobodno. nikakav procenat 3% iz mog dijela nedam. cim kazu ne ide to tako, kazem kod mene ide.
- patriota.sila
#52 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
1.Ja kao vlasnik sam vec rekao da je cijena stana 100k. To je zadnja.
2.Ako ne mogu. Necu ni potpisat. to je moja imovina. Osim ako sam glup.
3. Koje usluge su dobili tvoji prijatelji za 3000 KM. Potpis ugovora se vrši kod notara.
3. Koje usluge su dobili tvoji prijatelji za 3000 KM. Potpis ugovora se vrši kod notara.
- patriota.sila
#53 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Bravo!focko wrote:sta cemo sa agentima koji vide moj oglas na piku i nazovu da ponude usluge. kada ih odbijem, oni samoinicijativno poskidaju moje slike i stave oglas kao da oni prodaju?
- stachu
#54 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Mozda cu ispasti glup, ali da li ikoga od vas iko tjera da koristite agencije ako necete?patriota.sila wrote:1.Ja kao vlasnik sam vec rekao da je cijena stana 100k. To je zadnja.
Brate, prodaji stan sam, i neJma problema...
- patriota.sila
#55 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Iskustvo: Nasao ja stan. Top. 130k. Naravno preko agencije. Spustio mi ga agent na 127k. Jedva. Potom.Dosao sam do gazde , lijepo ga nazvao, na viber čak. Koja je zadnja upitah, kaže 115k. Rekoh dogovoreno. Smatrajte da je stan prodan. Kaze gazda super. Javite se mom agentu. I ja mu se javim...
Meni nitko da odgovori konkretno sta ja kao kupac ili prodavac stana nebitno je potpuno sad, dobijem nakon sto platim agenciji 3 %. Mislim na 300k je to 9k provizije. Nije bitno ko sad placa tu proviziju(kupac ili prodavac), ko god da placa sta dobije !? Za šta sam dao DEVET HILJADA MARAKA !?
Meni nitko da odgovori konkretno sta ja kao kupac ili prodavac stana nebitno je potpuno sad, dobijem nakon sto platim agenciji 3 %. Mislim na 300k je to 9k provizije. Nije bitno ko sad placa tu proviziju(kupac ili prodavac), ko god da placa sta dobije !? Za šta sam dao DEVET HILJADA MARAKA !?
- shape of despair
#56 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja opet imam sa vlasnicima problema, ne a agencijom.
Nasao stan, uspio spustiti 9K, uz stan ide i podrumski prostor. Hajmo reko i to obici i da vidim ima li vlage(stan jednim djelom prizeman) kad vraže, nema ključa(kao). Također u stanu plin-bojler. Reko da isprobamo grijanje, niko u stanu ne živi 10 godina, samo ljeti, kad jok, kaže gazda nemoj paliti,
i odvod ide negdje u zid i dalje "valjda" u dimnjak mada sumnjamo i na ventilaciju al to smo kasnije skontali da bi mogao biti problem.
Reko agentu (normala momak), kad gazda nađe ključeve zovi, vjerovatno kupujemo, i evo 1 mesec niđe nikoga.
Nasao stan, uspio spustiti 9K, uz stan ide i podrumski prostor. Hajmo reko i to obici i da vidim ima li vlage(stan jednim djelom prizeman) kad vraže, nema ključa(kao). Također u stanu plin-bojler. Reko da isprobamo grijanje, niko u stanu ne živi 10 godina, samo ljeti, kad jok, kaže gazda nemoj paliti,
i odvod ide negdje u zid i dalje "valjda" u dimnjak mada sumnjamo i na ventilaciju al to smo kasnije skontali da bi mogao biti problem.
Reko agentu (normala momak), kad gazda nađe ključeve zovi, vjerovatno kupujemo, i evo 1 mesec niđe nikoga.
-
tempuser
#57 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Sto se tice prevoza, ima taj bus, ali osim sto ne "pokriva" cijelo Kosevsko, osim njega nema nikakve alternative, a uzbrdo je. Marijin Dvor nije daleko kad ides nizbrdo, ali jest daleko kad treba da se uzveres na vrh A. Hangija ili slicno.JoeyTribbiani wrote:Pa ne bih baš rekao da je loš gradski prevoz, tj. lošiji nego u drugim naseljima. Imaš buseve za Koševsko i za Bare, a ni Marijin Dvor pješke nije daleko. Prodavnica ima, a sa ostalim se slažem. Nisu kakva sreća one zgrade, ako pričamo o onom dijelu kod Kineske ambasade.
Što se tiče ovog lupanja o cijenama na Dobrinji od 1.100,00 KM, Grbavica od 1.500 -1.600, autor se sam isključio iz ozbiljne rasprave. A tako je to samouvjereno napisao.
