Žandar iz Sen Tropea

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Donnie Smith

#1 Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

Žandar iz Sen Tropea je serija od šest filmova u kojem se u ulozi žandarma Ludovika Krišoa proslavio glumac Luj de Fines. Kaže tako Wiki :D
Gledala k'o dijete i smijala se ono baš baš. Sad kontam, možda mi ne bi bilo u 2016. zanimljivo opet gledati ali, ako se ima gdje skinuti, pokušala bih. Da li ih ima gdje na torentima, zna neko? Jel' ovo iko gledao sem mene :D

Žandar iz Sen Tropea (1964)
Žandar u Njujorku (1965)
Žandar se ženi (1968)
Žandar ide u penziju (1970)
Žandar i vanzemaljci (1979)
Žandar i žandarke (1982)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Truba »

Image

kao dijete gledao

više ne bih
dale cooper

#3 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dale cooper »

I meni je bilo smiješno kao dijetu. Prije par godina je bio serijal puštan na nekom od domaćih programa
i užasno loše mi je ostario ovaj slapstick tip komedije. Slična stvar je i sa Pink Panter serijalom.
Donnie Smith

#4 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:I meni je bilo smiješno kao dijetu. Prije par godina je bio serijal puštan na nekom od domaćih programa
i užasno loše mi je ostario ovaj slapstick tip komedije. Slična stvar je i sa Pink Panter serijalom.

Pa jeste, za neke stvari porastemo, neke prerastemo. Ako ih nađem gdje, pokušaću. Ali, sjećam se da se prikazivalo nedjeljom na nekom kanalu, koji smo tad kanal imali uopšte? :D
Čekalo se to s nestrpljenjem. :D
johnnykola

#5 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by johnnykola »

Meni su i dalje odlični. :-D

Ovaj mi je, bez žandarma, a s Lujom, odličan isto:

Image
dale cooper

#6 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
dale cooper wrote:I meni je bilo smiješno kao dijetu. Prije par godina je bio serijal puštan na nekom od domaćih programa

Pa jeste, za neke stvari porastemo, neke prerastemo. Ako ih nađem gdje, pokušaću. Ali, sjećam se da se prikazivalo nedjeljom na nekom kanalu, koji smo tad kanal imali uopšte? :D
Pa svaka republika u bivšoj Jugoslaviji je imala svoje programe (obično dva kanala). Kod nas je to bilo
Tv Sarajevo. Ali vršila se razmjena, tako da smo dobijali filmove i produkciju iz Beograda, Zagreba i ostalih
glavnih gradova republika. Mi njima Nedjeljni Zabavnik oni nama Branka Kockicu itd. :D
Donnie Smith

#7 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:
Donnie Smith wrote:

Pa svaka republika u bivšoj Jugoslaviji je imala svoje programe (obično dva kanala). Kod nas je to bilo
Tv Sarajevo. Ali vršila se razmjena, tako da smo dobijali filmove i produkciju iz Beograda, Zagreba i ostalih
glavnih gradova republika. Mi njima Nedjeljni Zabavnik oni nama Branka Kockicu itd. :D
Vidi ti to samo kako smo uznapredovali, sa jedan dva na 240 :D
dale cooper

#8 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
dale cooper wrote:
Vidi ti to samo kako smo uznapredovali, sa jedan dva na 240 :D
A ništa na njima. :| :D Jebiga, tada smo imali kvalitetne kadrove na televiziji, koji su znali kako
napraviti dobar program u vlastitoj produkciji kao i odabrati ono što je najbolje iz strane produkcije.
Sada se sve to urušilo. :|
Donnie Smith

#9 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

Hiperprodukcija naša nasušnja. Svega imamo, ni do čeg nam nije.
Seyfo

#10 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Seyfo »

Kao dijete se najbolje sjećam likova iz ovog serijala o Žandarmima, pogotovo se sjećam one časne sestre što ludo vozi :D :D :D :D
Glavni glumac zaista ima talent za kreveljenje, rođeni je komičar.
Svaki film sam gledao mnogo puta, onaj sa vanzemaljcima najviše.
Ipak takav humor je čini mi se više za djecu.
Donnie Smith

#11 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

Seyfo wrote:Kao dijete se najbolje sjećam likova iz ovog serijala o Žandarmima, pogotovo se sjećam one časne sestre što ludo vozi :D :D :D :D
Spaček Dijana :D
Upravo tako, inspektor Kruso - talent za kreveljenje. Evo sam našla jedan da skinem, da vidim ima li kakve čari iz prošlosti. Sad kad se razočaram :lol:
Donnie Smith

#12 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

:D
karanana

#13 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by karanana »

Samo ih 6 bilo? Meni se cini ko da su godinama isli nedjeljom. Najvise se sjecam vanzemaljaca. Cetnika se ne sjecam. Da, preraste se ovaj humor. Jel neko gledo plovi, plovi? Mislim da je isti glumac. Sjecam se da sam umiri od smijeha. Sad necu da ponovo gledam da se ne razocaram.
dale cooper

