Zanima me
- Rania
#29 Re: Zanima me
ih steta, ja vec dogovorilapitt wrote:Pa meni bi bilo veoma drago sto sam sa takvom osobom. Stavise, i trazim osobu za istim (slicnim ili cak vecim) nivom obrazovanja i slicnih ambicija. Ne treba mi domacica koja ce peglat kauc i gledat u mene ko u titu.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
Da li takva veza ima ikakvih izgleda da uspije? Kako treba djevojka da se postavi da bi veza uspjela?
Hajmo sad zene, primam aplikacije do ponoci:D
- Jimmy_The_Saint
#31 Re: Zanima me
Sve je to do klinca relativno i individualno. Jako je korisno da oboje bezrezervno podržavaju jedno drugo u svim ambicijama za dalje napredovanje u obrazovanju i karijeri. Dakle, čak i ako se dječko "uda", da mu to ne izađe na nos nego da taj brak bude podsticaj za dalji napredak. Ne mogu se poistovijetiti sa situacijom u potpunosti, al' neke elemente sam prošao u životu, i mislim da se uzajamnim poštovanjem sve to skupa prevazilazi. Mislim, neće ženi od novca narast' brada niti će siromašku otpast' kita, niti se pamet prenosi spolnim putem: bitno je da se dvoje slažu u važnim stvarima.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
Kako se osjeca isti taj muskarac (recimo u tridesetim) ako on jos uvijek zivi kod mame a djevojka mu ima svoj stan, vikendicu i vozi mnogo bolji auto?
Da li takva veza ima ikakvih izgleda da uspije? Kako treba djevojka da se postavi da bi veza uspjela?
-
mamica papucarka
#33 Re: Zanima me
upravo takoJimmy_The_Saint wrote:Sve je to do klinca relativno i individualno. Jako je korisno da oboje bezrezervno podržavaju jedno drugo u svim ambicijama za dalje napredovanje u obrazovanju i karijeri. Dakle, čak i ako se dječko "uda", da mu to ne izađe na nos nego da taj brak bude podsticaj za dalji napredak. Ne mogu se poistovijetiti sa situacijom u potpunosti, al' neke elemente sam prošao u životu, i mislim da se uzajamnim poštovanjem sve to skupa prevazilazi. Mislim, neće ženi od novca narast' brada niti će siromašku otpast' kita, niti se pamet prenosi spolnim putem: bitno je da se dvoje slažu u važnim stvarima.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
Kako se osjeca isti taj muskarac (recimo u tridesetim) ako on jos uvijek zivi kod mame a djevojka mu ima svoj stan, vikendicu i vozi mnogo bolji auto?
kod nas je sve zajednicko. Stan, djeca, auto, novac iako muz trenutno zaradjuje dvaput vise nego ja.
ja imam vise skole, ali mu to nikada ne bih natukla na nos. S druge strane, ja cuvam djecu i malo radim, dok on vise radi i vise zaradjuje. I nikada nije rekao "hej pa ja donosim lovu u kucu", jer i ta djeca a i ta lova koju trenutno ON zaradjuje jeste nesto zajednicko.
jedino sto ne bih trpila (a ne bi ni on) da je jedno nece da radi (a ima tu mogucnost), dok drugo rilja ko mazga.
Znaci, on ne bi trpio zenu koja po cijeli dan hoda trgovinama i smislja novu frizuru, kao sto ni ja ne bih trpila muza koji sjedi i ceka socijalu.
- Jimmy_The_Saint
Upravo tako, mamice
U brak sam ušao s 20 posto nižom platom, sada imam oko 150 posto višu, al' gospođa je cijelo vrijeme vjerovala u mene kao i ja u nju. U godinama zabavljanja magistrir'o ja, u prvim godinama braka ona, o doktoratima se zasad ne sekiramo. Stvar hoda, sve se mijenja. Dok sam bio bez posla, imali smo samo njenu platu, al' sam dovlačio ponekad više love kući nego dok sam radio... Čudan je život, al' moraš skontati šta je važno a šta ne.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#35 Re: Zanima me
Pa ako je urban (Ne Keith ili DamirRania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
-
King Kikapu
#37 Re: Zanima me
ja se osjecam odlicno. hvala na pitanju. kako ste vi?Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
-
shin
#39 Re: Zanima me
On mora biti bolji od nje za tri koplja, jelde?Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
- Qler
ma sto bi smetalo
sta fali... evo sad moja djevojka voza auto
ja pjesacim
i ne smeta mi kad me svaku noc vozika
dolazi po mene i vraca me kuci 
i u kuci stara zaradjuje vise od starog i nikad to nije predstavljalo problem.... ako su ljudi normalni i ako nisu teski kompleksasi to nebi trebalo praviti nikakav problem..
i u kuci stara zaradjuje vise od starog i nikad to nije predstavljalo problem.... ako su ljudi normalni i ako nisu teski kompleksasi to nebi trebalo praviti nikakav problem..
