Zamjena vozacke dozvole u Francuskoj !?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
4xl

#1 Zamjena vozacke dozvole u Francuskoj !?

Post by 4xl »

Da li cemo mi moci zamjeniti jednom vozacku dozvolu ? Da li se uopste radi nesto na tome ?
U slucaju da se dogovore , hoce li biti moguce zamjeniti vozacku ljudima koji su vec 5-10 godina u FR ili je ce samo vaziti za one koji dodju poslije "potpisa" tog nekog sporazuma !

Pozdrav ;)
insomnia78

#2 Re: Zamjena vozacke dozvole u Francuskoj !?

Post by insomnia78 »

4xl wrote:Da li cemo mi moci zamjeniti jednom vozacku dozvolu ? Da li se uopste radi nesto na tome ?
U slucaju da se dogovore , hoce li biti moguce zamjeniti vozacku ljudima koji su vec 5-10 godina u FR ili je ce samo vaziti za one koji dodju poslije "potpisa" tog nekog sporazuma !

Pozdrav ;)
Vozacka se vec moze zamjeniti cini mi se od 2009-e
Nazalost, samo godinu dana nakon sto udjes u Fr
Priznata je samo "B" kategorija
Last edited by insomnia78 on 19/05/2015 14:08, edited 1 time in total.
insomnia78

#3 Re: Zamjena vozacke dozvole u Francuskoj !?

Post by insomnia78 »

Échange du permis étranger contre un permis français :
Le permis étranger en cours de validité, peut être échangé contre le permis français, sans que son titulaire soit tenu de subir les examens du permis de conduire. La demande doit être faite à la préfecture, dans un délai d'un an à compter de la date d'acquisition de la résidence habituelle en France (Article R222-3 du Code de la route). Au-delà de ce délai, ce permis n'est plus reconnu et son titulaire perd tout droit de conduire un véhicule pour lequel le permis de conduire est exigé. En cas de conduite sans permis de conduire en cours de validité, l'auteur est passible d'une amende de 4e classe.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4 Re: Zamjena vozacke dozvole u Francuskoj !?

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:
4xl wrote:Da li cemo mi moci zamjeniti jednom vozacku dozvolu ? Da li se uopste radi nesto na tome ?

Pozdrav ;)
Vozacka se vec moze zamjeniti cini mi se od 2009-e
Nazalost, samo godinu dana nakon sto udjes u Fr
Priznata je samo "B" kategorija
Pa i to je dobro. U Danskoj moras na novo polagati ako imas BiH vozacku.

Ista pravila vaze za brojne drzave inkl. BiH.
Primjer iz USA ambasade u DK. Znam da nije dio teme ali eto ako koga zanima.

What is the maximum period a U.S. Driver's License may be used in Denmark?

Individuals coming to Denmark to establish residence can use their U.S. license for the first 14 days. Tourist who do not establish residency, may drive in Denmark on their U.S. license for 6 months.

Who should exchange their U.S. License for a Danish?

Individuals who establish residence in Denmark by obtaining a Danish Social Security number (CPR-number) and an address serving as their
primary domicile. Students who are issued CPR- numbers must generally exchange their U.S. license.

How is the 'exchange' executed?

In order to exchange a U.S. driver's license for a Danish, the holder must pass a 'Control Test' (Kontrollerende Køreprøve) consisting of a road test and a traffic sign test both of which must be passed.

The U.S. license holder contacts his local Office of Citizens Services (Borgerservice*) for guidance. The initial Control Test is free of charge, however, if the holder fails the test, the fee of each additional Control Test is DKR 870. The holder is allowed an unlimited number of Control Tests. In the meantime the holder keeps his U.S. driver's license, however it cannot be used for driving in Denmark.
Post Reply