Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Wutkica

#76 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Wutkica »

sanabe wrote:
Wutkica wrote:ne zanimam se za bivse vec za buduce :lol: :lol: :lol: hoce li biti bolje il gore, da vidim na cemu je ostao poslije mene :D :lol: :lol:

jes vala , ja svakog malo prosvjetlim, prevaspitam, popravim pa ga upakujem i proslijedim dlaje :lol: :skoljka:
ah pa joj besana moras da pratis te trendove, jel mladje starije itd. :D :lol: :lol:
vesela_sveska

#77 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by vesela_sveska »

Wutkica wrote:
sanabe wrote:
Wutkica wrote:ne zanimam se za bivse vec za buduce :lol: :lol: :lol: hoce li biti bolje il gore, da vidim na cemu je ostao poslije mene :D :lol: :lol:

jes vala , ja svakog malo prosvjetlim, prevaspitam, popravim pa ga upakujem i proslijedim dlaje :lol: :skoljka:
ah pa joj besana moras da pratis te trendove, jel mladje starije itd. :D :lol: :lol:
Po mogucnosti mladje :lol: :lol: :lol:
madame

#78 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by madame »

Uvijek me je to zanimalo, hm, mislim da je prirodno, i ja ću rado reći svom sadašnjem/budućem ko je to bio prije njeg. Naravno, pretpostavka je da se sve to preboljelo i da se može normalno nastaviti dalje. Na svu moju sreću, svakako sam se sa svojim bivšim razilazila mirno, bez velike hampe, i nije me doticalo strašno, tako da tu mogu biti iskrena. Interesuje me sve oko tog "tipa" koji mi se dopada, i naravno kad mi se svidi sagledam sve aspekte, pa se skontam ima li od toga fajde ili nema.
Wutkica

#79 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Wutkica »

madame wrote:Uvijek me je to zanimalo, hm, mislim da je prirodno, i ja ću rado reći svom sadašnjem/budućem ko je to bio prije njeg. Naravno, pretpostavka je da se sve to preboljelo i da se može normalno nastaviti dalje. Na svu moju sreću, svakako sam se sa svojim bivšim razilazila mirno, bez velike hampe, i nije me doticalo strašno, tako da tu mogu biti iskrena. Interesuje me sve oko tog "tipa" koji mi se dopada, i naravno kad mi se svidi sagledam sve aspekte, pa se skontam ima li od toga fajde ili nema.
Blago tebi, meni ni jedan bivsi nije prijatelj svi se naljute :roll: doduse mozda i ja pogresno postupim, okrenem se kao da nikad nista nije postojalo i brzo zaboravljam :oops: :zoka:
Wutkica

#80 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Wutkica »

sanabe wrote:
Wutkica wrote:
madame wrote:Uvijek me je to zanimalo, hm, mislim da je prirodno, i ja ću rado reći svom sadašnjem/budućem ko je to bio prije njeg. Naravno, pretpostavka je da se sve to preboljelo i da se može normalno nastaviti dalje. Na svu moju sreću, svakako sam se sa svojim bivšim razilazila mirno, bez velike hampe, i nije me doticalo strašno, tako da tu mogu biti iskrena. Interesuje me sve oko tog "tipa" koji mi se dopada, i naravno kad mi se svidi sagledam sve aspekte, pa se skontam ima li od toga fajde ili nema.
Blago tebi, meni ni jedan bivsi nije prijatelj svi se naljute :roll: doduse mozda i ja pogresno postupim, okrenem se kao da nikad nista nije postojalo i brzo zaboravljam :oops: :zoka:

Vala bolje i to nego kafe ispijati sa bivšim :roll: e što mi to ide na živce, čudo jedno :roll: :-) :mrgreen:
Moje misljenje je ako mogu poslije sjediti ispijati kafe i normala pricati bas o svemu da nikad tu nije neke ljubavi ili strasti bilo, vec interes :zoka: mozda grijesim, ali meni bar tako ti ljudi djeluju :-) :D
madame

