Zamjenimo mjesta

Rasprave o vjerskim temama.
AleksoMKD

#76 Re: Zamjenimo mjesta

Post by AleksoMKD »

Joj kako vas volim sve :lol: :kiss:

Neka vas bogovi cuvaju.
pussysmoke

#77 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

AleksoMKD wrote:Joj kako vas volim sve :lol: :kiss:

Neka vas bogovi cuvaju.
Nema brate drugog boga osim Allaha dž.š., ali hvala na pozitivnim mislima.

Želio bih da pitam ateiste zašto su uvijek i u svakoj situaciji toliko sigurni da Boga nema, estagfirullah, i zašto s vremena na vrijeme ne preispitaju svoje stavove po tom pitanju? Također me zanima zašto su neki od vas toliko agresivni kada govore o tome kako bog ne postoji, estagfirullah. Ako ste moralni ljudi i kulturni zašto vrijeđate vjernike na taj način? Da li je možda razlog to što ne shvatate značenje koje to za nas ima.
Kroksica

#78 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

:lol:
Towelie je najuvjerljiviji.
Pussy odmah za njim.
dustaban

#79 Re: Zamjenimo mjesta

Post by dustaban »

Kroksica wrote::lol:
Pussy odmah za njim.
Pussy je napushen, a Toweliu nema nazad!
:mrgreen:
dustaban

#80 Re: Zamjenimo mjesta

Post by dustaban »

Molim dragog Allaha da svim ucesnicima ovog eksperimenta podari bolju pamet!
:mrgreen:
Kroksica

#81 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

dustaban wrote:
Kroksica wrote::lol:
Pussy odmah za njim.
Pussy je napushen,
:pisnula:

Uh, na trenutak sam pomislila da je Belfy fakat ozbiljan i da nije procitao uvodni post. :lol:
nasa

#82 Re: Zamjenimo mjesta

Post by nasa »

:lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#83 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

nasa wrote::lol: :lol: :lol:
Da nije tužno bilo bi smiješno, :twisted:
Kroksica

#84 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
Nije valjda da ti religija zabranjuje smijanje?
belfy

#85 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

kroksica, naravno da sam ozbiljan, a jedini uvod koji me interesuje je pocetak bismillom. dalje ce biti kako je dragi Allah odredio. sada samo neznam da li taj smajli znaci ismijavanje moje vjere ili mene kao vjernika, pa bih te molio da na to odgovoris u duhu teme.

a ovaj dustaban bi trebao malo da se kontrolise jer nema smisla da nekoga naziva napusenim samo zato sto je vjernik. to sto ti ne mozes pronaci svoj put u vjeru, ne znaci da drugi ne mogu. mozda ti i ne mozes da shvatis ono sto je pussy rekao i pitao u svom komentaru. porazmisli malo o onome sto je napisao. znam da ne mogu svi biti naucnjaci, ali barem se mozes potruditi. covjek je sve dobro rekao da ga Allah nagradi.
fatamorgana

#86 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
Ne ali mi preporučuje da se ljutim! Pa evo! :twisted: :twisted: :twisted:
dustaban

#87 Re: Zamjenimo mjesta

Post by dustaban »

belfy wrote:kroksica, naravno da sam ozbiljan, a jedini uvod koji me interesuje je pocetak bismillom. dalje ce biti kako je dragi Allah odredio. sada samo neznam da li taj smajli znaci ismijavanje moje vjere ili mene kao vjernika, pa bih te molio da na to odgovoris u duhu teme.

a ovaj dustaban bi trebao malo da se kontrolise jer nema smisla da nekoga naziva napusenim samo zato sto je vjernik. to sto ti ne mozes pronaci svoj put u vjeru, ne znaci da drugi ne mogu. mozda ti i ne mozes da shvatis ono sto je pussy rekao i pitao u svom komentaru. porazmisli malo o onome sto je napisao. znam da ne mogu svi biti naucnjaci, ali barem se mozes potruditi. covjek je sve dobro rekao da ga Allah nagradi.
Ode ovo predaleko :lol:
Kroksica

#88 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

belfy wrote:kroksica, naravno da sam ozbiljan, a jedini uvod koji me interesuje je pocetak bismillom. dalje ce biti kako je dragi Allah odredio. sada samo neznam da li taj smajli znaci ismijavanje moje vjere ili mene kao vjernika, pa bih te molio da na to odgovoris u duhu teme.