- Haris.ba
#58 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Bojler prikopčan na dimnjak za čvrsto gorivo. Nebitno. Valja ga mijenjati radi sebe. A, 99% da će morati ići fasadni (što izlaz ima na fasadu).shape of despair wrote:Ja opet imam sa vlasnicima problema, ne a agencijom.
-
tempuser
#59 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
1. Ti prodajes stan za 100k KM preko moje agencije, kupac tebi isplati tih istih 100k KM, a ti ces meni isplatiti 2-3% provizije za odgasavanjem pokazivanje i posredovanje.patriota.sila wrote:@Tempusertempuser wrote:Ti si neki mLogo naostren lik, a pises napamet.focko wrote:agencije dobro dodju da se dodje do vlasnika .... kad te agencija uvede u stan, ti lagano dogovoris sa vlasnikom da cete to zavrsiti mimo agencije ... cuj 3%, da im dam cunu 3%.
Prvo izmedju agencije i vlasnik postoji ugovor koji agenciju stiti od takvih strucnjaka kao ti tj. vlasnik ce platiti agenciji penale ako je zaobidje.
Drugo, tih 3% ne placas ti kao kupac nego prodavac.
1.Kad kazete da prodavac plati agenciji proviziju a ne kupac. Da banalizujem: ja prodajem stan za 100k i dodjete mi Vi kao agent i ponudite da Vi oglasite moj stan odnosno da ide preko Vaše agencije. Kolika ce cijena stana biti (vlasnik,ja, sam vec gore rekao koliko ga cijenim i koja je zadnja)?
2.Taj ugovor koji ja potpisem kao vlasnik stana sa Vama kao agentom/agencijom jednostavno raskinem ili stavim član koji kaže da ja mogu prodati stan i mimo Vas sto je sasvim normalno.
3. Ja kad kupujem stan preko agencije, ključ je kad se odlučim da kupim stan, agent kaže: uplatite 3000 KM pologa na racun agencije i to Vam je kao garancija da stan nece biti prodan nekom drugom i tu se sva prica sa agencijom zavrsava. Sve ostale papire ganjas sa vlasnikom. Ja kao kupac sam platio 3000 km za sta ? Sto me je agent uveo u stan i rekao mi adresu koju i sam znam pronaći.
4. Kada su u pitanju agenti(citaj agencije) i kad nude nekakve prikrivene licitacije na koje kako reče neko gore imaju pravo onda to treba transparentno voditi, odnosno obično im ja tu dam ŠAH-MAT odnosno ponudu koja glasi: Moja ponuda je 100 KM viša od najviše ponude.Tačka. Agent mi obično kaze u tom slučaju da ne može to tako))
5. I jos kad mi kaže agencija ce Vaš stan oglasiti (čitaj staviti na pik) i vrhunac je kad agent sa 4 razreda srednje ili fakultetom izvrši procjenu stana i kaze gospodine ovaj stan ne vrijedi 2500 KM/m2 nego 1800 KM/m2 ili gospodine stan prodajete u bescijenje za 1800 KM moze komotno za 2200KM se prodati. Ma dajte molim Vas...
2. Ugovorom agenciji daju ekskluzivitet prodaju, naravno da mozes raskinuti ugovor ili prodati stan minmo agencije, ali ces agenciji platiti ugovorom definisane penale
3. Institucija depozita, pologa, ili "kapare" kao obostrane obaveze (prodavac ako odustane vraca duplo) je zakonski regulisana i redovna praksa za koju se napravi dokument i koja se odbije od ukupnog iznosa prilikom konacne isplate. Ako neces da rzizikujes tih 3k KM napravi odmah kuporodaji ugovor i isplati stan. Gro agencija u sklopu svoje usluge "ganjaju papire" za kupoprodaju i notarsku obradu, potvrde o izmirenim komunalijama, prenos komunalija na novog vlasnika, ZK izvatke itd.
4. Imao vise iskustava sa agencijama, ali nikad nista slicno.
5. Agencija zivi od prodatih stanova i kao takva ce sugerisati cijenu po kojom moze prodati stan. Cijenu stana formira iskljucivo vlasnik, a agencija moze odbiti saradnju ukoliko procjeni da je cijena previsoka i da ce oglasavanjem stana kojeg ne mogu prodati biti samo trošenje vremena i novca.
- shape of despair
#60 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Nejasno je gdje je prikopčan jer ide u zid i dalje se ne vidi nista, a nije na fasadu.Haris.ba wrote:Bojler prikopčan na dimnjak za čvrsto gorivo. Nebitno. Valja ga mijenjati radi sebe. A, 99% da će morati ići fasadni (što izlaz ima na fasadu).shape of despair wrote:Ja opet imam sa vlasnicima problema, ne a agencijom.