#81 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by madame »

Kakve kafe, kakvi bakrači? Ja sam samo pričala o civilozovanim raskidima, zaboga. Naime, zaljubiš se, potraje, zavoliš kao osobu, nešto se zezne, eventualno se skonta da baš i nismo jedno za drugo, bez svađe prekineš, i možeš pozdravljati osobu bez problema, a da kafe ispijam? Niđe veze. Nisu mi bivši momci prijatelji, hah, toliko ih nije ni bilo da mi je sad nedostatak za socijalnu sferu ako se s njima ne družim, ali smo se normalno i zdravorazumno razilazili i trudili se i nakon prekida biti fer, ne voditi rat ruža il' koja već sranja, što je meni milion puta gore nego da neko čak i ispija kafu s bivšim. Ako ne pozdraviš osobu koju si "volio", "cijenio", "poštovao" nakon prekida, il' ako je ignorišeš (sad na stranu koji je razlog prekida, ima naravno i ružnih prekida, al' treba biti čovjek. Live and let live parola.) onda tu ljubavi nije bilo, nego jedan od gore pobrojanih razloga. A bivši momci imaju nove djevojke, šta imam kog vraga pit' kafu s frajerom? Da se k'o kakva ofajla trpam nekom u život. Ma no chance, pozdrav, lijepa riječ i vozdron.
Vegetastar

#82 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Vegetastar »

madame wrote:Kakve kafe, kakvi bakrači? Ja sam samo pričala o civilozovanim raskidima, zaboga. Naime, zaljubiš se, potraje, zavoliš kao osobu, nešto se zezne, eventualno se skonta da baš i nismo jedno za drugo, bez svađe prekineš, i možeš pozdravljati osobu bez problema, a da kafe ispijam? Niđe veze. Nisu mi bivši momci prijatelji, hah, toliko ih nije ni bilo da mi je sad nedostatak za socijalnu sferu ako se s njima ne družim, ali smo se normalno i zdravorazumno razilazili i trudili se i nakon prekida biti fer, ne voditi rat ruža il' koja već sranja, što je meni milion puta gore nego da neko čak i ispija kafu s bivšim. Ako ne pozdraviš osobu koju si "volio", "cijenio", "poštovao" nakon prekida, il' ako je ignorišeš (sad na stranu koji je razlog prekida, ima naravno i ružnih prekida, al' treba biti čovjek. Live and let live parola.) onda tu ljubavi nije bilo, nego jedan od gore pobrojanih razloga. A bivši momci imaju nove djevojke, šta imam kog vraga pit' kafu s frajerom? Da se k'o kakva ofajla trpam nekom u život. Ma no chance, pozdrav, lijepa riječ i vozdron.
slažem se sa ovim, lijepo i kulturno se pozdraviš i to je to. A ono što sto trebali pričati imali ste vremena da pričate prije prekida.

Iskreno nije da me baš ne zanima bivši moje djevojke, pogotovo što ponekad zna otići na kafu s njim. Mislim nije mi baš svejedno, al ipak neću sad biti kloc pa pravit problem. Pogotovo zato što mi uvijek to na vrijeme kaže / najavi / pita jel problem.
Tirkiz

#83 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Tirkiz »

kakva korist.
Ductus Holedocus

#84 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Ductus Holedocus »

sanabe wrote:

zbog tebe bolji covek ,nekoj drugoj postajem :D
LieToMe

#85 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by LieToMe »

Ja kad sam se odlucila da provedem ostatak svog zivota sa coEkom koji me oborio s nogu, nije mi bilo bitno koliko ih bilo prije i kakve su bile, zanimala me samo nasa zajednicka buducnost. Mi smo od starta bili otvoreni jedno prema drugom (kao sto smo i danas) na principu "karte na sto" tako da on zna sve u vezi mene i ja sve u vezi njega i to nije promjenilo ama bas nista u nasem odnosu. Proslost je proslost i svi je imamo, neki imaju neka ljepsa iskustva, neki malo manje lijepa, neki su se opekli pa su oprezni, neki se jos nisu opekli sto ne znaci da nekad eventualno nece...ali sve je to dio zivota i odrastanja.
Ja prije svega cijenim iskrenost i otvorenost a mislim da je to za jednu normalnu vezu a i brak jako bitno. Ne bih voljela zivot u kojem bih morala da se stidim necega i da nesto presucujem, jer nisam osoba koja bi mogla normalno spavati pored svog muza i buditi se ujutru sa cinjenicom da postoje neke tajne koje bi eventualno nekog mogle doci glave...

