Zamjena volana
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
samke4u
#1 Zamjena volana
Pozdrav svima!
Trebao bih da uvezem Alfu Romeo 156 ali postoji mali problem. Volan joj je na kontra strani. Posto cu je dobiti extremno povoljno, nece mi biti problem platiti da mi se izvrsi prebacivanje volana sa jedne na drugu stranu. Pitanje je, da li to iko radi kod nas u Sarajevu (Bosni)? Ima li neko iskustva sa necim slicnim?
Trebao bih da uvezem Alfu Romeo 156 ali postoji mali problem. Volan joj je na kontra strani. Posto cu je dobiti extremno povoljno, nece mi biti problem platiti da mi se izvrsi prebacivanje volana sa jedne na drugu stranu. Pitanje je, da li to iko radi kod nas u Sarajevu (Bosni)? Ima li neko iskustva sa necim slicnim?
- Gile Šampion
#2 Re: Zamjena volana
Jesi ti prije svega siguran da ti se to isplati? Znači sve što se tiče kokpita i instalacije moraš mjenjati na novo...a sumnjam da to neko radi ovde...
Tako da za koliko god da je dobiješ mislim da ti se neće isplatiti...kako god,sretno
Tako da za koliko god da je dobiješ mislim da ti se neće isplatiti...kako god,sretno
- dinaraaa
#3 Re: Zamjena volana
Nije samo zamjena volana već i masa drugih stvari.
I ako želiš da sve bude "pod konac" izaći će te tačno koliko da si kupio "normalno" vozilo, znači nema uštede.
sitnice su uvijek najskuplje 
btw ovakav i slični slučajevi odlični su pokazatelji stanja očaja u BiH na šta su sve ljudi prinuđeni samo da bi imali ono što normalni Europljani imaju onako usput
Ili da nađeš , možda u Engleskoj postoji isti problem da netko ima volan na lijevoj strani
I mijenjate ključ za ključ

I ako želiš da sve bude "pod konac" izaći će te tačno koliko da si kupio "normalno" vozilo, znači nema uštede.
btw ovakav i slični slučajevi odlični su pokazatelji stanja očaja u BiH na šta su sve ljudi prinuđeni samo da bi imali ono što normalni Europljani imaju onako usput
Ili da nađeš , možda u Engleskoj postoji isti problem da netko ima volan na lijevoj strani
I mijenjate ključ za ključ
Last edited by dinaraaa on 11/10/2009 14:56, edited 2 times in total.
- respo
#4 Re: Zamjena volana
ja bi bas ostavio na desnoj strani volan
neuobicajeno
neuobicajeno
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#5 Re: Zamjena volana
Ma da joj je volan i u gepeku, Alfa je Alfa, cim sjednes u nju zaboravices ti na te sitne detalje 
-
sLLayer
#6 Re: Zamjena volana
sigurniji si kad je na desnoj strani 
-
samke4u
#7 Re: Zamjena volana
*Gile - Stvar je vise prestiza nego isplativosti. Znam sta trazim i znam da je poprilicno skupo.
* Dinaraaa - Ovakve stvari nisu pokazatelj stanja u BiH. Radi se o autu u koje je ulozeno vise nego sto je placeno kad je izvezeno iz salona. Ova Alfa ima oko 200 KS. Covjek ju je radio za sebe po svom cejfu. Sad je nasao novu igracku i ja dobivam ovo na poklon
* respo - Iskreno i ja bih ostavio volan. Gradska voznja uopste nije problem. Problem se javlja na nasim putevima van gradova. Cini mi se da nikad ne bih prestigao kamion na Romaniji
* A1fa - i to ne obicna Alfa
* sLLayer - o ovoj teoriji jos nisam razmisljao ali obecavam da hocu
Vratimo se na temu. Pitanje nije bilo da li mi se isplati ili ne. Da li cu biti siguran ili ne. Pitanje je bilo radi li neko takve stvari kod nas?
Samo radi informacije. U Grckoj, gdje je Alfi raden tuning traze mi 2500 eura. U Srbiji nisam nasao nikoga ko se bavi tim. Za Bosnu i ja cisto sumnjam ali ovdje bi mi to bilo najzgodnije zavrsiti. Za Hrvatsku se nisam raspitivao.
Hvala svima na komentarima i ako neko cuje neku zanimljivu informaciju o mom problemu bio bih mu zahvalan kad bi je podijelio samnom
* Dinaraaa - Ovakve stvari nisu pokazatelj stanja u BiH. Radi se o autu u koje je ulozeno vise nego sto je placeno kad je izvezeno iz salona. Ova Alfa ima oko 200 KS. Covjek ju je radio za sebe po svom cejfu. Sad je nasao novu igracku i ja dobivam ovo na poklon
* respo - Iskreno i ja bih ostavio volan. Gradska voznja uopste nije problem. Problem se javlja na nasim putevima van gradova. Cini mi se da nikad ne bih prestigao kamion na Romaniji
* A1fa - i to ne obicna Alfa
* sLLayer - o ovoj teoriji jos nisam razmisljao ali obecavam da hocu
Vratimo se na temu. Pitanje nije bilo da li mi se isplati ili ne. Da li cu biti siguran ili ne. Pitanje je bilo radi li neko takve stvari kod nas?
