Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

suit_up

#651 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

Logovan wrote: 31/03/2020 20:11
suit_up wrote: 31/03/2020 14:03 Jedino što je na ovoj lokaciji nadohvat ruke (a da nema u ostatku grada) je Zara, ako je uopšte neophodna na svakodnevnoj osnovi. Za sve ovo što si nabrojao moraš poprilično da protegneš korak, Bingo najbliži ti je u Alti koja je udaljena 7-8 minuta, vidiš ti nju, ali izgubiš na pješačkom 3-4 minute. Ne kontam famu sa Vilsom, valjda ovi influenCeri trče pa trendi :zoka:
Jedino ako si poslom vezan pa mogu razumjeti, svaki drugi razlog da se nekome za ovu skalameriju da 300k KM je smiješan, možeš misliti komšiluka kada im je zgrada u ovakvom stanju.
A što bi Zara bila neophodna? :mrgreen:
Nije neophodna, posebno ne meni, nego pisao dzipalo kako mu je važno i da u kupovinu odjeće ide bez auta, a jedino što se sigurno neće otvarati ni u jednom drugom TC u gradu je Zara zbog vlastite politike :D

Gledam ove gore cifre, kada sam kupovao u varijanti investicije lično sam za 110k očekivao mnogo od stana i zgrade sa aspekta fasadnog uređenja (pa i Daciu da kupujem očekivao bih da nije izrešetana kao da je u policijskoj potjeri bila, kamoli nekretninu), za 300k bih zahtijevao da mi sija kao Empire State Building, pa jbt sračunaj koje su to pare za jedan stan (spavaonu). Za te pare se vila pravi u predgrađu sa finom parcelom na kojoj napraviš vrt i urediš travnjak sa fontanom koji lično kosiš i održavaš, roštiljaš sa prijateljima kad ti volja, napraviš i bazen ako imaš novca, dereš se po kući kad ti je želja i šta već ne, tada pričamo o kvaliteti života i tada ti je šetnja Vilsom smiješna kao jedan od parametara koji opisuje "idealnu" lokaciju za život.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#652 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by _BataZiv_0809 »

Koja je to politika Zare zbog koje nece imati drugu prodavnicu?
suit_up

#653 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

Pa ogroman prostor koji zahtijeva za svoje radnje, to bi jedino mogao pružiti taj potencijalni Miškovićev megacentar, ali ako je nije otvorio u Delti, neće ni u Sarajevu. A i na ovaj broj stanovnika je jedna radnja dovoljna, u Beogradu imaju 4 radnje na 1.7 miliona stanovnika. Ne mora nužno biti relevantan indikator, ali ja to tako gledam.
dzipalo

#654 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

suit_up wrote: 31/03/2020 20:33
Logovan wrote: 31/03/2020 20:11
suit_up wrote: 31/03/2020 14:03 Jedino što je na ovoj lokaciji nadohvat ruke (a da nema u ostatku grada) je Zara, ako je uopšte neophodna na svakodnevnoj osnovi. Za sve ovo što si nabrojao moraš poprilično da protegneš korak, Bingo najbliži ti je u Alti koja je udaljena 7-8 minuta, vidiš ti nju, ali izgubiš na pješačkom 3-4 minute. Ne kontam famu sa Vilsom, valjda ovi influenCeri trče pa trendi :zoka:
Jedino ako si poslom vezan pa mogu razumjeti, svaki drugi razlog da se nekome za ovu skalameriju da 300k KM je smiješan, možeš misliti komšiluka kada im je zgrada u ovakvom stanju.
A što bi Zara bila neophodna? :mrgreen:
Nije neophodna, posebno ne meni, nego pisao dzipalo kako mu je važno i da u kupovinu odjeće ide bez auta, a jedino što se sigurno neće otvarati ni u jednom drugom TC u gradu je Zara zbog vlastite politike :D

