Zamjena pasosa - Problem

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Enticer

#1 Zamjena pasosa - Problem

Post by Enticer »

Imam pasos koji moram zamijeniti, jer u njemu nema vise slobodnog mjesta za viziranje, e sad prilikom predaje zahtjeva za izdavanje novog pasosa, da li u MUP-u uzimaju stari pasos ili ga ponistavaju ili to rade tek prilikom preuzimanja novog pasosa. Trenutno se nalazim van Bosne i dolazim krajem avgusta i imam slobodno nekih 15-20 dana pa sam mislio predati papire za novi pasos, zatim otputovati u Tursku i kad se vratim podignem novi pasos. Ako neko ima iskustva oko ovih stvari volio bih za malu pomoc, jer zaista ne znam nista oko tih procedura :?
gurabija78

#2 Re: Zamjena pasosa - Problem

Post by gurabija78 »

koliko znam uzmu ti pasos kad predas zahtjev, vrate ti ga ponistenog kad dobijes novi, tj. dok cekas pasos nema hodanja! nasa posla... mozda je moguce na salteru dogovoriti drugi aranzman, u sta iskreno sumnjam, ako ti je pasos potreban tokom tih 20ak dana
ako vadis pasos u KS imaju kontakt telefon pa pitaj...
http://www.mupks.ba/Default.aspx?tabid=267
Last edited by gurabija78 on 30/07/2008 09:53, edited 1 time in total.
semmy

#3 Re: Zamjena pasosa - Problem

Post by semmy »

samo ti njima kazes da ti daju odma pasos zbog viza i da ga ne poniste dok nedobijes novi...
posto mijenjas pasos koji nije istekao trazi uz papire i zahtjev za zamjenu pasosa jer moras navesti razlog zbog cega mijenjas dokument koji nije istekao...
Enticer

#4 Re: Zamjena pasosa - Problem

Post by Enticer »

Da. Pasos mi vazi jos 2 godine, ali je maximalno popunjen pa ga moram mijenjati, a i meni je logicno da ga ne smiju ponistiti prilikom predaje zahtjeva, jer je on jos validan. Fakat bi mi bio crnjak da mi uzmu pasos, a u Turskoj sam vec sve rezervisao.
pustopoljina

#5 Re: Zamjena pasosa - Problem

Post by pustopoljina »

ponisten pasos ti vrate-ja jos uvijek imam i ponisteni kod sebe.a mogu ti ga i vratiti (neponistenog),odmah kad prime sve ostale dokumente na salteru,a mogu ti i izdati potvrdu da ti se radi pasos tako da mozes u medjuvremenu putovati(u tom slucaju pasos ostaje u mup-u).samo im objasni situaciju (svima je najjednostavnije da ti vrate neponisten pasos).pasos ti se ponisti tek kad ti daju novi pasos .
ja sam imala istek pasosa prije isteka vize,tako da sam sa starim pasosem i vazecom vizom isla u bosnu zbog izrade novog pasosa (sto je mnogo jednostavnije,jeftinije,brze nego u nekom konzulatu traziti novi pasos),predala dokumente,dobila pasos nazad.kasnije dosla po novi pasos,stari mi ponistili i ja sa oba-novi bez vize i stari,ponisteni sa vizom za austriju.kasnije,u austriji,novu vizu u novi pasos.
Post Reply