Ili ide u dimnjak od susjednog stana ili ide u ventilacioni otvor što je katastrofa i krsenje zakona. Da mi se djeca poguse
- seoBIH
#61 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
focko wrote:sta cemo sa agentima koji vide moj oglas na piku i nazovu da ponude usluge. kada ih odbijem, oni samoinicijativno poskidaju moje slike i stave oglas kao da oni prodaju?
- seoBIH
#62 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Pa niko ne kaže da vlasnik ne može spustiti cijenu na koju hoće. Agencija je tu posrednik, cilj je da proda stan za što više love, jer je možda ugovorom definisano da je bazna cijena 100k, ako se proda za 105k, pola od iznosa koji je zamišljen kao prodajna cijena ide agenciji. Pa agencija procijeni da stan može iči za 120k, prodavač dobije 110k agencija dobije 10k.patriota.sila wrote:Iskustvo: Nasao ja stan. Top. 130k. Naravno preko agencije. Spustio mi ga agent na 127k. Jedva. Potom.Dosao sam do gazde , lijepo ga nazvao, na viber čak. Koja je zadnja upitah, kaže 115k. Rekoh dogovoreno. Smatrajte da je stan prodan. Kaze gazda super. Javite se mom agentu. I ja mu se javim...
Ne kontam što ste zapeli toliko za agencije? Oglasi sam stan ako ti odgovara, a ako već ideš preko agencije, valjda si spreman i na cijenu, a ne cigančiti, dolaziti do prodavača nekim putevima i moljakati da izbaci agenciju iz priče.
Šta dobiješ ti? Ne dobiješ ništa, niti trebaš dobiti ništa. Sve je između agencije i prodavača. Zašto bi ti trebao dobiti nešto? Ako ti ne vidiš neku korist od toga, svakako da je vidi prodavač, inače ne bi agencije ni postojale.
Last edited by seoBIH on 07/05/2019 16:39, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#63 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Laz cista laz, drugarica prodaje stan u bijelim zgradama iznad Grbavice vec godinu dana, (56m2 oko 130,000 nijedna ozbiljna ponuda jos nije dosla...gidra wrote:Samo vam se čini da su cijene prenapuhane, stanovi idu ko halva, ove novgradnje ni ne izađu iz zemlje pola prodato.. Nova Otoka cirkus, stana ni za lijeka 40-70 kvadrata, iako se pojavi ode po 2500+ glat i to minimum.
Malta, Cvila, Grbavica, Hrasno, malo bolje zgrade se prodaju kroz 5 dana...
Kaze ne zuri se njoj...
-
Trebam te
#64 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
focko wrote:agencije dobro dodju da se dodje do vlasnika .... kad te agencija uvede u stan, ti lagano dogovoris sa vlasnikom da cete to zavrsiti mimo agencije ... cuj 3%, da im dam cunu 3%.
Bas nije lijepo...treba svako zaraditi za svoj trud.
-
tempuser
#65 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
1. U cemu je problem? Ti trazis 100k KM na ruke, agencija ga oglasi na 103,3k KM, ti dobijes 100k KM i cao.patriota.sila wrote:1.Ja kao vlasnik sam vec rekao da je cijena stana 100k. To je zadnja.
2. Tvoje je demokratsko pravo hoces li potpisati, nije prisila. Ako mislis da ces ga sam bolje oglasiti, da ce ga vise ljudi vidjeti, da ces potencijalnom kupcu pruziti veci sigurnost kupvine, ne znam zasto se raspotujes za agencije?
3. Za 3k KM ne dobijes nikakvu uslugu. 3k KM je tvoja garancija da ces kupiti stan, ako odustanes i tako zahebes i agenciju i prodavca, gubis pare, ako realizujes kupovinu 3k KM ulaze cijenu stana.
-
tempuser
#66 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ima nesto i do lokacije. Ako mislimo na A. Smajlovica, to nije neka posebno trazena lokacija. Tranzit pod nosom, nema prevoza, trola podaleko, tramvaj jos dalje (i sve jos dalje kad se vracas uzbrdo), mislim da su najbliza skola i obdaniste na Grbavici 1.Trebam te wrote:Laz cista laz, drugarica prodaje stan u bijelim zgradama iznad Grbavice vec godinu dana, (56m2 oko 130,000 nijedna ozbiljna ponuda jos nije dosla...gidra wrote:Samo vam se čini da su cijene prenapuhane, stanovi idu ko halva, ove novgradnje ni ne izađu iz zemlje pola prodato.. Nova Otoka cirkus, stana ni za lijeka 40-70 kvadrata, iako se pojavi ode po 2500+ glat i to minimum.
Kaze ne zuri se njoj...