-
mala-i
i bas tako bih i ja voljela da bude i kod mene-dobro ovih 150 posto khmJimmy_The_Saint wrote:Upravo tako, mamiceU brak sam ušao s 20 posto nižom platom, sada imam oko 150 posto višu, al' gospođa je cijelo vrijeme vjerovala u mene kao i ja u nju. U godinama zabavljanja magistrir'o ja, u prvim godinama braka ona, o doktoratima se zasad ne sekiramo. Stvar hoda, sve se mijenja. Dok sam bio bez posla, imali smo samo njenu platu, al' sam dovlačio ponekad više love kući nego dok sam radio... Čudan je život, al' moraš skontati šta je važno a šta ne.
po meni,upravo je kljucna ta vjera u osobu s kojom dijelis i dobro i zlo.i prihvatiti tu cinjenicu da se kolo srece okrece i da naposljetku mozes doci u situaciju da sve te diplome i poslovi ne vrijede nista a hrani te primjerice neciji hobi.
a posao se uvijek moze i izgubiti i dobiti,fakultet zavrsiti, zanat izuciti.i ko sam ja da nekom nabijam na nos svoje fakultetsko obrazovanje kad realno svoju diplomu mogu okacit macku o rep i rijetke su one zanatlije koje ne zaradjuju vise od mene?time bih samo lijecila svoje komplekse zbog nezadovoljstva tom i takvom diplomom.
a vikendica,kuca i slicne nekretnine?pa makar mi ovdje znamo kako je lako preko noci ostati bez njih i koliko su one zbilja bitne u svemu ovome...
- Lace
#43 Re: Zanima me
1. bolji posao, ona vecinu racuna placaRania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
2. ima stan...jebacina po vas cio dan...a jos ne mora ni cistiti poslije toga a ni strahovati hoce li mu ko od ukucana upasti u sobu
3. moze sto da ne
ja sam zensko..tako da sve ovo mozes baciti niz vodu...al eto meni je drago kad neko ima svoj stan (cestitam)...do svoje 30-e...ja sanjam o tome jos
-
Svemirski_Jebach
#45 Re: Zanima me
evo mene zena finansira...ja nemam nikakvih prihodaJimmy_The_Saint wrote:Sve je to do klinca relativno i individualno. Jako je korisno da oboje bezrezervno podržavaju jedno drugo u svim ambicijama za dalje napredovanje u obrazovanju i karijeri. Dakle, čak i ako se dječko "uda", da mu to ne izađe na nos nego da taj brak bude podsticaj za dalji napredak. Ne mogu se poistovijetiti sa situacijom u potpunosti, al' neke elemente sam prošao u životu, i mislim da se uzajamnim poštovanjem sve to skupa prevazilazi. Mislim, neće ženi od novca narast' brada niti će siromašku otpast' kita, niti se pamet prenosi spolnim putem: bitno je da se dvoje slažu u važnim stvarima.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
-
Le Muet
#46 Re: Zanima me
Ne znam kako se osjeća ali kad bude sjedio bolje nek prekrsti noge jer će gaćice da se vide.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
-
Svemirski_Jebach
#47 Re: Zanima me
ma hajd...dok moze moze...kad ne moze onda ...jebaji ga...ne moze.Le Muet wrote:Ne znam kako se osjeća ali kad bude sjedio bolje nek prekrsti noge jer će gaćice da se vide.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
mada ne kontam sti ti hoces rec.
sto jimmy rece, nije u tom poenta...sta se ima osjecat lose sve dok ima namjeru da napreduje, da ne stoji u mjestu. Na kraju, bitno je da i on donosi lovu a sad jel isto ili manje ili vise, to nije toliko bitno.
Kazem ti, ja sam svojoj investicija...
-
Dell
#49 Re: Zanima me
Kod mene je bio takav slucaj dok sam bio mlad i to nije nikakav problem, samo sto se sad situacija promjenila pa sam sad ja onaj sto ima svega vise.Rania wrote:Kako se osjeca urbani Bosanac, recimo Sarajlija ako mu zena ili djevojka ima bolji educational backgroud/bolji posao/vise zaradjuje.
- pitt
masala, street pharmacykomi wrote:sut ba presao sam na bijelopitt wrote:mani se piratluka ondakomi wrote:ja bih se potrudio da je stignem
:D:D da budemo barem približno jednaki
:D:D
celo selo šmrče belo