E sad, oko one druge price, o bivsima...ja sa svojim bivsima imam dobar odnos samo oni nemaju sa mnom :lol: salu na stranu, ne interesuju me moji bivsi, ne zanimaju me njihovi zivoti, ne pijem kafe s njima, nemam ih po facebooku,niti u telefonskom imeniku, nisu mi preokupacija u zivotu...isto tako znam da sam ja jos nekima zanimljiva :lol: da se raspituju kod zajednickih prijatelja, ponekad dodje neka informacija tipa znas li za ovo...ali presjecem u startu jer me ne zanima...
Ductus Holedocus

#86 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Ductus Holedocus »

slazem se u svakom harfu sto si napisala :thumbup:
land

#87 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by land »

ladyblue18 wrote:Ja zaista ne razumijem sto vam toliko smetaju ti bivsi/e :shock: :?
Meni je to sasvim normalan aspekt veze. Naravno nije da me zanimaju bivse, daleko od toga, ali smatram da je ok ako ja znam za neke njegove vaznije veze kao i on za moje.

Ili sam ja izrod ovdje ili je ovo samo jos jedna tema gdje se prodaje jedna prica a u stvarnosti sasvim druga. 8-)
slazem se
land

#88 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by land »

LieToMe wrote:Ja kad sam se odlucila da provedem ostatak svog zivota sa coEkom koji me oborio s nogu, nije mi bilo bitno koliko ih bilo prije i kakve su bile, zanimala me samo nasa zajednicka buducnost. Mi smo od starta bili otvoreni jedno prema drugom (kao sto smo i danas) na principu "karte na sto" tako da on zna sve u vezi mene i ja sve u vezi njega i to nije promjenilo ama bas nista u nasem odnosu. Proslost je proslost i svi je imamo, neki imaju neka ljepsa iskustva, neki malo manje lijepa, neki su se opekli pa su oprezni, neki se jos nisu opekli sto ne znaci da nekad eventualno nece...ali sve je to dio zivota i odrastanja.
Ja prije svega cijenim iskrenost i otvorenost a mislim da je to za jednu normalnu vezu a i brak jako bitno. Ne bih voljela zivot u kojem bih morala da se stidim necega i da nesto presucujem, jer nisam osoba koja bi mogla normalno spavati pored svog muza i buditi se ujutru sa cinjenicom da postoje neke tajne koje bi eventualno nekog mogle doci glave...

E sad, oko one druge price, o bivsima...ja sa svojim bivsima imam dobar odnos samo oni nemaju sa mnom :lol: salu na stranu, ne interesuju me moji bivsi, ne zanimaju me njihovi zivoti, ne pijem kafe s njima, nemam ih po facebooku,niti u telefonskom imeniku, nisu mi preokupacija u zivotu...isto tako znam da sam ja jos nekima zanimljiva :lol: da se raspituju kod zajednickih prijatelja, ponekad dodje neka informacija tipa znas li za ovo...ali presjecem u startu jer me ne zanima...
ovo je do sada naj bolji post napisan na ovu temu svaka cast
WickyAcky

#89 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by WickyAcky »

Ja sam sve ispitala i sad se kajem zbog toga :-( ,nju ne mogu izbaciti iz glave nikako bas zato sto sam sve znala,svaki detalj :-( .... Ne znam sta da radim da to zaboravim,pokusavala sam skoro god dana ali nikako ne mogu :-(...
......

