zamjena motora

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zodi36

#1 zamjena motora

Post by zodi36 »

ljudi pozdrav.jedno pitanje ako ko zna.opuncu se radi se,pa kao dobar zet moram mu dati bar dobar savjet :lol: :lol: .ima golfa na njemackim tablama 3(trica).posto ga nemoze registrovati a neisplati mu se vise da dolazi u njemacku po tif i da placa osiguranje hoce da ga odjavi a auto ce ostati u bosni.sad je kupio nekog pasata i preveo ga na sebe.pasat je 1,8 benzin karavan i puno mu trosi.u ovom golfu mu je 1,9 dizem motor i presao je samo 100,000 jer ga je kupio novoga.sad on hoce da prebaci motor iz ovog golfa u pasata.kako to ide,ko mu to moze uraditi i dali to moze biti neki problem.hvala na savjetu i pozdrav
drndalo

#2 Re: zamjena motora

Post by drndalo »

Moze biti problem...

Motor je dio auta, a legalno se ne moze uvesti u autu, jer nije Euro3...Dal se moze uvesti kao dio, i kako, mozda ce neko znati... Bez papira o uvozu ne moze se legalno prebaciti u drugi auto i upisati u saobracajnu...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3 Re: zamjena motora

Post by mali_milojica »

Uz motor,trebao bi da prebaci i mjenjac.
Moja je preporuka da ubacite plin. Manja je zavrzlama i kostat ce vas manje zivaca. A tog Golfa prodajte na otpad ili eventualno ga vi prodajte u dijelovima.
zodi36

#4 Re: zamjena motora

Post by zodi36 »

ok,hvala vam.zna li ko koliko bi kostala ta ugradnja plina za tog pasata,neznam sad koji je,mislim da je 94 godiste,i jeli onda ta kuca koja ugradjuje taj plin zavrsi i te papire oko saobracajne.auto je sada regularno registrovano na bh table i znate li mozda koliko se moze dobiti za tog golfa 3,dizel,1996 godiste bez tabli
RAV44

#5 Re: zamjena motora

Post by RAV44 »

Da bi legalno ubacio taj motor, motor mora imat papire, a da bi uvezo motor kao zamjenski dio treba dosta papira jer i taj motor ide na homologaciju, placas PDV itd. Ali kolko ja znam kod passata motor stoji uzduž a kod golga poprijeko, nosaci su drukciji, prenos itd. tako da ta opcija neide bas, prodaj passata, kupi ovdje golfa prebaci motor i vozi niko ti ga nece gledat.
poz
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6 Re: zamjena motora

Post by mali_milojica »

Mislim da nije pametno nekome savjetovati da lovi u mutnome,da ne kazem neku tezu stvar,plus sto mu se to nekada obiti o glavu,a da ne kazem da takav auto poslije skoro nikome pametnome nece moci prodati.
Ako bi vec prodao Passata,onda moze prodati na otpad i tog Golfa i sa parama na gomili kupiti 100% regularan auto sa dizel motorom.
Optimist

#7 Re: zamjena motora

Post by Optimist »

Sa tricom dizel za 17 godina presao oko 100 hiljada. Sada vozi passata benzinca i skupo mu gorivo? Koliku kilometrazu pravi?
Sto se tice prebacivanja motora, to mu nikako nije isplativo, sto zbog papira, sto zbog velikih prepravki. Pored motora morao bi mijenjati mjenjac, alnaser, alternator, hladnjak i sva crijeva. Najbolje prodati oba kao sto neko rece, i ako mu ne treba veliko auto, kupiti neko manje, benzinca ili eventualno dizel.
zodi36

#8 Re: zamjena motora

Post by zodi36 »

fakat je ta trica presla samo 106,000 km.znas kakvi su nasi ljudi posebno stariji.ovog pasatta je dobio od rodjaka,tek registrovan,karavan,ima kuku :lol: :lol: ,a pravi vikendicu od kuce udaljenu jedno 50 km,tako da ce marsirati non-stop ovo ljeto.bilo kako bilo i meni nema logike da prebacuje motore,kako ovaj lik pod nikom milojica rece najbolje je prodati ovog golfa nekome u otpad ili za dijelova a na ovog pasata ugraditi plin i mirna vojska
Nabucco

#9 Re: zamjena motora

Post by Nabucco »

Cijena golfa zavisi od opreme, godista, ocuvanosti, motora.
Pošto ti kažeš da je prešao tek 100 000km, to je jako ocuvano auto. Mislim da ga možeš prodati za 750-1200KM.
Cijena od golfa bi pokrila cijenu ugradnje plina u Passata i tako bi se taj problem rijesio. Procedura oko ugradnje nije teška, ima na forumu pa procitaj, cak se može sve za dan-dva rijesiti :)
zodi36

#10 Re: zamjena motora

Post by zodi36 »

ok,hvala ti,motor je fakat toliko presao.prva ruka,covjek ga novog kupio.sad zivi u mostaru,pa cu pogledati ili staviti na pik tog golfa ili mu reci da obidje dole otpade i da to vidi,kao i da vidi ko radi u mostaru taj plin.hvala jos jednom
Post Reply