#14 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
Seyfo wrote:Kao dijete se najbolje sjećam likova iz ovog serijala o Žandarmima, pogotovo se sjećam one časne sestre što ludo vozi :D :D :D :D
Upravo tako, inspektor Kruso - talent za kreveljenje. Evo sam našla jedan da skinem, da vidim ima li kakve čari iz prošlosti. Sad kad se razočaram :lol:
Neću ti se suprostavljati ako ga ocrniš. :mrgreen: Ovi filmovi su očigledno produkt jednog drugog vremena.
Iako mi više nisu nešto posebno smiješni, ostalo je određenog šarma.
Donnie Smith

#15 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:
Donnie Smith wrote:
Neću ti se suprostavljati ako ga ocrniš. :mrgreen: Ovi filmovi su očigledno produkt jednog drugog vremena.
Dobro, hvala unaprijed. :D Šta je ono tebi zasmetalo, "crnjenje" kojeg filma, Interstellar ili American Psycho ili nekog trećeg :lol:
Joj, od kad nisam ništa ocrnila :lol: a ni odgledala. No, večeras je "movienight" na repertoaru. Kad se sutra raširim trolovski po podforumu film :gunjastajl:
dale cooper

#16 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
dale cooper wrote:
Dobro, hvala unaprijed. :D Šta je ono tebi zasmetalo, "crnjenje" kojeg filma, Interstellar ili American Psycho ili nekog trećeg :lol:
Joj, od kad nisam ništa ocrnila :lol: a ni odgledala. No, večeras je "movienight" na repertoaru. Kad se sutra raširim trolovski po podforumu film :gunjastajl:
Meni smeta neargumentovano crnjenje filmova ne crnjenje per se. :D I zato sam te prozvao.
Malo si se haman i brecnula, ali vjeruj nije bilo ništa lično. Tako ja sa svima. :mrgreen:

Ali...nejse...water under the bridge. Uživaj u movienightu. :-D :kakoste:
listopad

#17 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by listopad »

Gledao pred rat na TVSA. Bilo uvijek pred vecer. Volio bih opet pogledati, ali nije nuzno. Od de Funesa mi se vise svidjaju oni njegovi Fantomas filmovi.
dječak sa šibicama

#18 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dječak sa šibicama »

Volim francusku komediju, imaju taj stil "smotano seprtljavih likova", dobar smisao za humor.

A Zandara i ne bas, filmovi su svojevremeno bili dobri, ali on me malo nervira. Humor "sam sebi podapinjem" mi bas i nije u vrhu interesovanja.
slavemaster

#19 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by slavemaster »

Donnie Smith wrote:Žandar iz Sen Tropea je serija od šest filmova u kojem se u ulozi žandarma Ludovika Krišoa proslavio glumac Luj de Fines. Kaže tako Wiki :D
Gledala k'o dijete i smijala se ono baš baš. Sad kontam, možda mi ne bi bilo u 2016. zanimljivo opet gledati ali, ako se ima gdje skinuti, pokušala bih. Da li ih ima gdje na torentima, zna neko? Jel' ovo iko gledao sem mene :D
blago tebi ja sam ko dijete imao traume od ovoga :D ...ona scena kad onim vanzemaljcima na plazi cini mi se otpadne ruka pa se raspadne il vako nesto...uglavnom, ja sam to gledo pred spavanje i onako u polusnu bio, kad ta scena :D prepo se pravo, sanjo tu ruku danima poslije ... i zezali me poslije otpade ruka, otpade ruka :D
kad sam to poslije nekad gledao ponovo bilo mi pravo smijesno cega sam se prepo :D
Point.

#20 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Point. »

Stari dobri zandari i spacek sestra. Imam ih na kompu komplet ali nisam gledo odavno.
Romanista 101%

#21 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Romanista 101% »

moji heroji djetinjstva :D

Image
KB9

#22 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by KB9 »

ooooooo da :izet:

jedan njihov film sam ko maksum u ratu pregledo kad dodje struja bar jedno 100 puta, danas se sjecam samo da je negativac nekakav japanac/kinez koji iz svoje mizerne tvrdjavice (il je bunker, nebitno) puca po njima :lol:
Better Man

#23 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by Better Man »

Romanista 101% wrote:moji heroji djetinjstva :D

Image
Mislim da sam pregledao sve njihove filmove prije rata u kinu i strašno sam ih volio.
dječak sa šibicama

#24 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by dječak sa šibicama »

Image

poslije filma, cige samaraju drvece oko doma kulture, zadaju karatu smrti
klavirdžija

#25 Re: Žandar iz Sen Tropea

Post by klavirdžija »

Bila je i ona francuska komedija "Mangupi polažu maturu", sjećam se da je razvaljivala po kinima, samo se o tom filmu pričalo. O nastavku ne baš.

Zna li neko originalno ime da skinem da pogledam?

Edit: Našao, Google čini čuda. :D

LES SOUS-DAUES

Image

http://novosti.hr/mangupi-polazu-maturu ... fted-1980/
Post Reply