Gledam ove gore cifre, kada sam kupovao u varijanti investicije lično sam za 110k očekivao mnogo od stana i zgrade sa aspekta fasadnog uređenja (pa i Daciu da kupujem očekivao bih da nije izrešetana kao da je u policijskoj potjeri bila, kamoli nekretninu), za 300k bih zahtijevao da mi sija kao Empire State Building, pa jbt sračunaj koje su to pare za jedan stan (spavaonu). Za te pare se vila pravi u predgrađu sa finom parcelom na kojoj napraviš vrt i urediš travnjak sa fontanom koji lično kosiš i održavaš, roštiljaš sa prijateljima kad ti volja, napraviš i bazen ako imaš novca, dereš se po kući kad ti je želja i šta već ne, tada pričamo o kvaliteti života i tada ti je šetnja Vilsom smiješna kao jedan od parametara koji opisuje "idealnu" lokaciju za život.
Ocigledno nam se razlikuju pogledi na kvalitetu zivota. Meni je cejf prosetati sa zenom i djetetom medju narodom a za to je Vils zakon. Cejf mi je da zena ne mora paliti auto kad hoce izaci prosetati s djetetom u bilo koja doba. A nisam ni za neka okupljanja uz rostilje i pive tako da ima smisla zasto potpuno drugacije gledamo na lokaciju gdje bi zivjeli.
suit_up

#655 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by suit_up »

Ma naravno, u životu treba furati svoje i ono što ti pričinjava zadovoljstvo, ali forum je pa neka malo diskusije, uvijek se može i nešto novo naučiti :thumbup:
zdruzdjo

#656 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zdruzdjo »

suit_up wrote: 31/03/2020 20:33
Last edited by zdruzdjo on 01/04/2020 00:05, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#657 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by zdruzdjo »

dzipalo wrote: 31/03/2020 21:46 ..............Meni je cejf prosetati sa zenom i djetetom medju narodom a za to je Vils zakon. Cejf mi je da zena ne mora paliti auto kad hoce izaci prosetati s djetetom u bilo koja doba............

A vozi lik iza negdje biciklo i fura isto da je na tour d' france. i jos slusalice nabio i kao ti ces prosetati sa djetetom.

Ide lik sa pit-bull koji se posere ma sred puta kuda se seta kao da je covjek se istovatio nakon vecere od tripica. Jagnjecih. I ovaj nastavi hodati kao da nista nije bilo.

Bas onako, setanje sa zenom i djetetom.
veliki_ah

#658 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by veliki_ah »

Cijenu odredjuje kupac, a vjerujem da ce ovaj stan naci musteriju. Mala je vjerovatnoca da ce ovdje neko kupiti stan da zivi, ali ni to nije iskljuceno. Cijene stanova su otisle u nebo, pa vise 300.000 uopste nije cifra za koju se moze kupiti luksuz.
Ovaj stan ce prodati njegova potentnost i lokacija. Zubar, advokat, notar, klinika.. svi bi ubili za ovu lokaciju. Dalje, izdavanje na dan bi takodjer dobro islo. Lijepim uredjenjem, ovo je stan od 70-80 eura za noc. Popunjenoscu od 70%, vratio bi investiciju za 10 godina.
Ako stanovi na otoci idu za 2.500, moze i ovaj za 3.000. Fasada ce se vremenom uraditi, kao i svaka u gradu.
dzipalo

#659 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dzipalo »

zdruzdjo wrote: 01/04/2020 00:03
dzipalo wrote: 31/03/2020 21:46 ..............Meni je cejf prosetati sa zenom i djetetom medju narodom a za to je Vils zakon. Cejf mi je da zena ne mora paliti auto kad hoce izaci prosetati s djetetom u bilo koja doba............

A vozi lik iza negdje biciklo i fura isto da je na tour d' france. i jos slusalice nabio i kao ti ces prosetati sa djetetom.

Ide lik sa pit-bull koji se posere ma sred puta kuda se seta kao da je covjek se istovatio nakon vecere od tripica. Jagnjecih. I ovaj nastavi hodati kao da nista nije bilo.

