Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
- HAVANA
#451 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Isto sam rekao.
Obzirom na stanje i potrebno renoviranje nema mi logike za vise.Al nikad se ne zna.Malo ih je.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#452 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Sam si radio renoviranje stana. Složit ćeš se da totalne adaptacije, da na nešto lici, nema bez barem 500 KM/m². Možda može nešto jeftinije ako u familiji imas neke majstore, da nešto sam znaš uraditi pa da prodjes bolje, ali teško.HAVANA wrote:Isto sam rekao.Obzirom na stanje i potrebno renoviranje nema mi logike za vise.Al nikad se ne zna.Malo ih je.
-
tempuser
#453 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Diablo, davno proslo vrijeme, da si to napisao prije 20 god pa da se covjek slozi.GarfieldLover wrote:Pa upravo totempuser wrote:Naselje Otoka je svojevremeno proglaseno urbanisticki najbolje rjeseno naselje u bivsoj drzavi. Na stranu odlican raspored u stanovima u soliterima, velike zelene povrsine (koje su jos uvijek nedirnute), naselje sa skolom i obdanistem do kojih mozes doci iz svakog haustora da ne moras prelaziti cestu! Prvobitno je bilo povezano tramvajem, kasnije i Pijaca, trzni centar, DZ u neposrednoj blizni.
Ne znam na cemu bi mogla biti na losem glasu osim zbog sastava stanovnistva?Diablo...
- ljevoruki
#454 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja trazim da kupim stan, Od Kovacica do Mejtasa, samo da nije previse strmo.
Preferiram da kupim stan kojem je potrebna adaptacija, ako znate koga da prodaje posaljite pp.
Na OLX nisam nasao nista.
Preferiram da kupim stan kojem je potrebna adaptacija, ako znate koga da prodaje posaljite pp.
Na OLX nisam nasao nista.
- SpecialOffer
#455 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Evo sad gledam ne mogu da nadjem, mislim da je bilo oko 270.000 koliko me sjecanje sluzi.HAVANA wrote:Daj link da ne rovim? Mada bice ovo gutu para a ja licno ne volim renovirano potkrovlje..Ne znam sta je ispod i kako je uradjeno.Volim groba pa da ja radim po svom.SpecialOffer wrote:HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
Eto ti, ul. Zelenih Beretki (Kod Hotela Europe), 146 m2, mozes dva stana napraviti za izdavanje
-
Melo15
#456 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Stan u Starom gradu (99.000 KM)HAVANA wrote:Daj link da ne rovim? Mada bice ovo gutu para a ja licno ne volim renovirano potkrovlje..Ne znam sta je ispod i kako je uradjeno.Volim groba pa da ja radim po svom.SpecialOffer wrote:HAVANA wrote:Molim jedan od tih potkrovnih u strogom centru,da mu je pala cijena.Za devastiran placam 1800 km.I dobijes 3% provizije.Bez suvisne price,samo daj gdje i sta.
Eto ti, ul. Zelenih Beretki (Kod Hotela Europe), 146 m2, mozes dva stana napraviti za izdavanje
https://www.olx.ba/r/34474726/108846
Evo ti za projekta
- Dosadno mii
#457 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Meni to zvuci jeftino

- drndalo
#458 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
I za rizika... Daj 80% para sad, a 20% kad kao bude uknjizen...
- HAVANA
#459 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ahaa,jasta cu.Da mu moram oko iskopat poslije.
-
nekome
#460 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Kakvom magijom se moze kupiti ako nije vec u papirima... Valjda na papiru kojim kupujes pise sta kupujes...
-
dječak sa šibicama
#461 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Sta kaze onaj u pitanjima, "za ovakav stan max 70.000"Dosadno mii wrote:Meni to zvuci jeftino
Neka zvrcka je oko vlasnistva, 100%. Ovo je nerealno jeftino.
- drndalo
#462 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ima magija, ako je vjerovati prodavcu...nekome wrote:Kakvom magijom se moze kupiti ako nije vec u papirima... Valjda na papiru kojim kupujes pise sta kupujes...
Ko voli neka izvoli...dječak sa šibicama wrote:Sta kaze onaj u pitanjima, "za ovakav stan max 70.000"Dosadno mii wrote:Meni to zvuci jeftino
Neka zvrcka je oko vlasnistva, 100%. Ovo je nerealno jeftino.