Samo radi informacije. U Grckoj, gdje je Alfi raden tuning traze mi 2500 eura. U Srbiji nisam nasao nikoga ko se bavi tim. Za Bosnu i ja cisto sumnjam ali ovdje bi mi to bilo najzgodnije zavrsiti. Za Hrvatsku se nisam raspitivao.
Hvala svima na komentarima i ako neko cuje neku zanimljivu informaciju o mom problemu bio bih mu zahvalan kad bi je podijelio samnom
- respo
#8 Re: Zamjena volana
nemoj prestizati na romaniji cekaj da sidjes na podromaniju 
u nekim slucajevima bolje vidi suvozac ispred nego vozac tako da je to nekad i prednost u odnosu na "nase" aute
u nekim slucajevima bolje vidi suvozac ispred nego vozac tako da je to nekad i prednost u odnosu na "nase" aute
- dinaraaa
#9 Re: Zamjena volana
Sorry ,samke4u wrote: * Dinaraaa - Ovakve stvari nisu pokazatelj stanja u BiH. Radi se o autu u koje je ulozeno vise nego sto je placeno kad je izvezeno iz salona. Ova Alfa ima oko 200 KS. Covjek ju je radio za sebe po svom cejfu. Sad je nasao novu igracku i ja dobivam ovo na poklon![]()
Ali možeš samo reći da "tvoj slučaj" nije pokazatelj stanja tvog niti bosanaca. U ostalom na početku si sam naveo da je dobijaš povoljno, ne na poklon.
Ko će od dragosti i želje još kupiti auto sa suprotnim komandama. Ima ih dosta u zadnje vrijeme po BiH i ljudi ih kupuju samo jer su jeftniji cca 20 - 25 % od "standardnih" NITKO još nije kupio takvo auto iz ubjeđenja. To i hrpa sličnih fazona tipa: teretno prerađeno u putničko, povlastica samo još godinu i pol ...itd...itd
btw.
[* respo - Iskreno i ja bih ostavio volan. Gradska voznja uopste nije problem]
Ma jašta milina prava, ja prosto poželim imati tako nešto, čak možda napravim na svom vozilu
- Gile Šampion
#10 Re: Zamjena volana
Druže kažeš 200 KS ta Alfa ima..predpostavljam da je mozda 2.0 TS ili 2.5 V6...ne bih da me pogresno shvatis ali sta ako ima 200KS ?
Nije to nešto AMAN...Onda kazes dobivaš je dzabe.Ta Alfa ovde ,ako pricamo o nekoj prosjecnoj,sa benzinskim motorom kosta nekih 7-8 hiljada.Tebi traze 2500 eura da ti bude za nase standarde prilagodjena i uz to vjerovatno joj je odradjen taj tuning sto ovde ne bi mogao da uradis i onda vrijedi uloziti u nju 5 milja ako ćeš imati auto koje ce mamiti mnoge poglede...
Uostalom imas XY servisa koji su u stanju da ti to odrade,naravno pod uslovom vjerovatno da se prije toga dogovoris sa njima koliko bi ti uzeli para za to...Hota,Gabela,servis na Koševskom,jedan lik iz Zenice itd
Uostalom imas XY servisa koji su u stanju da ti to odrade,naravno pod uslovom vjerovatno da se prije toga dogovoris sa njima koliko bi ti uzeli para za to...Hota,Gabela,servis na Koševskom,jedan lik iz Zenice itd
-
tomjones
#11 Re: Zamjena volana
To može ispasti jako skupo, i preko 3000 km, ne znam koliko je komplikovano za taj model i kolika je cijena, nije isto za sve. Tako da to nije baš mali problem i mjenja računicu o povoljnosti. A voziti na desnoj strani nije baš zgodno, treba obići šleper a izviriti cjelim autom da bi vidio.
- olensoner
#12 Re: Zamjena volana
nije se tesko navici da voznju takvog auta... eno u kljucu imas koliko hoces auta ljudi voze na desnoj strani volan, a prepravljanje ti je od 1000 do 1500eura, i to ti rade vecinom firme koje rade duple komande, navodno ima neka firma kod saobracajne skole to radi, ne znam kako se zove...
-
samke4u
#13 Re: Zamjena volana
* Dinaraaa - Poenta je bila da ovo nije rasprava o trenutnoj politicko/ekonomskoj situaciji u BiH. Imas forume za te stvari i tamo crnjaci
Jeste, ostavljam volan i bas ce mi biti milina voziti sa kontra volanom 
* Gile Šampion - Naravno da 200KS i nije pretjerana pljacka (vozili se i bolji, gledali se i losiji
- i obrnuto naravno
), mozda sam to naglasio drugacije nego sto sam zelio. Auto je ocuvan, vozen na jednom Evropskom ostrvu i nema sanse da je presao mnogo (nemam pojma koliko fakat). Vozim je zadnjih 5 godina i stvarno je autic za pozeljeti. Vjerovatno je ovo subjektivno ali takva je situacija.
Topic closed - Prica je zavrsena, ostavljam volan, onako iz gusta
Niko me nece primjetiti na ulici ali to i nije bio cilj. Bitno je da meni lezi i da se ja udobno osjecam u njoj
Pozdrav svima i hvala na odgovorima
* Gile Šampion - Naravno da 200KS i nije pretjerana pljacka (vozili se i bolji, gledali se i losiji
Topic closed - Prica je zavrsena, ostavljam volan, onako iz gusta