K'o sto Karl marks rece: Religija je opijum za mase, pa tako ni Pussy ne mora biti pod dejstvom marihuane da bude napusen. Dovoljno je to sto je vjernik. To sto ti ne priznajes nikakav uvod bez bismile je dovoljan pokazatelj tvoje "inteligencije" i ogranicenosti i nedostatka osnovne kulture. Pa necemo sad od foruma praviti mimber.ba
fatamorgana

#89 Re: Zamjenimo mjesta

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:Pa necemo sad od foruma praviti mimber.ba
E nećemo ni himber.ba, :lol:
L u c i f e r

#90 Re: Zamjenimo mjesta

Post by L u c i f e r »

.
belfy

#91 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

Kroksica wrote:

K'o sto Karl marks rece: Religija je opijum za mase, pa tako ni Pussy ne mora biti pod dejstvom marihuane da bude napusen. Dovoljno je to sto je vjernik. To sto ti ne priznajes nikakav uvod bez bismile je dovoljan pokazatelj tvoje "inteligencije" i ogranicenosti i nedostatka osnovne kulture. Pa necemo sad od foruma praviti mimber.ba
znaci iza svega toga se krije komunisticka ideja da se pobiju svi koji ne razmisljaju isto kao partija. da vam je sada opet komunizam, pa da se ni u dzamiju ne smije otici, jel da?
ako vec mislis da si toliko inteligentna i neogranicena napisi onda barem jednu suru slicu onoj u Kur'anu. dakle, samo jedna je dovoljna. ali i ja i ti znamo da ne mozes. takvi kao ti su upirali skoro 50 godina da nas istrijebe, ali vidimo kakav je uspjeh - u dzamijama nikada nije bilo vise ljudi. takvima kao ti mora da je jako krivo, ali morat cete to prihvatiti htjeli ili ne.
Kroksica

#92 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

belfy wrote: znaci iza svega toga se krije komunisticka ideja da se pobiju svi koji ne razmisljaju isto kao partija. da vam je sada opet komunizam, pa da se ni u dzamiju ne smije otici, jel da?
ako vec mislis da si toliko inteligentna i neogranicena napisi onda barem jednu suru slicu onoj u Kur'anu. dakle, samo jedna je dovoljna. ali i ja i ti znamo da ne mozes. takvi kao ti su upirali skoro 50 godina da nas istrijebe, ali vidimo kakav je uspjeh - u dzamijama nikada nije bilo vise ljudi. takvima kao ti mora da je jako krivo, ali morat cete to prihvatiti htjeli ili ne.
Cuj pune dzamije! :lol: :lol: :lol:
Ti sto su ih pune dzamije garant skole ocima nisu vidjeli, da jesu...bila bi druga prica. Mozda su neke dzamije pune, medjutim vecina njih zjape prazne. Nema veze, eh? Samo nek ih ima? Umjesto da se grade skole da se obrazuje narod, fabrike da se smanji nezaposlenost, pozorista, kina, itd..Jok, oni opleli po dzamijama, jos se tim i diče!
belfy

#93 Re: Zamjenimo mjesta

Post by belfy »

Kroksica wrote:
belfy wrote: znaci iza svega toga se krije komunisticka ideja da se pobiju svi koji ne razmisljaju isto kao partija. da vam je sada opet komunizam, pa da se ni u dzamiju ne smije otici, jel da?
Ti sto su ih pune dzamije garant skole ocima nisu vidjeli, da jesu...bila bi druga prica. Mozda su neke dzamije pune, medjutim vecina njih zjape prazne. Nema veze, eh? Samo nek ih ima? Umjesto da se grade skole da se obrazuje narod, fabrike da se smanji nezaposlenost, pozorista, kina, itd..Jok, oni opleli po dzamijama, jos se tim i diče!
cim se toliko cerekas vidi se da ti je krivo sto su dzamije pune. da si ikada bila u nekoj samo bi ti se reklo. i nije IZ drzava da gradi fabrike, a skole kao sto su medresa i FIN podrzava. to sto se ljudi u nekom mjestu organizuju, pa sakupe pare i naprave dzamiju po tebi znaci da im ne treba? fabrike i skole treba da pravi drzava od poreza koje svi izdvajamo, ukljucujuci i vjernike. to sto ce oni pored toga jos napraviti od svojih para dzamiju tebi ni iz dzepa ni u dzep.
nasa