-
SA_RA_JA
#463 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Zna li neko šta znači kad prodavac '' izbirše stan iz baze podataka'' ? Znam da je prodat/ iznajmljen i oznaka '' završeno '' što mi je logično ali u kojoj situaciji se izbriše nektretnina i zbog čega ? Šta su najčešći razlozi neki problem ili ?
- VladaFBiH
#464 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
možda ne želi da se vidi na profilu da je on prodavao stan ili ga je prodao i nema potrebe da stoji tu (utisak 99.9999999% nije dobio za njega)SA_RA_JA wrote:Zna li neko šta znači kad prodavac '' izbirše stan iz baze podataka'' ? Znam da je prodat/ iznajmljen i oznaka '' završeno '' što mi je logično ali u kojoj situaciji se izbriše nektretnina i zbog čega ? Šta su najčešći razlozi neki problem ili ?
-
mega_mashcine
#465 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Upravo to, moze jos biti da je odustao od prodaje, ali je cesce da je nasao kupca i sklonio ga sa olxa. Tako je vlasnik stana kojeg sam ja kupovao, kad sam mu dao kaparu, izbrisao stan sa olxa.VladaFBiH wrote:možda ne želi da se vidi na profilu da je on prodavao stan ili ga je prodao i nema potrebe da stoji tu (utisak 99.9999999% nije dobio za njega)SA_RA_JA wrote:Zna li neko šta znači kad prodavac '' izbirše stan iz baze podataka'' ? Znam da je prodat/ iznajmljen i oznaka '' završeno '' što mi je logično ali u kojoj situaciji se izbriše nektretnina i zbog čega ? Šta su najčešći razlozi neki problem ili ?
-
zdruzdjo
#466 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Prije 3-4 godine prodajem ja stan. Moj u kojem sam zivio godinama. Prvo stavim na pik I javi mi se nekoliko ljudi, nekoliko dodje, nekoliko odluci da procjeni stan onako preko telefonske slusalice bez da vidi....I tako. Malo spustanje cjene I dosao sam do cifre ispod koje nisam vise htio ici po cjenu da ga nikad ne prodam.
Hajde odlucim da dadnem agenciji. Prva agencija "My Space". Dosao lik, poslikao, potpisao ja neke ugovore ili sl kazem mu koliko ja hocu a oni ako mogu uzeti duplo vise mene ne zanima. Moja cjena je bila stvarno realna 70000. I ode. Nakon 5-6 dana tek na njihovoj stranici osvanu moj stan. Nakon jos 5-6 dana osvanu I na FB grupi. Ok cekamo.....nakon 10-ak dana zove agent u 13:00, eto ima musteriju pa da dodje da vidi isti dan u 16:00. Da napomenem, Zivimo u tom stanu i prisutan sam u njemu ali isto tako I radim. Reko ok. izletim sa posla malo pozatezem, sklonim pidzame prljavo sudje, kondome, sex igrackice......dolaze ljudi, agent suti. naslonio se na zid I ni mukaet. Ja ispricam o stanu sta kako. 6 minuta kasnije odose. agent ni mukaet. Gledam kroz prozor, on u svoje auto oni u svoje I voz. Nakon toga isti scenario sa istim agentom jos 3 puta.
Na kraju zovnem agenciju I kazem da mi vise ne salju tog agenta jer je em neozbiljan, norganizovan, I nezainteresovan. fakat dodjelise mi drugog.
Taj je bio ok ali vec nakon drugog puta poce da mi prodaje ublehe kako ja treba da skinem pa da ja od svoje cifre izdvojim njihovu proviziju. I tako 5-6 puta zvanje. ja poludio. Reko ako ne mozete onda recite pa cu traziti drugog, ja ispod svoje cifre ne idem. na kraju dovodi mi lika I odmah s vrata od strane agenta ide spustanje cjene(bez da se pricalo o iznosu ali sam znao koliko hoce agent da se spusti), prizanje ruke, idemo odmah da to potpisujemo..... Ja sludio kontam promjeniti cu vas da ste mi iz oka. okrenem se kupcu reko pasa hvala sto si dosao ali ispod svoje cjene ne idem ni jednu jedinu marku, ali bukvalno. odose. Nazovem agenciju reko otkazujem saradnju sa vama, nemojte vise slati agente, niti zvati. Zasto?>>>>>reko neprofesionalni su vam agenti I ne treba mi saradnja.