#90 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by ...... »

Tu temu nikad prva ne otvaram, niti pitam. Jedino ako je bilo dugih veza prije njega ili prije mene..to je ok da se zna, a generalno prica o bivsima ne smeta mi, al ne vidim ni da nesto moze pozitivno donijeti vezi koju gradis nekim. Ono sto mi smeta je kad pocnu nabrajati sta su im bivse radile, sta im je smetalo, od cega bjeze. Nekako, kao da ti izmedju redova porucuju " e ovo da znas sta ne smijes raditi ". Dakle, uopste me ne zanima sta je bilo prije mene, osim ako nije bilo nesto veliko pa on smatra da trebam znati.
samo malo reloaded

#91 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by samo malo reloaded »

Lagao bih kad bi rekao da me ne zanima.... mada ne za svaku, naravno... za jednu, nekad veliku ljubav, pitam se pomisli li nekada na mene

I cim sam pomislio, eto ti nje na FB sva razdragana i vesela sto me pronasla, kao....

Malo blesav osjecaj ali ajde de
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#92 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Truba »

:roll: :roll: :roll: ode mama kod rodjakinje koja je 2 kata ispod te
reko doneseš li kakvu informaciju selim se iz kuće

hm kad bolje razmislim možda im je to i cilj :lol: :lol: :lol:

ništa me ne zanima umrle su za mene :x :x :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#93 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by plain vanilla »

komi wrote::roll: :roll: :roll: ode mama kod rodjakinje koja je 2 kata ispod te
reko doneseš li kakvu informaciju selim se iz kuće

hm kad bolje razmislim možda im je to i cilj :lol: :lol: :lol:

ništa me ne zanima umrle su za mene :x :x :x
:lol: :lol: :lol:

jel samo zene iz tog stana ili iz cijele zgrade? :D
Truba

#94 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Truba »

volim persirati :D :lol: :lol: :lol:
hocunecu

#95 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by hocunecu »

svakako ti je vakat da selis od mame :D
Truba

#96 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Truba »

nije vakat dok nije vrijeme :mrgreen:
Luce

#97 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Luce »

Interesovalo me je ko je sta je zadnja ex od mog dragog, bili su zajedno prilicno dugo...nisam je znala, uvjerila se da sam bolja macka od nje i sad sam mirna :D

Salu na stranu, smeta li vam kad slucajno nadjete partneru nesto sto podsjeca na bivsu vezu?
Ja nadjoh jednu zajednicku fotku i napravih dar mar :-D iako sam svjesna toga da je bivsa, da me voli, da je fotka prezivjela ciscenje ladica igrom slucaja i da je sasvim nornalno i da ih bude, dzaba...ljubomora ili posesivnost neka proradi sta li.
headbanger

#98 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by headbanger »

Luce wrote:Interesovalo me je ko je sta je zadnja ex od mog dragog, bili su zajedno prilicno dugo...nisam je znala, uvjerila se da sam bolja macka od nje i sad sam mirna :D

Salu na stranu, smeta li vam kad slucajno nadjete partneru nesto sto podsjeca na bivsu vezu?
Ja nadjoh jednu zajednicku fotku i napravih dar mar :-D iako sam svjesna toga da je bivsa, da me voli, da je fotka prezivjela ciscenje ladica igrom slucaja i da je sasvim nornalno i da ih bude, dzaba...ljubomora ili posesivnost neka proradi sta li.
jesi li mu se makar kasnije izvinula
Luce

#99 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Luce »

headbanger wrote:
Luce wrote:Interesovalo me je ko je sta je zadnja ex od mog dragog, bili su zajedno prilicno dugo...nisam je znala, uvjerila se da sam bolja macka od nje i sad sam mirna :D

jesi li mu se makar kasnije izvinula
Naravno da jesam, svjesna sam toga da nije bilo u redu. Ali u tom momentu je bilo jace od mene jbg
Truba

#100 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Truba »

ko je ovo reko :D
Post Reply