Bas onako, setanje sa zenom i djetetom.
Ima toga, u pravu si, ali da to nije neki problem pokazuje broj ljudi s djecom na Vilsu svaki dan. I dalje nemas mjesto u gradu gdje onoliko porodica seta, druzi se, svrati na kafu.
drndalo

#660 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by drndalo »

veliki_ah wrote: 01/04/2020 00:19 Cijenu odredjuje kupac, a vjerujem da ce ovaj stan naci musteriju. Mala je vjerovatnoca da ce ovdje neko kupiti stan da zivi, ali ni to nije iskljuceno. Cijene stanova su otisle u nebo, pa vise 300.000 uopste nije cifra za koju se moze kupiti luksuz.
Ovaj stan ce prodati njegova potentnost i lokacija. Zubar, advokat, notar, klinika.. svi bi ubili za ovu lokaciju. Dalje, izdavanje na dan bi takodjer dobro islo. Lijepim uredjenjem, ovo je stan od 70-80 eura za noc. Popunjenoscu od 70%, vratio bi investiciju za 10 godina.
Ako stanovi na otoci idu za 2.500, moze i ovaj za 3.000. Fasada ce se vremenom uraditi, kao i svaka u gradu.
Vidjecemo hoce li cijene nekretnina zadrzati dostignuti nivo, ili ce opadati...
veliki_ah

#661 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by veliki_ah »

Za sada ce sigurno stagnirati i ici blago na dole jer ce se smanjiti potraznja, ali ce sigurno iduce godine opet doci na ovaj nivo. Pogotovo ako banke budu pametno pratile trziste.
Bullet Tooth Tony

#662 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Bullet Tooth Tony »

Ko ide na varijantu da izdaje a ne da zivi zar nije bolje imati manji stan ... Po meni puno bolja opcija ..

https://www.olx.ba/artikal/37437252/sta ... va-cijena/
high_volume

#663 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by high_volume »

veliki_ah wrote: 01/04/2020 00:19 Cijenu odredjuje kupac....
Ovo je žestoka floskula, teorija. Cijenu određuje prodavac, i diktira je: "Ho'š, ne'š, kupit će neko drugi". To je tako :-)
veliki_ah

#664 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by veliki_ah »

high_volume wrote: 01/04/2020 11:07
Ovo je žestoka floskula, teorija. Cijenu određuje prodavac, i diktira je: "Ho'š, ne'š, kupit će neko drugi". To je tako :-)
Kupit ce neki drugi kupac. Sto ce reci, ako nema kupca, cijena ide dole. Sto je vise kupaca, cijena ide gore. Logisch.
drndalo

#665 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by drndalo »

veliki_ah wrote: 01/04/2020 10:34 Za sada ce sigurno stagnirati i ici blago na dole jer ce se smanjiti potraznja, ali ce sigurno iduce godine opet doci na ovaj nivo. Pogotovo ako banke budu pametno pratile trziste.
Vidjecemo koliko ce se ljudi htjeti rastajati s gotovinom u situaciji kada se ne zna kada ce turizam opet poci...
Pryda

#666 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Pryda »

veliki_ah wrote: 01/04/2020 11:33
Kupit ce neki drugi kupac. Sto ce reci, ako nema kupca, cijena ide dole. Sto je vise kupaca, cijena ide gore. Logisch.