Dva sata kasnije, zvono na vratima. Otvorim, Lik koji je dosao sa agentom da kupi. Mozemo li pricati, reko bujrum.
reko pasa moj ja prodajem stan za 70000. Za 69999 ne moze. On hoce da spusti ispod moje cjene a da on naplati svoje i mene da opali po usima za 2 tisuce. E pa nece moci jer sam otkazao maloprije I sad vise I da hoces preko njega neces moci. Eto razmisli. nakon 3 dana zove I doci ce sa jaranom. Reko hajde. ulazi Jaran mu I pocinje zagledanje po zidovima I zavirivanje po coskovima cjevima od grijanja Opet pruzanje ruke, 68000 odmah sad aman iz dzepa, zavrseno. Reko pasa moj sljedeci put nemoj ni dolaziti niti me zvati ako mislis rusenje cjene I za marku. Ako nazoves jos jednom sa tim ciljem cjena ce onda biti 72000. joj pa nemoj tako.....Hajde da razmislim jos malo. I preko vrata. Na kraju za pola sata zove "eto moze". Pri kupovini I potpisivanju nabaci onako "e jos da si I stolariju promjenio kako bi super bilo (stolarija je bila drvena ali stvarno odlicna I nisam htio nikad da je mjenjam prije).
Reko samo da je stolarija zamjenjena, onda bi bila cjena 74000. dobio sam cifru koju sam zacrtao
Sta hocu reci. Na pik-u imate populaciju ljudi koji imaju para I gledaju kako ce preprodajom necega zaraditi makar 100 km.
A agencije su tu samo zato da se tako zovu I da glumataju agencije. rijetke su one koje su PRO. Ima pojedinaca koju su vise PRO nego sto ce neke agencije ikada biti. Znaci ako vidite da agencija se zmrljavi, trazite agenta freelancer-a. I bez glumatanja ovce za klanje jer cete na kraju biti zaklani. Svoje zabetonirati I kraj. Naravno bez nerealnih ocekivanja.
Hajde odlucim da dadnem agenciji. Prva agencija "My Space". Dosao lik, poslikao, potpisao ja neke ugovore ili sl kazem mu koliko ja hocu a oni ako mogu uzeti duplo vise mene ne zanima. Moja cjena je bila stvarno realna 70000. I ode. Nakon 5-6 dana tek na njihovoj stranici osvanu moj stan. Nakon jos 5-6 dana osvanu I na FB grupi. Ok cekamo.....nakon 10-ak dana zove agent u 13:00, eto ima musteriju pa da dodje da vidi isti dan u 16:00. Da napomenem, Zivimo u tom stanu i prisutan sam u njemu ali isto tako I radim. Reko ok. izletim sa posla malo pozatezem, sklonim pidzame prljavo sudje, kondome, sex igrackice......dolaze ljudi, agent suti. naslonio se na zid I ni mukaet. Ja ispricam o stanu sta kako. 6 minuta kasnije odose. agent ni mukaet. Gledam kroz prozor, on u svoje auto oni u svoje I voz. Nakon toga isti scenario sa istim agentom jos 3 puta.
Na kraju zovnem agenciju I kazem da mi vise ne salju tog agenta jer je em neozbiljan, norganizovan, I nezainteresovan. fakat dodjelise mi drugog.
Taj je bio ok ali vec nakon drugog puta poce da mi prodaje ublehe kako ja treba da skinem pa da ja od svoje cifre izdvojim njihovu proviziju. I tako 5-6 puta zvanje. ja poludio. Reko ako ne mozete onda recite pa cu traziti drugog, ja ispod svoje cifre ne idem. na kraju dovodi mi lika I odmah s vrata od strane agenta ide spustanje cjene(bez da se pricalo o iznosu ali sam znao koliko hoce agent da se spusti), prizanje ruke, idemo odmah da to potpisujemo..... Ja sludio kontam promjeniti cu vas da ste mi iz oka. okrenem se kupcu reko pasa hvala sto si dosao ali ispod svoje cjene ne idem ni jednu jedinu marku, ali bukvalno. odose. Nazovem agenciju reko otkazujem saradnju sa vama, nemojte vise slati agente, niti zvati. Zasto?>>>>>reko neprofesionalni su vam agenti I ne treba mi saradnja.