#94 Re: Zamjenimo mjesta

Post by nasa »

Kroksica wrote:
fatamorgana wrote:
Ma pusti ga, veh bi aj klasicni :skoljka:

Belfy, ateisti nemaju nikakve veze s komunizmom, koliko puta smo to ponovili, kako ne mozete da shvatiti da ateizam nije nikakva ideologija...
@kroskice :thumbup: dok je bilo komunizma bile su puno fabrike radnika pa malo do jadrana malo do trsta...ali...mislim, nije da podrzavam komunizam samo kazem
Kroksica

#95 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

belfy wrote: cim se toliko cerekas vidi se da ti je krivo sto su dzamije pune. da si ikada bila u nekoj samo bi ti se reklo. i nije IZ drzava da gradi fabrike, a skole kao sto su medresa i FIN podrzava. to sto se ljudi u nekom mjestu organizuju, pa sakupe pare i naprave dzamiju po tebi znaci da im ne treba? fabrike i skole treba da pravi drzava od poreza koje svi izdvajamo, ukljucujuci i vjernike. to sto ce oni pored toga jos napraviti od svojih para dzamiju tebi ni iz dzepa ni u dzep.
Pa sta im fali i skole graditi? Nije li vam prva objava "Uci, citaj"? To se prvenstveno u skoli radi, a dzamije su pune samo za Bajram. Mani suplju, kralju.
Kroksica

#96 Re: Zamjenimo mjesta

Post by Kroksica »

nasa wrote: Ma pusti ga, veh bi aj klasicni :skoljka:

Belfy, ateisti nemaju nikakve veze s komunizmom, koliko puta smo to ponovili, kako ne mozete da shvatiti da ateizam nije nikakva ideologija...
@kroskice :thumbup: dok je bilo komunizma bile su puno fabrike radnika pa malo do jadrana malo do trsta...ali...mislim, nije da podrzavam komunizam samo kazem
Svega se imalo, zahvaljujuci svom radu. Kad se samo sjetim...

:lol:
animals

#97 Re: Zamjenimo mjesta

Post by animals »

Izgleda da je neko dila teske droge po forumu :D :D
dabogda vas poplava izbacila negdje pored Doboja :D :D :D
L u c i f e r

#98 Re: Zamjenimo mjesta

Post by L u c i f e r »

animals wrote:Izgleda da je neko dila teske droge po forumu :D :D
dabogda vas poplava izbacila negdje pored Doboja :D :D :D
Ove su poplave samo opomena zbog nemorala, gejeva, alkohola i otvaranja ateističkih tema... :sinbad:
pussysmoke

#99 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

@dustaban
"Nije vam grijeh da od Gospodara svoga tražite neko dobroA kada pođete s Arefata, Allaha spominjite kod El-Mešarul harama; a spominjite Ga kako vas je On uputio, jer ste prije toga u zabludi bili."/198/
@belfy

I ja tebi brate želim svako dobro i neka te Allah dž.š. nagradi jer si istrajan na svom putu. Samo brate ne dozvoli da te riječi uznemire.
„O vjernici, tražite sebi pomoć u strpljivosti i namazu. Allah je doista na strani strpljivih“.
El-Bekare, 153. ajet
pussysmoke

#100 Re: Zamjenimo mjesta

Post by pussysmoke »

Kroksica wrote:
belfy wrote:...u dzamijama nikada nije bilo vise ljudi. takvima kao ti mora da je jako krivo, ali morat cete to prihvatiti htjeli ili ne.
Ti sto su ih pune dzamije garant skole ocima nisu vidjeli...
Ovo nema smisla i nije u redu govoriti za ljude da su neuki samo zato što su vjernici. Uzvišeni Svemogući Allah dž.š. kaže:
Obrazujte se i stičite znanje, a sa znanjem stičite mirnoću i dostojanstvo. Osim toga, budite ponizni i pokorni onima od kojih znanje stičete.
Post Reply