Cijenu na tržištu određuje presjek ponude i potražnje. Onako laički ste obojica upravu :D

A 300 hiljada ka emova ufff kakvu bi vilu negdje napravio sto i forumas gore napisa. Ovaj stan može samo u najam airbnb turistima zbog lokacije. A za život promašaj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#667 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by _BataZiv_0809 »

Nije svako za smaranje sa gostima i airbnb. Ja bih ovdje zivio.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#668 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by izvrsni direktor »

A ako nece niko drugi po toj cijeni? Sta se desi?
Optimist

#669 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Optimist »

mk ultra wrote: 30/03/2020 11:17
Bullet Tooth Tony wrote: 30/03/2020 10:55 https://www.olx.ba/artikal/37446058/tro ... e-scc-ohr/

:lol: :lol:

Fasada ko nova ... Kako ova fasada ne smeta stanarima ... zale li se , traze li da se popravi ... kakvo ruglo jbt za samo 276k KM :lol: :lol: :lol:
Koliko ima zgrada u sarajevu da je jedan ili dva stana sa starom fasadom, ostali novo imaju :-)

I onda na kraju dzabe i ovima fasada kad nije zid zatvoren, debilizam
Ali tako je, ili nema para ili tjera inat, a iskreno nisu neke pare na kraju kad se vidi, 23km/m² 10cm stropor sve ukljuceno....

Za 23KM/m2 moze samo materijal. Na tu cijenu jos cca 15ak KM/m2 za ruke i skelu.
Limited Sky

#670 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Limited Sky »

https://www.olx.ba/artikal/37375471/sta ... -polovine/
lokacija nije losa, fasada nikakva, cisto sumnjam da unutra moze biti toliko dobro opremljena da opravda ovu cijenu.
Guadalajara

#671 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Guadalajara »

Limited Sky wrote: 20/04/2020 22:16 https://www.olx.ba/artikal/37375471/sta ... -polovine/
lokacija nije losa, fasada nikakva, cisto sumnjam da unutra moze biti toliko dobro opremljena da opravda ovu cijenu.
Ima i boljih lokacija....dosta nize i jeftinije :D
tempuser

#672 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

Sjo, kad mi kaze ima bolja lokacija, hocu da se ranim, u odnosu na sta bolja!?!?
Naravno, ima skupljih, atraktivnijih, blizih cestru itd lokacija, ali sta znaci bolja?
Nekome ko je poslom, porodicno ili emotivno vezan za ovaj kraj ovo moze biti najbolja lokacija na svijetu.
Bascarsija1

#673 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Bascarsija1 »

Stan/ Ferhadija/ Stari Grad/ 145 m2 --- 700.000KM

https://www.olx.ba/artikal/36974016/sta ... ad-145-m2/

Dali je ovo uopste realna cijena? Jeste strogi strogi centar.
Tip postavio samo jednu sliku izvana, kao da se prodaje pasta za zube.

Imali iko ideju o stanovima i cijenama u Ferhadiji.
duffy_duck

#674 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by duffy_duck »

Bascarsija1 wrote: 30/05/2020 02:41 Stan/ Ferhadija/ Stari Grad/ 145 m2 --- 700.000KM

https://www.olx.ba/artikal/36974016/sta ... ad-145-m2/

Dali je ovo uopste realna cijena? Jeste strogi strogi centar.
Tip postavio samo jednu sliku izvana, kao da se prodaje pasta za zube.
Imali iko ideju o stanovima i cijenama u Ferhadiji.
Ako je ovakva cijena onda kuća od mog djeda vrijedi 800.000 km

150 kvadrata nalazi se u ulici rizaha stetica. Mislim da je realna cijena 😀
dječak sa šibicama

#675 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dječak sa šibicama »

Neki dan je bio tekst ali ne sjecam se tacnih cijena, cini mi se da rekose da je cijena najskupljeg prodatog stana u Sarajevu bila oko 700 hiljada.

Tako da ovaj sa stanom u Ferhadiji vjerovatno moze samo sanjati te pare. Naravno da je nerealna cijena, ima desetak godina poznanici prodali stan na Marin Dvoru, zgrada u kojoj je Mutvak i gdje Memo Nacionale zivi, nekih 150 kvadrata otprilike ne znam tacnu kvadraturu ali znam da su jedva nasli kupca kesirao malo vise od 300. Mislim da je to i neka realna cijena za te stanove, ne vise od 400 ako ces na rate ili pocek.
Post Reply