Dva sata kasnije, zvono na vratima. Otvorim, Lik koji je dosao sa agentom da kupi. Mozemo li pricati, reko bujrum.
reko pasa moj ja prodajem stan za 70000. Za 69999 ne moze. On hoce da spusti ispod moje cjene a da on naplati svoje i mene da opali po usima za 2 tisuce. E pa nece moci jer sam otkazao maloprije I sad vise I da hoces preko njega neces moci. Eto razmisli. nakon 3 dana zove I doci ce sa jaranom. Reko hajde. ulazi Jaran mu I pocinje zagledanje po zidovima I zavirivanje po coskovima cjevima od grijanja Opet pruzanje ruke, 68000 odmah sad aman iz dzepa, zavrseno. Reko pasa moj sljedeci put nemoj ni dolaziti niti me zvati ako mislis rusenje cjene I za marku. Ako nazoves jos jednom sa tim ciljem cjena ce onda biti 72000. joj pa nemoj tako.....Hajde da razmislim jos malo. I preko vrata. Na kraju za pola sata zove "eto moze". Pri kupovini I potpisivanju nabaci onako "e jos da si I stolariju promjenio kako bi super bilo (stolarija je bila drvena ali stvarno odlicna I nisam htio nikad da je mjenjam prije).
Reko samo da je stolarija zamjenjena, onda bi bila cjena 74000. dobio sam cifru koju sam zacrtao
Sta hocu reci. Na pik-u imate populaciju ljudi koji imaju para I gledaju kako ce preprodajom necega zaraditi makar 100 km.
A agencije su tu samo zato da se tako zovu I da glumataju agencije. rijetke su one koje su PRO. Ima pojedinaca koju su vise PRO nego sto ce neke agencije ikada biti. Znaci ako vidite da agencija se zmrljavi, trazite agenta freelancer-a. I bez glumatanja ovce za klanje jer cete na kraju biti zaklani. Svoje zabetonirati I kraj. Naravno bez nerealnih ocekivanja.
-
SA_RA_JA
#467 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
dobro da si podijelio iskustvo s nama , sve to stoji za agencije stalno se pitam koja im je svrha ? I oni oglase na PIK-u i dobijaju upite od mušterija kao što i vlasnik može , kad treba pogledati stan vlasnik će svakako biti prisutan tako da ne vidim poentu .
Ali ono što mi je intrigantno s agencijama , zašto fakat malo ne popričaju sa vlasnicima koji ili nude nerazumnu nekretninu ( ruševinu ) ili traže nerazumnu cijenu ( bilo za ruševinu ili za obični stan)? Evo to mi je prava enigma, dakle dođeš da vidiš stan , reci lijepo ljudima možda su stari nisu u toku ..nisu razumni a.. možda jednostavno bezobrazni lik koji hoće da nekog orobi .. po kojoj cijeni se to kreće i da li se to uopšte može prodavati. Svako cijeni svoje to je ok ali nekad puno znači kad ljudima otvoriš oči jer oni su nešto načuli da je tu udarna lokacija pa misle evo možemo preko noći postat milioneri ..veranda drvena u stanu ...upala!!! Zar nije bolje da mu to agent kaže nego kupac? Pomogao bi i njima i kupcima. Hoće prodat ok , nema problema ovo i ovo ni pod razno ne smije biti u nekretnini ili ako već ima računajte cijenu nižu od prosječne a ne svađa kad dođe kupac ko na pijaci ili agent šuti i isvi se igramo budala . Car je go al niko ne govori .Zato i imamo ovu lakrdiju od postavke nekretnina ..fakat
Ali ono što mi je intrigantno s agencijama , zašto fakat malo ne popričaju sa vlasnicima koji ili nude nerazumnu nekretninu ( ruševinu ) ili traže nerazumnu cijenu ( bilo za ruševinu ili za obični stan)? Evo to mi je prava enigma, dakle dođeš da vidiš stan , reci lijepo ljudima možda su stari nisu u toku ..nisu razumni a.. možda jednostavno bezobrazni lik koji hoće da nekog orobi .. po kojoj cijeni se to kreće i da li se to uopšte može prodavati. Svako cijeni svoje to je ok ali nekad puno znači kad ljudima otvoriš oči jer oni su nešto načuli da je tu udarna lokacija pa misle evo možemo preko noći postat milioneri ..veranda drvena u stanu ...upala!!! Zar nije bolje da mu to agent kaže nego kupac? Pomogao bi i njima i kupcima. Hoće prodat ok , nema problema ovo i ovo ni pod razno ne smije biti u nekretnini ili ako već ima računajte cijenu nižu od prosječne a ne svađa kad dođe kupac ko na pijaci ili agent šuti i isvi se igramo budala . Car je go al niko ne govori .Zato i imamo ovu lakrdiju od postavke nekretnina ..fakat
-
nekome
#468 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
A kako funkcionise to sa agentima? Vjerovatno zavisi od slucaja do slucaja... Jedan mi pricao da su mu htjeli naplatiti svoju tarifu prodali/ne prodali kucu. Valjda bi trebalo na procenat...
