Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dobrinjac-u-Pragu

#1 Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

Primjetio da ne postoji ova tema na forumu a ima jako zanimljivih i cak realnih fan teorija o filmovima i tv serijama.

evo da pocnem.

neki dan pogledao nakon par godina opet kumsku triologiju (cak mi se i treci sve vise dopada i ne zasluzuje toliki hejt, ali nije u rangu sa prva dva filma) a potom rekoh da pogledam opet i lice sa oziljkom zbog al pacina.

sva cetiri kultna filma i bez da gledam po internetu, poceo sam da razmisljam:

da li toni montana vanbracni sin majkla korleonea? vremenski bi odgovoralo, s obzirom da je majkl bio na kubi oko 1959/1960 a toni montana se obogatio pocetkom 80ih u majamiju. cak i spominje da mu je otac jenki.

onda sam naisao na internetu da se mnogo ljudi isto pita :D

sta vi mislite?

uostalom mozete i ubaciti vase fan teorije... :D
Last edited by Dobrinjac-u-Pragu on 30/01/2026 11:36, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#2 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by kakavdanakneiskustvu »

možda jeste a možda i nije
Sanjarko

#3 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by Sanjarko »

Da je radnja serije one Breaking Bad smještena u univerzum sa serijom Walking Dead.

Po autu su nekako spojili te dvije serije, i u video klipu šta sam gledao o tome kažu droga izazvala zombi apokalipsu.

:shock: :mrgreen:
SuperHans

#4 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by SuperHans »

Procitao sam teoriju da je Harry Potter sve zamisljao u onom ormaricu pod stepenicama da pobjegne od maltretiranja tetke i tetka :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by _BataZiv_0809 »

Dobra tema :thumbup:
Sanjarko

#6 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by Sanjarko »

Mračna tajna Fadile iz LZN serije.

Moja teorija da Suad Husika nije baksuz iz serije viza za budučnost kada mu je auto ukradeno od Milana da bi Milan imao saobračajnu nesreću da nije i u drugim situacijama koje su mu se desile nije bio baksuz. :idea:
dječak sa šibicama

#7 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Post by dječak sa šibicama »

Pulp fiction, sta sjaji zlatnim sjajem u misterioznom koferu koji se otvara sifrom 666?

Najinteresantnija teorija, Kubrick je adaptacijom Isijavanja porucio "ja sam rezirao lazno slijetanje na Mjesec".

Image
dječak sa šibicama

#8 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Max Rockatansky je umro, a Max iz Fury Road nije on vec mali divljak iz drugog dijela, koji je bio i narator u tom filmu dakle nije vise rezao, naucio je govoriti kasnije.

Max iz Fury Road ima malu muzicku kutijicu i cesto rezi na Furiosu. A nije znao ni kako se koristi pistolj.

Andy nikada nije pobjegao iz Shawshanka, Red je narator filma i on nije mogao znati kako je Andy pobjegao i prevario upravnika. Zapravo, Red je pusten nakon milion odbijanja i kad je dosao u "Brooks was here" depresivnu sobu, suocio se na vanjskim svijetom razocarao se, vratio se u sobu dopisao "so was Red" legao na krevet i cekao smrt. U zadnjim momentima zivota mastao je o prijatelju Andy-u i njihovom susretu na plazi u Mexicu koji se nikada nije dogodio.
dječak sa šibicama

#9 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

ET nije tek neki bezvezni vanzemaljac, ET je dzedaj majstor sa raznoraznim sposobnostima (lebdi, lijeci prstom, ozivljava biljke)
Tokom noci vjestica, kad je ugledao djecaka u kostimu Yode histericno je vikao "home home!" a najzanimljivije, u jednom od filmova Star warsa, na kratko se pojavljuju likovi iz ETjeve rase, koju u Star warsu zovu Asogiansi.

Image
dječak sa šibicama

#10 Re: Zanimljive filmske i televizijske fan teorije

Umjesto sto je bio u ljubavnoj vezi sa odbojkaskom loptom, Hanks je trebao otvoriti paket sa krilima jer u njemu se nalazio napunjen satelitski telefon i GPS lokator.

Post Reply