Zamjena zupčastog remena
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
BrkMrk
#1 Zamjena zupčastog remena
Zdravo.Moram raditi veliki servis na golfu 5 1.9 tdi, 77 kw, 2004 g .Neću raditi u ovlaštenom ,oni traže 800 km.To je prvi put da radim veliki servis pa bi volio da znam na šta treba da obratim pažnju.Kojeg proizvođača preporučujete,da li je bolje da ja uzmem dijelove ili da mehaničar ugradi svoje, kako ja mogu biti siguran šta će biti ugrađeno u auto,da li su dijelovi novi.Ima li smisla tražiti od mehaničara da budem prisutan prilikom zamjene .Koliko mehaničar uzima za ruke.Hvala.
- bilic
#2 Re: Zamjena zupčastog remena
...... MOJ PRIJEDLOG IDI KOD ŠANDORA servis do željinog stadiona... Dat če ti garanciju i imaš kod njega kupit sve dijelove.. Fino navratiš i pitaš koliko bi sve došlo i koje dijelove mijenja te koje ulje sipa... i koliko su ruke pa sve zapišeš... Pa se odlučiš . A liiiiii to radiš sad i bog zna kad opet i tu ne treba puno cijepidlačit... pozBrkMrk wrote:Zdravo.Moram raditi veliki servis na golfu 5 1.9 tdi, 77 kw, 2004 g .Neću raditi u ovlaštenom ,oni traže 800 km.To je prvi put da radim veliki servis pa bi volio da znam na šta treba da obratim pažnju.Kojeg proizvođača preporučujete,da li je bolje da ja uzmem dijelove ili da mehaničar ugradi svoje, kako ja mogu biti siguran šta će biti ugrađeno u auto,da li su dijelovi novi.Ima li smisla tražiti od mehaničara da budem prisutan prilikom zamjene .Koliko mehaničar uzima za ruke.Hvala.
-
BrkMrk
#3 Re: Zamjena zupčastog remena
He he ,zaboravih napisati da sam iz Banjaluke,daleko mi je taj Šandor.
- Danguba
#4 Re: Zamjena zupčastog remena
Mislim da su to isti motori samo sto je kod mene bio Pasat.BrkMrk wrote:Zdravo.Moram raditi veliki servis na golfu 5 1.9 tdi, 77 kw, 2004 g .Neću raditi u ovlaštenom ,oni traže 800 km.To je prvi put da radim veliki servis pa bi volio da znam na šta treba da obratim pažnju.Kojeg proizvođača preporučujete,da li je bolje da ja uzmem dijelove ili da mehaničar ugradi svoje, kako ja mogu biti siguran šta će biti ugrađeno u auto,da li su dijelovi novi.Ima li smisla tražiti od mehaničara da budem prisutan prilikom zamjene .Koliko mehaničar uzima za ruke.Hvala.
Trebas zamijeniti zupcasti remen, spaner i vodenu pumpu. Najbolje kada skines stari odes do trgovine i kupis isti(moze se naci).
Uzmi predracun iz ovlastenog i tamo ti stoji koji dijelovi, sa time odes u prodavnicu i kupis.
Mislim da ti je jedino usteda u rukama. Ovlasteni uzimaju vise od privatnih auto mehanicara.
Recimo da su ruke izmedju 150-200 KM.
- bilic
#5 Re: Zamjena zupčastog remena
Danguba wrote:Mislim da su to isti motori samo sto je kod mene bio Pasat.BrkMrk wrote:Zdravo.Moram raditi veliki servis na golfu 5 1.9 tdi, 77 kw, 2004 g .Neću raditi u ovlaštenom ,oni traže 800 km.To je prvi put da radim veliki servis pa bi volio da znam na šta treba da obratim pažnju.Kojeg proizvođača preporučujete,da li je bolje da ja uzmem dijelove ili da mehaničar ugradi svoje, kako ja mogu biti siguran šta će biti ugrađeno u auto,da li su dijelovi novi.Ima li smisla tražiti od mehaničara da budem prisutan prilikom zamjene .Koliko mehaničar uzima za ruke.Hvala.
Trebas zamijeniti zupcasti remen, spaner i vodenu pumpu. Najbolje kada skines stari odes do trgovine i kupis isti(moze se naci).
Uzmi predracun iz ovlastenog i tamo ti stoji koji dijelovi, sa time odes u prodavnicu i kupis.
Mislim da ti je jedino usteda u rukama. Ovlasteni uzimaju vise od privatnih auto mehanicara.
Recimo da su ruke izmedju 150-200 KM.
-
BrkMrk
#6 Re: Zamjena zupčastog remena
Na autu je naljepnica contitech sa datumom zamjene i kilometražom.Ja mislim da je svejedno oću li staviti continental ,skf ili gates ,mene jedino brine da me majstor ne za..be,nije u redu da ja izvalim 450 -500 maraka ,a da nemam uvid šta je ugrađeno u auto.
- Ned071
#7 Re: Zamjena zupčastog remena
Mozda taj neki servis kod konzuma?
-
BrkMrk
#10 Re: Zamjena zupčastog remena
Nisam bio ,ali nazvaću ih ,mada mislim da su skupi.
-
mahalas505
#11 Re: Zamjena zupčastog remena
Mislim da je ovo puno za zamjenu remena. Mislim da je neka postena cjena oko 100km.Danguba wrote:Recimo da su ruke izmedju 150-200 KM.
- bilic
#12 Re: Zamjena zupčastog remena
Za ovaj servis nemoj cijepidlačit.mahalas505 wrote:Mislim da je ovo puno za zamjenu remena. Mislim da je neka postena cjena oko 100km.Danguba wrote:Recimo da su ruke izmedju 150-200 KM.
Ako te zajebe majstor za pola godine preskoči remen POLOMIŠ SVE ...
-
mahalas505
#13 Re: Zamjena zupčastog remena
A kakve veze ima ovo sa cjepidlacenjem? Ja kazem po meni neka realna cjena, i zasto mora biti da majstor nece uraditi kako treba ako ga toliko platis?bilic wrote:Za ovaj servis nemoj cijepidlačit.mahalas505 wrote:Mislim da je ovo puno za zamjenu remena. Mislim da je neka postena cjena oko 100km.Danguba wrote:Recimo da su ruke izmedju 150-200 KM.
Ako te zajebe majstor za pola godine preskoči remen POLOMIŠ SVE ...
-
BrkMrk
#14 Re: Zamjena zupčastog remena
znači moram tražiti pismenu garanciju,daje li to iko uopšte