- choxnox
#469 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Razumijem da se vole cijenkati, ali nekada ljudi stvarno nemaju bas veze sa logikom.
Znaci stavim stan na Pik i ciljano stavim cijenu, lupam sad, 163.000 KM iz razloga sto stvarno nemam vremena da se zezam sa ljudima ako cijenu stavim "Po dogovoru" pa da me zivkaju ili kontaktiraju svako malo. Ovako mislim da je fer i prema njima jer nece gubiti ni svoje vrijeme - ko gleda stanove u tom cjenovnom rangu podrazumijeva se da ima taj novac ili ga moze pribaviti. Cijena je ciljano takva jer planiram eto spustiti 2-3k KM jer sam ja zadovoljan sa 160k KM.
Medjutim i pored toga dolaze ljudi gledati stan, pitaju koja je zadnja na sto dobiju odgovor kao ovo prethodno napisano, a potom nude recimo 130-135k KM. Mislim, halo ljudi, koji vam je?! Stvarno nema smisla. Ko ce to jos spustiti cijenu za 25-30k KM na ukupni iznos od 163k KM?! E ovakve stvarno ne kontam ljude. Izadjes im u susret i oni jos opet po svom.
Jos mi neki dan bio lik, nudio 130k KM i jos onako nonsalantno poce nabrajati kako tu ima ulaganja, pa kako bi on izbio ovaj zid, pa onaj zid, pa bi stavio prvoklasne plocice... i onda komentarise kako bi ga izaslo sa njegovih 130k KM + "prvoklasno opremanje" preko moje cijene. Znaci meni spusta cijenu maksimalno, a onda bi se proteg'o i naustrb toga da prvoklasno oprema stan... Mislim da je to vec pomalo bezobrazno. Naravno, ja takve ispratim sa lijepim osmijehom i sve fino, ali stvarno odron...
Kao sto vec prije rekoh - lokacija, orijentacija, spratnost, komunikacija je nesto sto ne mozes nikako promijeniti, a unutra mozes uloziti 2x ili cak i vise koliko das za sam stan.
Znaci stavim stan na Pik i ciljano stavim cijenu, lupam sad, 163.000 KM iz razloga sto stvarno nemam vremena da se zezam sa ljudima ako cijenu stavim "Po dogovoru" pa da me zivkaju ili kontaktiraju svako malo. Ovako mislim da je fer i prema njima jer nece gubiti ni svoje vrijeme - ko gleda stanove u tom cjenovnom rangu podrazumijeva se da ima taj novac ili ga moze pribaviti. Cijena je ciljano takva jer planiram eto spustiti 2-3k KM jer sam ja zadovoljan sa 160k KM.
Medjutim i pored toga dolaze ljudi gledati stan, pitaju koja je zadnja na sto dobiju odgovor kao ovo prethodno napisano, a potom nude recimo 130-135k KM. Mislim, halo ljudi, koji vam je?! Stvarno nema smisla. Ko ce to jos spustiti cijenu za 25-30k KM na ukupni iznos od 163k KM?! E ovakve stvarno ne kontam ljude. Izadjes im u susret i oni jos opet po svom.