- HAVANA
#67 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Daj mi aleju lipa,porodice ribar,loris,grbavicku,dijelova cengic vile,hrasnog,socijalnog...Ni za lijeka,i sto se pojavi istog trena ode ako je iole smislena cijena i stan,pozicija...Kakva vraca...
-
tempuser
#68 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Moj stan je bio bukvalno jedan dan na PIK-u, cijena objektivna (po to cijeni je i kupljen), vlasnica direktno prodavala. Odmah ujutro zvali da pogledamo stan i vec su se neki najavili. Dok smo dosli zeni 2-3 je gledalo stan, neko je vec dao ponudu, ali ona je iz nekog razloga odabrala da nama prodaja (kad smo gledali rekla je da ne bi svakome prodala stan).HAVANA wrote:Daj mi aleju lipa,porodice ribar,loris,grbavicku,dijelova cengic vile,hrasnog,socijalnog...Ni za lijeka,i sto se pojavi istog trena ode ako je iole smislena cijena i stan,pozicija...Kakva vraca...
-
MensurM
#69 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Onda sam ja još super prošao s 53 kvadrata - 130 000 KM na Mejtašu.tempuser wrote:Ima nesto i do lokacije. Ako mislimo na A. Smajlovica, to nije neka posebno trazena lokacija. Tranzit pod nosom, nema prevoza, trola podaleko, tramvaj jos dalje (i sve jos dalje kad se vracas uzbrdo), mislim da su najbliza skola i obdaniste na Grbavici 1.Trebam te wrote:Laz cista laz, drugarica prodaje stan u bijelim zgradama iznad Grbavice vec godinu dana, (56m2 oko 130,000 nijedna ozbiljna ponuda jos nije dosla...gidra wrote:Samo vam se čini da su cijene prenapuhane, stanovi idu ko halva, ove novgradnje ni ne izađu iz zemlje pola prodato.. Nova Otoka cirkus, stana ni za lijeka 40-70 kvadrata, iako se pojavi ode po 2500+ glat i to minimum.
Kaze ne zuri se njoj...
-
carpathia
#70 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja tražim trosoban stan, moze i ne namješten( da treba uložiti cca do 20K) i sve živo po piku, po lokaciji koja me zanima i po cijeni koja odgovara sam obišao. Na jedan smo se stan bili nameračili, kad vidim kasnije nema ga u pretrazi, jebi ga, prodao se reko. Kad jok, podigli mu cijenu za 15K
I da, stanovi barem po piku, se uopšte ne prodaju ili jako slabo.
Nekad tenekad ispadne fin stančić po razumnoj cijeni i to ode u roku od 5 dana, ostalo se samo sve isto vrti.
Ima i stanova koji su prodati a i dalje su na piku.
Što se oglasa u novinama tiče, probali smo i to. Kupili Avaz, nazvali par brojeva kad svi govore prodato davno, još smo kažu rekli da obrišu oglas. Očito avaz popunjava rubriku.
Ima i stanova gdje gazde kažu:"Izbiješ taj, taj i taj zid i dobit ćete prelijep prostor, aha, pa izbijaj ti pola stana.
I da, stanovi barem po piku, se uopšte ne prodaju ili jako slabo.
Nekad tenekad ispadne fin stančić po razumnoj cijeni i to ode u roku od 5 dana, ostalo se samo sve isto vrti.
Ima i stanova koji su prodati a i dalje su na piku.
Što se oglasa u novinama tiče, probali smo i to. Kupili Avaz, nazvali par brojeva kad svi govore prodato davno, još smo kažu rekli da obrišu oglas. Očito avaz popunjava rubriku.
Ima i stanova gdje gazde kažu:"Izbiješ taj, taj i taj zid i dobit ćete prelijep prostor, aha, pa izbijaj ti pola stana.
- HAVANA
#71 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Suze me zalise
Cetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.
https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/
- muha_sa
#72 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
HAVANA wrote:Suze me zaliseCetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.
ovo se neko zajebaje
- muha_sa
#73 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
dobra mu ona letva pored wc šolje--valjda da procepi kad zaglaviHAVANA wrote:Suze me zaliseCetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.
-
splinter
#74 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ha hamuha_sa wrote:HAVANA wrote:Suze me zaliseCetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.
https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/![]()
![]()
ovo se neko zajebaje
A vidi na slici 8 idejnih rješenja, ko na kazahstanskom kosmodromu
- muha_sa
#75 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
splinter wrote:Ha hamuha_sa wrote:HAVANA wrote:Suze me zaliseCetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.
https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/![]()
![]()
ovo se neko zajebaje
A vidi na slici 8 idejnih rješenja, ko na kazahstanskom kosmodromu
ne mogu da vjerujem da neko iole ozbiljan može ovo uslikat i na oglas turit