Zamjena starog novca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edinc1991

#1 Zamjena starog novca

Post by edinc1991 »

Pozdrav gdje se mogu zamijeniti novci koji su stari u pitanju su euri koji su poprilicno stari i na par mjesta poderani.
Mijenjao sam jednom u Intesa banci i naplatili su mi 10% od vrijednosti koju sam mijenjao.
holowey

#2 Re: Zamjena starog novca

Post by holowey »

edinc1991 wrote: 28/05/2020 21:26 Pozdrav gdje se mogu zamijeniti novci koji su stari u pitanju su euri koji su poprilicno stari i na par mjesta poderani.
Mijenjao sam jednom u Intesa banci i naplatili su mi 10% od vrijednosti koju sam mijenjao.
nemoj biti levat, ne mijenjaj nista...polozi na racun pa nakon nekog vremena podigni...banke imaju svoje seme sta rade sa dotrajalim novcanicama...
drndalo

#3 Re: Zamjena starog novca

Post by drndalo »

Ja reko’ covjek nasao silinge... Kad ono... :mrgreen:

Ili ih uvali nekome u prometu/transakciji, ili poslusaj savjet sa bankom. Cak i kada manji komadic fali vani nije problem, platis normalno. Banka onda to vadi iz opticaja kasnije.
boshniak

#4 Re: Zamjena starog novca

Post by boshniak »

To sa polaganjem na racun je isto kao i kod konverzije, banka koja primi takve novcanice na racun, primila bi ih i za konverziju, tj. imaju pravo odbiti ostecene strane novcanice bez obzira sto ih polazes na svoj devizni racun. Najbolja opcija da ti neko iz inostranstva razmijeni, zatim da u banci razmijenis uz placanje dodatne provizije za konverziju ostecenih novcanica, ili na nekim benzinskim pumpama
drndalo

#5 Re: Zamjena starog novca

Post by drndalo »

Ako su samo poderani, bez da im fale ozbiljni komadi, nemaju ti sta naplacivati zamjenu. To je posao centralnih banaka, da izvlace iz opticaja pohabane ali ispravne novcanice.

Poderana moze znaciti svasta. Nisam jednom sa malo selotejpa pojacao to mjesto da se ne vidi iz aviona da je progledala.

Stavis je u grupu slicnih i proslijedis nekome ili banci. Mozda i Selex pumpa, ako su primali kovanice eura, mozda ce i novcanicu...
Post Reply