Jos mi neki dan bio lik, nudio 130k KM i jos onako nonsalantno poce nabrajati kako tu ima ulaganja, pa kako bi on izbio ovaj zid, pa onaj zid, pa bi stavio prvoklasne plocice... i onda komentarise kako bi ga izaslo sa njegovih 130k KM + "prvoklasno opremanje" preko moje cijene. Znaci meni spusta cijenu maksimalno, a onda bi se proteg'o i naustrb toga da prvoklasno oprema stan... Mislim da je to vec pomalo bezobrazno. Naravno, ja takve ispratim sa lijepim osmijehom i sve fino, ali stvarno odron...
Kao sto vec prije rekoh - lokacija, orijentacija, spratnost, komunikacija je nesto sto ne mozes nikako promijeniti, a unutra mozes uloziti 2x ili cak i vise koliko das za sam stan.
-
lissics
#470 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Dobro jutro. To je vec standardna i isfurana priča.
Helem moj komšija je prodavao kuću za 200k i nakon godine i pol prodao za 140k.
Helem moj komšija je prodavao kuću za 200k i nakon godine i pol prodao za 140k.
- Dosadno mii
#471 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Ja nesto kontam da je kuce pravo tesko prodati (one u brdima)
-
Gray
#472 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
choxnox wrote:Razumijem da se vole cijenkati, ali nekada ljudi stvarno nemaju bas veze sa logikom.
Ne vidim samo zašto se ljutiš, to je njegovo pravo, a tvoje pravo da prihvatiš ili odbiješ, ha ja
- Thorgerson
#473 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Takvih letača će biti uvijek. I ne samo za stanove, nego za sve. Jebiga...probaju i nećeš vjerovati to prodje negdje. Neko se upeca. Ti ljudi salju po stotine poruka dnevno...za sve, auta, kuće, zemljista, stanove...ako uspije, zavrsava posao i odmah ide u preprodaju.choxnox wrote:Razumijem da se vole cijenkati, ali nekada ljudi stvarno nemaju bas veze sa logikom.
- shape of despair
#474 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Meni su govorili da se stanovi spuštaju po 10-20k, ja ko tele vjerovao.
Stanovi se realno spuštaju po nekih cirka 5k, može i više i to do 7-8k, ja više nisam uspio nikad.
Mada ima svega. Ima stanova koje su mi spuštali samo za 1k, a eno ih još se nisu prodali a spušteni za 15k.
Helem, godinu dana sam tražio stan, kupio napokon, od svakog stana koji sam obisao sam imao bookmark, i svi su se ti stanovi prodali, i na boljim i na lošijim lokacijama, kad odem na link stan prodan ili obrisan iz baze.
Koliko kupac vidi mane stana, toliko i prodavac preuveličava. Počne priča od prodavca kako i šta mogu preurediti, te ovo spojiti, ovo izbiti, super naselje, super komšije, imaš prilaz odavdje i odandje, blizu ti je sve, ma nema fantazija, a u suštini, ja ću tu živiti i "patit" se na "nedostacima", neće vlasnik, on ode.
Agencije su po tom pitanju konkretnije, agent otprilike kaže šta i kako jeste i to je to.
Stanovi se realno spuštaju po nekih cirka 5k, može i više i to do 7-8k, ja više nisam uspio nikad.
Mada ima svega. Ima stanova koje su mi spuštali samo za 1k, a eno ih još se nisu prodali a spušteni za 15k.
Helem, godinu dana sam tražio stan, kupio napokon, od svakog stana koji sam obisao sam imao bookmark, i svi su se ti stanovi prodali, i na boljim i na lošijim lokacijama, kad odem na link stan prodan ili obrisan iz baze.
Koliko kupac vidi mane stana, toliko i prodavac preuveličava. Počne priča od prodavca kako i šta mogu preurediti, te ovo spojiti, ovo izbiti, super naselje, super komšije, imaš prilaz odavdje i odandje, blizu ti je sve, ma nema fantazija, a u suštini, ja ću tu živiti i "patit" se na "nedostacima", neće vlasnik, on ode.
Agencije su po tom pitanju konkretnije, agent otprilike kaže šta i kako jeste i to je to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#475 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo
Sve zavisi kakva je situacija kod prodaje.shape of despair wrote:Meni su govorili da se stanovi spuštaju po 10-20k, ja ko tele vjerovao.
Nekom se žuri, pa ako vidi da je mušterija, onda spusti dosta.
Ili ako ti ponudiš, pa prihvati.
Onaj ko ne žuri, teško da će spustiti više od 5 k i to je premija.